Avocat online gratuit – Intrebari si raspunsuri

Avocat online gratuit – Intrebari si raspunsuri

De ce sa petreci ore intregi de cercetari pe Google, citind pareri pe forumuri, incercand sa iti dai seama ce spune legea si cautand un raspuns cat mai bun pentru problema juridica pe care o ai tu?

Fiecare caz juridic este unic si doar un profesionist in avocatura te poate lamuri pe deplin si te poate sfatui cat mai bine sa actionezi in directia care iti aduce avantaje. Acum este mai simplu decat oricand sa faci acest lucru, pentru ca s-au lansat serviciile de avocatura la distanta.

Fenomentul a fost grabit in Romania de pandemia COVID-19 care a rapus o lume intreaga, dar bine venit intr-o era hyper-tehnologizata, cand fiecare minut este pretios pentru omul modern.

Astfel, serviciile juridice online va ofera acum posibilitatea de a adresa o intrebare de natura juridica unui profesionist si de a primi raspunsul dorit. Puteti merge dincolo de o simpla intrebare, spre o consultatie online, cu un avocat online.

Procedura este foarte simpla. Faceti rezervarea online la data si ora care va avantajeaza cel mai mult, platiti prin card si apoi aveti parte de consultatia propriu-zisa. Aceasta se poate realiza prin Skype sau Zoom, dar si prin telefon sau alte platforme de interactiune similare.

Beneficii consultanta juridica online prin telefon

Avantajele sunt imense. Poti beneficia de sfatului celui mai bun avocat , fara ca macar sa fie necesar sa te deplasezi la biroul de avocatura sau sa te ridici de pe canapeaua pe care stai confortabil. Avocatul analizeaza exact cazul tau (daca este necesar, evaluand si documentatia pe care o trimiti in prealabil pentru verificare) si iti ofera cele mai bune si viabile solutii si indrumari.

Datorita acestui serviciu, in Romania chiar si cele mai mici si aparent nesemnificative chestiuni juridice isi pot gasi mai usor rezolvare. Tarifele de consultanta sunt in general mai mici si exista o transparenta mai mare. Poti alege usor dintre mai multi avocati, poti citi review-uri si poti studia detalii despre experienta practica a avocatului pe care intentionezi sa-l angajezi pentru o consultatie online. In plus, ai marele avantaj de a putea discuta rapid si simplu.

Pentru romanii din diaspora

Inclusiv romanii din diaspora care vor sa rezolve acasa niste probleme de natura juridica, pot apela la o consultanta online pentru a evita deplasarea in tara. Unele case de avocatura au avocati care vorbesc limbi straine fluent – engleza, italiana, spaniola, franceza etc.

Avocat gratuit

Acum primesti raspuns pentru problema ta juridica, direct online si gratuit. Intra pe pagina noastra, lasa intrebarea si un avocat iti va raspunde. Vei fi indrumat cu ceea ce trebuie sa faci in continuare, indiferent de natura cazului juridic.

Oferim raspunsuri la intrebari din orice ramura de drept:

  • drept comercial
  • drept civil
  • dreptul medical (malpraxis)
  • dreptul comercial
  • dreptul fiscal
  • dreptul familiei etc.

 

Gratuit pentru divorturi

Te-ai decis sa te separi de partenerul sau partenera ta insa divortul este prea complicat pentru a se finaliza la notar pe cale amiabila? Intreaba acum gratuit tot ce te intereseaza despre tutela copiilor, pensie alimentara, partaj, program vizite etc.

 

Gratuit pentru mosterniri, testamente, revendicari proprietati

Vrei sa revendici o mostenire sau sa-ti scrii testamentul ca sa lasi mostenire anumitor persoane? Vrei sa revendici un teren, o casa, un apartament sau alt bun? Avocatii nostri profesionisti sunt pregatiti sa-ti raspunda la orice intrebare, direct online. Vino si adreseaza intrebarea ta. In cel mai scurt timp vei primi raspunsul legal oferit de un specialist.

 

Pentru accidente, vatamari corporale, daune rutiere, alcool la volan

Doresti sa afli parerea unui avocat despre unul din cazurile enumerate mai sus sau altul similar? Acum poti face acest lucru foarte usor, direct prin Internet. Acceseaza pagina noastra, completeaza intrebarea ta si vei primi consulanta rapida si raspuns gratuit din partea unui avocat.

 

Raspunsurile la intrebarile dumneavoastra se vor trimite pe mail, nu se vor afisa aici pentru a pastra confidentialitatea. Multumim!

2.565 Comments
  • Un om
    Posted at 16:04h, 10 ianuarie Răspunde

    Poate o organizatie sa prefere o religie in locul alteia si sa solicite angajatilor sa semneze o „declaratie de credinta”?

    • Oana
      Posted at 00:08h, 11 februarie Răspunde

      Buna,sunt casatorita de 1 an jumate ,avem un bebelas,dar sotul face scandal in familie,are probleme cu alcoolul si as vrea sa divortam,dar eu detin un apartament pe numele de fata pe care l.am luat printr.un credit ,intrebare mea e : se impart bunurile dupa divort? Si la cine ramane bebe de cateva luni…multumesc!

      • Georgiana
        Posted at 13:26h, 20 mai Răspunde

        Bună ziua, La data de 10.07.2020 soțul meu a depus actele de divorț la judecatoria Roman ,doamna avocat al dânsului a zi ca nu e necesară nevoie să mă prezint doar sa dau declarație ca sunt deacord cu divorț, am făcut declarație e la dânsa dar divorț nu să finalizat se anulează de la o ședință la alta ,16.03.2021 prima la care nici citata nu am primit anulata pana la data de 19.05.2021 la care am primit Citație eu fi în alat țară nu ma pot prezenta și nici nimeni nu ma reprezinta, și de acesta data procesul anulat pana la data de 22.09.2021.ce pot sa fac în situația data să divorț mai repede eu la momentul actual fii însărcinată cu o altă persoană și la data de 17.09.2021 ar trebui sa nasc plus ca eu nu mai locuiesc cu soțul de la data de 21.09.2019.Multumesc

        • Ana barbu
          Posted at 00:55h, 27 noiembrie Răspunde

          Buna seara. Avocata mea a greșit data procesului, nu ne-am prezentat si am pierdut procesul. Ce este de facut?

      • Adriana Georgiana Necula
        Posted at 20:39h, 18 iulie Răspunde

        Buna ziua!

        As dori, daca ma puteti ajuta si pe mine cu o problema, un raspuns la o intrebare.

        Sotul meu, in urma cu cativa ani a fost prins pe drumurile publice cu masina fara permis si sub influenta bauturilor alcoolice.

        A fost judecat in luna martie 2017

        El a incercat sa paraseasca tara la sfarsitul anului 2018 fara sa stie ca nu are voie si a fost intors de la vama, si pus sa dea declaratii.

        De atunci nu a mai primit nimic acasa niciun plic ca ar mai avea vreo problema.

        Acum ar vrea din nou sa paraseasca tara dar nu stie daca poate, i-a spus cineva sa isi scoata un cazier si in finctie de ce scrie in el va afla daca poate.

        Din datele cazierului reiese ca a avut interdictii pana in martie 2019 dar nu ar vrea sa riste sa plece iar si sa fie întors de la vama.

        Aici am scris exact ce scrie in cazierul scos saptamana aceasta

        A primit interdictiile urmatoare in anul 2017

        „Condamna la 9 luni de închisoare cf. art. 91 NCP suspenda executarea pedepsei sub supraveghere – termen de incercare 2 ani pentru savarsirea faptei prevazute de art. 335 alin. 1 NCP, art. 396 alin. 10 NCPP cu aplicarea pedepsei accesorii prevazute de art. 36 alin. 1 lit. a NCP, art. 66 alin. 1 lit. b NCP si interdictia drepturilor prevazute de art. 66 alin. 1 lit. a NCP pe o perioada de 1 an, art. 66 alin. 1 lit. b NCP pe o perioada de 1 an, cf. art. 93 al. 2 lit. d NCP, impune sa nu paraseasca teritoriul romaniei fara acordul instantei si in baza art. 93 alin. 3 NCP va presta o munca neremumerata in folosul comunitatii pe o perioada de 100 zile lucratoare dispusa prin sp nr 30 din 01.03.2017 numar dosar 4313/287/2016 judecătoria ramnicul sarat definitiva prjn neapelare la 20.03.2017”

        Va multumesc frumos!

        • Zaharia
          Posted at 23:06h, 18 septembrie Răspunde

          Și eu am la fel da nu știu dacă mă întoarce la vama sau nu mie frica sa mă duc că nu ceva să ami fac și mai mari probleme daca vrei sa mă ajuți cu un răspuns contacteza sau dă-mi mesaj pe watap 0759 517 461

      • Ionela voinescu
        Posted at 12:27h, 28 octombrie Răspunde

        Buna ziua vreau sa fac un partaj la o casa dar nu am acte pe ia eu fac parte doar la pamant iar eu am investit bani in casa pentru a o face multumesc

      • Coman Elena
        Posted at 02:35h, 08 iulie Răspunde

        Buna seara,pot ieși cu un minor din tara fără acordul celulait parintre.Copilul este trecut pe numele de familie la amandoi iar eu numai știu nimic de tatăl minorului de 10 ani.Ce pot sa fac???

