Avocat online gratuit – Intrebari si raspunsuri
De ce sa petreci ore intregi de cercetari pe Google, citind pareri pe forumuri, incercand sa iti dai seama ce spune legea si cautand un raspuns cat mai bun pentru problema juridica pe care o ai tu?
Fiecare caz juridic este unic si doar un profesionist in avocatura te poate lamuri pe deplin si te poate sfatui cat mai bine sa actionezi in directia care iti aduce avantaje. Acum este mai simplu decat oricand sa faci acest lucru, pentru ca s-au lansat serviciile de avocatura la distanta.
Fenomentul a fost grabit in Romania de pandemia COVID-19 care a rapus o lume intreaga, dar bine venit intr-o era hyper-tehnologizata, cand fiecare minut este pretios pentru omul modern.
Astfel, serviciile juridice online va ofera acum posibilitatea de a adresa o intrebare de natura juridica unui profesionist si de a primi raspunsul dorit. Puteti merge dincolo de o simpla intrebare, spre o consultatie online, cu un avocat online.
Procedura este foarte simpla. Faceti rezervarea online la data si ora care va avantajeaza cel mai mult, platiti prin card si apoi aveti parte de consultatia propriu-zisa. Aceasta se poate realiza prin Skype sau Zoom, dar si prin telefon sau alte platforme de interactiune similare.
Beneficii consultanta juridica online prin telefon
Avantajele sunt imense. Poti beneficia de sfatului celui mai bun avocat , fara ca macar sa fie necesar sa te deplasezi la biroul de avocatura sau sa te ridici de pe canapeaua pe care stai confortabil. Avocatul analizeaza exact cazul tau (daca este necesar, evaluand si documentatia pe care o trimiti in prealabil pentru verificare) si iti ofera cele mai bune si viabile solutii si indrumari.
Datorita acestui serviciu, in Romania chiar si cele mai mici si aparent nesemnificative chestiuni juridice isi pot gasi mai usor rezolvare. Tarifele de consultanta sunt in general mai mici si exista o transparenta mai mare. Poti alege usor dintre mai multi avocati, poti citi review-uri si poti studia detalii despre experienta practica a avocatului pe care intentionezi sa-l angajezi pentru o consultatie online. In plus, ai marele avantaj de a putea discuta rapid si simplu.
Pentru romanii din diaspora
Inclusiv romanii din diaspora care vor sa rezolve acasa niste probleme de natura juridica, pot apela la o consultanta online pentru a evita deplasarea in tara. Unele case de avocatura au avocati care vorbesc limbi straine fluent – engleza, italiana, spaniola, franceza etc.
Avocat gratuit
Acum primesti raspuns pentru problema ta juridica, direct online si gratuit. Intra pe pagina noastra, lasa intrebarea si un avocat iti va raspunde. Vei fi indrumat cu ceea ce trebuie sa faci in continuare, indiferent de natura cazului juridic.
Oferim raspunsuri la intrebari din orice ramura de drept:
- drept comercial
- drept civil
- dreptul medical (malpraxis)
- dreptul comercial
- dreptul fiscal
- dreptul familiei etc.
Gratuit pentru divorturi
Te-ai decis sa te separi de partenerul sau partenera ta insa divortul este prea complicat pentru a se finaliza la notar pe cale amiabila? Intreaba acum gratuit tot ce te intereseaza despre tutela copiilor, pensie alimentara, partaj, program vizite etc.
Gratuit pentru mosterniri, testamente, revendicari proprietati
Vrei sa revendici o mostenire sau sa-ti scrii testamentul ca sa lasi mostenire anumitor persoane? Vrei sa revendici un teren, o casa, un apartament sau alt bun? Avocatii nostri profesionisti sunt pregatiti sa-ti raspunda la orice intrebare, direct online. Vino si adreseaza intrebarea ta. In cel mai scurt timp vei primi raspunsul legal oferit de un specialist.
Pentru accidente, vatamari corporale, daune rutiere, alcool la volan
Doresti sa afli parerea unui avocat despre unul din cazurile enumerate mai sus sau altul similar? Acum poti face acest lucru foarte usor, direct prin Internet. Acceseaza pagina noastra, completeaza intrebarea ta si vei primi consulanta rapida si raspuns gratuit din partea unui avocat.
