Avocat online gratuit – Intrebari si raspunsuri

Avocat online gratuit – Intrebari si raspunsuri

De ce sa petreci ore intregi de cercetari pe Google, citind pareri pe forumuri, incercand sa iti dai seama ce spune legea si cautand un raspuns cat mai bun pentru problema juridica pe care o ai tu?

Fiecare caz juridic este unic si doar un profesionist in avocatura te poate lamuri pe deplin si te poate sfatui cat mai bine sa actionezi in directia care iti aduce avantaje. Acum este mai simplu decat oricand sa faci acest lucru, pentru ca s-au lansat serviciile de avocatura la distanta.

Fenomentul a fost grabit in Romania de pandemia COVID-19 care a rapus o lume intreaga, dar bine venit intr-o era hyper-tehnologizata, cand fiecare minut este pretios pentru omul modern.

Astfel, serviciile juridice online va ofera acum posibilitatea de a adresa o intrebare de natura juridica unui profesionist si de a primi raspunsul dorit. Puteti merge dincolo de o simpla intrebare, spre o consultatie online, cu un avocat online.

Procedura este foarte simpla. Faceti rezervarea online la data si ora care va avantajeaza cel mai mult, platiti prin card si apoi aveti parte de consultatia propriu-zisa. Aceasta se poate realiza prin Skype sau Zoom, dar si prin telefon sau alte platforme de interactiune similare.

Beneficii consultanta juridica online prin telefon

Avantajele sunt imense. Poti beneficia de sfatului celui mai bun avocat , fara ca macar sa fie necesar sa te deplasezi la biroul de avocatura sau sa te ridici de pe canapeaua pe care stai confortabil. Avocatul analizeaza exact cazul tau (daca este necesar, evaluand si documentatia pe care o trimiti in prealabil pentru verificare) si iti ofera cele mai bune si viabile solutii si indrumari.

Datorita acestui serviciu, in Romania chiar si cele mai mici si aparent nesemnificative chestiuni juridice isi pot gasi mai usor rezolvare. Tarifele de consultanta sunt in general mai mici si exista o transparenta mai mare. Poti alege usor dintre mai multi avocati, poti citi review-uri si poti studia detalii despre experienta practica a avocatului pe care intentionezi sa-l angajezi pentru o consultatie online. In plus, ai marele avantaj de a putea discuta rapid si simplu.

Pentru romanii din diaspora

Inclusiv romanii din diaspora care vor sa rezolve acasa niste probleme de natura juridica, pot apela la o consultanta online pentru a evita deplasarea in tara. Unele case de avocatura au avocati care vorbesc limbi straine fluent – engleza, italiana, spaniola, franceza etc.

Avocat gratuit

Acum primesti raspuns pentru problema ta juridica, direct online si gratuit. Intra pe pagina noastra, lasa intrebarea si un avocat iti va raspunde. Vei fi indrumat cu ceea ce trebuie sa faci in continuare, indiferent de natura cazului juridic.

Oferim raspunsuri la intrebari din orice ramura de drept:

  • drept comercial
  • drept civil
  • dreptul medical (malpraxis)
  • dreptul comercial
  • dreptul fiscal
  • dreptul familiei etc.

 

Gratuit pentru divorturi

Te-ai decis sa te separi de partenerul sau partenera ta insa divortul este prea complicat pentru a se finaliza la notar pe cale amiabila? Intreaba acum gratuit tot ce te intereseaza despre tutela copiilor, pensie alimentara, partaj, program vizite etc.

 

Gratuit pentru mosterniri, testamente, revendicari proprietati

Vrei sa revendici o mostenire sau sa-ti scrii testamentul ca sa lasi mostenire anumitor persoane? Vrei sa revendici un teren, o casa, un apartament sau alt bun? Avocatii nostri profesionisti sunt pregatiti sa-ti raspunda la orice intrebare, direct online. Vino si adreseaza intrebarea ta. In cel mai scurt timp vei primi raspunsul legal oferit de un specialist.

 

Pentru accidente, vatamari corporale, daune rutiere, alcool la volan

Doresti sa afli parerea unui avocat despre unul din cazurile enumerate mai sus sau altul similar? Acum poti face acest lucru foarte usor, direct prin Internet. Acceseaza pagina noastra, completeaza intrebarea ta si vei primi consulanta rapida si raspuns gratuit din partea unui avocat.

 

Raspunsurile la intrebarile dumneavoastra se vor trimite pe mail, nu se vor afisa aici pentru a pastra confidentialitatea. Multumim!

2.565 Comments
  • Paul
    Posted at 13:51h, 19 decembrie Răspunde

    Buna ziua,

    Doresc sa renunt la pasaportul biometric (doar la document). Il pot preda organului emitent? Acesta este obligat sa-l primesca? Ce alta solutie am? Multumesc

    • Raluca
      Posted at 12:12h, 19 ianuarie Răspunde

      Bună ziua oare de ce harti as avea nevoie pt radierea unei mașini am vânduți iar respectivul nu a trecuto pe el dandui toate actele pt înmatriculare oare ce ar trebui sa depun că ka politie sa nu mai figureze pe mine.Multumesc pentru eventuale răspunsuri

    • Rodica
      Posted at 13:34h, 21 ianuarie Răspunde

      Bună ziua!
      Dețin un autoturism pe numele soțului el este decedat ,nu am făcut succesiunea am doi copii din care unul este minor . Precizez că mașina are ITP expirat de 2 ani stă în garaj nefolosita mă interesează cum o putem scădea de la fisc pentru că o plătesc degeaba?

    • Bule liviu
      Posted at 06:09h, 24 ianuarie Răspunde

      Buna dimineata ma numesc bule liviu și vrea proprietarul sa ma dea afara din chirie fără nici o explicație deși nici măcar nu mia făcut contract de închiriere

    • Staicu Valeria
      Posted at 22:57h, 01 februarie Răspunde

      Buna seara,doresc sa va adresez o intrebare;daca fiul meu care este in varsta de 34 ani a rupt usile culisante de la blocul in care locuim,are dreptul Asociatia de Proprietari sa imi impute mie ca proprietar sa platesc daunele facute de fiul meu,multumesc

    • Dinu Elena Andreea
      Posted at 21:41h, 08 februarie Răspunde

      În anul 2008 mama mea a făcut o promisiu e bileaterala de vanzare cumpărare cu acel proprietar problema este ca domnul acela la nici 3 luni după a mai cerut bani deși acolo este specificat ca suma este irevocabila și definitiva el a decedat și mama mea a decedat și ea și acum nepotul domnului proprietar vrea sa ne dea afara zice ca nu este nimic al nostru pentru ca ei au plătit impozitul dar actul nu sa finalizat pentru ca el a mai cerut bani și mama nu mai avea de unde săi mai dea

  • Moldovanu Marinela
    Posted at 21:13h, 19 decembrie Răspunde

    Bună seara, suntem 5 frați și trebuie să facem succesiune după decesul mamei.Trei dintre noi am făcut la notar declarație de renunțare la succesiune,și doi nu au făcut nici un act
    Apoi unul din cei care au renunțat s-a răzgândit și a făcut retractare la declarație devenind acceptant.Acum ne-am înțeles cu toții să fim egali la succesiune .Ce putem face ?Avem vreo șansă să anulam cele două cereri de renunțare și să acceptăm cu toții moștenirea mamei noastre? Vă mulțumesc anticipat!

  • Daniel
    Posted at 12:30h, 21 decembrie Răspunde

    Buna ziua dle avocat,

    Va supun si eu atentiei o speta, in speranta ca puteti sa ne dati un raspuns. Pe scurt este vorba despre un var al sotiei care in 2008, 2009 in urma unui proces s-a ales cu o poprire pe salariu cu suma foarte mare (urmare a prejudiciului din dosar).
    In acest moment el locuieste intr-un apartament aflat pe numele parintilor. Este necasatorit, fara copii si singur la parinti. Acestia mai detin inca un apartament tot pe numele lor (in care locuiesc ei). Parintii sunt destul de bolnavi si batrani si se intreaba ce se va intampla cu fiul atunci cand nu vor mai fi ei, fiind unic mostenitor. Daca nu se deschide successiunea, va fi considerat automat proprietar asupra celor 2 apartamente? Vor fi executate apartamentele pentru achitarea datoriei existente? Ce ii sfatuiti sa faca in acest caz.

    Multumesc,

  • Ofelia
    Posted at 19:44h, 28 decembrie Răspunde

    Buna ziua,
    Am facut sesizare catre organele statului (ANPC, POLITIE SI MINISTERUL TURISMULUI) deoarce firma de turism online SC TOP TRAVEL OFFICE SRL nu mi-a restituit suma pentru un sejur achitat ce mi-a fost anulat cu 3 zile inainte de plecare. Plangerea mea a ajuns la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice. Intre timp aceasta firma si-a declarat intrarea in insolventa si mi-a trimis notificare de inscriere la masa credala. Am rugaintea sa imi spuneti daca trebuie sa ma inscriu la masa credala si daca ma poate ajuta cineva cu completarea cererii. Pe langa faptul ca nici pana in prezent nu am recuperat banii, mai am de platit si 200 de lei timbrul fiscal pentru inscriere.
    Va multumesc!