    • Anonim
      Posted at 10:39h, 15 februarie Răspunde

      Buna ziua! Ma iertati de deranj! Problema e un pic complicata. Doresc sa divortez. Cu sotul nu ne intelegem asupra unor termeni asa ca nu putem divorta la notar. In urma casniciei au venit 2 copii minori mai mici de 3 ani. El spune ca o sa mi ia copiii legal ca are mijloacele necesare(venit mai mare decat al meu, un serviciu stabil dar si relatii cu avocati si judecatori). Eu am venitul de 2500 lei (1900 indemnizatie de crestere copil plus un venit sub forma de bursa de la facultate). Eu nu am lucrat inainte de copii deoarece am fost si sunt studenta. Imi pot pierde copiii? Ce as putea face sa castig procesul?

      • Mariana Luminita Badescu
        Posted at 14:00h, 13 aprilie Răspunde

        Am o problema de lamurit,exista un apartament pe numele parintilor,sunt unicul copil,nu am facut succesiune dupa moartea mamei,sunt trecuti deja 2 ani,fetele meke vor despagubire,dar in momentul de fata una dintre fetele mele are grije de tatal meu,ea este convinsa ca dk il convinge pe tatal meu sa i treaca dreptul lui,sau tot apartamentul are dreptul,dar eu mai am o fiica,care in viata nu se stie ce se v a intampla,dati mi un sfat,in baza de lege ce se intampla ,fiecare isi cere drepturile ,adica fetele mele,la acest apartament,multumesc,nu stiu dk explicat tot

        • Alba Ana alexandra
          Posted at 18:06h, 25 august Răspunde

          Buna ziua sotul meu ie arestat de 4 luni de zile pe arest preventiv pentru o spargere pe timp de noapte ie la instigare furt calificat maine are pronuntarea oare ce sanse are ie la prima fapta si prejudiciu ie recuperat

        • Ioan
          Posted at 09:41h, 17 septembrie Răspunde

          Bună ziua.
          Eu și prietena mea avem un copil de 9 luni, născut în UK. Noi nu suntem căsătoriți. Ea acuma vrea să se despartă de mine, să ia copilul si plece în România. În România nu are unde sa stea, mama ei în concubinaj la cineva. Are o casa cu o singură cameră luată în chirie și cică acolo vor să stea, să se mute amândouă.în camera aia.
          Eu nu vreau să o las să plece cu copilul. Vreau să rămână cu mine să îi pot oferii un viitor mai bun în uk, am un salariu mai bun ca ea, am o casă cu 5 camere aici în UK.
          Cum aș putea face să rămână copilul la mine? Mulțumesc

    • Iulia Gorea
      Posted at 19:14h, 20 februarie Răspunde

      Buna ziua,acum 2 ani am divortat de fostul meu sot,acctiunea a fost din partea lui,noi avem 2 copii impreuna,cea mare nu poarta numele lui de familie,dar cea mica (minora ) da ,tin sa precizez ca divortul a fost in lipsa mea…in hotararea de divort el a precizat ca nu are copii. Pentru a putea pleca din tara cu minora am nevoie de procura? Minora avand numele tatalui. Va multumesc !!

    • SANDU GABI IONELA
      Posted at 22:25h, 15 martie Răspunde

      Bună seara. Tata este decedat, are trecut în rolul primăriei 1000 de mp. Dar el are act de vânzare cumpărare doar pe 500mp care sunt cumpărati de el de la C A P. Ceilalți 500mp nu au fost trecuți. Cum ar trebui sa procedez, ce ar trebui sa fac să-l trecem pe tot în intabularea pământului. Este legal nu este.. Va mulțumesc

    • Maria
      Posted at 11:01h, 16 martie Răspunde

      Buna ziua,
      Daca tatal copiilor mei este plecat la munca in Elvetia .
      Cata pensie alimentara trebuie sa plateasca dupa doi copii?
      Multumesc

      • Laura Alexa
        Posted at 13:12h, 20 mai Răspunde

        Bună ziua,

        Am fost victima unei fraude bancare de tip phishing în data de 01.02.2021.

        Am primit un e-mail cu sigla celor de la BCR, în interiorul e-mail ului era un link, am accesat acel link și m au redirecționat către o pagina care părea a fi tot a bancii și am introdus datele bancare. Imediat mi s-a accesat contul și s -au făcut 2 plăti una în valoare de 1700 lei către LT CRO GIBRALTAR și a doua de 3800 lei către rewire.to, am sesizat banca pentru a bloca sumele și nu au făcut acest lucru. 

        A doua zi am fost la banca pentru a face refuz la plata.

        După aproape 2 luni mi s-a restituit suma de 3800 lei, pentru cealaltă suma mi s-a spus ca nu a putut fi recuperată de la comerciant și banca nu își asuma nici un fel de raspundere deoarece frauda s-a efectuat în mediu virtual securizat.

        Blocarea sumelor nu s-a făcut când am cerut acest lucru deoarece, cei de la banca susțin ca politica Mastercard nu permite acest lucru, fapt ce mi se pare inadmisibil atat timp cat eu am sesizat frauda la 5 minute după ce aceasta  s-a efectuat. 

        Cu datele pe care eu le-am furnizat au intrat în aplicația bancara si au efectuat transferurile, insa pe telefon nu am mai primit mesaj cu codul 3D secure, eu nu am aprobat acele tranzacții. 

        Mulțumesc, 

    • Gheorghica mariana
      Posted at 17:57h, 23 aprilie Răspunde

      Bună ziua
      As dori sa mi explicați, va rog: trebuie sa mi schimb buletinul. Adresa mea este în casa tatălui meu, el este proprietarul
      ACUM, la schimbarea buletinului meu NU VREA sa mi dea actul de proprietate, sa l schimb!!!
      Ce pot face?
      Rudele nu vor sa ma ia în spațiu, am încercat tot posibilul
      Cum procedez va rog? Conform legii, ce pot face?

    • Andreea
      Posted at 15:23h, 15 mai Răspunde

      Bună ziua aș dori să vă întreb ce pot face în situația în care vecinul meu mă deranjează constant printr-o gălăgie infernală cauzată de tăierea ierbii din curtea lui care este majoritatea acoperită de pietre, iar acestea ricoseaza și lovesc gardul meu din tabla făcut pe proprietatea mea.
      Menționez am un copil de 2 ani care este speriat de gălăgie.Va mulțumesc pentru timpul acordat.

    • Veronica Saftoiu
      Posted at 18:47h, 27 iulie Răspunde

      Bună ziua am și eu o întrebare. Se poate sa vorbim pe email?

    • Dorin mezinescu
      Posted at 19:24h, 14 septembrie Răspunde

      Bună

    • Radu-tiberiu Petrescu
      Posted at 05:58h, 17 septembrie Răspunde

      Bună ziua. Intenționez sa deschid câteva magazine online, unde o sa vând tricouri imprimate cu design-uri artistice. Voi folosi o firma de print on demand din SUA și site-uri precum etsy, redbubble, Amazon, ebay, și website propriu cu shop inclus. Întrebarea mea este : e nevoie sa îmi deschid un SRL/pfa pentru asta? Sau o pot face fără sa creez nimic? Am citit lucruri ambigue pe internet asa ca dacă m ați putea lamuri as fi foarte recunoscător. Mulțumesc.

    • Maria
      Posted at 05:49h, 30 septembrie Răspunde

      Bună ziua. La contract de munca pe perioada de 3 luni și după o luna nu mai poti rămâne la acel loc de munca, mai trebuie sa stai 20 de zile în preaviz?

    • Malina Roxana
      Posted at 18:07h, 30 septembrie Răspunde

      Bună ziua,A-și dori sa știu cum se face o cerere de divorț pentru Judecătorie? In.scris,sau.trebuie scoasă la imprimanta de la un serox?Va aștept răspunsul cu Drag.

    • Ede Martis
      Posted at 23:27h, 19 octombrie Răspunde

      Buna seara as avea niște chestii de știut am avut o relație de 6 ani de zile fosta pretena mo înșelat cu un alt bărbat eram plecat la munca în olanda ea o avut actele mele personale și mi-o luat bani de pe card am toate mesajele pe telefon, și îmi retine certificatul de nastere , deja o trecut doua luni de zile și mo blocat peste tot și nu am cum sa răspundă la mesaj sau la telefon mo distrus sentimental și și mi-o luat de pe card 2500 lei nui mare valoare dar ce mia făcut dqca pot sa fac ceva ca știe toate cnp și tot feluri de acte și o pus pe taicasau sa ma bata, și ea tine ilegal ore online la copii și dacă pot face ceva în legătură ce vam povestit la politie la noi nu prea am șanse ca au cunoștințe multe la noi în comuna asa ca de aia am apelat aicea plus ca mi-o luat tableta și am actele și nu vrea sa răspundă și sunt amenințat.

    • Bianca LEZERIUC
      Posted at 20:29h, 30 octombrie Răspunde

      Socrul meu a avut un accident rutier în care a lovit o persoana pe trecerea de pietoni. Victima nu a avut leziuni grave, fără fracturi sau traumatisme dar a petrecut o săptămână in spital. Victima după ce a ieșit din spital ne reclama o anumita suma de bani pentru a nu depune plângere. Dacă ii dam aceasta suma de bani, cum putem sa ne asiguram ca nu va depune plângere in următoarea perioadă? Va mulțumesc mult

    • Lefter Vasilică Ionel
      Posted at 14:04h, 03 noiembrie Răspunde

      măsuri şi excepţii dispuse de judecătorul de cameră preliminară, știți cumva ce înseamnă? Va mulțumesc.