Buna ziua! Sunt cadru didactic titular, fara intrerupere sau suspendare contract de munca, doar concediu de odihna. la un moment dat , prin 2012 mi am facut cont la casa de pensii pt a vizualiza contributiile mele si constat ca o unitate scolara unde am lucrat, a depus declaratiile nominale cu erori(de fapt, atunci declaratiile nominale le depuneau Consiliile locale din sept 2001 pana in mai 2007).Am vorbit pt rectificare, apoi am facut solicitare scrisa si nimic, in timpul mai multor directori.acum am deschis proces in instanta pt corectarea erorii. scoala a depus intampinare ca nu e de competenta ei ci a Consiliilor Locale. Situatie similara am avut si la alta scoala care au rezolvat o pe cale amiabila, scoala depunand rectificativa. eu stiu , din cate m am informat ca daca angajatorii nu au depus sau au depus declaratiile cu erori, tot angajatorii depun rectificative la casa teritoriala de munca , daca eroarea a fost pana in ianuarie 2011, daca a fost dupa aceatsa data, tot angajatorii depun declaratiile la ANAF.iNTREBARE-CARE ESTE LEGISLATIA, ORDONANTA, LEGEA PE BAZA CAREIA ANGAJATORUL DEPUNE ACESTE DECLARATII RECTIFICATIVE?
Bună ziua!
As dori sa știu dacă este din punct de vedere legal sa muncești luni pana miercuri de la 8-15 30 , joi vineri 13 ore weekend liber
După schimbul 2, luni miercuri 15 30 la 21,joi vineri liber ,sambata 13 ore ,duminică 8-15
Buna. Tatal sotiei mele are o firma impreuna cu alti 2 asociati, au impreuna cota parte 33.33% din dividende. Firma o are din anii 2010. Sora ei lucreaza la acea firma de prin 2014, ca si contabil al acelei firme. De 2 ani tatal sotiei mele (pe numele caruia sunt si actiunile) a iesit la pensie si nu mai lucreaza la firma, dar a ramas ca titular de actiuni, doar ca dupa ce a iesit la pensie toate dividendele le incaseaza sora sotiei mele. Sotiei mele nu i-au revenit niciodata beneficii din cadrul firmei (materiale sau banesti de pe urma dividendelor), si intreb daca legal nu ar trebui sa ii revina si ei 25% din beneficii (ma gandesc ca procentul de 25% e normal fiind 4 membrii ai familiei, ea, sora ei, tatal si mama). Dupa iesirea la pensie a tatalui ei, nu era normal sa le revina %25 din dividende fiecarui membru al familiei? Ma gandesc ca acele dividende sunt un bun al familiei defapt si nu doar a celor care lucreaza in cadrul firmei (in prezent doar sora ei lucreaza acolo ca si contabil). Multumesc pt raspuns (imi cer scuze daca am oferit informatii incomplete).
Bună ziua,vă rog să îmi spuneți dacă pot legal să obțin informații de la instituțiile statului în legătură cu sora mea adoptată la DGASPC Cluj de o familie la vârsta de 1 an ea având acum vârsta de 48 de ani.Vă mulțumesc !
DORESC LEGEA NR ,COD ,DACA SEFUL MEU INCALCA LEGEA ,EU MA FAC COMPLICE PENTRU CA STIU ,AM DATORIA SA L DENUNT?
