De ce sa petreci ore intregi de cercetari pe Google, citind pareri pe forumuri, incercand sa iti dai seama ce spune legea si cautand un raspuns cat mai bun pentru problema juridica pe care o ai tu?
Fiecare caz juridic este unic si doar un profesionist in avocatura te poate lamuri pe deplin si te poate sfatui cat mai bine sa actionezi in directia care iti aduce avantaje. Acum este mai simplu decat oricand sa faci acest lucru, pentru ca s-au lansat serviciile de avocatura la distanta.
Fenomentul a fost grabit in Romania de pandemia COVID-19 care a rapus o lume intreaga, dar bine venit intr-o era hyper-tehnologizata, cand fiecare minut este pretios pentru omul modern.
Astfel, serviciile juridice online va ofera acum posibilitatea de a adresa o intrebare de natura juridica unui profesionist si de a primi raspunsul dorit. Puteti merge dincolo de o simpla intrebare, spre o consultatie online, cu un avocat online.
Procedura este foarte simpla. Faceti rezervarea online la data si ora care va avantajeaza cel mai mult, platiti prin card si apoi aveti parte de consultatia propriu-zisa. Aceasta se poate realiza prin Skype sau Zoom, dar si prin telefon sau alte platforme de interactiune similare.
Beneficii consultanta juridica online prin telefon
Avantajele sunt imense. Poti beneficia de sfatului celui mai bun avocat , fara ca macar sa fie necesar sa te deplasezi la biroul de avocatura sau sa te ridici de pe canapeaua pe care stai confortabil. Avocatul analizeaza exact cazul tau (daca este necesar, evaluand si documentatia pe care o trimiti in prealabil pentru verificare) si iti ofera cele mai bune si viabile solutii si indrumari.
Datorita acestui serviciu, in Romania chiar si cele mai mici si aparent nesemnificative chestiuni juridice isi pot gasi mai usor rezolvare. Tarifele de consultanta sunt in general mai mici si exista o transparenta mai mare. Poti alege usor dintre mai multi avocati, poti citi review-uri si poti studia detalii despre experienta practica a avocatului pe care intentionezi sa-l angajezi pentru o consultatie online. In plus, ai marele avantaj de a putea discuta rapid si simplu.
Pentru romanii din diaspora
Inclusiv romanii din diaspora care vor sa rezolve acasa niste probleme de natura juridica, pot apela la o consultanta online pentru a evita deplasarea in tara. Unele case de avocatura au avocati care vorbesc limbi straine fluent – engleza, italiana, spaniola, franceza etc.
Avocat gratuit
Acum primesti raspuns pentru problema ta juridica, direct online si gratuit. Intra pe pagina noastra, lasa intrebarea si un avocat iti va raspunde. Vei fi indrumat cu ceea ce trebuie sa faci in continuare, indiferent de natura cazului juridic.
Oferim raspunsuri la intrebari din orice ramura de drept:
- drept comercial
- drept civil
- dreptul medical (malpraxis)
- dreptul comercial
- dreptul fiscal
- dreptul familiei etc.
Gratuit pentru divorturi
Te-ai decis sa te separi de partenerul sau partenera ta insa divortul este prea complicat pentru a se finaliza la notar pe cale amiabila? Intreaba acum gratuit tot ce te intereseaza despre tutela copiilor, pensie alimentara, partaj, program vizite etc.
Gratuit pentru mosterniri, testamente, revendicari proprietati
Vrei sa revendici o mostenire sau sa-ti scrii testamentul ca sa lasi mostenire anumitor persoane? Vrei sa revendici un teren, o casa, un apartament sau alt bun? Avocatii nostri profesionisti sunt pregatiti sa-ti raspunda la orice intrebare, direct online. Vino si adreseaza intrebarea ta. In cel mai scurt timp vei primi raspunsul legal oferit de un specialist.
Pentru accidente, vatamari corporale, daune rutiere, alcool la volan
Doresti sa afli parerea unui avocat despre unul din cazurile enumerate mai sus sau altul similar? Acum poti face acest lucru foarte usor, direct prin Internet. Acceseaza pagina noastra, completeaza intrebarea ta si vei primi consulanta rapida si raspuns gratuit din partea unui avocat.
Bună ziua am și eu o întrebare un copil poate face acte pe casa părintească și pe pământurile agricole fără acceptul celorlalți frați
Buna seara, tatăl meu a decedat, a lăsat un testament ficri sale vitrege, a specificat cum ca are 2 copii ( eu și fratele meu).
In testament este specificat și ca a luat la cunoștință de dispozițiile art 1088.
Ce pași am de urmat.
Beneficiem de bunurile tatălui sau nu?
Buna ziua, in luna martie a acestui an, mi-a fost lovită mașina în parcare. Norocul a fost ca un paznic ce lucra vis-a-vis de locul producerii incidentului, să-mi dea in scris pe un bilet, numărul de înmatriculare, marca mașinii, culoarea mașinii și că este vorba de o doamna. Bineînțeles că a lovit și a plecat. Am fost la poliție în cele 24h totul în regulă până când au trecut 6 luni. Nici acum nu s-a găsit rezolvare. Au găsit mașina, pe doamna, care neaga că a fost cu mașina. Am 3 martori care nu vor să fie implicați într-un proces. Acum întrebarea mea este, dacă reușesc să îi conving, cel puțin pe unul dintre ei, ajunge o declarație din partea martorului și cea din partea mea pentru a putea merge in instanță? In ideea de a nu-i crea „probleme” acelui om și a nu-l obliga sa se prezinte în instanță. Mulțumesc.
Buna seara! Ma numesc Teo , as dori sa aflu in ce interval de tump se poate ataca in instanta in contract de Vanzare- cumparare a unui imobil?
Buna seara! Intrebare, daca actual de Vanzare- cumparare a fost facut in anul 2011, mai poata fi atacat in instanta ?
Buna ziua as dori si eu o oferta de la dvs,sunt in consiliul de administratie de bloc,si avem f multe datori din cauza celor care nu vreau sa plateasca ,noul consiliul sa decis sa ii dam in judecata ptr recuperarea datoriilor acumulate,am dori sa stim cum procedati dvs care este onorariul.Va multumesc si astp rasp
Buna ziua !!!sunt casatorita de 30 ani ,4 copii care au peste 18 ani ,parinti sotului au murit,tot ce avem in cospodarie a ramas sotului si cumnatei mele,ca mostenire…sotul meu vrea sa divorteze…eu am dreptul la ceva,tot ce e facut in cospodarie e facut dupa casatoria nostra!!!va multumesc
Bună seara,
Fiul meu în vârstă de 27 ani, a fost găsit asupra consumului de marijuana la volan în timpul conducerii.I-au fost luate probe de sânge și i-au găsit și un gram în posesie pe care l-a declarat ca uz personal ocazional. I-a fost reținut permisul până la sosirea rezultatelor de sânge.
Menționez că face parte din programul de probațiune. La ce se poate aștepta, va face inchisoare?
Buna, lucrez ca revizor gestiune si as vrea sa stiu daca din punct de vedere legal orele pe care le conduc ( intre orasele unde imi desfasor activitatea ) sunt sau nu considerate ore de munca.
Buna ziua,
Dorim sa aflam daca avem firma romaneasca de constructii si dorim sa prestam servicii cu angajatii nostri in afara tarii *ex. Germania* …avem nevoie de Declaratia E101… Ce presupune, cum se poate obtine si cam cat timp dureaza ca sa fie obtinuta?
Asteptam un raspuns din partea dvs.
Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc de 4 etaje, avem propria asociatie cu un presedinte, 2 membri in comitet (primul fiind eu), si cu un cenzor(care tine si contabilitatea asociatiei).Intre locatarii blocului exista tot felul de discutii, acuzatii, neintelegeri.La sedinte, cei mai multi dintre ei nu participa.
Eu indeplinesc functia de vicepresedinte, am fost aleasa prin vot, in sedinta, in sept.2019.
Am semnat atunci procesul verbal, nu am fost niciodata remunerata(nu s-a pus problema).
Acum mi-am dat demisia in scris, din motive personale ( dar si din cauza certurilor frecvente).
In legea 196/2018 am citit ca dupa ce demisionez, trebuie sa-mi indeplinesc in continuare atributiile , pana este ales altcineva in locul meu.
Problema este ca la sedinta din august NU s-au adunat jumatate+1dintre locatari, si nici la sedinta pe care urmeaza sa o facem luni, 17 oct, nu cred ca vor veni persoanele necesare votului pt.alegeri ( si presedinta vrea sa renunte la functie).Deasemeni, chiar daca vor veni suficienti oameni la sedinta, nimeni nu vrea sa fie presedinte sau membru al comitetului.
In aceste conditii, eu demisionand,si nefiind altcineva care sa-mi ia locul , ce pot sa fac? pentru ca sub nicio forma nu vreau sa mai stau in functie, si nu cred ca ma poate obliga cineva sa o fac,nu?
Astept raspunsul dv, pt.care va multumesc anticipat.