  • Eduard
    Posted at 01:49h, 29 decembrie Răspunde

    Buna ziua !
    Am primit o amenda de circulatie pentru stationare interzisa de la politia locala, pe o strada care este in reabilitare cu fonduri europene. Strada este in proportie de 99% terminata, se circula pe ea, dar procesul verbal de predare al lucrarii nu a fost inca semnat de catre Primarie din cauza unor deficiente de ordinul pavele, borduri sparte si alte mici neconformitati. Intrebarea mea este: avand in vedere ca procesul verbal de terminare al lucrarilor nu a fost semnat, strada in cauza este considerata santier ? Si daca da, are voie politia locala sa dea amenzi de circulatie pe un santier ?
    Va multumesc pentru eventualele raspunsuri !

  • Alina Andrei
    Posted at 17:18h, 29 decembrie Răspunde

    Buna ziua. Urmează să cumpărăm un apartament eu și soțul de la mama și fiică care fiecare au jumătate din el. Problema este că mama e la spitalul de boli psihice, s-a înaintat dosarul ca fiica care e tutorele mamei sa îl poată vinde noua și avem decizie favorabilă. Acum noi am făcut o procura la avocat ca sa se duca in locul nostru să semneze actele pentru că noi vom fi plecați din țară. Vreau să știu dacă în condițiile menționate mai sus se poate sub vreo circumstanță sa livram banii prin cont și să nu primim apartamentul? Și cât ar costa trecerea de pe un nume pe altul? Exista riscul sa dăm banii și să nu primim apartamentul? Se poate întâmpla o întorsătură de situație? Mulțumesc

  • Cosmina Mihalcea
    Posted at 13:07h, 30 decembrie Răspunde

    Bună ziua. În data de 8 decembrie in Anglia eram cu soțul meu în mașină și eram opriți cu semnal sa facem stânga. În fata noastră o alta mașina a plecat de pe loc am plecat și noi iar aceea doamna a pus frână brusc și I am lovit bara nu foarte rău pentru ca aveam doar o mila. Aceasta nu a oprit și ne am dus după ea I am dat flesuri în continuu sa oprească sa stam de vorba . Într un final a oprit a coborât din mașină am zis sa rezolvam amiabil a venit s a uitat la mașină a zis ca nu este nici o problema ca sunt doar niște fiare ca e foarte puțin avariata și ca nu vrea nimic. A dat mana cu soțul meu și a zis ca e ok ca nu vrea nimic. Soțul meu a întrebat o de mai multe ori dacă e sigura și a zis ca da. Aceasta Mao are în mașină cu cineva un bărbat dar nu a coborât nu știm cine era. Soțul meu și cu doamna au dat mana și am plecat. Ieri după atâtea zile ne a venit plic acasă de la politie noi habar nu aveam de asta pentru ca știam ca încheiasem amiabil au dat mana și a zis ca e ok. Ieri după atâtea zile fiind 29 decembrie am primit plic de la politie sa trimitem la ei datele de pe permis..datele de la asigurare și un formular sa îl completam cu explicația ce și cum s a întâmplat și sa l trimitem la ei prin posta. Soțul meu a fost la cea mai apropiata secție sa întrebe iar acolo I s a spus ca nu depinde de ei și ca trebuie sa trimită exact cum i s a cerut acolo aflând ca de fapt soțul doamnei a făcut plângere telefonic. Soțul meu avea pe permis deja niște punct..vreo 6 cred.. iar în martie făcea timpul care ii trebuia sa I se șteargă și s o ia de la zero pentru ca în decurs de 2 ani numai avea voie sa facă niciunul..acum dacă s a întâmplat asa ne interesează ce consecințe ar putea fi pentru ca suntem foarte speriați sa nu i se mai ia un punct și sa își piardă permisul de tot și sa trebuiască sa facă alta școală cine știe după cât timp..iar noi depindem de mașină sa mergem la serviciu..ne puteți spune va rugam din toată asta la ce consecințe ne putem aștepta? Menționez ca s a întâmplat și suntem în UK..va mulțumesc mult

  • Cosmin
    Posted at 01:34h, 31 decembrie Răspunde

    Buna tuturor, am nevoie de o parere profesionala, am un proces pentru un furt si nu stiu ce o sa se intample, ideea e ca e un furt simplu din magazin dar l-au considerat furt calificat din motiv ca era trecut de ora 4 dupa amiaza si era intuneric afara, produsele nu au iesit din magazin dar am iesit cu ele de la casa, deci prejudiciul a fost recuperat, am incercat de asemenea sa platesc produsele pe loc si nu am fost lasat, problema e ca sunt recidivist si nu cred ca imi trecusera coada, trecusera doar 3 ani si 6 luni in loc de 4 ani, pentru o alta fapta, procesul actual de judeca deja de 2 ani, si nu m am prezentat la termene deoarece locuiesc in afara tarii dar acum vreau sa merg la termenul pe care il am, mai vreau sa mentionez ca eu am o iesire din spital la o luna inainte de savarsirea faptei de furt in care se mentioneaza ca nu sunt in toate calitatile mentale in urma unui tratement de dezintoxicare si nu stiu daca e mai bine sa o aduc in instanta sau mai rau.
    Ce credeti ca se poate intampla, este posibil sa scap doar cu o amenda sau o suspendare?
    Multumesc.

  • Cosmin
    Posted at 16:05h, 31 decembrie Răspunde

    Buna tuturor, am nevoie de o parere profesionala, am un proces pentru un furt si nu stiu ce o sa se intample, ideea e ca e un furt simplu din magazin dar l-au considerat furt calificat din motiv ca era trecut de ora 4 dupa amiaza si era intuneric afara, produsele nu au iesit din magazin dar am iesit cu ele de la casa, deci prejudiciul a fost recuperat, am incercat de asemenea sa platesc produsele pe loc si nu am fost lasat, problema e ca sunt recidivist si nu cred ca imi trecusera coada, trecusera doar 3 ani si 6 luni in loc de 4 ani, pentru o alta fapta, procesul actual de judeca deja de 2 ani, si nu m am prezentat la termene deoarece locuiesc in afara tarii dar acum vreau sa merg la termenul pe care il am, mai vreau sa mentionez ca eu am o iesire din spital la o luna inainte de savarsirea faptei de furt in care se mentioneaza ca nu sunt in toate calitatile mentale in urma unui tratement de dezintoxicare si nu stiu daca e mai bine sa o aduc in instanta sau mai rau.
    Ce creùdeti ca se poate intampla, este posibil sa scap doar cu o amenda sau o suspendare?
    Multumesc.

  • Cozac Nicolae
    Posted at 12:27h, 03 ianuarie Răspunde

    Buna ziua. Am Rugamintea Sa ma ajutati cu un sfat legat de servicile unei dm avocat. Am incheiat un contract cu o doamna avocat sa ne reprezinta intrun proces Civil. Doamna avocat ne a reprezentat la judecatorie dar acum procesul find la Tribunal sa facut recurs dinsa sustine ca nu ne reprezinta pentru ca contractul sa facut numai pentru judecatorie. Mentionez ca onorariul incasat de dinsa este suma de 3000 ron.Va Multumesc anticipat

  • Doru L.
    Posted at 12:35h, 03 ianuarie Răspunde

    Bună ziua,

    Va rog,daca se poate,sa-mi spuneti daca copii celor refugiati din Basarabia si stabiliti in Romania definitiv,dupa moartea parintilor care au beneficiat de drepturile legale in urma refugiului ,mai beneficiaza de anumite drepturi (pensie urmas, etc).
    In mod conctret,tatal meu a beneficiat de aceste drepturi si noi suntem 3 frati mostenitori .Mai exista drepturi legale ca urmasi ai tatalui nostru ,ca refugiat basarabean? Dacă da, care ar fi legea prin care acestea sunt specificate?
    Va multumesc!

  • Cristian
    Posted at 01:02h, 04 ianuarie Răspunde

    Bună seara!
    În urmă cu 3 ani de zile soția ne-a părăsit pe mine și pe cei doi copii ai noștri… Băiatul are 16 ani și fata 12. În tot acest timp nu am divorțat, motivul fiind acela de a plăti tot eu acest divorț. În acești 3 ani de zile, nu i-a ajutat pe copii financiar sau material. Ideea este că astăzi m-a anunțat că a născut acum o lună, cu actualul ei iubit. Precizez că am ținut legătura cu ea telefonic despre situația copiilor noștri, având în vedere educația și evoluția lor. M-a anunțat, fără ca eu să știu, că acest bebeluș a fost trecut pe numele meu, fiind încă căsătoriți. Ea dorește să mergem împreună la AJPIS pentru alocația acestui copilaș. M-am informat și am înțeles că automat se trece copilul pe numele soțului mamei, așa fiind legea. Nu știu cum acest copil a fost luat în evidență de către cei care se ocupă cu această problemă, eu nefiind anunțat, ea ducându-se fără C.I.-ul meu și certificatul de căsătorie, în original, ele fiind la mine. M-am culcat știind că am 2 copii și m-am trezit că îl am pe al treilea, fără știință. Cum procedez în continuare, având în vedere că îmi cresc singur copii, apărând și această problema.