Bună ziua, am nevoie de o informație:în anul 2023 am achiziționat un apartament pentru fiul meu care se află în Germania, el fiind cel care a achitat întreagă sumă.In momentul în care am semnat precontractul, nu dețineam procura de la fiul meu,dezvoltatorul asigurându-mă că nu va fi nici o problemă atunci când se va încheia contractul final,adică având procură,apartamentul se va putea inregistra pe numele fiului meu.Dar nu s-a putut reali,a acest lucru, deoarece precontractul a fost pe numele meu. Intrebarea mea este următoarea:ce trebuie să fac pentru ca acest ap.să fie pe numele fiului meu. Vă mulțumesc pentru răspuns
Buna ziua.De pe urma bunicului mort in inchisorile comuniste,au ramas in jur de 32 ha de padure,pentru 5 copii ai lui.Unchiul meu s-a “ocupat” ,depunand cerere de retrocedare,dar doar in numele lui.Mentionez ca tata era paralizat,o sora si un frate erau deja morti .Ulterior,prin 2014 ,intelegand ca unchiul ne pacaleste si se ocupa doar in numele lui,am depus si noi,nepotii o cerere,aratand ca suntem urmasii copiilor bunicului.Toti unchii si matusile au murit,ramanand doar noi,nepotii.Mentionez ca fiica unchiului care s-a “ocupat” ,a renuntat la mostenire,facade un act notarial.Deci au urmat masuratori,mers pe teren,recunoasteri cu vecinii…etc.Primaria se misca f greu,tot timpul cu motive.In 2021 ne-am adresat instantei cu o cerere in care am solicitat obligarea fondului funciar la emiterea titlurilor de proprietate pe suprafetele validate.Comisia de Fond funciar a stabilit impreuna cu mostenitorii legali (adica noi,nepotii),ca pana la data de 31 mai 2023 sa intocmeasca documentatia si sa inmaneze mostenitorilor titlurile de proprietate.A urmat o perioada de mediere,asteptare,caci titlurile nu au fost gata,invocandu-se motive..Vazand ca nu se misca,am revanit in instanta cerand daune cominatorii pentru intarziere.Verdictul judecatoriei a fost definitiv si irevocabil.In final,acum 3 luni,s-au emis titlurile de proprietate,dar pe numele unchiului care s-a “ocupat”,pe motive ca el a depus cererea.Intre timp el a murit,fiica lui a renuntat,toate masuratorile si ce a urmat au fost facute de care noi,nepotii,mostenitori recunoscuti si legitimati in instanta.Intrebarea mea este:ce avem de facut?E corecta emiterea titlurilor pe numele mortului?
Va multumesc pentru ajutor!
Buna ziua! Ce optiuni are un student pentru a continua studiile daca a obtinut doar 33 credite in primul an, iar in anul 2 nu mai vrea sa continuie pentru ca nu reuseste sa obtina cele 96 de credite necesare pentru avansarea in anul 3? Se poate amana anul prin vreun motiv, macar sa si poata da examenele restante din primul an si apoi sa continuie cu anul 2?Exista vreo lege care reglementeaza acest aspect? Multumesc!
Bună ziua! În cazul în care în urma divorțului numele a fost păstrat de fosta soție cu acord comun, mai pot face ceva în aceasta privința?
Nu vreau sa mai aibă numele meu.
Bună ziua ,am fost depistat în trafic cu 0.55 alcool în condiția în care am băut seara pana pe la 22:00 și dimineața la 8 mi au iești aceste valori,probele de sânge încă nu au sosit La ce m-as putea astepta?
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o informatie: o enuntare/enumerare a articolului(lelor) din lege, care ma sustin sau nu ma sustin in accesarea (vizuala, dar mai ales fizica), a oricarui extras, ce contine/face referire, la datele mele personale, gestionate de care o entitate bugetara – (ma refer aici la entitatea-mama inclusiv entitatile sale cu dispersie teritoriala).
Intuiesc ca procedurile interne, ar trebui sa se supuna legislatiei, in vigoare si sa o completeze, pentru situatiile de incapacitate, faptica, de aplicare. Va multumesc.
Buna ziua!
Am urmatoare dilema, daca ma puteti ajuta, ca vor.
Lucrez ca si farmacist, contract individual de munca cu norma intreaga 8h/zi.
DIn pricina programului farmaciei/punctului de lucru la care sunt angajat, tura din timpul saptamanii este de 6h/zi, fara a avea optiunea sa raman 2 ore peste program pentru a efectua norma intreaga.
Zilele de sambata lucrate (6h/zi si in cazul acesta), 2 pe luna, nu compenseaza pentru cele 2 ore pe minus din fiecare zi din timpul saptamanii.
Daca angajatul nu iti permite efectuarea a mai multor ore in punctul de lucru, este legal ca acesta sa ameninte cu taieri salariale pe lunile cu “ore neefectuate” din cauzele mentionate mai sus ?
Eu unul stiu ca acesta este obligat sa plateasca lunar, salariul din contractul idividual de munca, prezenta acelor ore pe minus nefiind din dorinta mea de absentare sau neprezentarea mea la locul de munca.
Multumesc anticipat !