Bună ziua ! M am căsătorit în 2003 in Grecia cu grec ,am născut în 2004 , în 2005 am plecat în țară cu copilul . Am rămas căsătorită . Am dreptul sa cer pensie alimentara pt 17 ani , el și-a schimbat telefonul și adresa în tot acest timp ca să nu plătească nimic. Eu am plecat pt că ne bătea și eu îl intretineam și pe toată perioada sarcinii și după 7 zile de la nașterea copilului.. Am studiat liceul și postliceala , am lucrat la negru , dar nu am bani de avocat ca abia avem pt noi . Vreau divorțul dar și pensia alimentara din trecut și pt viitor . Am și probleme de sănătate și suntem doar noi doi . Cum va rămâne cu el dacă eu pățesc ceva ? Încă nu lucrez pt că nu găsesc .
buna am o intrebare va rog noi suntem 3 frati mama mea a facut o donatie pe casa la o sora de a mea in timpul vieti noi nam stiut nimic mama find bolnava nu stiu daca a stiut ce semneaza sora care a primit donatia a internato pe mama intrun spital de sphiatrie la zam jud hd aflind de mama unde este am externato din spital la 1 sep in data de 2 a decedat intrebarea este putem sa atacam donatia sa fim parti egale la casa ?si in cit timp sar putea rezola totul va multumesc
Buna ziua, am făcut un împrumut la ing și am făcut înțelegerea de ani retrage banii din card la data scadenta. La un moment dat am pierdut cardul și am făcut altul urmând să îmi oprească rata din noul card. Toate bune pina într-o zi cînd am primit plic cu înștiințare de la executorul judecătoresc că am de plata toată suma împrumutată + cheltuielile de judecată. Cum procedez deoarece sunt pusă sub execuție silita cu jandarmeria și totuși banii au fost retrași din card.
Doresc sa cresc pensia alimentara,pensia alimentara actuala(neactualizata din 2008)este de 86 de lei,pararul(tatal) acum face ~2000 de euro pe luna in franta si s-a „dat mare” ca are bani in fonduri de investitii,ca are mii in antichitati,asta e caz posibil castigator? mentionez ca pot dovedi ca el a platit pensia alimentara sporatic,nu constant,numai la cerere si in sume mai mari,dar nu se aduna la suma initiala,dosarul a fost casat acum cativa ani ,trebiie decasat mai intai?
problema este ca
1.eu nu am bani de un onorariu de avocat(sunt un elev cu 18 ani impliniti si nici mama nu are)
2.eu nu am dovezi,doar ce mi-a spus el la telefon,aceste lucruri pot fi false,il pot „obliga” legal sa isi zica(sau sa ii zica anaful din franta) venitul si valoarea tutuor bunuriloe lui?
3.evental am aflat de la politie ca decizia a expirat in 2022 cand am facut eu 18 ani intrucat a fost facuta inainte de noul cod civil care mentioneza ca trebuie sa ma intretina cat sunt elev,pana la 25 de ani
se poate actualiza decizia?
eu am incercat sa rezolv cu el pe cale amiabila,vorbind cu el dar momentan ma ignora
frica mea este ca el va face ce a facut in trecut si va incepe sa munceasca la negru ca sa nu aiba venit asa mare pe hartie
el are o proprietate in romania dar nu sunt 100% sigur ca e pe numele lui
el munceste in franta
informatii pe care le am despre el sunt numele cnp adresa propritatii in romania adresa in franta (sta in chirie)
numarul de cont
faptul ca am vorbit cu el pe messinger(toate mesajele)dar nu am inregistrat apelurile in care a mentionat bunurile
Buna seara , as avea nevoie de ajutor si sfat juridic si problema pe scurt este in felul urmator: acum un doi de zile am cumparat un apartament pe numele meu si al fiicei mele . Eu platesc integral imprumutul la apartament. Jumatate din banii acont pentru achizitionare apartament au fost dati mie pentru achizitionare apartament de catre prietenul cu care si traiesc in acest moment. EL are o problema cu legea a fost judecat pentru violenta domestica in trecut fiind condamnat pentru 5 ani pentru acest comportament. La momentul achizitionarii aparatamentului totul a fost minunat , au trecut 2 ani si dintr-o data comportamentul lui a devenit abuziv verbal si imi cere sa scriu un fel de testament daca mi se intampla ceva apartamentul sa ii fie incredintat doar lui. Legal cred ca nu ar putea mosteni decat partea mea daca as scrie vreo hartie in acest sens pentru ca eu si fiica mea care este majora si lucreaza suntem proprietarii.Nu vrea sa ii returnez banii pe care mi i-a dat vrea sa fac un fel de testament in care sa specific ca apartamentul tot este al lui daca mi se intampla ceva.As dori un sfat in acest sens.
Daca o casa se vinde din divorțul părinților copii majori pot fi împotriva și care sunt drepturile lor?
Bună seara! Am nevoie de un sfat. Sunt inv. iar la clasa mea doarmă profesoara de engleză folosește cuvinte jignitoare la adresa copiilor. Părinții s au sesizat și au semnat o petiție solicitând schimbarea acesteia de ka clasa. În cadrul ședinței unde au fost discutate aceste aspecte ședința la care a fost invitata și doamna prof. ,dar nu a venit,am făcut câteva afirmații la adresa doamnei, precum ca atunci când întârzia la ore nu ma anunță di pe mine,ca nu am o relație buna cu dumneaei. Acum sunt acuzata ca am denigrat-o și mi se cere socoteala ca dacă am știut de aceste discuții de la clasa de ce nu I am atras atenția doamnei sau conducerii scolii. Nu am știut ca trebuie sa merg cu para. Va rog sa ma sfătuiți ce sa răspund la aceste acuzații din punctul meu de vedere ,nefondate. Va mulțumesc!
Bună seara!îmi cer scuze k va scriu la ora aeasta,dar tocmai am avut un conflict cu soacra.vrea sa ne scoată din casa.as avea o întrebare la dumneavoastră. Soțul a primit de la părinți prin donație un ap.socru a decedat,a rămas soacra, cu acordul ei am vândut apartamentu și noi am cumpărat casa la tara, casa este trecuta pe sotu și pe mine.Acum ia spune k merge la tribunal sa își ceara drepturile și sa ne scoată din casă.spune că are dreptu sa își ceara înapoi apartamentu și toate drepturile.se poate sa facă asa ceva?ar avea câștig de cauza?
Buna seara, mama a murit acum 21 de luni, de cancer. Eu am stat cu ea , eu m-am ocupat de tot pana in ultima clipa, fratele meu doar a trimis bani cateodata. A venit sa o vada 30 min, o luna inainte sa moara. L-a rugat, chiar implorat sa imi lase mie garsoniera ei si el a spus nu. Pana acum nu a stat nimeni acolo, garsoniera are nevoie de reparatii majore. Toate cheltuielile aparute ( intretinere, impozite) le-am platit eu si i-am cerut lui jumatate din bani. I-am spus de nenumarate ori sa mergem la notariat pentru succesiune dar a tot amanat . Din cate am inteles, are datorii la stat si daca face succesiunea statul ii ia banii. Ce pot face in aceasta situatie? Nu imi convine sa tot platesc degeaba intretinerea si sa stau asa incurcata. Nu pot inchiria locul iar ca sa stau eu acolo ar trebui sa investesc probabil 3-4000 euro. Contractul original si cetificatul de deces original sunt la mine.
La momentul achizitionarii garsonierei mama mea era necasatorita si nu s-a recasatorit, eu si fratele meu suntem singurii mostenitori.
Buna ziua!fratele meu este închis la penitenciar,a făcut o cerere de contestație și i a repus cauza pe rol.ar putea sa faca avocatul o cerere de punere în libertate pana la soluționarea cauzei.
Bună ziua am proces de custodia comuna făcut de fostul iubit tatăl copilului de 3 ani jum, În Germania necăsătoriți, Tribunalul ia acordat custodia comuna pe motiv ca avocata mea a întârziat cu motivele mele de recurs iar Tribunalul Superior ia anulat decizia spre a se lua din nou decizia de Tribunalul mic o decizie analizata nai bine , ne luptam de aproape 2 ani, tatăl este mincinos narcisist și m-a bătut am dovedit am fost urmărită și amenințată e afgan , a dat în copil nu am avut dovezi nu a lăsat urme, are drept de vizita cu hotărâre judecătorească, toți sunt de partea lui, ma acuza statu de incapacitate educationala pt ca refuz consilierea comuna la un birou cu fostu datorita traumelor , contactul are loc doar prin e-mail despre vizita atât, vizita nu are loc cu mine ci cu soțul meu și fostul meu.Daca ma opun consilierii regulate cu fostu atunci se considera ca nu e spre binele copilului custodia comuna dar sunt acuzata ca nu îmi pasa de binele copilului iar avocata lui scrie ca mai bine e spre binele copilului sa i de-a lui custodia exclusiva dacă refuz custodia comuna și consiliere parentala comuna.Copilul e cetățean roman ca și mine și avem domiciliu în România pe acte și resedinta aici cu un act la primărie aici .Ma tem ca îmi va lua copilul , nu mai vreau sa stau în Germania vreau sa plec cu copiii în România sa ma mut în România și sa fie legal sa nu fiu acuzata de rapire dar încă nu sa terminat procesul cine stie cati ani va dura și mai târziu când va fi la școală nici atât nu va accepta statul ce pot face sa ma mut în România?
Bună ziua. Am citit pe site-ul dumneavoastră că mi-ați putea răspunde la o întrebare. Dacă se poate, vă rog să îmi răspundeți la următoarea întrebare: daca un asociat ( care deține 70% din acțiunile unei companii, 30% fiind deținute de altcineva ) semnează o chitanță si formulează AGA pentru retragerea de dividende din companie sub titulatura de Asociat Unic ( in AGA si pe chitanță stipulează la rolul persoanei că este asociat unic ) se consideră fals in acte? Eventual fals si uz de fals, ținând cont că e vorba de retragere a unor bani din companie? Celălalt asociat neluând parte la AGA si nici nu a fost anunțat.
Bună ziua. As dori sa va întreb pentru ca nu am plătit jumătate dintr o amenda primăria mi a trimis la tribunal cum ca ar trebui sa prestez zile în folosul comunității. Întrebarea este pot sa o plătesc acum și sa se renunțe la
aceasta varianta cu efectuarea zilelor. Pot sa pun un avocat sa ma reprezinte? Mulțumesc aștept răspuns.