  • Ana Maria
    Posted at 12:15h, 04 ianuarie Răspunde

    Bună ziua dacă o persoana a avut accident și a rezultat un deces dar nu sa terminat procesul se poate căsători?

  • Oancea
    Posted at 22:08h, 04 ianuarie Răspunde

    Buna ziua,
    Mama mea în vîrstă de 86 de ani se degradează si pe plan fizic si psihic, necesitind o plasare în casa de bătrîni.Eu am plecat din țară de 20 ani, revin des si o ajut cu bani dintotdeauna..Mai am un frate care fiind în acelas oras o ajuta cu cumpărături , dusul la consultatii, medicamente.
    Problema care se pune acum, e că el nu prea e de acord cu plasatul mamii în casa de bătrîni fiindca de 9 ani el stă în casa ei ( 120 m2)şi ea într-un apartament de bloc confort 2 mostenit de soția lui în timpul căsătoriei.
    Această schimbare de locuinte s-a făcut la mica înțelegere, făra acte, ea vŕînd să-i ajute cînd au avut al doilea copil.Ea nu le-a cerut nimic.
    El zice că nu are banii care ar trebui în complectare pentru o instituție( fiindca casa e mare, veche, are datorii…), chiar daca bineinteles am împătrti cheltuielile.
    Eu aş dori să aflu, care sînt posibilitatile légale daca chiar nu ajungem la o întelegere frateasca.
    Adica, ea în afara pensiei ei de 2500 roni are o casa foarte bine plasata care ar putea acoperi cheltuielile necesare, dar ea zice ” nu poate să- i dea afară din casă”.
    Doar că statul ei singură în apartament nu mai e rezonabil, à cazut de 2 ori ,noroc că încă nu si-a rupt nimic, mănînca uneori mîncarea perimată din frigide fiindcă nu prea vede…..
    Vă multumesc din tôt sufletul si apreciez că acest schim de informations să rămînă confidentialité.

  • Nicusor
    Posted at 09:20h, 05 ianuarie Răspunde

    Buna ziua, daca beneficiez de stimulent de insertie crestere copil, angajatorul are dreptul sa ma dea in somaj??

  • Maria
    Posted at 13:10h, 05 ianuarie Răspunde

    Bună ziua! In urma unor certuri mai violente s- a ajuns la vatamarea soțului prin aruncarea unui cuțit care s- a înfipt în brațul său. El a ajuns la spital ,politia a venit acasă și au făcut poze.Acum soțul are un ordin de protecție împotriva mea și eu aștept data când va avea loc procesul. Momentan nu lucrez și aș dori să știu dacă aș putea să mă angajez deoarece nu mă descurc cu banii.Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns.

  • Ovidiu Tomotas
    Posted at 14:14h, 06 ianuarie Răspunde

    Bună ziua as vrea o informație pentru o moștenire daca se poate

  • Diana
    Posted at 20:09h, 06 ianuarie Răspunde

    Chiriași forțați sa se mute pentru ca proprietarul nu a plătit căldura și acum stam în frig.
    Suntem mutați în Oradea din iunie anul trecut, am luat chirie prin agent și el este și intermediarul pentru ca proprietarul nu ar fi în tara.

    Problemele au început sa apară de câteva luni când am văzut mai multe plicuri de la curent și termoficare. Inițial nu le-am băgat în seama pentru ca nu e treaba noastră, dar am început sa devin suspecta când agentul tot uita sa plătească internetul și ma trezeam cu netul picat „din cauza neplătiți facturilor”. Asa ca prima oara am deschis un plic de la electrica, eram în data de 15 noiembrie și scria negru pe alb ca pe 18 vom rămâne în pana de curent. Am dat vestea mai departe, totul a fost ok.

    Acum problema mare, pe 27 decembrie se răcesc caloriferele, în 28 sunam la termoficare, nimic de acolo. Am aflat tot de pe reddit ca cel mai probabil e închis un robinet din subsol. Am deschis un alt plic, de data asta de la termoficare…. Plăti nefacute din 2018👀. Găsit problema, dat informație la agent mai departe.

    Răspunsul agentului a fost unul la care nu ne așteptam : proprietarul a cumpărat apartamentul în 2021 și nu știa ca i s-a vândut cu datorii și acum proprietarul vrea să-l dea în judecata pe cel care i-a vândut apartamentul, dar nu vrea sa plătescă căldura pana nu rezolva cu ăla.

    Noi avem contract pana în mai inclusiv, este normal sa fim forțați sa stam în frig sau sa ne mutam pe banii noștri pentru ca nu se vrea sa se rezolve niște obligații pe care le are ca proprietar? Ce putem face pentru ca vine valul de frig și aeroterma face cât poate. Multumesc în avans

  • Pancu Rodica
    Posted at 01:13h, 07 ianuarie Răspunde

    Bună seara! Concubinul meu ms amenință că îmi ia fata ,mizând pe faptul ca eu sunt un pericol pentru ea,deoarece am avut doua accidente fără victime cu fata în mașină și unul în timp ce ma reîntoarcem de la servici fupa tura de noapte,am ațipit la volan din cauza oboselii.Ce șanse am eu sa pierd fata?

  • Sofeiga
    Posted at 13:13h, 07 ianuarie Răspunde

    Buna ziua,
    Aș vrea să știu dacă ca moștenitori ai defunctului putem beneficia de drepturile legilor 189 și 309.
    Din ce știu defunctul(tatăl) primea niste cupoane de tren și se folosea de legile respective pentru obținerea reducerilor la medicamente.
    Mulțumesc anticipat!

  • Belehuz
    Posted at 13:49h, 07 ianuarie Răspunde

    Bună ziua, am un vecin care in mod voit a înfundat aerisirea comuna de la baie el făcându-și o alta aerisire doar pentru el vecinul locuind la ultimul etaj. Noi nu avem alta metoda de a face aerisire in alt loc deoarece baia este catre casa scarii.ce putem face legal avand in vedere ca el refuza sa coopereze(a zis ca la el in casa face ce vrea si nimeni nu ii poate face nimic).Va mulțumesc!

  • Sofia
    Posted at 15:20h, 07 ianuarie Răspunde

    Baiatul meu are un dosar penal la politie pentru alcool la volan , el a mai avut si acum 4-5 ani probleme de genul asta dar fara pedeapsa cu executare . Va rog sa imi spuneti ce sanse are sa nu ia pedeapsa cu inchisoarea , el avand doi minori de intretinut .
    Va multumesc

  • samata
    Posted at 16:26h, 07 ianuarie Răspunde

    Buna ziua.
    Am contactat o firma de recuperare taxe din Germania pentru a recupera taxele respective,asta se intampla prin luna Mai a anului trecut si au spus ca in maxim 3- luni voi primi banii.Au trecut mul mai mult tim de atunci si ei nemai dand nici un semn de viata am contactat alta firma de recuperare.Ei s-au ocupat de acte si ce a mai trebuit iar cand fiscul a virat banii,au virat banii intr-un cont deschis de prima firma si trimis de catre ei la fiscul German.Intrebarea este daca ei aveau voie sa deschida cont pe firma lor sa poata primi banii din surplusul de taxe platit de mine si care era pe numele meu. Multumesc mult.

  • Andreea
    Posted at 19:27h, 08 ianuarie Răspunde

    Bună ziua!

    Recent s a pus poprire pe contul mamei mele în urma unor facturi neachitate de la magazinul pe care îl administrează tatăl meu.
    Ideea este ca firma este pe numele tatălui, el este administrator. Iar mama nu figurează nicăieri cu numele, nu este nici măcar angajată acolo. Totuși poprirea s a pus pe contul ei. Se poate face ceva în legătură cu asta ? Se poate anula poprirea ?
    Mulțumesc!

  • Tibor kardos
    Posted at 20:26h, 08 ianuarie Răspunde

    Buna ziua,as avea niste intrebari in legatura in cazul unui divort.M am casatorit in urma cu 10 ani ,am locuit in casa parintilor mei unde locuim si in prezent,avem o fetita de 8 ani ,toti banii de nunta si creditul luat de la banca am investit in casa,de 7 ani eu personal lucrez in strainatate stau la domiciliu doar 7-10 zile dupa 35 zile lucrate in strainatate,sotia in acesti 10 ani a lucrat in total maxim 2 ani,avea grija de copil.As vrea sa stiu ce drepturi are din casa ,precizez ca casa e pe numele parintilor mei decedati,inca nu a fost facut succesiune,astept raspunsul dumneavoastra,va doresc o seara placuta.

  • Violeta
    Posted at 22:11h, 08 ianuarie Răspunde

    Bună seara.Daca având un aviz de protecție ptr.violenta domestica și soțul ma scos din casă ,iar eu am refuzat să mă întorc când am făcut reclamația și l-am lăsat pe el in casa ,acum când suntem în divorț există vreo metoda să mă întorc în casă?