Buna ziua. Ma confrunt cu multe probleme in urma decesului parintilor mei. Ultimul decedat, inregistreaza datorii enorme la chirie, electricitate. In februarie anul curent inainte sa decedeze este actionat in judecata pt cerere de valoare redusa. El decedeaza, in aceiasi luna. Tribunalul respinge actiunea, firma de electricitate face apel pe numele mostenirii. Solutia fiind de schimbare totala a sentintei, se admite in parte cererea de valoare redusa si se respinge partea cu dobanzile. Obliga paratul la plata catre reclamanta de x lei.
Intrebare? Ei au facut apelul in iunie, noi in august am renuntat la mostenire…
Paratul, cu nume si prenume al decedatului este obligat la plata unei sume?? Ce se intampla mai departe, suntem buni de plata?
A doua problema este ca sunt actionata in judecata in raspundere contractuala, dupa o luna de la renuntarea la mostenire, de catre primaria de domiciliu, unde parintii decedati au acumulat datorii din neplata chiriei din 2019, pana in prezent. Actiunea este deschisa pe numele meu, copilul lor, care am locuit cu ei, in baza art 1832 al 1. Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc.
Buna ziua . Este legal ca asociația de locatari care dă restanțierii in judecată să retină cheltuielile de judecatâ de la restul locatarilor care isi platesc la timp intretinerea???
Bună ziua
Mia venit la firmă să-mi oprească din salariu
Am avut un credit de 2500 lei în anu 2005 .
Niciodată nu mia trimis la adresa mea de acasă înștiințare , veneau scrisori la neamuri și la oameni prin comună
Vă mulțumesc
Buna ziua.
Sotia doreste sa depuna actele de divort in Scotia. Eu locuiesc in Romania si nu ma pot deplasa in Scotia la proces. Se poate cere mutarea procesului in Romania?
Multumesc
Buna.Avem o casa si suntem 4 persoane proprietari.In cf scrie 1/2 bun comun,acum 3 dintre noi am vrea sa vindem aceasta casa se poate sau cum putem proceda?Multumesc.
Buna ziua, ma puteti ajuta cu un raspuns va rog!! Platesc pensie alimentara fiicei mele ,anul acesta a terminat liceul si din ce am inteles ea locuieste in Germania si face facultatea online in Romania ,m-ai trebuie sa ii platesc pensie alimentara?Din pacate nu am nici o informatie ca fiica mea este la facultate ,doar am auzit ca locuieste in Germania si face facultatea online.
Bună ziua am o problema cu poliția din localitatea mea. Am fost la o petrecere unde am ajuns cu mașina mea acolo am consumat ceva alcool când urma sa plec am avut o altercație cu un băiat în timpul altercație a trecut politia și nea găsit certundune a întrebat a cui e mașina parcata iar o persoana a spus ca e mașina mea politia ma băgat în mașină sa le dau actele și ma dus la sânge mia fost reținut permisil. Toate astea sau întâmplat în luna noiembrie și nici acum nu sa rezolvat nimic ce ar trebui sa fac va mulțumesc.
Buna ziua.
Eu sunt din Maroc, si am stat in romania 3 ani, dupa acesti 3 ani, m am casatorit cu o româncă. De atunci au trecut 3 ani, curand ca trebuii sa divortez datorita unei situatii neprevazute. Care este procedura legala ? Oare pot sa obtin cetatenie ? Sau cum sa pot face sa raman in Romania?
Am job stabil de 3 ani, pe perioada nelimitata.
Se va intampla ceva cu jobul meu?
Va mulțumesc mult pentru răspuns.
O zi minunata sa aveti.
Bună am 23 de ani. Și vorbesc cu o fata de 18 ani și 8 luni de un an. Și nu întreținem contact sexual doar la. 18 ani dar ea vrea sa. Se. Muta la mine ce sa r întâmpla fără ca părinți iei sa o ia și sa o bata intervine politia dacă ea vrea de bună voie sa. Vina la mine!!