Buna ziua
In cazul in care sotul decedat nu a facut succesiunea dupa parinti, el fiind unicul fiu si prin urmare mostenitor, sotia supravietuitoare (din casatoria lor nu sunt copii mostenitori) vine la masa succesorala impreuna cu parintii sotului decedat si cu fratii acestuia? Iar daca acestia nu sunt in viata atunci au vreun drept verisorii de gradul 1(verisori dupa fratii parintilor decedati?)?
Care ar fi procedura? Sotia supravietuitoare va trebui sa faca dubla succesiune?
Va multumesc anticipat.
Buna seara, am un frate bolnav de schizofrenie gradul 2 . Ambii părinți au decedat in urma cu doi ani , De atunci eu ma asigur , de la distanță , sa aibe ce ii trebuie ,o persoana plătită ii oferă tratamentul si ii asigura mâncare ,dar in rest este singur într-un apartament . El nu este o persoana violenta dar boala a avansat mult si nu stiu cât v a mai fi bine sa stea singur , mai ales ca vecinii sunt cei care au “de tras” , atunci când el are manifestări specifice bolii.Va rog sa ma îndrumați , in orice fel , nu stiu ce sa fac. Mai ales ca eu nu locuiesc in Romania de mai bine de 10 ani, el refuza categoric sa fie internat intr un centru, nu vrea sa plece din casa , oraș … Va mulțumesc frumos
Buna ziua , sunt angajat la o firma de 15 ani , 9 ani am muncit de sarbatori legale si in weekend fara sa fiu platit sau sa beneficiez de zi libera , acum sa semnal contract de munca cu ore inegale , dar 9 ani a fost 8 ore pe zi 40 de ore pe saptamana ,exosta vro sansa sa mi se plateasca toti ani care am mucit fara sa fiu remunerat ?
Bună ziua.
Vecina noastră vrea să ne doneze 50mp teren.
Ce ar trebui sa facem contract de vânzare cumpărare sau donare? Ca sa nu poată fi atacat mai târziu?
Mulțumesc mult!
O zi buna!
Buna ziua. D-le avocat, suntem in process cu sotia fratelui nostru decedat. Subliniez ca au avut 2 ani de casatorie legala, 10 ani de concubinaj si nu au avut copii. C’è drepturi are din mostenirea sotului(500 m patrati) si din mostenirea parintilor sotului decedat? Multumesc.
Buna ziua! Am niste restante la mai multe ifn uri,restantele sunt de sume modice cuprinse intr 500 si 3000 de lei .Am primit hotarare de executare silita ,tin se mentionez ca pe numele meu am un automobil care valoreaza 3000 de euro.Intrebarea este ,daca se inainteaza procedura de executare silita ,cum se va proceda ,se va proceda prin aplicarea poprirei pe salariu sau prin punerea sub sechestru a automobilului
Bună ziua! Am o problemă cu o vecină la bloc. Fără a spune nimic sau fără a-i face ceva, mă înjura și ma jignește. Aceasta problema o am de mulți ani și nu stiu cum sa o „linistesc”. Mulțumesc.
Bună, fostul meu soț cu care am un băiat, a decedat în urmă cu 7 ani. După divorț, acesta s-a căsătorit și mai are un băiat. Înainte de deces și-a donat apartamentul celui de-al doilea băiat, cu mențiunea în actul de donație ca mai are un băiat din prima căsătorie. Noi nu am știut aceasta situație, am aflat abia anul trecut de la Baroul Notarilor. Am tot așteptat să se facă succesiunea, am trimis nenumărate mesaje, aflând într-un târziu, ca sunt plecați în străinătate. Se mai poate face ceva, având în vedere că a trecut atâta timp de la decesul lui, considerând ca nu am știut de donație. Mulțumesc.
Buna seara așa pe cineva in familie care are un copil de 4 ani ,tatal nu la recunoscut nici la naștere și nici in acești ani(dar au locuit in concubinaj ) ..Ea spune ca copilul este al lui dar noi nu prea credem asta .
Ce se va întâmpla dacă el face testul și reiese ca nu este copilul lui .
Sotu meu, fin 1977, a fost un psihopat dintotdeauna dar pana in 2013 nici nu am stiut ce inseamna. In 2014 am mers la un dr psihiatru pentru ca m-facut nebuna (l-am acuzat ca mi-a disparut un lantisor argint, deosebit, unic) si a spus ca ma interneaza (mama lui avand dementa in Alzheimer, a fost internata si stia cam ce se petrece in casa parintilor lui, pana la internarea acesteia pentru a 3a oara). De la d-na doctor, ca pacient care a vrut sa afle daca e nebun, am aflat ca este un manipulator si un psihopat. Nici atunci nu stiam, inca ce inseamna si credeam ca exista tratamdnt pentru acestia. In 2014, am mers la alt dr specialist ca sa aflu, dupa 4 ani, cum stau cu sanatatea mintala. De acolo am aflat ca sotul sufera de tulburare de personalitate.
Imi distruge toate bunurile, zilnic face ceva rau. Nu stiu daca asta e hartuire sau cum so numi, dar nu inceteaza. Bolnava de stres cronic si cu tiroida am reusit cu ambitie si vointa sa nu ma mai stresez, sa fiu mai „nesimtitoare”, cum m-a indrumat prima d-na dr. Aveam sfactorul stres, ca valoare, 1000 si normalul este 5. Am reusit dupa 2 ani sa am 800, dupa inca 1 an, 200. De aproaoe 2 ani, nu mai stiu; nj am mai fost la medic.
Sunt f multe de spus nu distruge doar bunuri, este un monstru.
Ce trebuie sa fac eu?
Exista vreo sansa, in afara de a-l parasi?
Bună dacă am o fetita minora și sunt divorțată as putea obține sa ies din tara cu ea pentru doua săptămâni dacă tatăl nu vrea sa îmi dea semnătura.
Bună seara ! Situația sta în felul următor: mama care are 2 copii cu bărbatul care nu este căsătorită. Un băiat de 2 ani și 8 luni ,și o fetita de 8 luni . Mama respectiva a stat 4 luni la tatăl copiilor însă după ceva timp a plecat din casa lui în urma faptului ca a inselat-o și după ceva timp nu s-a putut înțelege ,deși mai mult a stat la părinții ei crescând ambii copii și în momentul de față stau tot la părinții mei .Mai am o fetita de 4 ani din prima căsătorie . Care sunt șansele sa pot câștiga custodia totala a celor doi copii ,sa plătească pensie alimentara tatăl și sa se stabilească orele de vizita ? Cât mar costa sa îl pot da în judecata ? Tatăl copiilor sta cu părinții lui ,și eu urmează sa ma mut intr-un apartament cu 2 camere cu chirie .
Am montat o centrala termica pe lemne și un panou ptr încălzit apa pe acoperiș cu un particular. Acestea funcționează defectuos. L-am contactat pe instalator și mi-a spus pa. Unde ma pot adresa. Nu știu dacă are firma s-au este autorizat. Multumesc
Buna ziua. Doresc sa fac o declaratie de acceptare a succesiunii la notar dupa decesul tatalui meu. Nu doresc sa dezbat mostenirea. Doar sa fac dovada ca accept aceasta mostenire. Problema mea consta in certificatul de deces pe care sora mea nu doreste sa mi-l dea. Nu pot scoate un alt certificat pentru ca nu este pierdut cei de la primarie stiind ca se afla in posesisa surorii mele care ia prevenit sa nu elibereze alt certificat. Am aflat ca exista si un testament (nu sint sigur) dar ca sa aflu daca exista acel testament iarsi am nevoie de certificatul de deces. Ce pot face ?
Buna seara. Poate ma ajuta cineva.
Azi am facut un accident rutier..in oras,vroiam sa virez la stanga,si nu vazuzem ca ajunge o motocicleta…deci nu am acordat prioritate ,baiatul cu motocicleta a intrat in masina mea. Vazand ca a fost pe motocicleta,si probabil sub soc i s-a consiliat sa nu se miste pana ce nu ajunge ambulanta. Eu precizez ca am fost testat si mi-au si luat probe in spital,deci 0 alcool,iar masina era in regula cu acte si asigurare.
Baiatul a fost transportat la spital,a facut mai multe examene (CT/RMN) din care reiese ca nu are leziuni,inafara sa-l doara in zona abdominala. L-au internat sa-l tina sub supraveghere. Politia mi-a facut proces verbal ,si mi-au retinut permisul pana la resolutionarea cazului.
Am vazut pe proces ca scrie despre art. 196 alin 2.
Am tot incercat sa inteleg ce consecinte sunt.
V-as ruga frumos ,poate cineva sa ma faca sa inteleg mai bine? Multumesc
Buna ziua. Ma numesc Maria Duncea. Am depus dosarul de pensionare in septembrie. Am primit raspuns cu respingere a dosarului. Eu am lucrat 18 anni in grupa a II -a in sistemi energetic care dupa legea 74/2002 aceste activitati ai fost trecute la grupa I.
Casa de pensii nu mi-a considerat stagiul de grupa I ci doar de grupa a II. Cum as putea contesta acesta decizie si de ce adeverinta sau proba as avea nevoie. Mentionez ca am depus la dosar toate adeverintele necesare. Multumesc frumos pentru raspuns.
Buna ziua,
Sunt in chirie de cateva luni de zile, in contract singurul lucru mentionat este ca plata reparatiilor este suportata de chirias sau proprietar in corcodanta cu legea 114 din 1996. Eu am probleme cu centrala si proprietarul imi spune ca eu ar trebui sa fiu cel ce plateste reparatia.
In legea 114 din 1996, articolele de care imi pasa mie adica 28 si 29 sunt abrogate. In cazul asta, cine ar trebui sa plateasca reparatia. Cum a fost scris in legea initiala sau cum, acum nu gasesc nicaieri mentionat.