    • Marin Ionuț
      Posted at 23:38h, 23 noiembrie Răspunde

      Bună ziua,
      Am la primăria comunei,diverse amenzi spun ei din 2011,dintre care am si de circulatie ,
      Dupa cat timp se prescrie amenzile,??

    • Vitalie catana
      Posted at 21:55h, 02 decembrie Răspunde

      buna. cer scuze, am o intrebare: cu permis de sedere in romania se poate de inregistrat srl si de lucrat peste hotarele Romania

    • Tănase daniela
      Posted at 07:42h, 16 noiembrie Răspunde

      Poate sotia cere evacuarea soțului din locuință dacă nu Sint divorțați

  • Anca I. Anghel
    Posted at 16:11h, 10 ianuarie Răspunde

    Sotul meu si cu mine divortam si avem 4 copii cu varsta sub 12 ani. Nu am reusit sa ajungem la un acord cu privire la custodie, iar ordinele temporare includeau acordarea custodiei fizice comune. In plus, sunt programate „evaluari parentale”. Ce este o „evaluare parentala” si la ce fel de intrebari ar trebui sa ma astept? Multumesc!

    • Ioan
      Posted at 22:34h, 16 iunie Răspunde

      Am o firma inactiva, care nu mai are muncitori, in germania, si tot imi vin acasa scrisori de la banca si de la fisc, nu am bani sa le platesc, ce as putea face?

    • Betea Beatrice
      Posted at 19:45h, 08 decembrie Răspunde

      Bună seara! În anul 2016 m-am înscris la facultatea Aurel Vlaicu din Arad, am întrat în primul an la fără plata ,în al 2 lea an am plătit jumate din suma totala de an dar am renunțat la facultate, nu am depus nici o cerere de înghețare a anului și astăzi după atâția ani am primit acasă o scrisoare recomandata prin posta precum ca am de plata 2062 RON, reprezentând taxa de scolarizare neachitata la termenul stabilit plus penalizări de întârziere stabilite în contract datorate de debitor pana în momentul plății. Întrebarea mea este ca nu trebuia sa fiu instiintata de ei în toți acești ani, nu trebuia sa fiu căutată după ce s-a terminat anul al 2 lea sa plătesc de ce acum după atâția ani? Precizez ca promoția mea a terminat în 2020. Mulțumesc!

    • Tănase daniela
      Posted at 07:43h, 16 noiembrie Răspunde

      Poate sotia cere evacuarea soțului din locuință dacă nu Sint divorțați

  • Tudose Dan
    Posted at 22:29h, 15 ianuarie Răspunde

    Buna seara! Am inchiriat un apartament unui cuplu in urma cu 6 luni. Totul in regula, numai ca de 3 luni am aflat de la un vecin ca impreuna cu cei doi mai locuieste o persoana. Nu mi-au zis nimic si ca sa discut cu ei este foarte greu pentru ca ba nu raspund la telefon, acasa nu-mi raspund, probabil banuiesc. Ce ma sfatuiti sa fac pe cale legala in acest sens? Care este cea mai buna metoda de a rezolva situatia?

  • OANA IANCU
    Posted at 09:32h, 08 octombrie Răspunde

    Buna ziua,

    In data de 06.09. 2020 , soțul meu a decedat la 39 de ani . Totul s-a întâmplat foarte rapid . In data de 16 August s-a simțit rău si am chemat salvarea iar după 72 de ore , după 2 teste de COVID negative , când i s-au făcut investigații mi-au spus ca are cancer in faza terminala cu metastaze multiple , inclusiv cerebrale si ca nu pot face nimic sa-i salveze viață. Au urmat 3 săptămâni in care am apelat la toate relațiile pe care le aveam dar toți medicii contactați si toate spitalele din Romania , private sau de stat au refuzat internarea lui pe motiv ca nu are un diagnostic definitiv dar in același timp toți medicii au refuzat sa ii facă o biopsie care trebuia teoretic sa ii confirme diagnosticul , deci au refuzat sa ii înceapă orice fel de tratament oncologic , așa ca 3 săptămâni mai târziu , s-a stins la Spitalul Militar Central din București. unde reușisem in cele din urma sa găsesc un medic dispus sa ii facă o biopsie . Soțul meu avea un credit de nevoi personale la Banca Transilvania care bineînțeles era insotit de o asigurare de viata MyMetLife. Am mers la banca si am depus o cere pentru acoperirea creditului restant de către asigurator. Acum cei de la MyMetLife imi cer tot felul de acte medicale fără de care spun ei nu îmi pot lua in considerare dosarul , ex. sa fac dovada ca sotul meu a facut periodic controale de specialitate pentru boala din cauza căreia a decedat , examenul histopatologic , copie după dosarul medical de la medicul de familie, etc.
    Cum sa procedez in acest caz ? Ce actiuni trebuie sa intreprind ? Au legal dreptul sa solicite toate aceste documente ?

  • Olivia Tentea
    Posted at 12:02h, 14 octombrie Răspunde

    Buna ziua,

    Suntem o asociatie de proprietari. al unui complex de case. Nu avem administrator si nici alte costuri comune. Recent s-a hotarat prin hotarea adunarii general de proprietari sa realizam o lucrare de asfaltarea al drumului comun din interiorul complexului.
    Din pacare unul dintre proprietari nu a dori sa plateasca cota parte din costuri.

    Ce putem sa ii face? Exista o somatie si o proceudra standard pe care sa o aplicam.

    Cat ne-ar costa sa ii dam judecata ?

    Multumesc

  • Donea ileana
    Posted at 20:11h, 02 noiembrie Răspunde

    Buna seara as avea si eu o intrebare eu m-am despărțit d concubinu meu dupa 8 ani din această relație avem doi copii o fetiță de 7 ani si un băiat de 3 ani ,cauza a fost ca el are probleme cu alcolu s era violent si cu mine si cu ei .
    Copii sunt la mine eu stând la părinți mei ajutată de ei si in prezent el ma amenință că ma da in judecata sa imi ia copii cu toate ca eu am lăsat de la mine pentru copii sa vina sa ii vada el nu vrea asa spune că vrea sa ma întorc eu inapoi.
    Problema este in felu următor daca eu ma angajez pot sa fiu decajuta din drepturi ca i-am lăsat singuri ca asa imi spune el ca a vorbit cu nu stiu ce avocată?

    • Birău Daniela
      Posted at 21:36h, 25 noiembrie Răspunde

      Suntem 3 frați, tata a murit acum 30 de ani, iar mama a facut acte fara sa stiu la un frate la casa parinteasca unde am crescut si eu, fara sa ma întrebe, iar la celalalt frate i-a facut acte pe un apartament tot fara sa ma întrebe. Mentionez ca atunci aveam un copil minor cu mine, care între timp a murit de cancer. Mama mea a fost moștenitoare dupa ce a murit tată, neavand acte de vanzare, cumparare. Prin sat se vorbea ca au fost la un notar cu niste martori mincinosi, spunand ca nu sant decat doi frati. Nespunand ca mai sant si eu ca sora. Va rog sa-mi spuneti daca s-a facut ceva legal sau ilegal la notar, și daca aveam și eu dreptul. Acum mai pot face ceva, intre timp mama a murit. Va rog frumos domnule avocat sa-mi dati și mie un răspuns.

  • Maria
    Posted at 19:14h, 10 noiembrie Răspunde

    Tatal meu a achizitionat un imobil inainte de a doua casatatorie (clar este bun dobandit dinaintea casatoriei si actuala sotie nu are dreptul,daca gresesc va rog sa ma corectati),problema mea vine in legatura cu un al doilea imobil achizitionat prin credit ipotecar inainte de a doua casatorie,jumatate fiind achitat cash de la inceput si pe cealalta jumatate exista acest credit ipotecar contractat inca dinaintea casatoriei,insa,avand in vedere ca jumatate din imobil se achita in timpul celei de a doua casatorii,actuala sotie are dreptul la acest imobil?

    • Radu Maria
      Posted at 21:08h, 08 ianuarie Răspunde

      Buna ziua

      As avea nevoie de cateva lamuriri referitoare la drepturile pe care le am in situatia de mai jos.
      Am achizitionat un apartament cu partenerul meu cu credit imobiliar acum 1 an. Acum am decis sa ne despartim. Intrebarea este care ar fi cea mai simpla metoda de a muta creditul si apartament ul pe mine. ( am agreat ca ii inapoiez contributia si imi ramane mine).
      Oare in cazul in care se razgandeste care sunt drepturile lui?(Eu am platit avansul si ratele si pot dovedi acest lucu.el a platit mobila.)
      Ar fi legal sa ii percep pe perioada in care a stat aici chirie? ( mentionez ca eu am platit pe langa rate si utilitatiile si mancarea pe aceata perioada)
      Ar putea cere despagubire si pentru ratele platite de mine?
      Intelegerea a fost ca eu platesc si el strange banii in cont pentru a platii in avans apartamentul sau pentru a mai lua un apartament…

      Va multumim

  • Mirela Tanase
    Posted at 19:26h, 16 noiembrie Răspunde

    Buna ziua, as vrea sa stiu ce pasi trebuie sa urmezi pentru a beneficia de indemnizatia care se acorda celor care au venituri independente, si in timpul starii de urgenta au trebuit sa-si reduca programul de lucru. De ce acte am nevoie si unde ma pot adresa?