buna seara ! am o matusa care nu are mostenitori si ne a lasat mie si unei nepoate de a ei un apartament mostenire (contract donatie)cu clauza de intretinere. la 1 an nepoata a venit si mi a propus sa i platesc partea ei de mostenire printr un contract de partaj voluntar. asta am si facut, numai ca dupa ce si a primit banii nu a mai vrut sa se ocupe si ea de batrana asa cum era prevazut in contractul de mostenire si timp de 1,6 ani pana a decedat batrana eu m am ocupat de matusa aceasta fiind incadrata in grad de handicap grav cu insotitor (dementa severa)si cu un cancer de colon.pot cere in instanta ca nepoata sa mi restituie suma data pe jumatate de casa daca aceasta nu s a achitat de sarcina? am acte doveditoare(bilete de iesire din spital , facturi achitate din contul meu, etc) in acest sens.
buna ziua.Am primit o citatie de la tribunal in calitate de petent in legatura cu un divorti.Am pus actele la tribunal dar intre timp ne-am impacat .In cazul asta trebuie sa depun ceva acte in tribunal sau cum trebuie sa procedezi? Mulțumesc.
Buna ziua, o mama cu un copil de 1 luna jumate, casatorita cu tatal copilului de 5 luni este amenintata de acesta ca o lasa fara copil, in conditiile in care acesta ii vorbeste foarte urat, ii insulta familia si nu petrece foarte mult timp alaturi de minor. Ei doi locuiesc la momentul actual impreuna de 3 ani, ea este in concediu de maternitate si urmează sa depună actele de divorț. Este posibil ca judecatorul sa ii incredinteze copilul tatalui chiar daca acesta este foarte mic datorita faptului ca mama se va intoarce in casa parinteasca? Adaug faptul ca el se victimizeaza foarte mult si incearca sa o scoata pe ea vinovata de orice, cum poate proceda astfel incant sa nu fie despartita de copil?
Buan ziua ce se mai poate face in situatia in care am divortat de comun acord la notar dar nu am stiut ca in sentita scrie ca am dreptul la copil doar cand tatal este dispus sa mi-l dea
Buna ziua,am și o problema ,și va rog sa mă ajutați ,am fost căsătorita ,iar din acea căsătorie a rezultat o fiică,deoarece nu ne am înțeles ,ne-am despărțit în fapt,eu intrând într-o altă relație fara sa fiu divorțată,am dat naștere altor 2copii,care sunt în cartificat pe numele soțului și nu al tatălui lor.Relatia nu a funcționat și am ajuns din nou la despărțire.In prezent sunt căsătorita cu al treilea partener,tatăl celor 2 copii nu ține legătura cu noi .Primul soț îmi cere să schimb numele copiilor care nu sunt ai lui ,dar nu știu cum se procedează,deoarece nu dispunem de bani pentru test ADN,și nici nu as vrea sa reiau legătura cu tata de drept al copiilor pentru că este un alcoolic.Va rog să îmi spuneți cum pot rezolva aceasta problema.
BUNA ZIUA,
AS DORI SA MA AJUTATI , DACA SE POATE ,CU UN RASPUNS:
DACA SOTUL NU A APUCAT SA BAGE DOSARUL PT PENSIE LA CASA DE PENSII SI A DECEDAT , SOTIA AR VREA SA RENUNTE LA PENSIA EI SI SA POATA SA IA DIN PARTEA SOTULUI, DAR ,EL NU A APUCAT SA I FIE CALCULATA PENSIA DEOARECE IN MARTIE EL INDEPLINEA VARSTA DE 65 ANI, SI IN IANUARIE A DECEDAT.
MULTUMESC FRUMOS ,
Buna ziua, am si eu o intrebare, locuiesc in canada impreuna cu sotia (casatorite in romania ca barbat + femeie) si doresc sa schimb sexul si numele meu in actele din romania sa fie aceleasi ca cele din canada. intrebarea me este: daca imi schimb sexul in C.N. imi v-a anula statul casatoria oficiata in ro pentru ca vom fi doua femei maritate intre noi?