Multumesc.
salut.as dori sa stiu daca am drept de mostenire pentru un teren intravilan plus imobil situat in judetul giurgiu.am sa explic situatia in cele ce urmeaza.mostenitoarea de drept este mama mea acualmentete decedata.terenul si imobilul respectiv au fost ocupate abuziv de trei vecini fiecare insusindu-si cate o bucata din acel teren intravilan in suprafata de 1200 mp.unul dintre ei frate doar de tata al mamei mele si-a insusit si imobilul situat pe teren.dupa revolutia din 89 pentru ca vecinii respectivi nu au inteles sa se retraga de pe terenul ocupat in mod abuziv parintii mei si fratele toti decedati acualmente au intentat o actiune in instanta pentru ca mama mea sa-si recapete dreptul avut pentru teren si imobil.instanta a hotarat ca mama mea sa-si primeasca terenul si imobilul respectiv.hotararea a fost data in anul 1995 de catre tribunal.unul dintre vecini respectiv fratele mamei de tata a intentat un apel impotriva hotararii judecatoresti unde mama mea a fost repusa in drepturi de atribuire a terenului si a imobilului situat pe acesta.sedinta a fost in anul 1997 iar instanta a hotarat ca cei trei vecini sa se retraga de peren inclusiv din imobil si il obliga te fratele mamei care a intentat apelul la plata cheltuielilor de judecata.eu ca si document posed hotararea curtii judecatoresti din sedinta publica in anul 1997 la apelul facut de catre fratele mamei.nu cunosc daca pentru ca nu m-am interesat daca vecinii care au ocupat abuziv terenul si imobilul au respectat hotararea instantei si s-au retras de pe teren respectiv din imobil.prin urmare care sant drepturile mele ca si mostenitor din partea mamei pentru teren si imobil?precizez ca din familie acualmente nu a mai ramas decat subsemnatul si patru nepoti, 2 fiind din partea fratelui actualmente decedat si alti doi din partea unei sore care deasemeni a decedat recent.parintii fiind decedati de o lunga perioada de timp.in cazul in care si nepotii vor avea drept de mostenire as dori sa stiu cata cota parte vom beneficia fiecare ca si mostenitori.alta intrebare ar fi daca santem mostenitori legali si vom avea dreptul unde si cum putem face un document de atestare asupra propietatii respective ca si mostenitori?in eventualitatea ca dupa ultima hotarare a instantei din anul 1997 unde stabileste ca ocupantii abuzivi sa se retraga dupa propietate iar acestia nu au facut-o,care sant pasi si procedurile de urmat pentru ca respectivii sa fie obligati sa respecte o hotarare judecatoreasca?primaria comunei respective in urma unei solicitari pentru verificare este obligata sa efectueze o expertiza la fata locului si sa raspunda solicitarii?am contactat primaria comunei respective cu rugamintea de a verifica solicitarea avuta.am trimis si documente hotararea instantei din 1997 in urma apelului unuia dintre parati.documente ce atesta decesul parintilor si certificatele de nastere inclusiv ale fratelui meu decedat care a fost de la inceputul procesului parte.va multumesc.cu deosebita stima.
Șeful meu a cerut un post de execuție ( care este mai bine plătit) motivând că din motive de sănătate nu poate să-și mai îndeplinească atribuțiile de conducere. I s-a dat un post vacant de execuție. Eu posibil acest lucru? Existau două posturi vacante și doi angajați care au condiții de promovare de mulți ani pt acele posturi dar nu s-au organizat examen de promovare. Acum este unul vacant și angajatorul tot nu ne promovează.
Bună ziua.Am cumpărat un teren intravilan care are drum de servitute.Acest drum de servitute ma ajuta pe mine și pe încă un vecin.Vecinul respectiv are o alta cale de acces,dar el prefera sa între tot pe drumul de servitute chiar și parcandusi masina pe el!Exista posibilitatea de a dobândi aceasta bucata de drum de servitute sau radia acest drum?Ce cai legale exista ca să îl oblig sa nu mai parcheze masina pe acest drum, Sau sa pot sa dobândesc eu acest drum de servitute.Va mulțumesc și sper sa îmi răspundeți.
Bună! Mama mea mai are 4 frati,bunica mea a murit acum 10 ani si nu s-a facut succesiunea…în contractul casei sunt ca prorietari bunca decedata si sotul ei care nu este tatal niciunui copil,si mama mea care este copropietara.Are vreun drept ceilalti 4 frati?
Buna seara! As dori sa aflu dacă se poate face un contract de comodat auto fără prezenta celui căruia i se încredințează autotorismul. Va mulțumesc !
Buna ziua.Povestea este mai lunga dar incerc sa o sintetizez cat mai scurt.In mai am fost abordata de o firma de MLM sa devin membru si sa intru in companie.Am fost “ajutata” sa ma inscriu,de omul care mi a explicat cum functioneaza,prin urmare,a platit el inscrierea mea,si produsele afrente inscrierii i-au revenit lui.Cautand o solutie de canzare a produselor,le am urcat pe mai multe platforme de marketplace(fapt interzis de companie dar eu nu am stiut pt ca nu mi s a adus la cunostinta).Vazand ca vind,a sugerat sa intru cu o anumita suma ,cumparand produse de suma respectiva ,dar nu aveam bani.Aveam o masina care a spus ca o cumpara,sub pret,sino parte sa investesc in produse(el stiind ca este interzis).Mi a cumparat masina,am investit in produse cat am stabilit si restul i am dat avans la o masina cumparata pe firma lui,creditata,nu in leasing.Pana in ziua in care compania mi a sistat contul si nu mai pot vinde nicaieri,si el stia de la inceput dar m a facut sa investesc in marfa.As vrea sa stiu daca am vreo sansa sa fac ceva sa imi recuperez masina legal,sau nu.Consider ca am fost inselat,dar masina achizitionata este pe firma lui,actele sunt pe mine ,si nu stiu ce sa fac.Multumesc pentru raspuns!Daca mai doriti detalii,vi le dau cu drag.
Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu urmatoarea speta:
X a donat un loc de veci catre Y, cu clauza ca X sa fie ingropat acolo. Intre timp, Y a decedat, iar X este inca in viata, insa are o varsta foarte inaintata.
Mostenitorii lui Y nu au facut succesiunea si nici nu vor sa respecte clauza de a il ingropa acolo pe X. X nu mai are rude in Romania (rudele sale sunt din alta tara si nu a avut copii), are doar un prieten aici.
Acest prieten ar putea contesta actul de donatie la decesul lui X (rudele straine nu o vor face)?
Ce probleme ar putea intampina mostenitorii daca nu respecta clauza? (cum ziceam, nici nu au facut succesiunea inca).
Multumesc!
Se poate trece apartamentul in care locuim pe numele copilului nostru care are10 ani pt ca sotul meu vrea sa divortam si asta este dorinta mea. Nu vreau sa faca ceva si sa vanda si copilul sa ramana fara casa
Bună ziua, tatăl meu este executat silit, și suntem într-o situație destul de dificila ,as dori sa stiu daca putem salva casa si micul teren care il avem,daca se poate să-mi treaca proprietatea pe numele meu, sau alta soluție, precizez nu sunt căsătorita si stau cu ei in casa,va mulțumesc pentru eventualul răspuns.
Buna ziua. Nu am acordat prioritate si am fost implicat intr-un accident soldat cu o victima, victima a avut o fractura de maxilar fara a fi deplasat. Nefiind beat sau drogat si masina mea cu acte in regula, am inteles ca doar daca victima trece de 90 de zile ingrijire,trebuie sa raspund penal.
90 de zile spital sau si acasa?
Politia mi-a retinut permisul si am primit dovada de circulatie pe 15 zile.
Intrebarea mea este:
Am dreptul pana se solutioneaza dosarul, sa solicit inapoi permisul
printr-un certificat de grefa la parchet ca sa nu mai stau cu dovezi?
Va multumesc. Laura.
Buna, suntem necăsătoriți și vrem sa construim impreuna o casa pe terenul prietenului meu(pe numele lui, obținut prin donație de la părinți). Casa vrem sa fie 50/50 a amândurora. Exista o posibilitate legală de a face acest lucru, terenul rămânând in întregime a lui? Mulțumesc!
Aș avea nevoie de consultare cu avocat gratuit pt nepoțelul meu care este bolnav aici în Italia..Dacă se poate un email. Mulțumesc
Buna seara ! Am incheiat anul trecut un contract de vanzare cumparare obiect facand apartamentul construit prin ANL , cu plata direct la primarie cu termen scadent al ratelor lunare pe 25 ale lunii.
Astazi am fost instiintati ca avem restante de plata din luna sept. 2021 pentru 2 zile intarziere ( sotia virand banii in contul specificat , dar in luna septembrie 25 a picat in zi de sambata , nelucratoare , drept urmare avem 2 zile intarziere ). Mentionam ca inca de la prima rata in luna august 2021 , acestea au fost efectuate prin virament bancar . Aceasta instiintare de plata ajunge la suma de aprx 3800 RON , plecand de la cele doua zile din sept. 2021 ce insumau 45 ron. Este corecta aceasta procedura, sa fim instiintati dupa un asa mare interval de timp – un an, oare nu figuram cu acea restanta si in luna urmatoare si puteam fi avertizati, nu sa facut bilantul la sfarsitul anului2021, pentru a se vedea atunci. Va rugam un sfat , ce sa facem, este corecta calculatia acestor penalizari ? Multumim frumos anticipat !