  • Anonim
    Posted at 22:56h, 08 ianuarie Răspunde

    Buna ziua. Sunt angajat al unui penitenciar din Romania, recent colegii mei au câștigat prin intermediul sindicatului anumite drepturi salariale în instanță. De aceste drepturi au beneficiat doar cei care au fost înscriși în proces/sindicat. Drepturile se referea la plata sporurilor in concediu de odihna. Acestea nu s-au acordat până în 2021-2022. Ce șanse și ce pot face sa incep un proces individual pe baza precedentului creat? Procesul lor a durat 5 ani, am șanse să mă judec tot atât sau pe baza precedentului merge mai repede? Am și decizia de la finalul procesului în care penitenciarul/ANP a fost obligat să plătească drepturile retroactiv . Vă mulțumesc frumos.

  • Carmen
    Posted at 10:56h, 09 ianuarie Răspunde

    Bună ziua,

    La locul de munca din cauza unei antipatii cu șefa mea, aceasta mi-a oferit 3 referate disciplinare nereale, cu motive inventate obligandu-ma prin intimidare sa îmi dau demisia.
    Eu nu am semnat nici o demisie și am scris pe referate ca nu sunt de acord cu ce este scris in ele și le contest. Doar ca nu le-am contestat în tribunal pt ca nu am bani de asta, deși știu ca am dreptate.
    Acum trebuia sa primesc bonusul de pe ultimele 3 luni de munca, bonus pe care nu mi l-au mai alocat. Însă nici nu am fost instiintata în scris ca urmează sa nu îl primesc.
    Este legal sa se întâmple asa? Chiar dacă în contractul de munca scrie ca angajatorul își rezerva dreptul de a aloca sau nu bonusurile lunare. Totuși nu trebuia făcută cu o înștiințare scrisa în prealabil?
    Mulțumesc

  • Raluca
    Posted at 09:09h, 10 ianuarie Răspunde

    Bună ziua! Va rog sa ma ajutați!
    Am închiriat o garsoniera de la un bărbat, fără a face contract. Peste o luna am aflat ca bărbatul nu ere proprietarul adevărat și acesta a fugit cu banii și nu mi-a mai răspuns.
    În momentul în care am inchiriat barbatul mi-a cerut o mie de euro pentru un an si a spus ca nu voi mai avea alte obligatii decat plata facturilor, deoarece el pleca in alta tara, deoarece acolo locuieste, iar in romania vine destul de rar. La inchiriere mi-a zis ca nu se intregistreaza contract la anaf și dacă sunt de acord cu aceasta condiție. Am spus ca nu am o problema dacă nu se face contract la anaf, dar cu condiția sa nu ma dea afara după 2 luni. Am făcut un contract pe care l-am scris de mana împreună cu el unde am precizat ca el în calitate de proprietar îmi închiriază imobilul pentru 1 an și ca am plătit suma de o mie de euro pentru perioda respectivă, l-am semnat fiecare și cam atât.
    Acum ce pot face?
    Dacă fac plângere penala împotriva escrocului, exista posibilitatea ca eu sa fiu acuzată ca am fost complice la infracțiunea de evaziune fiscala, deoarece am fost de acord ca escrocul sa nu înregistreze contract de închiriere la anaf, el facand astfel evaziune fiscală?

  • DORINA ANTON
    Posted at 14:36h, 10 ianuarie Răspunde

    Buna ziua. Compania care se ocupa cu distrbutia de apa si canal ma obliga sa construiesc eu canalul de racord, pe propietate publica, ca sa ma branseze la canalizarea publica.
    Intrebarea mea este:exista lege care ma obliga sa construiesc eu canalul de racord?

  • Florina
    Posted at 22:34h, 10 ianuarie Răspunde

    Buna ziua.
    In anul 2023 o ruda a familiei mele a decedat într-un accident rutier. Fiind in stare de șoc, familia nu a depus plângere.
    Este târziu sa depunem plângere la poliție după aproximativ 11 luni de la deces?

  • Virtosu Violeta
    Posted at 06:43h, 11 ianuarie Răspunde

    As avea nevoie de un sfat.Locuiesc la casă,gradina nu este a mea deși am folosit-o de 30 ani .La fel și vecinii mei Terenul este al statului român Cum putem sa obținem terenul legal Am construit pe el anexe.Am putea in baza legii 18/1991

  • Ijacu Daniela
    Posted at 13:06h, 11 ianuarie Răspunde

    Bună ziua, am4 camere închiriate în comuna Sotrile Lunca Mare, pentru asta plătesc la ANAF impozit , dar primăria a mărit impozitul local de la 180 lei la 700 lei ca e nerezidențial , nu e dubla impozitare?

  • Nedelcu
    Posted at 16:57h, 11 ianuarie Răspunde

    Sunt casatorit din 2007 si casa este achizitionata inainte de casatorie,nu avem copii si nici frati,doresc sa pun sotia coproprietar pe actele casei .Intrebarea mea este ; merg la Notar sau la Fisc? Cu respect Nedelcu Cristian Bucuresti,tel 0723256002

  • Vasilescu Gheorghe
    Posted at 19:55h, 11 ianuarie Răspunde

    Daca in România sunt în preaviz fiind in concediu de odihnă pot fii angajat în această perioadă cu contract de muncă in Germania,sau trebuie mai intâi să mi se inchidă contractul aici?Vă mulțumesc !!!

  • Knott
    Posted at 18:32h, 12 ianuarie Răspunde

    Buna Ziua , am primit aceasta solutie , este definitiva , am intrebarea eu in aceasta timp sunt in afara tarii,lucrez in strainetate , daca merg acasa ca odata trebuie sa merg la serviciul de probaţiune, dupa aia pot sa parasesc tara ? Eu am doua cetatenie .Mai am si intrebarea ca asa stiu dupa un an pot sa fac din nou scoala de soferi ,si pot sa dobandesc si categoriile anterioare ca am avut si C +E ul cu o singura examen? Sau trebuie sa fac din nou toate scoala? Sau pot sa fac scoala de soferi din noua in strainetate ? Dupa cat timp pot sa conduc in romania cu permisul dobandit in strainetate? Multumesc anticipat
    Tip solutie: Condamnare
    Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. (1) ?i (6) Cod de procedură penală raportat la art. 16 alin. (1) lit. g) Cod de procedură penală, încetează procesul penal având ca obiect săvârşirea de către inculpatul …….., a infracţiunii de vătămare corporală din culpă prev. de art. 196 al. 2 şi 3 din codul penal, ca urmare a retragerii plângerii prealabilă. În baza art. 396 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 375 şi art. 396 alin.10 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul …….., la pedeapsa de 10 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. şi ped. de art. 335 alin. 2 Cod penal. În baza art. 91 alin.1 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani, calculat de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 93 alin.1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) Să se prezinte la Serviciul de Probaţiune ……. la datele fixate de acesta, b) Să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, c) Să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, d) Să comunice schimbarea locului de muncă, e) Să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin.2 lit. b Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin.3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile în cadrul Primăriei Oraşului ……..sau în cadrul Primăriei Mun. ……… În baza art. 91 alin.4 Cod penal, atrage atenţia asupra prevederilor art.96 alin.1 Cod penal referitoare la revocarea suspendării pedepsei sub supraveghere în situaţia în care cu rea-credinţă nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege.

  • A.B.
    Posted at 03:23h, 13 ianuarie Răspunde

    Sunt inculpata intr-un dosar penal, care e în cercetare la procuratura. S-au făcut publice date din dosar in media chiar dinainte de a avea eu acces la ele. Cazul e public la toate posturile TV si pe internet. Aceste date mi-au afectat imaginea, familia și afacerea.
    Sunt citate din dosar declarații, rezultatul expertizelor, convorbiri tel.
    E legal?
    S-a filmat din față casei si am fost sunat obsesiv. De unde avea presa nr. meu de tel. și adresa? Toată țara știe unde stau, cu ce ma ocup, detalii personale chiar
    Ce pot face?
    Mulțumesc

  • Magdalena
    Posted at 06:08h, 13 ianuarie Răspunde

    Bună ziua,

    Este posibil să mă scoată mama după moștenire partea tatălui, dacă au trecut 15 ani de la deces și nu am dezbătut succesiunea? Este un proces pe rol în care-a ea cere să fie unic moștenitor. Eu am trimis acceptarea tacită a moștenirii document, dar ea a cerut la tribunal să rămână unic moștenitor.
    E posibil ca judecătorul să încline spre ea?