Pot construi o baie in camerele unui imobil pt care donatara are drept de superfice in scopul imbunatatirii conditiilor de viata ale donatarei care este in virsta si bolnava, fara a fi atacata donatia de cealata fica a donatarei. Precizez celei de.a 2 fice i s.a facut initial contract de intretine pt alt imobil si ulterior contract de vanzare. Multumesc de raspuns pe email
Bună ziua aș dori un răspuns la relatările pe care le aduc. În 1982 am cumpărat de la CAP un teren pe care am construit o casă suprafața fiind de 250mp. După revoluție am făcut cerere de reconstituire am trecut terenul în suprafață de2700mp suprafața totală a terenului fiind de 5000mp dar o parte din teren era ocupat de fostul IAS care sa desființat în anul 2000. Am fost proprietara acestui teren până în 2012 am fost chemați în judecată de un cetățean din comună pe motivul ca acest teren ar fi fost ar fi fost al tatălui său primit de la împroprietăririle din anul1945 nu este nici o dovadă ca acesta ar fi primit terenul dar când tatăl său era pe moarte primarul care era și rudă și prieten cu secretarul la fel iau trecut terenul în titlul de proprietate pe numele tatălui său în207 iar în 2012 am fost chemați în judecată eu și soțul din 2012 și până în 2016 ne am judecat acesta având bani și relații prin avocatul său dar judecătorii nu au ținut cont de absolut nimic cerere de reconstituire formulată de bătrân fără vecini fără amplasament o cerere simplă și o copie după titlul din 1947 acesta a dat declarație că tatăl său ia lăsat o copie pe care să o folosească la instanță nu există original de pe titlul din 1945 pe numele bătrânului și nu sa găsit la nici o arhivă din Oltenia. Din 2016 acest cetățean a intrat in posesie pus de executor țin să menționez că acest teren au fost pomi fructiferi pe care acest cetățean mi tăiat am avut grădină terenul
. fiind împrejmuit cu plasă de sârmă În anul 2022 acesta a decedat iar fiul lui fiind un mare milionar refuză să facă succesiunea pe motiv că nul interesează TATĂL SĂU LA CÂȘTIGAT DIN ORGOLIU .Primăria nu se implică pe motiv că există hotărâri definitive Ce pot să fac ca să intru în posesia acestui teren care este în spatele casei ce proceduri există
Buna ziua, sunt militar si am divortat la notar. Mi s a pus ca si pensie alimentara 1/3 din venitul net fiind vorba de 2 copii minori. Va rog sa mi ziceti daca norma de hrana, banii de chirie, decontarea voucher, stimulentul de veteran,misiile, diurna din teatre de operatii, intra toate ca si venit net?
bună seara ! serban Mihaela ma numesc ,fiica mea urmeaza sa facă 14 ani și trebuie să ii fac buletinul,actualul sot nu este tatăl ei .Stam intr-un apartament unde este propietar și sotul și fratele lui .Ca sa pot sa ii fac buletinul fetei este nevoie și de acordul cumnatului?
Vă salut cu respect !
Vă adresez 2 întrebări simple pentru un specialist în drept civil :
1 – Un titlu de proprietate (pădure) eliberat de Prefectura Vrancea poate fi atacat la o instanță competentă din alt județ (jud Bacău), ținând cont că am domiciliul în municipiul Bacău ?
2 – Dacă într-o speță (fond funciar) pârâtul a omis să ceară instanței în mod expres printr-un capăt de cerere formulat în termen legal să se pronunțe la respectivul capăt de cerere, doresc să aflu dacă pârâtul, de astă dată în calitate de reclamant, mai poate solicita instantei, printr-o altă acțiune, să se pronunțe cu privire la acest capăt de cerere omis, (neverificându-se, în opinia mea, condițiile necesare pentru a putea fi invocată autoritatea de lucru judecat).
În speranța că am fost destul de clar în întrebări, vă mulțumesc anticipat pentru răspunsurile d-vs de profesionist al dreptului civil !
Bună ziua! Un proprietar de teren de servitute are dreptul sa vanda unei tertepersoane dupa ce a vandut toate locurile de teren care i au aparținut? Trebui cumva semnăturile celor care au cota parte din terenul de servitutein urma cumpărării terenurilor? Mulțumesc!