  • Corina B
    Posted at 23:11h, 16 noiembrie Răspunde

    Buna seara! Imi puteti spune, va rog, care este demersul pentru a fi aprobata o casatorie dintre doua persoane rude de gradul al IV-lea? Am inteles ca este posibil, numai ca este nevoie de aprobare. M-ar interesa sa stiu cum obtinem acea aprobare, avem nevoie de acte speciale?

    • Dima geanina
      Posted at 23:39h, 30 noiembrie Răspunde

      Buna seara ! Am si eu o problema , tatal meu a plecat la munca in Germania anul acesta impreuna cu alti 4 oameni . Oferta de munca fiind primita din partea unui om din satul nostru natal . Ei toti au plecat la drum cu un autobuz , In perioada de Corona . Ei au fost opriti la vama B12 Kirsdorf ,unde a trebuit sa prezinte contractele de munca . Ei toti au semnat contracte false ,fara ca ei sa stie . Tatal meu a muncit la aceasta firma fara contract de munca.Si nici cel putin salariul nu i-a fost dat. Tatal meu a plecat de acolo ,iar acum este angajat la o firma de colete . Politia la gasit la noua adresa ,tata nestiind limba germana nu a inteles ce i s-a zis . Politia Germana a trimis in Romania la adresa noastra un plic . Acesta fiind o ordonanta penala , unde este scris ca este judecat pentru uz de un inscris falsificat pentru ducerea in eroare a circuitului juridic ,si o amenda de 1,800, 000€ plus cheltuielie de judecata .Nu stim ce este de facut . Puteti va rog sa ma indrumat

  • Marcel
    Posted at 13:20h, 17 noiembrie Răspunde

    Buna ziua, acum 6 luni am imprumutat suma de 1000 lei unui apropiat. Nu am facut atunci niciun act, am mers pe principiul bunei-credinte. De cateva saptamani incerc sa dau de persoana respectiva, nu-mi raspunde la telefon, desi am mai vorbit sa-mi restituie banii si a zis ca sa mai astept, ca nu are deocamdata si alte chestii de genul. Ce pot face ca sa-mi recupereze banii, adica mai pot face ceva? Multumesc.

    • Mosoiu Mioara
      Posted at 20:14h, 26 mai Răspunde

      Buna seara.Locuiesc impreuna cu fratele meu la.curte.De.curand am primit o somatie de la primarie precum trebuie igienizata curtea altfel voi fi amendata.Proprietarul deseurilor insa este fratele meu care din motive de.sanatate nu intelege ca.faptele lui au consecinte.Astfel ca nu doreste sa igienizeze curtea iar mie.si familiei mele.ne este teama sa insistam stiindu–l .agresiv.Mentionez ca nu sunt tutorele lui nu pot lua decizii in locul lui.Mi se pare.nedrept sa fiu sanctionata pentru o fapta pe care.nu am savarsit-o eu si sa imi pun viata in pericol eu si familia mea.va .rog frumos sa imi spuneti pot fi amendata pentru o fapta.de.care.nu sunt raspunzatoare?cum .sa procedez pe.cale legala mai departe?va multumesc anticipat si o seara buna sa.aveti

  • Adriana Puscasu
    Posted at 09:06h, 18 noiembrie Răspunde

    As dori sa stiu ce presupune divortul pe cale amiabila, la notar? De ce acte avem nevoie si daca este necesara prezenta unui avocat? Trebuia sa fim amandoi de fata sau unul dintre noi poate fi reprezentat de un avocat? Precizez aceasta pentru ca sotia este plecata in strainatate de cateva luni si ar fi cam greu sa ne prezentam amandoi. Astept raspunsul dumneavoastra.

  • Cristi
    Posted at 18:56h, 18 noiembrie Răspunde

    Buna seara, am inteles ca ma puteti ajuta cu infiintarea unei firme. Cam cat ar dura toate procedurile si de ce acte este nevoie? Mi-ar prinde bine un ajutor, pentru ca din lipsa de timp imi este dificil sa ma interesez pe la institutii si sa fac dosarul de infiintare. Imi puteti spune si cat este onorariul pentru aceasta procedura?

  • mihaita
    Posted at 11:26h, 19 noiembrie Răspunde

    Buna ziua, as dori sa ma lamuresc in legatura cu o problema. Eu si sotia vrem sa aplicam pentru programul Noua Casa. Ne incadram in conditii daca eu detin o proprietate, dar care a fost mostenita inainte de a fi casatorit? Stiam ca nu trebuie sa ai nicio proprietate pentru a putea benefica de program. Ma puteti ajuta va rog, as avea nevoie de acest sfat urgent!

  • Elena24
    Posted at 20:07h, 20 noiembrie Răspunde

    Buna ziua, sunt o mama singura cu 2 copii. De cand s-au inchis din nou scolile din cauza pandemiei, nu am cu cine sa-mi las copii, in timpul in care sunt la lucru. Nu pot lucra de acasa. Angajatorul nu-mi ofera nicio solutie si nu stiu ce sa fac. Se poate sa am parte de zile libere sau concediu special, dat fiind situatia in care ma aflu? Se poate face ceva legal? Va rog ajutati-ma cu un raspuns.

  • Raluca Tudose
    Posted at 14:12h, 21 noiembrie Răspunde

    Buna ziua, as vrea sa ma ajutati cu un sfat. Am un copil minor in custodie comuna cu fostul sot. Conform legii ar trebui sa ne ajute lunar cu o suma de bani pe care am stabilit-o impreuna acum 3 ani cand am avut divortul. De 1 an, am primit o data la cateva luni suma si fostul sot nu-si mai da interesul fata de copil, dupa ce i s-a nascut copilul din relatia pe care o are in prezent. Nu mai ajung la nicio intelegere cu el. Ce pot face? Se poate ceva fara judecata sau procese complicate? As vrea sa-si respecte in continuare cerintele parintesti.

  • Daniel
    Posted at 15:08h, 21 noiembrie Răspunde

    Sunt fotograf profesionist si imi desfasor activitata in regim PFA. Recent as fi avut doua evenimente, doua nunti, care au fost stabilite cu 1 an inainte. Atunci am incasat avansul pentru fiecare nunta. In situatia in care ne aflam, sunt obligat sa restitui avansul? In contract nu am trecuta clauza de urgenta si nu stiu ce sa fac. Este legal sa pastrezi banii, nu as vrea sa am probleme cu mirii?

    • Catalin
      Posted at 09:47h, 19 noiembrie Răspunde

      As vrea sa stiu daca pot obtine despagubiri de la o firma de asigurari medicale private. In urma cu 2 zile am solocitat consult lachirurg. Medicul a identificat un abcess chirurgical si a spus ca orice abcess este o urgenra chirurgicala. Cu raport medicului am facut solicitare la compania de asigurari pentru emiterea avizului de interventie fiind procedura acoperita de asigurare. La telefon mi s-a spus ca daca nu s-a efectuat incizia deja cabinetul lor medical a dwcis ca trebuie sa astept 2 zile lucratoare pentru aviz. Avand in vedere ca eram sub riscul de complicatie cu septicemie mi-au pus practic viata in pericol fiind un caz pe care erau obligati sa il acopere si avand la dispozitie raportul dupa consult al medicului chirurg. Am fost nevoit sa platesc incizia din buzunar. 980 de lei. Daca nu dispuneam de acesti bani imi puteam risca sanatatea. As dori sa stiu: detin toate actele de la clinica iar conversatiile cu cei de la asigurare sunt inregistrate chiar de ei. Pot obtine despagubiri pentru practica de care au dat dovada? Asta ar fi subiectul principal in conversatiile pentru programare au comis si 3 greseli de programamre gresind orasul, specializarea, injurandu-ma… as dori sa stiu ce pot face.

  • Ulise
    Posted at 20:08h, 21 noiembrie Răspunde

    Buna seara
    Mma intereseaza sa stiu ce presupune schimbul de apartamente?
    Se poate face schimb intre locuinte care nu sunt din acelasi oras?
    Daca este posibil, as vrea sa stiu de ce acte am nevoie si daca sunt alte conditii de indeplinit.

  • Constantinescu
    Posted at 13:55h, 22 noiembrie Răspunde

    Buna ziua!

    Sunt mostenitorul de drept al unei case care a apartinut bunicilor mei.
    As vrea sa vand casa, dar un unchi locuieste de 4 ani acolo si nu doreste sa paraseasca casa. Nu ajungem la nicio intelegere si as vrea sa stiu ce este de facut? Deja a devenit complicata situatia, pentru ca primesc amenintari si injurii din partea lui si nu mai suport.

    Va rog ajutati-ma cu un sfat.

  • Roxana C
    Posted at 19:54h, 22 noiembrie Răspunde

    Buna seara! In timpul vietii lor, bunicii mi-au dat prin act de donatie in schimb de ingrijire, o casa.
    Acum dupa ce ambii buncii au decedat, sunt proprietara de drept a imobilului sau este nevoie sa mai fac ceva in plus, vreun act sau formalitate?
    Ma intereseaza pentru ca intentionez sa vand casa si sa nu am alte probleme, cand ajung la notar.

    Multumesc.