  • Gabriela
    Posted at 14:54h, 13 ianuarie Răspunde

    Bună ziua.
    Ma confrunt cu următoarea problema: sunt angajata la același angajator din 2004 cu norma întreaga, însă din 13.01.2023, am avut contract cu timp partial de 2h/zi, iau din 01.07.2023, cu doar 1h/zi (5h/sapt). Salariul de baza este 4453 plus 30% sporuri permanente. În luna iulie am avut 10 zile CO pentru care am primit o indemnizație de concediu de 2700 lei brut (doar indemnizatia de concediu), în luna august pentru 1 zi CO am primit o indemnizație de 263 lei brut. În luna dec pentru 12 zile CO am primit doar 480 lei brut indemnizație de CO. Menționez ca modul de calcul anterior pentru lunile iulie și august au fost aplicat pentru toți salariații încadrați cu timp partial, nu numai mie, dar din luna dec persoana care a făcut calculul salariilor nu mai lucreaza în firma. Acum, întrebarea mea este dacă a fost calculat corect în lunile iulie și august si dacă pot cere o recalculare pentru decembrie. In cazul in care se constata ca nu a fost calcul corect, pot cere sa mi se recalculeze pe decembrie in considerentul aplicării unui tratament nediscriminatoriu?
    Menționez ca o parte din zilele de CO provin din CO neefectuat in anul precedent.
    Multumesc

  • Codrin
    Posted at 18:30h, 13 ianuarie Răspunde

    Bună ziua, se poate ca bunica să doneze casa (bunicul a decedat) direct către nepot (major). Bunica are 1 fiu și 2 fiice. Fiul împreună cu soția sa locuiesc in casă și au investit bani mulți în aceasta de-a lungul timpului și dorește să fie trecută casa direct pe copilul major(nepotul în cauză). Celelalte două fiice sunt de acord cu asta, una dintre ele primind deja partea din moștenire (o altă casă). Care ar fi cea mai bună opțiune pentru a face donația, atât d.p.d.v. al costului cât și al timpului necesar. Este nevoie de documente specifice din partea celor 2 fiice?

  • Elisabeta
    Posted at 18:53h, 13 ianuarie Răspunde

    Buna ziua! Un model de ordonanță de urgență pentru suplinire acord părintesc pdntru pasaport minor și iesire din țară, va rog. Nu stiu ce trebuie să cuprindă, ce articole, etc. Multumesc!
    Se poate judeca in lipsa?

  • Simion Cristian
    Posted at 12:49h, 14 ianuarie Răspunde

    Bună dimineața,am nevoie de ajutorul dvs.într-o problemă legată de servici .Am să încerc cât mai pe scurt: Am lucrat din luna aprilie 2023 în Belgia pentru S.C. Roof Installations SRL,patron POPA AUREL BOGDAN ,care este și consilier la primăria Curcani Pitești,cu contract pe perioadă determinată.Deși am cerut de repetate ori și eu și alți colegi ,nu am primit nici până acum o copie a contractului de muncă.Nu știm nimic despre salariu și beneficii ,și nici clauzele contractului decât ce ne-a comunicat verbal patronul.A spus că ne plătește cu 11 € pe oră și oferă cazare și transport gratuit,iar salariul pe data de 10 a următoarei luni lucrate,termen pe care nu l-a respectat niciodată întotdeauna a întârziat câteva zile se poate verifica pe carduri la toți când au fost virați banii.De asemenea ne-a spus să zicem dacă cineva ne întreabă de salariu că luăm 10 € pe oră avem cazare și transport la lucru asigurate și că mai primim și ân țară suma de 450 € reprezentând completarea salariului pe care repet nu-l știa nimeni exact .La începutul lunii iulie am avut un mic incident la lucru,deși nu eram autorizat am fost nevoit cu acordul personalului belgian cu care lucram să folosesc o nacelă electrică pentru lucru la ânălțime medie. n timpul deplasării cu aceasta am atins ușor un tub de aerisire din plasă metalică,care era depozitat pe jos pe marginea zidului,ân urma acestui incident gulerul tubului s-a ândoit.Am chemat personalul care se ocupa cu montarea acelui tub,iar aceștia mi-au spus că nu este nici o problemă că oricum tubul va fi tăiat la lungimea necesară montării iar ce rămâne merge la deșeuri.Am trecut peste această întâmplare,în luna decembrie când ne-a virat salariile după data de 10 ,patronu m-a sunat și mi-a comunicat verbal că mi-a oprit 500 € din bani ca plată pentru incidentul cu tubul.Eu am ânțeles mai demult că nu trimis nici o sancțiune pentru acel tub,și oricum nu am văzut nici nu mi-a trimis patronu vreo hârtie care să certifice motivul opriri banilor.Pe 15 Dec.am terminat contractul și am venit în România,acum mai am de primit banii din zilele lucrate pe decembrie până pe 15,bani care trebuiau să se dea normal pe 10 Ianuarie,dar care nu au intrat nici acum,am vorbit cu patronul la tel.și mi-a spus doar să aștept că o să se rezolve.Menționez că mai am doi colegi în situația mea care se roagă să le fie date drepturile salariale pe Dec.Vă rog să mă ajutați cu un sfat ce aș putea face dacă pot să-mi recuperez salariul și care este de fapt situația banilor pe care a spus că ni dă ân țară cei 450 € .Vă mulțumesc anticipat !

  • Cojocaru Silvia
    Posted at 18:58h, 14 ianuarie Răspunde

    Buna ziua in primul rand vă rog să mi dacă e legal că un reprezentant al unei firme de servici salubritate să folosească nume prenume CNP și să întocmească un contract fals schimbând adresa de domiciliu de. colectare de emiterea facturilor deși reprezentantul firmei a venit la adresa clientului in locuința lui și a altor locatari ai blocului respectiv deci știa unde se afla știa sarcina lui de a întocmi contracte pentru locatarii blocului respectiv. Timp de 3 ani nu am știut de existență acelui contract nici de alte demersuri până când ne am trezit cu cardul blocat de un executor silit explicând că nu ne am plătit datoria de la adresa înfrățiri am încercat să i explicam că nu știm de adresa aia că nu am locuit acolo niciodată nu are cum să existe așa ceva.am contactat firma de salubritate și nu se a dus că avem 5100 lei datorie penalități cheltuieli de executare silita etc că da a fost o simplă greșeală a funcționarului de adresă,dar noi eram obligați să ne interesam de ce nu există contract de salubritate la adresa la care locuim tineretului

  • Ramona
    Posted at 09:59h, 15 ianuarie Răspunde

    Prietenul meu a avut numele sotiei de familie.Acestia au divorțat dar au uitat sa specifice ca o sa revină el la numele de familie dinaintea căsătoriei.Cum se mai poate schimba după sentința.Au divorțat la notar pe cale amiabila.

  • Radoanca
    Posted at 10:40h, 15 ianuarie Răspunde

    Bună ziua!
    După decesul bunicului in urma cu 30 de ani nu s-a deschis succesiunea . Între timp a decedat și bunica și joci După eaku s-adeschis succesiunea. Sunt în viata cei doi fii ai lor care au fiecare care1 copil. Se mai poate deschide succesiunea?Ce trebuie facut astfel încât sa se pună ordine în acest caz? Ce pot face eu în calitate de nepoata?

  • Carmen Feldrihan
    Posted at 20:39h, 15 ianuarie Răspunde

    Buna ziua.Va rog sa mi spuneti daca schimb țiglă ceramică la acoperiș cu tabla model țiglă fara a face nici un fel de modificare la structura lui,deoarece este f vechi de peste 80 ani și avem infiltrații de apa ne trebuie autorizație conform noii legi.Multumesc

  • Ene Cristina
    Posted at 00:12h, 16 ianuarie Răspunde

    Buna seara,sunt căsătorită de aproximativ 5 ani cu soțul meu și avem un copil minor împreună.De ceva timp soțul mi a instalat microfoane in casă și mă înregistrează cu cine vorbesc sau cum mă port cu copilul.De asemenea are doua plângeri la poliție pentru violenta.Vreau să divorțez dar mă amenința că dacă bag actele de divorț nu o sa mai vad copilul.Refuza sa plece și din casa,deși stam cu chirie și adresa mea din buletin coincide cu adresa unde locuim.Am.nevoie de un sfat va rog,pentru că simt că o iau razna…

  • Cabril
    Posted at 11:06h, 16 ianuarie Răspunde

    Buna ziua,

    Am avut nunta in 2021, de atunci fotograful nu ne-a trimis video ul. Ma tot amana sau nu mi raspunde! Ce pot face, va rog.

    Am contractul, i am dat peste 1000 euro si mi a trimis doar 30 fotografii online.

    Acel video este memoria noastra. Va rog, ajutati ma.

  • Matosa Valentina
    Posted at 20:42h, 16 ianuarie Răspunde

    Bună seara am și eu o întrebare… soțul meu are oferit de la primărie un teren în care se folosește fratele lui de el, acum noi ne-am procurat un apartament în altă localitate și doresc că să-i schimb domiciliul poate cumva asta acționa la teren adică poate primăria să reia terenul că fiindcă el nu mai are domiciliul acolo?

  • Fodor Arus tunde
    Posted at 21:47h, 16 ianuarie Răspunde

    Buna ziua!
    Este corect sa retina din salar pentru datorii la o firma in insolventa la care am fost doar asociat nu administrator?

  • Ana
    Posted at 17:02h, 17 ianuarie Răspunde

    Buna ziua m-a confrunt cu o problema cu un Șanț Vecinal am cumpărat o proprietate nelocuind nu mi-am dat seama de problemele care sint. Îs vecina cu un drum național și toată scurgerea de ape fluviale fecale menajere se varsa pe grădina mea am făcut sesizare primărie drumuri. Garda de mediu ape romane Dsp și nici unul nu are soluții ce as putea sa fac va rog sa m-a ajutați. Miltumesc

  • Alina
    Posted at 09:14h, 18 ianuarie Răspunde

    Bună ziua!Am luat o mașină în rate de la un parc auto din Zalău,ne-au adus-o pe platformă,nu a pornit deloc și deja am băgat 2000 de lei in ea și tot nu pornește,patronul spune că acolo masina mergea și a pornit,clar ne-a mințit cu nerușinare,ce puteam face in cazul acesta?in primele zile soțul a umblat cu actele deci mașina este trecută pe numele soțului,va mulțumesc!