Buna seara, în anul 2016 am primit Somatie de la Directia Mobilitate Urbana – Sector 4 pentru plata unei amenzi de circulatie de 130 RON, pe care am achitat-o, dar fara sa transmit confirmarea platii. În 12.12.2023 am fost Notificata de catre Directia Mobilitate Urbana in vederea achitarii sumei de 131 RON, pana la finele anului. Pana la data primirii notificarii în legatura cu aceasta creanta, nu mi-a fost imputata nici o restanta, chiar au fost incheiate în anul 2018 si 2021 Contracte de inchiriere loc parcare de resedinta. Toate taxele locale si impozitul aferente anului 2024 au fost achitate in 11.01.2024, fara sa fiu inregistrata cu datorii din anii precedenti, la bugetul local. Stiind ca nu am datorii la bugetul local, am platit suma de 131 RON la 01.02.2024, afland ulterior ca aceasta era tot pentru amenda din 2016.Deci am plătit de doua ori amenda aferenta Dosarului de executare nr. 644965/19.08.2016.In seara zilei de 20.10.2024 m-am trezit cu un bilet pe parbriz, care ma atentiona sa nu mai parchez pe locul inchiriat si platit de mine prin contract deoarece este locul platit de altcineva. In aceeasi seara s-a prezentat si Politia Locala, in urma sesizarii depuse de noul posesor al contractului de inchiriere loc de parcare si am eliberat locul. A doua zi m-am prezentat la Directia Taxe si Impozite unde nu aveam inregistrata nici o restanta, toate taxele erau achitate si de la Informatii – Directia Mobilitate Urbana am aflat faptul ca, in data de 18.01. 2024 mi-a fost reziliat contractul de inchiriere loc parcare de resedinta. Mentionez ca din 2016 pana in 2023 nu am primit nici un fel de instiintare conform careia figuram cu o amenda neplatita si pur si simplu figuram cu toate taxele platite la zi. In urma sesizarii depuse, a doua zi am primit raspuns de la Directia Mobilitate Urbana ca mi-a fost repartizat alt loc de parcare la 4 strazi distanta de locuinta, pe care l-am refuzat.
Va multumesc anticipat pentru sugestii si raspuns,
Buna ziua,
Blocul meu este in reabilitare si cum eu nu locuiesc in garsoniera am avut rugamintea atat la presedintele blocului, cat si la administrator si la domnul sef responsabil de demolarea balcoanelor sa ma sune inainte cu o zi, doua inainte sa imi damage balconul. Mentionez ca eu locuiesc la etajul 4 iar cand am trecut ultima data doar ce pusesera schelele la etajul 1. Eu am venit dupa 11 zile si am constatat ca balconul era demolat si tot ce era in balcon fusese furat, bunuri in valoare de 3500-5000 de euro. Ce are trebui sa fac si care sunt posibilitatile? Precizez ca am facut reclamatie la politie si vreau sa fac reclamatie si la primaria de sector.
Bună ziua am nevoie die o ântrebare vă rog frumos nr tele 0760043906
Buna seara am și eu o întrebare am avut un om la muncă i am platit zilele lucrate înafara de 5 zile oprite garanție , de care i am spus că dacă nu mai vine la muncă după o zi pe alta nu îi mai dau bani , și acum îmi cre bani . El a lucrat la negru fara contract . Mi se poate întâmpla ceva daca a depus plângere ?
Buna ziua. Sunt studenta in anul 1 la facultate in anglia si ma intereseaza sa aflu cum as putea sa imi dau tatal biologic in judecata pentru pensia alimentara. Nu mai vorbesc cu el din 2022, an in care am si obtinut un ordin de restrictie impotriva lui (pe termen de 6 luni). Dupa terminarea ordinului nu a facut niciun efort sa ma contecteze, cu exceptia lunii decembrie 2023, cand a aparut neanuntat la usa mea. Am incercat sa vorbesc cu el timp de 1 luna sa il conving sa ma ajute financiar pe perioada studiilor dar a refuzat, moment in care am taiat iar contactul cu el.
Acum m-ar interesa sa il dau in judecata deoarece am aflat ca este responsabilitatea lui sa ma ajute financiar pana la terminarea studiilor.
Am și eu o întrebare este legal ca camerele video montate de primărie sa îți filmeze și propietatea privată
Buna ziua as dori un răspuns.
Am avut un accident de mașină asigurarea mă dat în judecată să plătesc suma respectiva care este foarte și nu o pot achita și sunt pus pe executare silita nu am bunuri pe numele meu daca mă angajez ce se va întâmpla cum este procedura.