BUNA SEARA .Am si eu o problema cu fratele meu .E mostenitor pe partea tatalui .Sta cu mama in aceeasi casa si il ajuta mama din pensia ei de 10 mil.Fratele nu are servici nici familie.Este bolnav epilepsie am aflat de curand ca ia venit rau pe strada si la internat in spital Dupa ce sa externat a inceput sa vina acasa cu colegii de la spital (AUROLACI BOSCHETARI ALCOLISTI) si mama mea la 70 de ani nu se mai intelege cu el.Persoanele astea dubioase sunt aduse in casa mamei face baie mananca dorm in casa mamei..Cum as putea rezolva problema asta.Va multumesc
Buna ziua , tatăl meu a lucrat in Anglia aproape 7 ani sa recăsătorit acolo , (5ani de căsnicie dar din păcate a decedat , văduva fiind de regiune engleza nu a vrut să îmi de-a certificatul de deces și drepturile care mi se cuvine ca moștenitor ce masuri se poate lua are 1 an de zile de la deces
Buna ziua va rog din suflet sa .a ajutati cu o problema.Eu si sotul am divortat acum 4 luni la notar de comun acord iar cusrodia copilului o avem amandoi dar cu domiciliul la mine al copilului.Fostul sot are cateva probleme cu legea si pretinde ca sa poata scapa vrea sa arate documente ca mama lui este bolnava dar sa ii semnez si eu un act cum sa declar ca copilul locuieste la el si ca el il duce la scoala si il ingrijeste ceea ce nu este adevarat. Ce se poate intampla imi poate lua copilul va rog sa imi raspundeti urgent.
Buna ziua,
Am avut o firma cu sediul social in apartament, pe care am cesionat-o in anul 2020,
insistand catre noul actionar sa schimbe sediul social al firmei din apartamentul meu,
lucru care nu s-a intamplat.
In februarie 2021 am vandut apartamentul nereusind sa ii oblig sa schimbe sediul firmei, oricat am insistat…
Si in prezent sediul firmei este tot in acest apartament, actionarul si administratorul firmei nu mai raspund la telefon si
m-au sunat noii proprietari ai aprtamentului ca vine corespondenta pentru firma tot la ei…
Contractul de comodat expira in octombrie 2023.
Ce pot sa fac sa rezolv aceasta situatie?
Cu stima,
Marilena Briceag
0721.649.684
Va rog spuneți dacă e corect ca eu care am plătit bransarea la gaze 3500ronin aug 2019 și punerea în funcțiune a fost pe 31 ian 2020 este corect ca eu sa suport și costul celor care fac branșamente gratuit ce fel de gândire e asta sa plătească cel care a beneficiat de gratuitate unii care au plătit primesc banii înapoi iar alții plătesc pentru ei
Buna ziua,
Am iesit la pensie in 14.12.2021. La calculul pensiei nu mi s-au luat in seama orele suplimentare si sporurile salariale, desi am depus la dosarul de pensie actele necesare in acest sens. As vrea sa stiu daca exista vreo sansa / intentie ca in viitorul apropiat (sa zicem maxim 1 an) Parlamentul Romaniei sa ia in discutie si sa aprobe o lege care sa scuteasca oamenii aflati in aceasta situatie de a mai deschide un proces civil pentru a-si castiga suplimentul corespunzator la valoarea pensiei. Legea ar avea caracter retroactiv pentru cei care au depus actele la intocmirea dosarului si s-ar aplica automat sau trebuie facuta vreo cerere / sesizare in acest sens ?
Daca aceasta lege e un deziderat pentru un viitor indepartat (sau chiar nu va exista niciodata !), va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez, concret unde / la cine sa ma adresez pentru a-mi rezolva problema ? si cam care ar fi onorariul pe care trebuie sa-l achit ?
Multumesc frumos.
Buna ziua ! Am si eu o intrebare . Lucrez ca si kinetoterapeut intr-un spital si am o doamna doctor care imi cere tot felul de chestii plus ca se baga peste sfera mea de atributii … mi-a cerut curicula de la facultate de exemplu … am vb cu managerul mi-a spus ca nu am obligativitatea aceasta … as dori sa stiu daca exista ceva o lege unde s-ar incadra aceste chestii
Buna ziua. As vrea sa va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns cu privire la urmatorul aspect.In cazul executarii silite prin poprire, daca eu locuiesc in Buucresti sectorul 2, executorul judecatoresc poate fi ales din orice sector sau doar din sectorul unde locuieste debitorul? Asadar, incuviintarea executarii silite se obtine de la judecatoria de care apartine debitorul (sector 2) sau este corect sa se obtina de la judecatoria sector 1, unde are sediul executorul? Nu inteleg cum e cu instanta de executare, daca executorul care face executarea trebuie sa fie de pe raza sectorului 2 (domiciliul debitorului) sau poate fi din oricare alt sector fara legatura cu domiciliul debitorului?
Va multumesc si astept un raspuns de la dvs.
Cu stima,
Ana M.
Salut ! Dacă cineva îmi trimite în cont o suma de bani din greșeală și eu refuz restituirea sumei respective , care sunt consecințele? Menționez ca acest caz e în Italia!
Buna,
Detin un apartament intr-un bloc din Cluj + o parcare subterana.
Pentru a combate inghetul la nivelul rampei de acces la parcare s-a instalat un sistem de degrivare, fiind pus in functiune in sezonul rece.
Costul energiei electrice fiind impartit la fiecare apartament, in functie de numarul de parcari detinute, parcarea fiind considerata cota parte.
Din noiembrie 2020 in apartament nu mai locuiesti nimeni si nici nu se foloseste parcarea, deci practic nu beneficiez de serviciul de degrivare absolut deloc, dar sunt fortat sa platesc prin simplul fapt ca o detin.
Problema a devenit cu atat mai mare cu cat costurile au devenit aberante. In plus consumul a tot crescut de la un an la altul.
Conform facturilor avem:
Noi 19 – Feb 20 -> 10495 Kwh;
Dec 20 – Mar 21 -> 39378 Kwh;
Dec 21 – Mar 22 -> 64512 Kwh.
Cand am ridicat problema in 2021, lumea a dat importanta consumului, deoarece costul efectiv a fost doar de cateva sute de RON / cota parte. Desi m-a deranjat, pana la urma am cedat, am platit si mi-am vazut de viata.
In iarna 2021/2022 consumul si costul au crescut considerabil si din nou am ridicat problema daca nu cumva e ceva defectiune tehnica sau poate citirea s-a facut incorect. Sistemul a functionat non-stop pe intraga perioada si in teorie senzorul ar fi trebuit sa garanteze ca incalzirea rampei se va face doar cad temperatura scade sub o anumita valoare.
Firma de administrare din momentul respectiv Tanin Management ne-a asigurat ca e normal consumul si ca totul e OK. Chiar s-a sustinut faptul ca avenit cineva si a verificat. Nu stiu exact cine ar trebui sa fie responsabil pentru buna functionare a sistemului si cine a decis sa-l lase non-stop, eu as inclina sa cred ca firma de administrare. O alta problema este ca facturarea consumului s-a facut pentru intreaga perioada, asa ca s-a constatat dezastrul dupa.
Am fost din nou fortat sa platesc, costul a venit pe factura de intretinere, nu mi s-a permis sa platesc separat restul chestuielilor care chiar tin de intretinere. S-a chemat o firma sa evalueze situatia actuala si sa ne spuna cum putem reduce costurile. Firma a constatat ca senzorul de temperatura era defect si au estimat ca practic sistemul a incalzit cam 15-20 ore / zi pe timp de iarna, Firma de administrare a sustinut ca de fapt nu a verificat, ci doar a comparat consumul cu alte sisteme similare de la alte imobile din aceeasi perioada si valorile au fost apropiate. In momentul de fata asociatia de proprietari face trecerea la o alta firma de administrare.
Am incercat sa o inchiriez, facand o medie care sa include si costul degrivarii, dar lumea nu era dispusa sa plateasca decat o suma modica lunara, cu atat mai mult acum avand in vedere costul energiei electrice actuale.
In principiu m-ar interesa urmatoarele:
1. Exita posibilitatea ca cineva sa fie tras la raspundere din punct de vedere legal pentru situatia creata si sa plateasca daunele produse?
2. Daca parcarea nu e folosita, se poate face ceva din punct de vedere legal pentru a evita plata consumului de curent a sistemului de degrivare? Daca majoritatea decide utilizarea sistemului de degrivare, costurile pe cota parte s-ar ridica la cateva mii de RON pentru iarna care vine, bani platiti din nou aiurea in conditiile in care parcarea nu e folosita.
Multumesc
Buna seara,
Am o nedumerire legata de o clauză ce face parte din contractul de închiriere al unui spațiu. Contractul este intre o persoana fizica și una juridică. Ne-am lovit pe parcurs de multe probleme in acel spatiu, iar când voiam să rezolvăm acele probleme, ne-am lovit de cate o clauză(documentandu-ne am descoperit că unele clauze sunt abuzive).
Problema este următoarea: din cauza problemelor legate de spațiu și nepermitandu-ne să le rezolvam și etc, am hotărâm că vrem sa vindem afacerea și așa ne-am lovit de următoarea clauza(nu pot sa reproduc exact cum este scrisa în contract), dar practic și „legal” pt că este un contract semnat, nu avem dreptul să ne vindem afacerea și nici să ne luăm un asociat fara aprobarea proprietarului spațiului.
Este legal? Din ce am citit, nu este, dar ne-am dori să știm cum putem sa procedăm că această clauză să devină nulă.
Se poate un sfat?
Mulțumesc!
Buna seara,
Scuzati ora!