  • Ioneasca
    Posted at 16:05h, 18 ianuarie Răspunde

    Buna ziua! Am nevoie de o parere. Refuzul angajatorului, directorului, de a discuta, aproba fisa postului unui angajat , constituie infractiune? Am inaintat directorului fisa postului spre aprobare , dupa o discutare in prealabil in consiliul de administratie, iar raspunsul mentionat in Ca a fost, de doua ori intr-un an , ,, SE AMANA FISA POSTULUI SECRETAR,, Fara nici o alta explicatie. Am functionat un an intreg fara fisa postului …Considerati ca este legal acest lucru

  • Gabriel
    Posted at 19:12h, 18 ianuarie Răspunde

    Buna ziua, pentru un centatean indian cu permis de sedere/permis de munca in Romania o sa poata calatorii in tarile Schengen odata cu intrarea Romaniei in Schengen din aprilie? (de ex in acest moment poate calatorii in Cipru cu pasaport indian plus permisu de sedere)

  • Alina Radu
    Posted at 09:06h, 19 ianuarie Răspunde

    Buna-ziua impreuna cu sotul meu detin o parcela de 500mp de teren si am dori sa o vindem.. Intrebare a mea este daca este nevoie de semnatura la amandoi in momentul punerii in vanzare multumesc

  • Delia Sindia
    Posted at 20:58h, 19 ianuarie Răspunde

    Buna ziua.Sunt in divort cu sotul la judecatorie si am urmatoarea problema:noi am locuit (sot,sotie,2 copii dintre care unul este minor si unul major) la o adresa unde sunt proprietari parintii mei,cu contract,dar casa a fost cumparata de noi insa sotul avand multe datorii si pe pers fizica si pe firma am decis sa o punem pe parintii mei.In urma hotararii de divort eu cu copilul minor m-am mutat la parinti si am hotarat sa vindem casa aceea si sa impartim banii. Acum,sotul alunga vânzătorii,utla ca da foc la tot daca el trebuie sa plece de acolo,ca el a muncit acolo si eu nu am facut nimic.Suntem casatoriti de 20 de ani,timp in care eu am avut intotdeauna loc de munca si el nu. Nu mai vrea sa vindem,nu vrea sa plece de acolo,vrea sa trecem tot pe copiii,sa nu mai fie pe parintii mei ,el sa ramana acolo si eu cu copilul sa ma descurc. Cum il pot scoate de acolo,tinand cont ca e foarte agresiv verbal,ameninta desi,in acte,nu este proprietar.Mentionez ca procesul re divort este in derulare.Multumesc

  • Soare Adrian
    Posted at 01:01h, 20 ianuarie Răspunde

    Bună seara! As dori dacă se poate sa îmi spuneți dacă se mai poate depune contestație în momentul în care ești închis.
    Cumnatul meu a avut o condamnare, dar cu suspendare. A avut o perioada de 2 ani de zile de probațiune și 64 de ore de munca în folosul comunității, plus ca trebuia sa plătească cheltuielile de judecată 394 de lei și prejudiciul pentru o firma de 5000 de lei. El în aceasta perioada nu s-a prezentat de fiecare data la ofițerul de probațiune și din munca în folosul comunității a făcut doar 4 ore. În cele din urma ofițerul de probațiune după cei 2 ani care au trecut l-a dat în judecata ca nu și-a respectat termenii de reabilitare și ca nu a reușit sa ia legătura cu el. În urma procesului i-a fost revocata suspendarea și a primit cu executare 1 an și 6 luni. El în toată perioada aceasta a fost cuminte, nu a avut nici cel mai mic incident, doar ca nu s-a prezentat de fiecare data la ofițerul de probațiune, dansa în declarație a spus ca deloc, dar știu sigur ca a fost fiindcă l-am dus și eu, iar legătură cu ea a luat, pana și mama lui a mai vorbit cu dânsa. În cele din urma de la penitenciar am aflat ca el putea sa depună contestație ca doar pentru atâta putea sa facă și arest la domiciliu, întrebarea mea ar fi dacă în situația de fata ar mai putea sa facă ceva sa depună contestație sau sa își ia un avocat ar mai putea sa facă acest lucru? Va mulțumesc anticipat!

  • Costel
    Posted at 13:01h, 20 ianuarie Răspunde

    Daca as dori sa ii cer pensie alimentara fostei mele concubine imi va trebui. Bani ca sa pot da drumu la proces

  • Liliana
    Posted at 10:38h, 21 ianuarie Răspunde

    Bună ziua am fost dată în preaviz 20 de zile după o săptămână de preaviz mi sa comunicat că mi sa anulat preavizul. Cum e posibil

  • Raluca
    Posted at 14:17h, 21 ianuarie Răspunde

    Bună ziua! Am închiriat o garsoniera de la un domn…nu am făcut contract, doar o foaie A4 unde am scris de mana, ca el în calitate de proprietar îmi închiriază imobilul pentru un an si am menționat suma de bani plătită. După o luna vine adevăratul prorietar și îmi spune ca bărbatul de la care am inchirta era fostul chirias și acum, proprietarul adevărat ma obliga sa plec din garsoniera. Poate el sa ma dea afara daca eu nu vreau sa plec si dacă eu am plătit pentru acea garsonieră?

  • lucian
    Posted at 15:19h, 21 ianuarie Răspunde

    Buna ziua!Lucrez in Franta de cativa ani cu contract de munca determinat in domeniul agricol si am observat pe fisa de salariu ca e specificata o suma si scrie ca ar fi pentru concediu doar ca eu pana acum de cand lucrez nu am beneficiat de concediu platit.am drept legal sa mi se ofere concediu platit?

  • Sandra
    Posted at 17:56h, 21 ianuarie Răspunde

    Bună ziua! Dețin un SRL cu cod CAEN 9640 – Activități de întreținere corporală la care sunt administrator. Întrebarea mea este dacă pot presta servicii de masaj în calitate de administrator, fără a mă angaja cu contract de muncă? Dețin diplomă acreditată de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei în acest domeniu.

  • -
    Posted at 01:54h, 22 ianuarie Răspunde

    Dragi prieteni!

    Ce consecințe poartă declararea pierderii unui act de identitate la Serviciul de Evidență a populației în Cererea de eliberare a CI în cazul reținerii acesteia la postul vamal?
    Va fi posibilă eliberarea unei noi CI după verificarea de teren a polițistului (au trecut deja 30 de zile de la depunere acte)?

    Mulțumesc!

  • Gabriela Maria Sumlea
    Posted at 09:41h, 22 ianuarie Răspunde

    Buna ziua. Am o casa veche la limita proprietatii pe mejdie. As vrea sa o repar si sa fam mansarda. Imi trebuie semnatura vecinului care refuza sa mi-o dea. As avea vreo sansa sa primesc suplinire semnatura in instanta sau nu? Multumesc.

  • Cristian
    Posted at 12:32h, 22 ianuarie Răspunde

    Bună ziua, am o întrebare legata de permis..
    În decembrie mi-a fost reținut permisul pentru 120 de zile (am depășit limita de viteza în localitate) , am făcut o contestație și am primit peronul înapoi pe durata procesului…eu muncesc și locuiesc în Irlanda… întrebarea mea este…dacă eu îmi schimb permisul în Irlanda..când o sa îmi vina hotărârea sa predau permisul, ar fi vreo problema dacă îl am schimbat?
    ma gândesc ca doar mi-ar pune interdicție sa conduc pe teritoriul României?

  • Vlad Elena
    Posted at 19:54h, 22 ianuarie Răspunde

    Am o intrebare vreau sa stiu daca locuintele sociale au fost pusese la vanzare locuiesc de peste 20 de ani intr o locuință sociala si toata munca mea am investiture in acest apartament care nu este al meu vreau sa stiu daca se poate face ceva ca sa o pot cumara locuiesc într-un bloc de 9 apartamente toate 9 sunt sociale singurele care nu s au vandut in rest 3 scari din acel bloc au fost puse la vanzare spun ca sunt ANL si aici spune ca nu poate schimba nimic di cauza legi . Va mulțumesc daca imi puteți da un raspuns

  • Puiu
    Posted at 19:57h, 22 ianuarie Răspunde

    Buna ziua
    Sunt mama unui copil in vârstă de 2 ani suferind de hemofilia A sever
    Țin să informez că la gradul de handicap ne-a fost dat gradul 2 fara însoțitor .
    Pt aceasta boală se da gradul 1 copilul are nevoie in permanență de supraveghere de servici medicale am făcut proces am câștigat procesul sa anulat gradul …dar acum tot gradul 2 vrea sa ii de-a va rog ajutați mă

  • Nicolae
    Posted at 22:47h, 22 ianuarie Răspunde

    Cosmin salut nudemult am patit si eu fix asa caz ca si al tau , poti terog sami spui ce pedeapsa ti sa pus

  • Adelina Alexandru
    Posted at 08:52h, 23 ianuarie Răspunde

    Buna ziua,

    Am dobândit cetățenia olandeză însă cu condiția de a renunța la cetățenia română și de aceea am câteva întrebări:

    Ce se întâmplă cu bunurile ( terenuri și imobile) dacă renunț la cetățenia română? Ceea ce dețin în România este obținut prin moștenire. Ești obligat să vinzi sau pierzi ceva drepturi? Trebuie să fac dovada cu actul de identitate olandez?