  • Andrei Popovici
    Posted at 11:09h, 23 noiembrie Răspunde

    Ce se intampla in situatia in care cel care detine o firma decedeaza si sotia doreste sa radieze firma?
    Are acest drept sau este nevoie de alte aprobari? Firma nu are angajati si nu este in inactivitate de mai bine de 1 an. Ce se poate face in acest sens?

  • DJ RORO
    Posted at 15:55h, 23 noiembrie Răspunde

    Va rog sa-mi spuneti ce anume trebuie sa contina un contract de prestari servicii? Sunt Dj si am infiintat de curand un PFA si vreau sa-mi fac un model de contract pentru clienti. As vrea sa stiu tot ce am nevoie sa trec in contract, ca totul sa acopere drepturile mele si ale clientilor. Ma puteti ajuta cu un exemplu?

  • Ungureanu Tatiana
    Posted at 15:10h, 24 noiembrie Răspunde

    Buna ziua, am trait impreuna cu fostul iubit 10 ani. Ne-am luat impreuna mai multe bunuri, dintre care o masina. Acum ne-am despartit si fostul a pastrat masina, fara sa vrea sa discutam sa facem o intelegere. Nu reusesc sa dau de el la telefon de cateva zile. Ma ignora complet. Vreau sa stiu ce pot face, ca sa-mi recuperez partea mea de bani. Stiu ca nu am fost casatoriti, dar se poate face ceva?
    Ma puteti ajuta?

  • Leonard Apologescu
    Posted at 15:44h, 25 noiembrie Răspunde

    daca am achizionat o casa in rate impreuna cu sotia, dar ratele le-am platit doar eu din salariu, acum ca vrem sa divortam, cum se poate sa raman doar eu pe contractul de la casa? Se poate face totul simplu la un notar? Este nevoie de pasi suplimentari sau de alte acte? Precizez ca vrem sa divortam pe cale amiabila.

  • PN
    Posted at 20:10h, 25 noiembrie Răspunde

    Buna ziua! De 1 an tot ma rog de o firma de servicii funerare sa-mi faca crucea de piatra si sa o monteze la mormantul mamei mele. Am dat ca avans jumatate din suma de bani. Zic ca sunt ocupati cu altele si ca in curand o sa se ocupe si de lucrarea mea. De 1 an tot asa o tin. Am zis ca vreau sa renunt si sa-mi dea avansul inapoi. Nu vor sa faca acest lucru. M-am saturat de situatia asta. Ce pot face?

  • Alexxa
    Posted at 15:24h, 27 noiembrie Răspunde

    Buna ziua! Am 22 de ani si in prezent urmez cursurile de master. De la 7 ani primesc pensia alimentara de la tatal meu. Nu avem o relatie apropiata, insa de 1 an si ceva nu am mai primit niciun ban de la el. Stiu ca isi permite si nu este nimic legat ca nu ar avea de unde. Ideea este ce fac eu acum? Presupun ca fiind majora eu raspund de acest lucru sau tot mama este cea care trebuie sa se intereseze? Ce pasi trebuie sa urmez care sa recuperez banii pierduri din ultimul an si sa ma asigur ca imi plateste pana cand termin cursurile?

  • Iulian Moga
    Posted at 20:24h, 28 noiembrie Răspunde

    Buna seara, am o problema urgenta. Am avut o lucrare la casa, realizarea portii si gardului de la intrare. Am facut un contract de prestari servicii si mi s-a cerut inainte ca avans jumatate din suma de bani. Am acceptat pentru ca am crezut ca sunt de incredere, mai ales ca facusem si contract. Au lucrat doua zile dupa care nu au mai venit si nici sa dau de ei nu am acum. Nu raspund la telefon si nu stiu de unde sa-i iau. Imi vreau banii inapoi si nu as vrea sa ma complic foarte tare, care este cea mai simpla solutie in cazul meu?

  • Sandu
    Posted at 12:01h, 29 noiembrie Răspunde

    Buna ziua! Nu stiu ce sa mai fac. Imprumutasem unei cunostinte masina, pentru a se folosi de ea in scop agricol. Nu facusem niciun fel de act, am mers pe incredere. De 2 zile am aflat ca masina mi-a fost vanduta. Este adevarat ca nu am mai tinut legatura cu persoana respectiva in ultimul an, dar promisiunea e promisiune. Care este solutia in cazul meu? Mai pot face ceva ca macar sa-mi recuperez banii pe masina, ca in rest nu vad cum as mai putea recupera vehiculul?

  • Mircea Parvu
    Posted at 22:54h, 30 noiembrie Răspunde

    Buna seara, sotia mea este plecata in strainatate de 2 ani. Am aflat ca si-a gasit pe altcineva. Nu a mai revenit in tara de atunci, nu a mai vrut sa vorbeasca cu mine si nici nu imi mai raspunde la telefon. Tot ce vreau acum este sa termin cu tot si sa divortez. Ce am de facut, mai ales ca ea s-a stabilit in Germania? Care este procedura, trebuie sa fie si ea prezenta, sau se poate anula casatoria cumva?

  • Adam
    Posted at 16:41h, 01 decembrie Răspunde

    Stiam de la tatal meu ca a facut un testament si mi-a aratat o copie dupa acesta. Acum dupa decesul acestuia, nu mai este de gasit testamentul in original. Ce putem face noi copii lui si sotia acestuia? Are vreo valoare legala acea copie dupa testament? Era scris de mana de tatal meu si semnat de un notar. Cum se va face succesiunea, daca se stie despre testament, dar nu este de gasit?

  • vanea
    Posted at 17:19h, 02 decembrie Răspunde

    In timp ce ma aflam in concediu de maternitate, firma la care lucram a intrat in insolventa. La scurt timp dupa incetarea concediului de maternitate am ramas din nou insarcinata. Intrebare este, mai pot avea dreptul la ajutor de somaj sau mi se poate acorda concediu de maternitate, pentru perioada in care nu am avut loc de munca, in timpul concediului de maternitate? Precizez ca acum nu am un loc de munca.

  • Ruscan Dumitru
    Posted at 00:12h, 03 decembrie Răspunde

    Buna seara am urmatoarea problema parinti mei sunt divortati an acte iei detin o proprietate cu un teren aferent propietati iei doresc sa vanda aceel teren aferent propietati antrebarea ieste urmatoarea se poate vinde terenul atata timp cat nu ieste facut partajul iar mama mea nu mai poarta numele de familie al tatalui ?

  • Ruscan Dumitru
    Posted at 00:12h, 03 decembrie Răspunde

    Buna seara am urmatoarea problema parinti mei sunt divortati an acte iei detin o proprietate cu un teren aferent propietati iei doresc sa vanda aceel teren antrebarea ieste urmatoarea se poate vinde terenul atata timp cat nu ieste facut partajul iar mama mea nu mai poarta numele de familie al tatalui ?

  • Lucretia
    Posted at 15:55h, 04 decembrie Răspunde

    Buna ziua! Mama mea este internata intr-un azil special pentru persoane in varsta cu Alzheimer. Pana acum primea pensia intr-un cont bancar. Cum pot face ca banii sa intre de acum inainte in contul meu? E nevoie de o procura speciala sau trebui actionat in instanta? Am primit mai multe tipuri de raspunsuri de la cunoscuti si vreau sa ma asigur ca fac totul legal.

  • Aurel
    Posted at 20:21h, 05 decembrie Răspunde

    Se poate stabili ca sediu social pentru firma mea, locatia un apartament care este pe numele sotiei? Precizez ca nu va avea loc niciun tip de activitate la acel apartament. Trebuie sa fac un contract intre mine si sotie? Cum se procedeaza?

  • Alex
    Posted at 11:44h, 06 decembrie Răspunde

    Buna ziua! Nu stiu ce sa fac. Fotograful de la nunta mea nu mi-a trimis fotografiile de mai bine de 6 luni, iar la el in contract specifica o perioada maxima de asteptare de 3 luni de la eveniment. Daca inainte imi raspunde si spunea ca are treaba si sa astept, acum nu-mi mai raspunde la telefon si la mesaje. Am platit la nunta toata suma de bani. Unde sa merg sa fac reclamatie sau ce pot face concret? Macar sa-mi recuperez banii inapoi, daca pozele nu le mai vad.

  • Dan
    Posted at 18:20h, 07 decembrie Răspunde

    Va rog sa ma ajutati si sa-mi raspundeti la o nelamurire. Cum se stabileste pensia alimentara? Ma intereseaza mai exact in cazul in care tatal, care va plati pensia alimentara, are mai multe venituri si care variaza de la luna la luna. Se stabileste pensia alimentara doar in legatura cu un singur venit?

  • Mihai
    Posted at 10:01h, 08 decembrie Răspunde

    In cazul in care se doreste dizolvarea unei societati in care sunt implicati 5 asociati, este nevoie neaparata de acordul tuturor sau de majoritate? Doi dintre asociati sunt plecati in strainatate si este destul de dificil sa fie prezenti in acest moment in tara? Sau pot fi ei reprezentati de un avocat?

  • Ionu Tanase
    Posted at 09:09h, 09 decembrie Răspunde

    Buna ziua, as vrea sa stiu cum se poate contesta o amenda contraventionala. Trebuie facuta intr-un interval anume de timp? Am primit amenda acum doua zile, dar din cauza unor probleme nu am avut timp sa ma interesez. Va rog, am nevoie de un raspuns urgent, ca sa stiu ce este de facut.