Mircea Ilie este numele meu si intampin o situatie mai delicata dupa cum urmeaza:
Sot decedat fara copii, parintii sotului decedati, sotia s a inscris la masa succesorala la notarul din zona unde sotul decedat a avut ultimul domiciliu, insa nu au fost notificati toti mostenitorii legali ai sotului, iar termenul de 1 an de la deces a trecut. Nu s au inscris la masa succesorala niciunul dintre restul mostenitorilor legali care nu sunt cunoscuti (sunt de grad IV – veri ai sotului decedat- si sunt cunoscuti doar din auzite). Care ar fi procedura ulteriaora?
Multumesc frumos
Ce drept are soția după divorț dacă ia nu a lucrat niciodată a fost antretinuta numai de mine?eu am cumpărat 2 apartamente pot dovedi cu acte ca au fost bani mei și cu martori multumesc
Bună ziua, sunt pârâtă într.un dosar civil pentru ieșirea în indiviziune pentru un teren. Eu nu mă pot prezenta la data stabilită de judecătorie, ce se întâmplă dacă nu mă pot prezenta? Se pot lua decizii în lipsa mea? Pot fi afectata dacă nu mă prezint? Și dacă da, vă rog să mă ajutați cu informații.
Buna ziua,
Am o intrebare daca ma puteti ajuta.
Ne-am mutat de curand in Spania (Provincia Barcelona) impreuna cu sotul meu (amandoi cetateni romani).
Inainte am locuit impreuna timp de cinci ani si jumatate in Olanda. Eu am obtinut un contract de munca permanent in Spania si am venit la sfarsitul lui septembrie.
Am obtinut NIE alb amandoi in septembrie, am facut Empadronamiento (inregistrarea la primarie) la jumatatea lui octombrie si am obtinut numerele de asigurare sociala pentru mine ca angajat si pentru sotul meu ca beneficiar.
Cand am fost sa facem Certificado de registro de ciudadano de la UE, mie mi l-a dat, insa sotului nu i l-au facut pentru ca au zis ca trebuie sa prezinte un certtificat de casatorie nu mai vechi de 3-6 luni.
Noi ne-am casatorit in 2008 si am scos un extras multilingv dupa certificatul de casatorie in iunie 2017, la inregistrarea rezidentei in Olanda.
Ati putea va rog sa-mi confirmati legislatia pe baza careia s-ar cere un extras de data recenta?
Eu din ce am gasit s-ar cere un certificat de casatorie curent, dar cum nu are termen de valabilitate cel din 2017 ar trebui sa fie curent.
poliotaiul a spus ca trebuie unul nou pentru ca intre timp am fi putut divorta. Si-a intrebat si seful si acela a spus la fel.
Insa noi avem documentele de inregistrare a rezidentei in Olanda care dovedesc ca am locuit impreuna (documente traduse in spaniola si cu apostila).
Contractul de inchiriere a apartamentului in Spania este pe ambele nume.
Prin consulatul de la Barcelona, timpul de obtinere a unui extras multilingv nou dupa certificatul de casatorie este de trei luni de la depunerea cererii (programarea este sdaptamana viitoare).
Avand in vedereca este extrem de dificila obtinerea de Cita Previa (appointment) la Poliocia Nacional pentru a obtine acest Certificado de Registro Ciudadano de la UE (sau NIE verde), intregul proces se va lungi pentru el peste cele trei luni cerute pentru a aplica pentru acesta de la venirea in tara.
Exista temei legal real pentru aceasta cerere de extras cu data recenta, sau sa incerce sotul sa faca Cita Previa si sa mwarga la un alt centru Policia Nacional si sa se prezinte cu acelasi dosar?
Ce problema poate intampina daca nu poate face Certificado de registro ciudadano de la UE in trei luni?
Multumesc anticipat pentru orice ajutor/sfat.
Elisabeta Itul
Buna seara,
As dori un sfat legat de următoarea problema cu care ma confrunt. Am un imobil pentru care doresc sa finalizez dosarul de cadastru insa, la prima depunere , in 2019, s-a constatat o suprapunere virtuala a terenului vecinului care avea cadastru finalizat greșit cu aceasta suprapunere.
Deși acesta recunoaște acest fapt și corectează granițele cu imobilul meu , dosarul e respins datorita unui litigiu de granituire intentat acestuia de către alt vecin și notat in cartea sa funciara.
Procesul acestora este acum in faza de recurs, prima infatisare in noiembrie și presupun ca nu va mai dura mult.
Întrebarea mea este: dacă, vecinul care are cadastrul cu suprapunerea virtuala va fi obligat sa isi refaca cadastrul pe granițele reale avand in vedere ca in cadrul procesului pe fond un expert desemnat de judecător a depus un raport cu granițele reale.
Si daca nu, mai am posibilitatea de a interveni in procesul vecinilor pentru a solicita asta, avand in vedere ca faza procesului este de recurs?
Va multumesc
Am dat casa cu contract de intretinere numai unuia dintre copii….cu scopul de a avea grja de celalat copil al meu …..
Dar ,celui caruia iam dat casa cu contract de intretinere nu este in tara si nu respecta contracul …si nici pe celalalt copil nul ajuta ….
Casa ce iam dat era o mostenire din partea mamei si itre timp mia darimat casa ….si pe acte la arhitect sunt trecuta pe autorizatie de demolare construire ….
Intrebarea mea e ….pot sa pun pe rol.la tribinal contractul de intretinere ca oricum nu la respectat niciodata ….si sami iau casa inapoi ????
Prietenul meu este condamnat la 3 ani cu executare cat face din 3 ani ?
Sau când ar avea dreptul la eliberare condiționată?
Cu ajutorul Dr. Pellar, l-am revenit pe fostul soț
Această mărturie este o poveste adevărată și eu sunt Dake Linda. Am intrat în contact cu Dr.Pellar printr-o mărturie scrisă despre el și, de asemenea, am întâlnit multe mărturii despre modul în care i-a ajutat pe alții să trăiască. Să te întorci cu un fost este unul dintre cele mai viscerale sentimente pe care mulți oameni ar dori să le experimenteze, mai ales că amintirile cu un fost soț ne întunecă întotdeauna mintea când altcineva face unele dintre aceleași lucruri pe care le-a făcut fostul nostru soț. Sunt părinte singur de aproape 6 ani și chiar dacă fostul meu soț a fost departe de copiii mei, tot îmi doresc să se întoarcă la mine într-o zi. Acest vindecator de vrăji pe care l-am întâlnit, cunoscut sub numele de Dr.Pellar, m-a ajutat să-mi îndeplinesc dorințele și mă bucur să spun că m-am întors cu fostul meu soț. rezultatul a venit după 48 de ore, când m-a asigurat și dragostea și legătura pe care le-am împărtășit au fost uimitor restaurate. Dacă vrei să te întorci cu ex-ul tău, contactează acest minunat vrăjitor pe Viber-ul său: l. e-mail: [email protected]
Buna ziua, sunt executata silit de Finopro, ultima rata achitata de catre mine a fost in luna decembrie 2021, in luna octombrie a acestui an am primit acasa plicul cu poprirea pe cont si cererea de executare pentru suma de 40000 de lei, in conditiile in care am imprumutat de la credius suma de 5700 de lei.
Problema este ca detin un imobil, dar pe acest imobil mama mea care l-a achitat are clauza pentru prin care nu pot face nimic fara acordul ei.
Nu am primit la dosar dovada cesiunii de creanta si timpul mi-se pare foarte lung de la ultima rata si suma enorma. Ce pot sa fac deoarece nu doresc sa imi vanda imobilul.
Va multumesc
Suntem 3 moștenitori a unei garsoniere, ne-a fost făcut contract de vânzare -cumparare cu clauză de habitație, după doi ani,clauza a părăsit domiciliul fără a mai fi găsită ulterior,nu avem nici o informație unde am putea sa o găsim, ulterior am înapoiat garsoniera cu contract de donație păstrând clauza,am donato aceleiași persone pentru că voia sa o vândă,a încercat prin instanța să scoată clauza dar nu a putut,nici măcar nu a apărut persoana,acum proprietarul a decedat si noi suntem mostenitorii de drept, pentru ca suntem copiii lui,vrem să vindem,dar care este primul pas, ținând cont că acea clauză (persoana)este de negasit de 14 ani).Ce putem face? Vă mulțumesc anticipat.
Am și eu o întrebare, în urma cu aproape 2 ani am avut o altercație cu un băiat și el avea o placa de dinți care arata foarte rău. În urma altercatiei ne am bătut și după ce am terminat I a căzut acea placa din gura . Am înțeles ca are 9 zile de spitalizare și abia acum a fost chemat la politie spunându-i dacă continua dosarul sau nu . El a spus NU . Ce încadrare am sau ce se poate întâmpla dacă el continuă și la ce ar trebui sa ma aștept mai departe . Va rog sa îmi răspundeți sunt disperat și nu am pe nimeni ca să pot întreba. Polițistul mi a spus ca sunt încadrat la articolul 2 pentru mutilare și alte violente . Menționez ca am fost și 24 de H pe arest IPJ . Mi a cerut o suma de bani și nu am de jnde sa ii ofer aceasta suma . Ce ar putea sa se întâmple dacă continua dosarul si într un final voi ieși vinovat . Va mulțumesc din suflet !
Buna seara. Sunt mama a doi copii minori , nu muncesc, locuiesc cu chirie dupa divort,fara contract de închiriere, am depus la primarie in urma cu 2 ani un dosar penttu acordarea unei locuinte sociale si domnul primar ridica din umeri de fiecare data cand il intreb despre locuinta ca nu are. Unde ma pot adresa mai departe ai ce sa fac mai departe. Multumesc
Buna ziua.Locuiesc in casa părintească de cînd mam născut. Tata a decedat cînd eram mici mama a decedat acum 12 ani. Mai am 2 frati dar eu am locuit cu mama tot timpul si am avut grija de ea .Eu am întreținut tot..Țin sa precizez că nu ne înțelegem. Daca ajung în instanță ce am de cîștigat. Va mul3
Buna ziua
Ne confruntam cu o problema legata de un teren agricol ,din anul 1993
Bunica mea a avut in reg agricol 14 ha teren agricol ,ce i-au revenit celor 4 mostenitori(toti sunt decedati).