    Mulțumesc!

  • Alexandru
    Posted at 10:36h, 23 ianuarie Răspunde

    Buna ziua
    Am o parcela de teren intravilan de 11000 mp intr-o comuna de linga Iasi (unic proprietar), cu cadastru in regula (numere noi). Primaria locala cere proprietarilor sa doneze teren pentru a face un drum printre aceste parcele (drumuri in zona exista deja, eu cred ca vrea sa faca drum conform reglementarilor in vigoare privind latimea). Exista vreun temei legal pentru acest demers am primariei? Sunt obligat in vreun fel sa donez teren pentru acest lucru?
    Multumesc,
    Alexandru

  • Ionut
    Posted at 11:14h, 23 ianuarie Răspunde

    Buna ziua.
    Am un dosar cu executare silită pentru care mi-am luat angajamentul scris si pentru care platesc lunar suma stabilită. Am ajuns la finalul datoriei și mi se cer bani, in continuare, și nu reusesc sa iau legatura nici cu executorul și nici cu firma care a cesionat datoria, pentru a primi notificarea de stingere a datoriei. Ce trebuie să fac ?

  • Ramona
    Posted at 18:59h, 24 ianuarie Răspunde

    Bună seara am și eu o întrebare am un băiețel și vreau să ies cu el din țară dar tatăl nu îmi dă procură

  • Spătariu Csiky Eniko
    Posted at 08:34h, 25 ianuarie Răspunde

    Bună ziua! Ìntrebarea este ; are dreptul asistenta şefă şi şeful secției să mă oblige să accept peogramul de lucru fără un act adiţional adâgat contractulu
    i de muncă?
    Mulțumesc pentru răspuns.

  • Valeriu Dumitrescu
    Posted at 13:50h, 25 ianuarie Răspunde

    Buna ziua, Va rog un raspuns:
    Care ar fi solutia ca sotia mea sa mosteneasca in intregime apartamentul dupa moartea mea, desi exista doua fete dintr-o casatorie anterioara a mea, dar cu care nu am mai vorbit de circa 15 ani.

  • Cristina
    Posted at 16:03h, 25 ianuarie Răspunde

    Bună ziua. Va rog sa-mi spuneți în cazul unui proces de partajare a moștenirii, moștenitorii fiind soția supraviețuitoare și copiii defunctului ( cu alta femeie), soția nu mai are bani pt plata taxei de timbru care este esalonata, dar trăiește doar din pensie, ar putea în posesia moștenirii și sa plătească taxa de timbru din suma moștenită? Ce se întâmplă dacă nu mai are bani sa plătească avocatul?

  • Stratulat Ramona
    Posted at 16:05h, 25 ianuarie Răspunde

    Bună ziua,mama mea a încheiat la notar împreună cu o bătrână de 80 ani un act (promisiune de vânzare cumpărare)a unei locuințe neintabulate. Prețul pentru intabulare a fost achitat între timp și urmează ca în viitorul apropiat să se efectueze intabularea. Problema este că la un an de la cumpărarea locuinței bătrâna a decedat în locuință,a fost găsită după aprox 3 luni stare foarte avansată de putrefacție. Asta a fost de competența poliției care a soluționat cazul.Acum după aproape 2 ani a venit așa zisul moștenitor care spune că refuză moștenirea și dorește returnarea sumei de bani.Tin să menționez că bătrâna avea probleme serioase de sănătate care o degradase mult,garsoniera la momentul vânzării a fost renovată în totalitate pereți,tencuială, geam,uși, parchet,gresie, faianță, sanitare, mobilier și aparatură totul nou.Acum e totul distrus,inundat în încăpere și un focar de infecție după cele întâmplate. Cum poate el pretinde returnarea sumei,cum rămâne cu aceste daune plus că mama mea de 2 ani achită încă la asociație întreținerea și facturi de pe numele decedatei. Am consultat un avocat iar azi am primit răspuns cum că moștenitorul refuză moștenirea. Vă mulțumesc anticipat și aștept un răspuns.

  • Ana
    Posted at 00:25h, 26 ianuarie Răspunde

    Bună seara ! Mă confrunt cu o situație și nu știu cum sa procedez! Am fost plecată in Germania pentru o perioadă de 3 luni. Țin sa menționez faptul ca nu aveam card de sănătate și nu lucram. Din păcate am fost nevoită sa merg la o clinica stomatologica pentru a-mi face o plomba. După efectuarea procedurii , la scurt timp am sunat la clinica sa întreb de suma totala a costului. Pe data de 6 Decembrie am achitat suma totala a costului ,la clinica , așa cum mi s a spus la telefon. Aceștia nu mi au dat bon sau factura ! Acum ,după aproape 2 luni , ma trezesc cu un e-mail de la clinica in care specifica ca am de achitat suma de 545 euro. Cum ar trebui sa procedez sau ce este de făcut?

  • Ioan Ioan
    Posted at 16:37h, 26 ianuarie Răspunde

    Bună ziua. As dori și eu un răspuns la 2 întrebări.. 1in ce termen ca timp trebuie făcuta succesiunea după părinte decedat în 6 luni sau un an și cam cât costa asa estimativ și 2 as vrea sa știu dacă ca se mai poate face recalcularea pensiei. Unui părinte decedat acum un an ma refer pe legea noua adică recalcularea din septembrie și în caz ca rezulta o pensie mai mare iar soțul supraviețuitor având o pensie mai mica ar putea opta pentru Pensia aceea mai bună a soțului de decedat și unde ar trebui introduse actele va mulțumesc frumos

  • Carmen
    Posted at 18:37h, 26 ianuarie Răspunde

    Vreau sa revendic un apartament de la mama decedata care a lăsat apartamentul în împuternicire la agenția de locatari in schimbul unor servicii minime de a avea grijă de ea

  • Alina
    Posted at 19:13h, 26 ianuarie Răspunde

    Buna ziua!
    As vrea sa dau in judecata o perdoana fizica careia i am vandut o masina si apoi s -a folosit de datele mwle pwrsonale pentru a incheia asigurari.

  • Alina
    Posted at 19:14h, 26 ianuarie Răspunde

    Buna ziua!
    As vrea sa dau in judecata o perdoana fizica careia i am vandut o masina si apoi s -a folosit de datele mwle pwrsonale pentru a incheia asigurari.
    Cum procedez? Multumesc.

  • Guramba Ștefan
    Posted at 18:24h, 27 ianuarie Răspunde

    Bună ziua!
    Sunt implicat într-un proces chemat ca intervenient…
    Am avut accident și am făcut constatare amiabilă și ce-o de la asigurare ,nu vor sa despăgubească masina celui nevinovat.
    Din motive ca cică am făcut noi intenționat, pentru ca mașină mea nu a pățit nimic și cealaltă mașină e avariata mai rău…și omul i a dat în judecată pe cei de la asigurări..și sunt chemat și eu .
    Trebuie sa plătesc eu ceva daca cei de la asigurare nu vor sa despăgubească mașină?

  • Mihaela
    Posted at 20:59h, 27 ianuarie Răspunde

    Buna seara. Am o relatie de 24 ani cu un barbat dar nu suntem casatoriti. In tot acest timp am facut bunuri impreuna. El are 2 copii din prima casatorie. Deoarece este f bolnav ,ar vrea sa mi lase mie toate bunurile si casa lui deoarece am fost impreuna atata timp si sunt singura care acum il ingrijeste. Ce act poate sa mi faca ,in asa fel sa nu fie atacat de copii lui. Sau ce drepturi am eu dupa 24 ani de relatie in care am contribuit financiar in casa lui. Multumesc.

  • iulia
    Posted at 23:49h, 27 ianuarie Răspunde

    Buna ziua, va rog tare mult sa ma ajutati cu o chestiune. In cazul in care raspunsul este afirmativ sunt dispusa si la o consultatie platita.
    As dori sa stiu daca o locuinta care este renovata prin mai multe credite bancare poate fi scutita de la plata impozitului pe cladiri la autoritatile locale?
    Am gasit aceasta lege, las aici linkul https://www.noulcodfiscal.ro/titlu-9/capitol-2/articol-456.html insa nu stiu cum sa o interpretez. Mai jos se regaseste paragraful la care fac referire:

    „h) clădirea nouă cu destinaţie de locuinţă, realizată în condiţiile Legii locuinţei nr. 114/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi clădirea cu destinaţie de locuinţă, realizată pe bază de credite, în conformitate cu Ordonanţa Guvernului nr. 19/1994 privind stimularea investiţiilor pentru realizarea unor lucrări publice şi construcţii de locuinţe, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 82/1995, cu modificările şi completările ulterioare. În cazul înstrăinării clădirii, scutirea de impozit nu se aplică noului proprietar al acesteia;”
    Sau care sunt situatiile in care se poate oferi scutire de la impozit?
    Va multumesc!