  • RALUCA PETRESCU
    Posted at 17:27h, 09 decembrie Răspunde

    Buna ziua,
    Vroiam sa va întreb dacă un act de partaj se poate schimba intr-un act de proprietate?

    Va mulțumesc!

  • Ionut Aionesei
    Posted at 15:29h, 10 decembrie Răspunde

    Bună ziua,

    La un an dupa moartea sotiei mele, am rugat-o pe noua mea iubita sa se mute cu mine. Am fost impreuna trei ani si acum vreau sa iasa din casa mea. Sunt obligat sa ii ofer despagubiri?

  • Cristina V
    Posted at 16:37h, 10 decembrie Răspunde

    Am lasat o prietena sa se mute cu un acord verbal ca ar plati chiria atunci cand va primi un loc de munca – a trecut un an, fara loc de munca si fara chirie.
    Trebuie sa ma prezint in instanta pentru a o evacua daca nu a platit niciodata nimic? Ce pot face?

  • ALEX
    Posted at 16:38h, 10 decembrie Răspunde

    Daca am cumparat un vehicul nou, cate zile am la dispozitie sa ma razgandesc dupa ce am semnat actele daca nu mai vreau masina?

  • Anca Cutaru
    Posted at 16:39h, 10 decembrie Răspunde

    Am incheiat un contract cu un peisagist pentru a face amenajarea teritoriului in noua noastra casa, dar am decis sa renunt deoarece era prea scump inainte de a face vreo lucrare sau de a inainta planul. Suntem obligati sa-i platim 10% din suma contractata pe contract?

  • Kucin
    Posted at 16:41h, 10 decembrie Răspunde

    Servus. Nu vad aici niciun subiect referitor la legea artei / drepturilor de autor si ma intrebam cum sa primesc sfaturi sau daca ma puteti indruma catre cineva?

  • Miron Nicolae
    Posted at 16:42h, 10 decembrie Răspunde

    Imi poate retine angajatorul salariul daca am provocat pagube accidentale la locul de munca?

  • Antonescu S.
    Posted at 16:43h, 10 decembrie Răspunde

    Buna seara care este termenul de prescriptie pentru o actiune civila de colectare a unei datorii?

  • Rodica Urda
    Posted at 11:50h, 11 decembrie Răspunde

    O matusa doreste sa-mi lase mostenire apartamentul in care locuieste. Problema este ca are anumite tulburari psihice, posibil un inceput boala Alzheimer. Va fi in regula sa facem la notar actele, chiar daca ea nu este tocmai in regula? Avem nevoie de aprobare medicala obligatorie sau ceva de genul? Va rog, astept raspunsul dumneavoastra.

  • elena
    Posted at 17:12h, 11 decembrie Răspunde

    Am o problema foarte ciudata ! Strabunicul meu a avut o casa nationalizata de comunisti. Arhivele Nationale Bucuresti mi-au dat 3 procese verbale unde apare casa strabunicului meu , nationalizata de catre Primarie. Arhivele Nationale Bucuresti nu au buletinul imobilului , asa ca am cerut acest buletin la primarie. Dar la primarie, mi s-a spus ca la acea casa figureaza o alta persoana, asta pentru ca comunistii de la primarie au trecut pe o alta persoana. ( au facut o mare greseala) . Eu nu imi explic aceasta greseala. Cum aceiasi comunisti de la Primarie in anul 1953 in procesele verbale de nationalizare au trecut corect pe strabunicul meu, ba mai mult ii trimimiteau si fiului lui o scrisoare in care ii spuneau ca strabunicul meu a fost nationalizat, si apoi in buletinul imobilului au trecut pe un alt om ? CE SE POATE FACE IN ACEASTA SITUATIE? Din cauza asta primaria nu vrea sa imi dea buletinul imobilului, desi am aratat primariei ca s-a facut o eroare materiala de catre comunistii de la primarie, intrucat aceeasi primarie a scris in 3 procese verbale ca acea casa a fost a strabunicului meu. Poate a mai trecut cineva prin astfel de situatie si imi va da si mie un sfat.

  • Adi
    Posted at 22:58h, 13 decembrie Răspunde

    Buna ziua. Sunt pensionar militar si as vrea sa va rog sa imi precizați dacă este legal ca majorarea salariala primită in baza legii 19/2020 să fie exclusă din baza de calcul a pensiei (venit brut) si din veniturile nete (la care se realizeaza limitarea cuantumului pensiei de serviciu cf. Art 7, pct. 3 din OUG 59/2017). Multumesc

  • Cristina balan
    Posted at 12:22h, 14 decembrie Răspunde

    Buna ziua. As vrea sa stiu ce drepturi am la partaj ,asupra unui apartament cumparat in timpul.casniciei pe numele soțului ,daca in contractul de vanzare cumparare este menționat că este bun propiu si ca fost cumparat din banii donați de la.matusa soțului???Multumesc.

  • alex
    Posted at 18:54h, 15 decembrie Răspunde

    buna seara,in anul 2018 luna mai am fost condamnat la 1 an si 3 luni cu suspendare si 2 ani cu supraveghere,cand ma pot reabilita de drept? multumesc

    • Alina Florincas
      Posted at 13:45h, 17 decembrie Răspunde

      Bună ziua,
      La finalul lunii octombrie, în timpul unei intervenții cu laser la o clinica privata, pt îndepărtare unor varice, la piciorul stang a fost atins și afectat nervul din zona respectiva.

      Începând de atunci și pana în prezent partea interna de pulpă, de la mijloc pana deasupra călcâiului este amorțita ( portiunea nu o simt deloc dacă o ating ca și cum ar fi anesteziata și dureroasa la palpare, simt constant furnicături și ca un fel de strafulgerari. Piciorul e afectat la fiecare păsire, apăsare sau atingere… Am primit timp de 3 luni tratament de la dr care a efectuat interventia dar nu s-a schimbat nimic pana în prezent.
      Același dr a dat din umeri si mi-a spus ca poate rămâne ca afecțiune permanenta sau ma pot vindeca…

      Săptămâna aceasta am cerut părerea si unui dr neurolog văzând ca nu se schimba nimic, iar acesta mi-a recomandat o serie de tratamente, analize care presupun costuri si deplasarei în alt județ, eu fiind din Hunedoara.
      Deci, după o intervenție asa zisa de rutina, eu rămân cu o alta afecțiune care poate sau nu fi reparata, care nu știu concret cât timp ar dura și ce costuri ar presupune…
      Mai sunt și câteva detalii legate de modul de desfășurare al intervenției și pașii ce au urmat, toate acestea as vrea sa le detaliem dacă dvs considerați ca poate fi probata și trasa la răspundere o culpa medicala în acest sens.

      Va mulțumesc!

  • Laura Scripcaru
    Posted at 11:50h, 16 decembrie Răspunde

    Buna ziua. O sa încerc sa fiu cât mai scurta și concisa. Asociația de locatari din blocul meu nu e transparentă si e un pic dictatorială. Președintele se crede un fel de zeu și conduce prin minciuni și manipulare. Blocul meu este acum in reabilitare. Deși in blocurile prietenilor mei au avut parte de o vizita cu comisie de la primărie, la noi nu a venit nimeni. Problema mea este cu balconul. Vor sa dărâme toată partea de jos, și sa o reconstruiască după care sa puna termopanele lor care sunt de minus calitate ca ale mele. Le-am spus ca nu vreau sa schimb geamurile mele, și ca dacă vor sa refacă partea de jos, sa le dea jos și sa le puna înapoi, și s-au negat. De atunci am parte de presiune din partea lor. Pe lângă asta, ma deranjează ca la refacerea balcoanelor îmi îngustează balconul cu 7-10 cm. As dori sa știu dacă ei au dreptul sa ma oblige sa schimb geamurile, și dacă au dreptul de a îngusta balconul cu mai mult decât este prevazut in actul cadastral.
    Mulțumesc. O zi buna.

  • Ioana G.
    Posted at 15:35h, 17 decembrie Răspunde

    Va rog sa ma lamuriti…
    Am un fiu in varsta de 10 luni, nu am fost casatorita cu tatal el este pe certificatul de nastere dar nu am trait impreuna ca un cuplu. Vreau sa ma mut in strainatate pentru a locui cu un membru al familiei pentru a incepe o noua viata, am primit consiliere juridica mixta in legatura cu acest lucru, nu exista documente in vigoare care sa stabileasca custodia. Am custodie deoarece sunt mama lui. Pot pleca fara nici o consecinta legala?

  • Luminita
    Posted at 16:37h, 17 decembrie Răspunde

    Buna ziua! As dori sa stiu cum sa incep unproces de evacuare. La ce instanta merg, ce acte sunt necesare, trebuie sa obtin un avocat ?

  • Calin
    Posted at 18:53h, 17 decembrie Răspunde

    Am participat la un concurs organizat, in baza HG 286/2011 de o institutie publica (personal contractual). Am pierdut concursul in urma punctajului obtinut. Am facut contestatie doar la oral pentru ca la scris diferenta a fost foarte mica. Mi s-a respins contestatia. Am cerut copii ale baremului de punctaj si ale subiectelor si am constatat ca baremul de punctaj nu era detaliat, astfel incat sa mi se poata explica de ce la raspunsul la o intrebare am luat punctajul respectiv. Spre exemplu, daca raspunsul la o intrebare era format din 6 alineate, se spunea doar ca intregul raspuns este punctat cu 10 de puncte. Cu toate ca in HG 286 nu se mentioneaza cum trebuie sa fie facut baremul, am facut o sesizare si concursul, nefiind finalizat, a fost suspendat pentru o perioada scurta. Exista vreo prevedere legala care sa ofere posibilitatea de anulare a concursului pe motiv de nerespectare a unor acte normative și care sa-mi ofere posibilitatea sa particip din nou in cazul organizarii unui nou concurs? Multumesc

  • OVIDIU
    Posted at 13:36h, 18 decembrie Răspunde

    Buna ziua, lucrez ca sofer de livrare pentru aceeasi companie de 6 ani. este adevarat ca trebuie sa-mi dea 2 saptamani de concediu platit prin lege? momentan imi dau doar 7 zile.