Un urmas al unui mostenitor ne-a luat originalul si am fost nevoiti sa-l publicam in monitor ca fiind pierdut.
La ANCPI ne da un duplicat daca toti urmasii celor 4 mostenitori isi fac succesiunea prin notariat.Numai ca acea urmasa care a luat originalul si nu l-a mai adus nu vrea sa mearga la notar sa-si faca succesiunea nici ea nici ceilalti frati si ei.Fiecare urmas are prices verbal de punere in posesie si totusi ei nu se duc la notar sa-si faca succesiunea ,aceasta problema fiind de cel putin 20 ani.Nu vor si pace.
Cum putem rezolva aceasta problema? Sa facem plangere penala impotriva aceleia care a luat originalul si nu l-a mai adus?Ceilslti frati ar vrea sa rezolve problema dar ea nu vrea si unul din fratii ei a decedat si au ramas 2 urmasi care se afla in Italia.
Ne puteti indruma ce sa facem? Avfm si martor ca acea ruda a luat originalul,fiind de fata.
Va multumesc mult.
Bună seara. Aș dori să știu vă rog frumos la cine aș putea apela să mă ajute cu intocmirea unui dosar pentru Serviciul de Imigrări în vederea invitării unei persoane străine în România. La notar, la avocat? Menționez că locuiesc în Oradea și nu am găsit în oraș vreo firmă de consultanță in Imigrări. Multumesc frumos
Am cumparat o casa pe numele meu si au platit-o parintii mei.
In contractul de vanzare cumparare este specificat ca plata a fost facuta prin bani donati de la parintii mei. In plus, este o clauza de abitatie viagera pentru parinti in acea casa.
Daca parintii decedeaza, la dezbaterea mostenirii, fratii mei pot ataca acest contract ca sa isi ceara o parte din valoare casei?
O intrebare am procura de la sot pentru copil si acuma am divorțat e valabilă procura cu adeverința sau certificatul de divort ca procura e de cand eram pe numele lui si voi folosi din nou numele de fata ?! Va multumesc
buna ziua am si eu o intrebare parinti mei au cumpărat 1985 doua terenuri unul lângă altul unul are casa batraneasca iar celălalt arabil cel arabil nu iau împărțit mie si lu fratele meu am construit fie acea am vrut să facem actele dar șoc mare ca nu exista nici un act pe a cel pământ cand la cumpărat la luat cu o simplă chitanță si pe aceea a pierdut o ce putem face suntem niște familie defavorizată cu multi copii nu avem nici lumina va rog sa ne ajutati va multumesc
Bună ziua,
Tatal meu este arestat in Ungaria(mandat pana pe 28.11.2022), se presupune ca pentru transport de migranti, am înțeles din anumite surse ca nu ar fi avut pe nimeni în mașină, care pot fi costurile de reprezentare ale lui în instanta și cum pot lua legătura cu un avocat dispus sa îl reprezinte
Buna ziua, am cumparat garsoniera si am trecuta pe numele fetei, ea se afla in divort si vreau sa stiu daca pot sa o trec pe numele meu.
Buna ziua!
La magazia din scara blocului au acces (spatiu egal!) toti locatarii care locuiesc pe acea scara?
Mulțumesc!
Buna seara!
Sunt interesata de achizitionarea unui autoturism second hand. Vanzatorul mi-a spus ca nu detine cont bancar si pentru a evita diverse taxe impuse de ANAF vrea sa primeasca plata in numerar. In aceasta situatie, va rog sa ma indrumati si sa imi spuneti care este calea cea mai sigura de achizitie. Precizez faptul ca locuiesc (si tranzactia se va efectua ) intr-un oras relativ mic (Giurgiu).
Va multumesc pentru atentie si amabilitate!
Domnule Avocat,
Subsemnata DUMITRU Gabriela, domiciliată în municipiul Tulcea, str.Mărășești, nr.9,bloc 35, scara A, ap.1,telelefon 0741.648.157, vă rog respectuos să îmi acordați o consultație gratuită pentru următoarea speță:
Locuința mai sus menționată se află lângă o casă, la distanța de 2-3 m de apartamentul meu (la parter). Proprietarii aceste case dețin un câine, care îmi tulbură liniștea atât mie cât și familiei mele. Acesta latră încontinuu zi și noapte. Am încercat să rezolv problema pe cale amiabilă și nu am reușit. Am apelat în nenumărate rânduri cu petiții la Primăria Municipiul Tulcea, respective Poliția locală. Poliția locală a răspuns de fiecare dată cu amabilitate la disperarea mea, negociind cu propritarii câinelui. Din punct de vedere legal dumnealor nu pot face absolut nimic, pentru că, mi-au spus că nu există literă de lege pentru tulburarea liniștii a lătratului câinilor. Vă rog să mă înțelegeți că nu mă pot odihni în propria mea locuință și nu putem avea un climat social liniștit.
Timp de 10 ani de zile mă confront cu obraznicia acestor proprietari ai câinelui și din acest motiv apelez la profenialismul dumneavoastră să îmi spuneți cum aș putea să rezolv această disperare a familiei mele, care îmi creează un disconfort. Sau, să îmi comunicați litera de lege, pentru ca Poliția locală a municipiului Tulcea să îi poată sancționa pe aceștia.
Față de cele prezentate, vă rog respectuos să ne ajutați.
Cu respect,
Gabriela DUMITRU
Data:02.11.2022
Buna seara !
Pensionara, angajata full-time, achit lunar din salariu si pensie un credit in care am avut
calitatea de girant. Persoana -debitoarea- a plecat din tara din 2005( an in care a fost facut creditul)
Nu a achitat nimic.M-au gasit si executat pe mine !
Intrebare: Exista o modalitate legala sa gasesc aceasta persoana ?
Stiu doar numele, CNP( din contractul de credit primit de la executor) si faptul ca este undeva..in Germania !
Multumesc pentru intelegere ! Toamna cu realizari frumoase !
Buna
Avem un teren primit prin contract de întreținere
Când am făcut actele pentru teren domul care îl întreținem a descoperit că o parte din teren e al varului sau . Teren castigat prin decizie judecătorească și care el la întreținut și îngrădit până când a aflat că e al varului sau .
Terenul se învecinează cu al nostru și până aici totul e bine . Noi avem acte pe terenul nostru și vărul domnului pe care îl întreținem are acte pe partea lui de teren .
Acum domnul pe care îl întreținem vrea că noi să luăm gardul care îngrădește terenul varului sau pentru că a fost făcut de dumnealui acum 30 ani.
Eu am spus că odată ce terenul este al varului sau câștigat acum aproximativ 15 ani într-un proces dintre mama domnului pe care îl întreținem și mama varului sau , noi nu mai putem sa mergem să îl luăm gardul de pe terenul omului și mă tot cert cu soția că eu nu vreau scandal și procese și ea cu domnul pe care îl întreținem susține că trebuie să îl luăm
E legal să intrăm pe terenul omului să luăm gardul care a fost făcut de vechiul proprietar sau e ilegal?
Buna seara
In conformitate cu articolul 1804 din codul civil locatarul este obligat sa permita accesul in locuinta al proprietarului pentru a o putea inchiria ,in conditiile.in care el va parasi locuinta in 15 zile,el refuza accesul chiar daca a fost informat cu 24 ore inainte de o vizita cu un potential client ,care ar fi sanctiunea sau ce ar putea face proprietarul in acest caz.
Am o problema legata de locul de munca.
Lucrez intr-o companie unde la inceperea programului si la terminarea acestuia trebuie sa te cartelezi, tot odata la fiecare iesire in pauza , chiar daca ai nevoie sa mergi la toaleta te cartelezi.
Problema este ca tot suntem amenintati cum ca , de acum cine va avea ore pe minus o va face pe proprie raspundere…. atat timp cat pentru fiecare minut sau ora pe minus imi trage din salarul meu , altceva mai mult poate sa iti faca angajatorul?
Buna ziua scuzati deranjul ! Am construit gardul ce separa terenul meu de al vecinului deoarece cel vechi era deteriorat crescuseră și arbori in curtea vecinului care a dus mai rău la distrugerea gardului mai ales ca îmi afecta și construcția casei in timp dacă aceștia continuau sa se dezvolte ….Menționez ca nu am cerut nici un ban la construcția gardului dar problema de care m-am lovit este ca acum Vecinul ma condamna ca am intrat cu toclul din beton la dansul in curte undeva la 10 cm exista vreo abatere legală in caz ca are dreptate
Bună seara ,unchiul meu dorește sa cumpere o garsonieră, dar este plecat, aș putea eu face un antecontract cu proprietarul în numele lui? Sau in numele meu ,si sa preia el dupa ,sa dam un avans ,fără procură?ca ulterior în decembrie când vine el sa facă actele finale?
Daca doua entitati sportive sunt in litigii juridice si intre cele doua se afla mai multe procese pe rol, ele pot incheia noi contracte comerciale/colaborare, si anume una dintre ele fiind administratorul unei baze sportive , iar cealalta are dorinta sa foloseasca stadionul care se afla in baza sportiva respectiva, sa-l inchirieze, dar intre cele doua entitati sunt procese pe rol, si anume entitatea care vrea sa inchirieze a folosit ilegal numele si marca clubului care are in administrare respectivul stadion de fotbal!
Multumesc!