  • Adi
    Posted at 12:42h, 28 ianuarie Răspunde

    Am un tricou cu Rusia pot sa îl port? Este cumva interzis ? Nu are semnul z

  • Cornelia
    Posted at 18:10h, 28 ianuarie Răspunde

    Buna ziua.

    In cazul unui dosar penal de malpraxis, termenul de prescripţie a răspunderii penale a inceput sa curga la data de 20.12.2015, iar ordonanta prin care s-a dispus începerea urmäririi penale cu privire la faptä, pentru infractiunea de uciderea din culpä, prev. de art. 192 alin. 2 din Cod Penal dateaza din 19.04.2017,
    Articolul 155 alin 1 din Legea nr. 286/2009 se aplică până la declararea neconstitutionalitatii acestui articol prin DECIZIA nr. 297 din 26 aprilie 2018, mai exact pana in 25 iunie 2018?
    Ordonanta din 2017 prin care s-a dispus începerea urmäririi penale cu privire la faptä, nu este un act cu relevanța unora care întrerup cursul prescripției răspunderii penale?

    Va multumesc!

  • Roxana Craciun
    Posted at 09:37h, 29 ianuarie Răspunde

    Buna ziua!Am inchiriat o casa de la cineva cu contract neinregistrat la ANAF.In schimb contractul Ein a fost pe numele meu.Cand am plecat a ramas garantia pentru ca proprietara sa achite facturile restante,lucru pe care nu l-a facut.In schimb a incheiat un nou contract EON pe numele noilor chiriasi.Este legal sa inchei un contract nou fara stingerea datoriilor anterioare?

  • Aurelian Dinu
    Posted at 18:05h, 29 ianuarie Răspunde

    Bună ziua. As vrea sa fac un împrumut în Elveția și mi se cere sa plătesc o taxa de 114 euro înainte pt a mi se debloca împrumutul. Este adevărat cu împrumutul online în alta tara?

  • Maria
    Posted at 21:10h, 29 ianuarie Răspunde

    Buna seara!Mama mea a făcut un credit de nevoi personale la o bancă pe o perioadă de 5 ani dintre care 3 plătiți,dar din iunie nu a mai reușit să plătească astfel i sa pus oprire pe salariu din noiembrie,doar că acum ia venit înștiințare de executare silita a imobilului de locuit.Daca ea mai are 2 ani in care sa plătească suma este normal sa pună sechestru pe casa? Mulțumesc

  • Radu
    Posted at 15:30h, 30 ianuarie Răspunde

    Buna ziua,acum doi ani am contactat un prieten sa-mi renovez baia.De anul trecut au inceput problemele.Pentru ca eu am dorit un dus cu scurgere directa de pe gresie,din cauza rigolei trebuia sa se inalte de la mozaic cu aproape 10 cm.Asa cum am spus de anul trecut gresia a inceput sa se inalte in diferite locuri,unele bugati de gresia pur si simplu s-au crapat,am taiat din usa din partea de jos in nenumarate randuri pentru a putea sa odeschid.Intr-un cuvant lucrarea a fost de prosta calitate.L-am sunat de mai multe ori mintindu-ma ca vine sa vada despre ce este vorba dar nu a venit niciodata.Eu m-am saturat de aceasta situatie si as dori sa va inteb daca pot sa apelez la un avocat pentru a-mi recupera daunele facute de acest zis meserias.

  • Predut Luminita
    Posted at 19:09h, 31 ianuarie Răspunde

    Am o problema,cei de la Anaf mi-au trimis domatie ca in 15 zile or sa puna poprire asupra confurilor
    Ce ezte de facut

  • Marinela
    Posted at 23:48h, 31 ianuarie Răspunde

    Bună seara!
    Am o întrebare referitor la o moștenire pe care am primit-o de la mama. După moartea tatălui meu în februarie 2018, eu am primit ca și moștenire 3/16 din casa+ pământ, fratele meu a primit aceiași cota adică 3/16 din casa + teren iar mama a rămas cu 10/16. În 2023 mama a hotarat ca 4/16 din partea ei de avere să o doneze fiului meu, iar restul de 6/16 mi le-a donat mie. Întrebarea mea este: poate fratele meu să revendice, pe cale legală, ceea ce a hotărât mama în ceea ce privește partea ei de casă? Mulțumesc!

  • Andrei
    Posted at 03:19h, 01 februarie Răspunde

    Bună seara!
    Sunt divorțat de 3 ani și avem stabilită o sumă fixă pentru pensia de întreținere a minorului. În prezent eu îmi desfășor activitatea în cadrul unei organizații internaționale cu un contract pe un an de zile (fix term).
    Aș vrea să știu dacă veniturile de aici intră sau nu la recalcularea pensiei de întreținere, având în vedere ca este un venit de care beneficiez doar pe o perioadă de un an. Vă mulțumesc!

  • Anca
    Posted at 08:06h, 01 februarie Răspunde

    Buna ziua. Se poate Face Testament Daca nu Sunt proprietara imobil ( Succesiune nefacuta Este Inca pe numele parintilor actul de proprietara). Multumesc!

  • Marcel Căpraru
    Posted at 08:43h, 01 februarie Răspunde

    Bună seara, în calitate de președinte al unei asociații de proprietari pe scară, înființata prin HJ în 2006 si înregistrată în Registrul asociațiilor, am depus cerere la judecătorie pentru modificare acord de asociere și statut cf legii 196/2018 însoțită de toate documentele și semnăturile prevăzute de lege. Membri ai asociației sunt 12 proprietari din cei 14 de pe scară. Judecătoria a comunicat prin poștă o rezoluție cu data ședinței. Unul dintre proprietari, care a fost și administrator și căruia i-a încetat de drept CIM, a blocat funcționarea asociației, a schimbat yala la asociație, și-a însușit ștampila, a contestat în instanță încetarea CMI, întârziind, prin multe termene, reorganizarea asociației, În final, i s-a respins contestația. Între timp a convocat de unul singur o adunare generală cu proprietari de la alt bloc care nu sunt membri ai asociației dar pe care îi administrează, Aceștia au ales un nou președinte și comitet executiv și, pentru că ocupă sediul asociației, și-au însușit rezoluția de la judecătorie și au depus o întâmpinare la cererea de modificare acte constitutive invocând lipsa calității procesuale active a subsemnatului depunând ca înscrisuri procesele verbale și deciziile lor vădit ilegale și nestatutare. Fără să verifice, instanța a respins cererea cu drept de apel. Eu nu am știut data ședinței de judecată. Întrebarea mea este: . Poate fi invocată excepția calității procesuale și în cazul cererii de modificare acte constitutive în care nu există pârât? Judecătorul ia de bune ce se depune la dosar, fără să verifice adevărul și legalitatea înscrisurilor și fără să înștiințeze pe cel care a depus cererea? Mulțumesc.

  • Mioara
    Posted at 13:33h, 01 februarie Răspunde

    Bună ziua! Sunt Mioara și lucrez la o firmă de cablaje auto de 7ani. Mi s-a restructurat postul și nu vor să-mi dea șomaj.Vor sa plec cu demisia și 3 salarii compensatori. Eu vreau șomaj. Ce pot să pățesc dacă nu semnez demisia Vă mulțumesc anticipat!

  • Maria
    Posted at 14:30h, 01 februarie Răspunde

    Bună ziua! Vă rog frumos, este corect faptul că, într o instituție de stat, jurista a spus că nu i mai poate reține pensia alimentară fostului soț pe motiv că fiul a împlinit 18 ani, chiar dacă este la liceu încă, iar decizia judecătorească precizează că se reține pensia până la împlinirea vârstei de 18 ani sau alte dispoziții legale.. Este doar o ,,scăpare,, de enunțare care îmi impune să merg iar în instanță, sau se subînțelege că trebuie continuat cu pensia, conform legii, atât timp cât este la școală?
    Mulțumesc anticipat!

  • Saponaru Mihaela
    Posted at 15:05h, 01 februarie Răspunde

    Buna ziua
    Am un salon de piercing/tatuaj și întreținere corporală,vreau sa închiriez un alt spațiu comercial care în cartea funciară figurează ca,cabinet medical,ar fi in regulă daca figurează sub aceasta denumire? mulțumesc!

  • Florin
    Posted at 16:01h, 01 februarie Răspunde

    Salut…Am lucrat la Amazon în germania și azi m-a pus sa îmi dau demisia ca nu mai are nevoie de oameni și mi-a spus ca în 2 zile sa plec de la cazare și nu am bani sa plec și salariul a spus ca salariul mi-l da peste 15 zile și când m-am angajat a spus ca cazarea este a lor acum spun ca e pe alta firma și ca nu pot sa stau aici pana iau banii și banii de cazare îi dădeam la dispecer în mana fără factura și acum ma lasă pe drumuri fără sa îmi dea banii….. este legal asa ceva ?

  • Claudiu
    Posted at 09:51h, 02 februarie Răspunde

    Bună ziua. Dosarul este băgat la tribunal dar scrie la stadiul procesual scrie fond. Ce anseamna ?
    Vă mulțumesc anticipat

Post A Comment