  • Vali
    Posted at 16:35h, 18 decembrie Răspunde

    Tocmai am fost disponibilizat de la locul de munca cu norma intreaga, am si un loc de munca cu jumatate de norma. Sunt eligibil pentru despagubiri pentru somaj? Ce trebuie sa fac in aceatsa situatie

  • Eu
    Posted at 18:44h, 18 decembrie Răspunde

    Am un termen in care pot solicita un ordin de protectie?

  • Ion Ion
    Posted at 12:11h, 19 decembrie Răspunde

    Va rog sa ma ajutati cu un sfat: ce sa faci cu o sotie care nu a respectat ordinele judecatorului privind separarea bunurilor dupa ce s-a finalizat divortul. Inca ia bani din contul meu mi-a luat lucruri de acasa, cum o pot scoate din viata mea si sa o fac sa returneze toti banii si bunurile pe care le-a luat dupa divort?

  • Codin
    Posted at 14:19h, 19 decembrie Răspunde

    Eu si prietena mea avem doi copii impreuna. As dori sa obtin custodia lor deoarece ea se confrunta cu probleme de sanatate mintala si nu poate avea grija de copii. Nu-mi permit un avocat si mi s-a spus ca nu pot parasi statul fara permisiunea ei si mi s-a spus, de asemenea, de cand certificatele de nastere ale copiilor stabilesc ca sunt tatal si ca au numele meu de familie, pot sa ma mut cu ei. Nu pot obtine un raspuns direct va rog lamuriti-ma!

  • Pingback:Cum sa gasesti un avocat bun: 4 lucuri cruciale de luat in considerare | Realitatea Romaneasca
    Posted at 15:15h, 19 decembrie Răspunde

    […] platforme va ofera posibilitatea de intra in contact cu un avocat online pe baza locatiei dvs. si a tipului de caz legal pe care il aveti. Raspundeti la cateva […]

  • C.E
    Posted at 10:10h, 20 decembrie Răspunde

    Buna ziua Sunt tata a doi copii si sotia mea abuzeaza fizic si mental de copiii nostri. Cum pot obtine custodia de urgenta a celor doi copii ai mei?

  • Iuliana Matei
    Posted at 14:12h, 20 decembrie Răspunde

    Am nevoie de un sfat:
    Tatal fiicei mele a abandonat-o in ultimii 6 ani. Pot solicita rezilierea drepturilor parintesti si daca da, cum?

  • Adi
    Posted at 16:29h, 20 decembrie Răspunde

    Imi poate cere angajatorul actual sa semnez o certificare care imi interzice sa detin si sa folosesc licenta mea imobiliara sau licenta de evaluator? Am fost angajat in departamentul imobiliar al unei banci si aceasta nu era o conditie de angajare initiala, dar acum vor ca aceasta certificare sa fie semnata. Imi pot rezilia angajarea daca refuz sa semnez certificarea?

  • Valeriu Iulian
    Posted at 10:05h, 21 decembrie Răspunde

    Sunt tutorele legal al celor doi nepoti ai mei. Mama lor (fiica mea) este in inchisoare. Tatal refuza sa accepte orice responsabilitate spunand ca nu sunt copiii sai chiar daca a fost casatorit cu fiica mea cand s-au nascut toti cei trei copii. Curtea i-a ordonat sa faca teste de paternitate dar el a refuzat sa faca acest lucru. Am 52 de ani si am nevoie de ajutor pentru a sustine acesti copii. Intrucat tatal lor refuza iar mama lor este in inchisoare, pot adopta acesti copii si pot obtine orice fel de ajutor pentru ei?

  • Anonim
    Posted at 15:00h, 22 decembrie Răspunde

    Este posibil să vinzi o companie, dar nu si numele ei?
    afacerea are o locație fizică.
    Mulțumiri.

  • Dan Florin
    Posted at 13:23h, 23 decembrie Răspunde

    Bună ziua, lucrez la o companie de telecomunicații, au făcut anunț public cum ca ne oferă o prima consistenta în bani acum de sărbători au trimis și mail-uri la șefii noștri de rețea cu toate datele adica suma pe care o oferă impozitare și data la care se vor face plățile către angajați, a trecut acea data și nimeni nu mai spune nimic și nu ne au oferit absolut nimic, ce putem face în cazul asta dacă avem ce face??? Va mulțumesc. Cu stima!

  • Simona
    Posted at 16:25h, 23 decembrie Răspunde

    Cum sa reinnoiesc ordinul de protectie daca nu au existat noi incidente de violenta domestica?

  • Stoica
    Posted at 16:27h, 23 decembrie Răspunde

    Poate o companie sa nu plateasca ore suplimentare (peste 40 de ore pe saptamana) daca este o companie de curierat si angajatul este platit cu un salariu pe ora? Cum functioneaza?

  • Steluta
    Posted at 16:22h, 24 decembrie Răspunde

    Va rog sa ma ajutati se considera abandonarea copiilor mei daca mam mutat din casa la 4 strazi distanta? Miam parasit sotul dar sunt in continuare cu copiii mei in fiecare zi.

  • Chiriac Vasile
    Posted at 16:24h, 24 decembrie Răspunde

    Chiriac Vasile este numele meu, am 34 de ani si locuiesc in Constanta.As dori sa schimb numele fiicei mele si sa sterg numele de familie al fostei mele. De asemenea, vreau custodia deplina a fiicei mele. Exista asistenta juridica care sa nu fie costisitoare?

  • Angelescu Marius
    Posted at 11:58h, 25 decembrie Răspunde

    Cand se afla in mijlocul procedurii de divort si unul dintre cei doi soti se muta intr-o alta resedinta, luandu-si toate bunurile, este legal sa se schimbe incuietorile de la domiciliul conjugal, chiar daca ambii sunt proprietari ai casei? Casa este de vanzare, asa cum este listat in documentele noastre de divort de inceput. Cum ar trebui sa procedez? Multumesc anticipat

  • Seli
    Posted at 13:29h, 25 decembrie Răspunde

    Buna ziua
    In prezent lucrez pentru o companie, dar vreau sa obtin un loc de munca mai bun.
    Am primit un apel dintr-un singur loc care mi-ar fi dat mai multi bani, mi-ar fi permis sa merg la scoala si chiar mi-ar fi oferit beneficii medicale.
    Trebuia sa incep marti dar din nefericire actualul meu sef nu a vrut sa merg si a sunat la noul loc de munca si a spus cateva lucruri neadecvate despre mine.
    Ce pot face in aceasta situatie?

  • Nik
    Posted at 16:21h, 25 decembrie Răspunde

    Am 18 ani si tatal meu mi-a luat masina.

    Da, a cumparat masina si a platit asigurarea, dar masina este pe numele meu.

    S-a suparat pe mine ieri seara si a amenintat ca-mi vinde masina dar este pe NUMELE MEU.

    Care sunt drepturile mele, pot sa-l duc in instanta sau sa chem politistii si sa-l fac sa-mi dea cheile?

  • Vali Pop
    Posted at 18:20h, 25 decembrie Răspunde

    Salut! Daca un parinte renunta la drepturile parintesti este inca obligat sa plateasca pensia alimentara pentru copii?

  • O mama
    Posted at 21:58h, 25 decembrie Răspunde

    Ce drepturi am ca mama pentru fiica mea de 2 ani daca sunt cu partenerul meu (tatal copilului) de 4 ani si nu suntem casatoriti legal? Sunt abuzata verbal si as vrea sa ma despart. Am dreptul sa-mi iau copilul cu mine fara probleme?

  • Dumi
    Posted at 11:44h, 26 decembrie Răspunde

    Inteleg ca atunci cand are loc un divort, tot ceea ce se acumuleaza este proprietate comunitara. Cu toate acestea, o pensie de invaliditate este supusa unei plati comune. Cercetarile mele online imi ofera raspunsuri contradictorii. Cum interpreteaza instantele acest lucru?