Vreau doar să folosesc o altă ocazie pentru a depune mărturie pentru ceea ce acest mare vrăjitor chubygreat a făcut din nou pentru mine. Prima dată când l-am contactat, el m-a ajutat să-mi refac casa cu puterile sale și acum din nou m-a ajutat să obțin transfer la locul meu de muncă. Acum este un alt nivel pentru mine din cauza acestui mare vrăjitor. contactați-l acum pentru ajutor cu detaliile lui [email protected], puteți, de asemenea, whatsapp +2349056504566 pentru ajutor pentru el însuși este capabil.
Bună seara Domnul avocat va rog frumos sa îmi spuneți dacă soțul meu are un copil cu fosta concubina și a recunoscut-o dându-i numele lui de familie dar imediat după o luna ea a fugit cu copilul și nu a mai a avut contact cu tatăl niciodată, acum el nu are niciun sentiment pentru copilul respectiv și nu ar vrea sa mai aibă numele lui și niciun drept la nimic. Cum s-ar putea face ca să o decadă din nume și drepturi asupra moșteniri etc.. .?
Bună ziua! Prin intermediul platformei olx.ro am cumpărat de la o persoană fizică o pereche de schiuri second hand. În anunț, era specificat că schiurile măsoară 120 cm dar în realitate au 90 cm. Am anunțat vânzătorul despre neconformitate și am stabilit de comun acord să-i trimit schiurile inapoi iar el să-mi ramburseze banii pe schiuri plus transport. La sosirea coletului către el,acesta l-a refuzat și mi-a venit retur,eu fiind obligat să achit firmei de curierat transportul dus-intors.
Ce este de făcut în acest caz? Mulțumesc!
Buna ziua,
Din 2013 am poprire pe salariu pentru un credit in franci elvetieni.
De curand am primit o adresa de la Kruk prin care ma informau ca au gasit un bun mobil pe numele meu si ca il vor valorifica daca nu le platesc datoria de 16500 de franci (creditul contractat a fost de 8800) + cheltuieli executare, din dosarul pentru care am poprire salariala dar cu numele altui executor.
La momentul cand mi s-a infiintat poprirea, executorul era altul la fel si creditorul. In urma cu ceva timp am primit notificare ca datoria mea a fost preluata de Kruk dar executorul era acelasi.
Este normal sa se schimbe executorul fara instiintare?Mentionez ca angajatorul face in continuare platile in contul primului executor.
Desi am poprire de mai multi ani, am obesrvat ca suma datorata nu s-a micsorat deloc, ba chiar a crescut. Exista vreo cale de atac in privinta asta? Fiind vorba de un credit in franci, contractat cand acesta era 1.9 ron,se poate contesta in instanta cursul la care se face executarea? Se mai poate deschide vreun proces astfel incat sa pot scapa in viata asta de datoria asta?
Apropo de viata asta, copiii vor plati si ei pentru aceasta datorie?
Mulțumesc frumos pentru răspunsuri
Buna ziua. As dori sa ma ajutati intr.o problema.
Am achizitionat un teren tip faneata, ne.am apucat de construit o anexa in timpul in care am depus si cererea ptr certificatul de urbanism si mai apoi ne.a venit raspunsul, negativ. Ce pot face mai departe?
Buna seara,
Daca am problemele urmatoare cu angajatii unui Restaurant care ma iau mereu peste picior cum as putea sa procedez? Problema a inceput acum aproximativ 5 luni cand am sunat sa comand o pizza. La inceput domnisoara care mi a raspuns mi a inchis in nas dupa ce a refuzat sa imi spuna care este pretul si sa ma serveasca. Dupa 15 minute a sunat inapoi o persoana care era cu mine si astepta sa raspunda,cand a raspuns tot continua sa zica timp de 5 minute ca ea nu stie nimic,niciun pret si ne tot lua peste picior. Din moment ce treceam printr o perioada mai grea,toti avem zile maii proaste asa ca am tipat la prietena mea sa o intrebe pe desteapta aia cum e cu preturil,pentru ca eu nu le pot vedea pe net. Nu folosesc social media si nu am masina sa merg asa departe ca sa iau doar o pizza. Ma rog,pizza a ajuns in sfarsit dupa foarte mult timp,era foarte rece ,iar angajatii foarte aroganti. Dupa cateva zile a inceput sa ma caute si sa spuna despre cele intamplate,am incercat sa discut cu ea fizic ,dar nu este nicio cale. De fiecare data cand intru in restaurant proprietarul de uita urat la mine sau foloseste tot felul de trucuri ca sa ma faca sa plec. De cateva ori au tipat niste oameni beti dupa mine sau se i a lumea de mine prin oras si ma face nebuna .Banuiesc ca un angajat de acolo a dat mai departe conversatia asta si a inceput sa rada de treaba asta,iar acum toata lumea ma considera nebuna si tipa dupa mine. Mentionez ca nu as vrea sa iau legatura cu ei sau sa mai calc in restaurantul lor dupa cele petrecute. Lumea se comporta urat acolo cu mine si mi se pare o lipsa de respect. Nu mi se pare normal nici sa fiu stigmatizata drept nebuna in conditiile in care nu am nicio boala . De la inceput m au luat la misto ,iar acum continua cu atitudinea asta superioara si considera ca nu am nicio vina. Problema a devenit destul de grava,vinerea trecuta mergeam in oras cu o prietena si cineva a inceput sa ma umileasca in public si sa tipe dupa mine ,sa ma faca nebuna. Peste cateva zile am aflat cine era si l am intrebat de unde a pornit barfa asta si mi a spus ca nu ma cunoaste,dar la cateva zile trecea prin fata casei mele injurand si tipand . Imi pare rau ca am tipat,toata lumeamai are si zile proaste,iar eu atunci treceam printr o perioada foarte grea,de doliu ,dupa ce mi am pierdut 2 persoane apropiate ,una din ele cu o boala foarte grava care murise la spital in fata familiei mele si am fost in stare de soc cateva luni bune dupa. A fost o trauma care nu se trateaza asa usor mai ales daca esti foarte apropiat de persoana respectiva. Este legal sa refuze sa nu ma serveasca de la bun inceput? Inteleg ca toti facem greseli,dar nici in halul asta sa gasesti toti smardoii care tipa dupa tine si iti creaza o stare de frica sau un atac de panica. La doua zile am fost la urgenta in stare de lesin dupa ce nu dormisem de 2 nopti pentru ca am fost foarte speriata ,nu stiam ce vrea baiatul ala de la mine,era noapte si intuneric,iar eu eram cu o prietena ma mica de 11 ani. Amandoua am fost destul de speriate,iar mama ei a fost ingrijorata cand am dus o acasa si i am povestit cum au incercat sa ne urmareasca niste baieti ,incercau sa imi rapeasca cainele si sa se uite foarte amenintator dupa noi. Banuiesc ca toate astea sunt doar niste farse facute de proprietarul restaurantului ca sa se razbune ,probabil este obsedat sa nu isi pateze restaurantul cu tot felul de feedbackuri negative din partea clientilor. As vrea sa imi exprim opinia printr un mail ,cu ajutorul unui avocat ca sa inceteze cu drama asta si cu rautatile gratuite,pentru ca nu imi place sa fiu luata peste picor sau stigmatizata fara dovezi medicale reale. Sa te faca cineva nebun mi se pare o acuzatie destul de grava…as vrea sa cer niste exlicatii pentru comportamentul celor care tipau dupa mine in restaurant sau o rezolvare a problemei amiabil.Persoanele par foarte ignorante si nu tin cont si de clientii care au probleme,nu vor sa dea explicatii sau sa isi asume partea lor de vina .
Buna ziua,
As dori o informatie: am ramas 3 frati , mama mea a decedat iar sora mea a ascuns documentele (deces,acte de proprietarie,loc de vecietc) si nici nu vrea sa deschida succesiunea.
Intre timp eu am cerut Duplicat la Primarie si am facut la Notar Declaratie de acceptare a mostenirii si Procura pentru fiul meu pt. dezbaterea succesiunii.
As dori sa stiu daca fiul meu trebuie sa plateasca o Cota parte din impozitul pe casa si teren la Primarie ( pana acum a platit doar sora mea dar intrucat nu vrea sa deschida succesiunea nu stiu daca va continua sa plateasca impozitul pe teren si casa).
In baza caror documente poate platì fiul meu nefiind succesiunea dezbatuta?
Va multumesc
BUNA SEARA,,,
AM IMPRUMUTAT UN CONSATEAN IN DATA DE 15 SEPT.2022,CU SUMA DE 500RON,CA II TREBUIE URGENT,
NU AM FACUT NICI O HIRTIE CU EL IN ACEST SENS,CONSIDERIND CA ESTE OM DE INCREDERE SI IMI VA INAPOIA
BANII CU CARE L-AM IMPRUMUTAT.
UNDEVA PE 26 OCT.2022 A VENIT CU O MOTOSAPA SA-MI SAPE PRIN GRADINA,CACI SI EU L-AM AJUTAT CIND A AVUT NEVOIE
SA-L IMPRUMUT CU 500RON.,,MENTIONEZ CA EU IAM DAT UN BIDON DE 5LITRI DE BENZINA PTR. AMI SAPA IN CURTE CU
ACEA MOTOSAPA.
ACUM ZICE CA SUNTEM CHIT ,CA MIA SAPAT IN CURTE ,SI IMPRUMUTUL A DEVENIT ZERO,CHIAR MI-A ZIS CA MAI TREBUIE SA-I MAI DAU CEVA IN PLUS,SA-SI IA LOTIUNI DE MASAJ CA IL DOARE SPATELE.suprafata pe care a sapato la o adincime de 15cm este cam de 40%din jumatatea unui teren de fotbal,,,
ce ma sfatuiti sa fac in acest caz ,,,