  • Dincă Gina
    Posted at 23:58h, 27 decembrie Răspunde

    Buna seara Dl Avocat !Va rg din suflet sa ma ajutați cu un rsp .Am divorțat de fostul sot Am fost de comun acord sa las copii la el ,deoarece eu nu aveam o casa ,si pt am acorda divorțul. Mi sa pus o pensie alimentara ,ce e corect ca nu am plătit deoarece nu am nici un venit .Ms dat în judecata ,am vrut sa 8au copii, si a câștigat el .Acum copilul cel mic cere sa vina sa locuiască cu mn ,el fiind batut ,si supus la munca fizica .Credeți ca am vreo sansa sa il costig în instanta dacă el își dorește acest lucru

  • Sanda
    Posted at 14:29h, 28 decembrie Răspunde

    buna ziua.suntem 2 surori doar dupa mama tatal meu nu a recunoscut o drept fica pe sora mea desi a fost casatorit legitim cu mama ,sora mea este din alta casatorie .Dupa decesul tatalui s-a facut succesiunea intre mine si mama .dupa un timp mama a facut un act uzufruct in care am fost incluse ambele surori dar eu nu am primit nimic din partea mamei invocanduse ca sora mea a contribuit cu ceva la constructia casei mama ma obligat sa cedez in fafoarea surori mele mama a murit in anul 2005 .eu mai pot ataca acel document sa-mi cer dreptul meu dupa mama/

  • Danciu
    Posted at 15:47h, 29 decembrie Răspunde

    Dacă la vârsta de 15 ani am condus fără permis de conducere fără sa fac accident sau ceva si mi sa întocmit dosar penal eu la vârsta de 18 ani mai pot da pentru permis

  • Tudor constantin
    Posted at 19:49h, 03 ianuarie Răspunde

    Buna seara , vreau să fac o procură ,decizi si hotarari privind mostenire cu unchiul meu care pleaca la munca in afara țării ,
    Partea lui de mostenire vrea sa mi-o dea mie, este valabilă in tribunal se ia in considerare procura sau nu..
    Multumesc

  • Alina
    Posted at 04:41h, 04 ianuarie Răspunde

    Buna seara ! Lucrez in momentul de fata cu drepturi de autor ca si model independent si doresc sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie crestere copil daca am acest tip de contract ! Precizez ca in martie o sa platesc taxele aferente anului anterior pt sumele incasate !

  • Ionut
    Posted at 16:16h, 04 ianuarie Răspunde

    Bună ziua! Sunt în concubinaj cu o fata de 5 ani și avem copil. Urmează ca ea sa își achiziționeze un apartament pe numele ei. Vreau sa știu dacă în urma căsătoriei dintre noi doi eu voi avea dreptul la apartament legal. Mulțumesc

  • Florentina
    Posted at 19:18h, 04 ianuarie Răspunde

    Buna ziua !
    In 2011 am avut un contract -card de cumparaturi de 2000 lei cu buletinul insa cu semnatura unei prietene .Am ramas fara loc de munca si nu am mai putut plati.In 2012 am fost executata silit prin poprire iar in 2015 cardul a devenit insolvabil .Banca nu imi poate da detalii daca a vandut creditul intre timp spunand ca la ei nu mai figurez cu nici o datorie iar executorul a inchis dosarul .In toti acesti ani nu am primit nici o instiintare nici eu nici prietena mea .As dori sa stiu ce pot face ca sa achit suma sa nu ma trezesc cu vreo ‘surpriza’.Si cum se procedeaza in cazul insolvabilitatii .Eu nu mai locuiesc in România .Multumesc!

  • Adina Vieru
    Posted at 13:25h, 05 ianuarie Răspunde

    Buna ziua. Am chemat in judecata fostul angajator (domeniu activitate hotel) ptr neplata salariu iunie 2020 si a platii zilelor de concediu de odihna restante. Am urmat pasii: notificare angajator, sesizare itm, chemare in judecata. Angajatorul a depus intampinare de respingere a actiunii pe motiv de forta majora (covid 19) motivand ca nu are bani si ce a mai incasat (luat ctedite) a platit anumiti furnizori necesari continuarii activitatii. Mentionez ca luna iunie 2020 a fost o luna de somaj tehnic nesuportat de stat. Insa angajatorul avea posibilitatea concedierii individuale daca nu dispunea de resurse. Intrebarea este: ce castig de cauza poate avea angajatorul prin aceasta intampinare in care solicita respingerea actiunii? Risc sa nu am castig de cauza si sa nu imi mai primesc banii restanti? Ar trebui sa fac ceva, sa depun ceva la instanta contra acestei intampinari? Va multumesc.

  • Florin
    Posted at 23:13h, 05 ianuarie Răspunde

    Buna ziua . Am.si eu o intrebare. Pentru o condamnare de 2 ani 8 luni si 20 de zile in regimul circulației ( conducerea unui scuter fara matricula si fara permis) in final çat se executa? Va mulțumesc

  • Ion
    Posted at 06:40h, 07 ianuarie Răspunde

    Bună ziua acum 10 luni am fost martor la un accident rutier, un Audi a lovit un biciclist am dat declarație iar recent am fost sunat de domnul polițist ca trebuie sa merg sa revedem anumite detalii….dar eu nu-mi mai amintesc exact. Cum ar trebuie sa procedez?

  • Dacian
    Posted at 16:13h, 10 ianuarie Răspunde

    Daca vreau sa renunt la drepturile mele pentru copii mei astfel incat sa poata fi adoptati de tatal lor vitreg ce pasi trebuie sa fac cum pot solicita instantei sau este posibil acest lucru?

  • Alex
    Posted at 11:10h, 11 ianuarie Răspunde

    Salut, sunt Alex si am achizitionat un vehicul care inca se afla in garantie. Am avut probleme cu cheia, am adus-o la reprezentanta, mi-au spus de cand am instalat o alarma (acum mai bine de un an care nu a cauzat niciodata probleme vehiculului), mi-a anulat garantia. Nu mi-au dat niciodata niciun fel de dovada care sa demonstreze ca alarma a fost cauza problemei. A trebuit sa platesc din buzunar si ma simt nedreptatit. Pot face ceva?

  • Marcela Savu
    Posted at 13:13h, 11 ianuarie Răspunde

    Am fost casatorita timp de 14 ani si primesc 50% din pensia militara a fostului sot. Cand va muri, voi mai avea dreptul la aceasta pensie?

  • Patrascu Andreea
    Posted at 16:03h, 11 ianuarie Răspunde

    Va rog sa ma ajutati c un raspuns la aceasta intrebare: ce semnifica aspectele instantei pentru „cel mai bun interes pentru copil”. Tine cont de ceea ce vor copiii sau cum pot interpreta acest aspect? Va rog ajutati-ma cu o explicatie

  • Liliana Manzu
    Posted at 22:04h, 11 ianuarie Răspunde

    La multi ani! Va rog daca este posibil sa primesc cateva informatii la speta mea: am un fiu de 16 ani 6 luni. Acesta a mostenit din partea tatalui sau un imobil pe care am dori sa il vindem. Nu cunosc conditiile in care se poate instraina acest imobil inainte de a deveni major. Vrem acest lucru deoarce dorim sa ne mutam in alt oras unde am un imobil achizitionat pe numele meu prin credit imobiliar de 11 ani si nu ne-am mutat din cosnsiderentul ca nu ar putea vinde avand in vedere ca fiul meu este minor. Va multumesc. Cu deosebita stima,

  • Costel Patranescu
    Posted at 09:34h, 12 ianuarie Răspunde

    Buna ziua, odata introdusa o hotarare de divort, ce documente trebuie depuse la instanta pentru a imparti pensia?

  • Cornel Vasile Miu
    Posted at 13:48h, 12 ianuarie Răspunde

    Intrebare:

    Cand o persoana decedeaza datoriile sunt transmise copiilor lor adulti?

  • George Ion
    Posted at 18:39h, 12 ianuarie Răspunde

    Salutare tuturor, in caz de divort, mi s-a spus ca sotia mea nu se poate atinge de pensia pe care am acumulat-o inainte de a ne casatori, doar partea de dupa casatorie. Acest lucru este valabil si cu capitalul propriu obtinut inainte de a ne casatori? Toate casele sunt pe numele meu si platesc toate facturile.

  • Geo
    Posted at 11:29h, 13 ianuarie Răspunde

    Logodnica mea a trebuit sa renunte la slujba din cauza hartuirii care a provocat efecte pe termen lung si a determinat progresul depresiei sale. Nu numai ca a fost hartuita sexual de colegul ei de munca, ci si de seful ei. Pe cine ar trebui sa contactam pentru a introduce o actiune in justitie impotriva lor? a trecut aproximativ o luna de cand a renuntat, mai avem vreo sansa?

  • Simona
    Posted at 17:19h, 13 ianuarie Răspunde

    Buna ziua! 🙂
    Pot cumpara o masina noua folosind veniturile sotului meu pentru a ma califica pentru imprumut fara ca numele sau sa fie in cererea de imprumut? Reprezentantul il numeste venit familial si spune ca pot sa fac asta. Am nevoie de un sfat.

  • Stefania Popescu
    Posted at 20:16h, 13 ianuarie Răspunde

    Buna ziua, vreau sa va intreb in legatura cu acordarea pensiei anticipate. Am inteles ca trebuie sa ai pana la 5 ani pana la pensionare. Insa nu inteleg exact cum se ia in considerare stagiul de cotizare? Ma puteti lamuri va rog? Stiu ca sunt niste conditii speciale de indeplinit ca sa beneficiezi de aceasta pensie si voiam sa ma asigur ca este totul in regula. Intreb pentru mama mea.

  • Cezar
    Posted at 21:55h, 13 ianuarie Răspunde

    Vreau sa initiez un proces de actiune civila impotriva fostului meu angajator pentru salarii neplatite. Pot face asta singur sau am nevoie de un avocat?

  • Danirl
    Posted at 02:38h, 14 ianuarie Răspunde

    Buna seara,,am si eu o problema,cum pot face Rost de sentinta de divort Al parintilor mei,,din pacate nu stiu nici anul cand au divortat,,exista vreo solutie??va multumesc

1 2 3 25

Post A Comment