Buna ziua!Am acumulat pe persoana fizica datorii in valoare de 140.000 lei(inclusiv penalitati)la ANAF(drepturi vamale,accize si TVA), 130.000 lei la KRUK(in urma creditelor neperformante la 5 banci) si 130000 lei la doua persoane fizice.Nu am posibilitatea returnarii. Singurul bun propriu este o suprafata de 2800 mp teren arabil extravilan unui municipiu fara utilitati in apropiere si fara posibilitate de includere in intravilan.Evaluatorul a facut estimarea de 5 euro/mp. Deci s-ar vinde cu maximum 14.000 de euro.Intrucat nu pot dispune de aceasta suprafata de teren(nu pot nici macar sa o imprejmuiesc)intrucat sunt inregistrate 4 somatii de la ANAF si KRUK, pot vinde aceasta suprafata de teren legal? La notariat mi s-a spus ca am nevoie de acordul ANAF si KRUK,insa sunt convins ca acest acord nu va fi dat benevol intrucat nu acopera sumele datorate. Legal,pot solicita in instanta admiterea vanzarii fara acordul creditorilor,cu conditia respectarii pretului evaluatorului si de asemenea suma obtinuta prin vanzare sa fie virata integral creditorilor?
Bună ziua! Eu momentan locuiesc în uk și am 2 copii cu un fost concubin(nu am fost căsătoriți legal) copii având numele lui și locuiesc cu acesta eu vorbind zilnic cu copii și intretinandui pe aceștia material. Problema e ca de fiecare data cand vin in România el refuza sa îmi dea copii pentru a petrece timp cu aceștia și cu greu accepta. De ceva timp eu mi-am făcut o relație și el refuza categoric să mă mai lase să petrec timp cu copii în schimb bani și pachetele trimise pentru copii nu le refuza. În maxim un an vreau să revin în țară și atunci să încep un proces pentru stabilirea domiciliului a copiilor la mine dar până atunci aș dori să știu dacă am vreo posibilitate legală să pot petrece timp cu copii în vacanțe. Mulțumesc frumos!
Vă rog să îmi spuneți cum se poate anula decizia de concediere,având în vedere că cu o zi înainte am depus un concediu medical,care nu a fost înregistrat,eu fiind pacient oncologic.
A doua problemă este că aveam o poprire pe salariu și firma mi-a făcut poprire și concediile medicale, nici in ziua de azi nu am recuperat banii deși le-am adus la cunoștință atât firmei cât și biroului executorului judecătoresc.
Bună ziua. Va rog sa-mi spuneți dacă mai trebuie sa fac succesiunea dacă sunt unicul mostenitor? Moștenesc un imobil.Acum se va face intabularea .se poate intabula direct pe mostenitor? Sa nu mai fac succesiunea, dacă declar ca sunt unica mostenitoare?
Buna!
Verisoara mea a locuit in UK unde a facut un copil cu un barbat din Africa care are doar ILR ptr UK ca si document. El nu a vrut sa formeze o familie sau sa ii sustina precizez ca nu ii plateste pensia alimentara si a fost nevoita sa revina in Romania la parinti unde primeste ajutor.
L-a pus sa semneze ca o lasa sa plece cu copilul din UK iar de atunci au trecut 2 ani.
Intrebarea este:
Ce document poate face sau ce procedura trebuie facuta sa nu ii se mai ceara un act de identitate in original de la tata pentru copil de fiecare data cand il inscrie pe la o institute scolara sau medical, etc.?
Va multumesc!
Bună ziua am și eu o întrebare legata de accidentul de munca ce îl am
Bună ziua
Ne confruntăm cu o problemă care persistă de mult timp si nu mai știm cum sa o rezolvăm definitiv și anume: avem o proprietate care este primeste curent printr-un cablu tras de la contorul principal al stâlpului care aparține de societatea Electrica dar stâlpul se află pe proprietatea altei persoane. Acea persoană oprește curentul când vrea fără să ne înștiințeze pe noi sau pe cei de la Electrica. I-am chemat de nenumărate ori pe cei de la Electrica dar ei ne-au zis ca nu au ce face. Întrebarea mea este: cum putem să rezolvam aceasta problemă legal dacă cei de la Electrica nu au ce să îi facă persoanei respective de câte ori ne oprește nouă curentul .
Vă mulțumesc anticipat
Bună seara! Dacă se poate, v-aș ruga frumos să mă ajutați cu un răspuns.
În cazul unei tentative de tâlhărie calificată din partea unui minor de 15 ani, ce prejudiciu se poate obține? Am rămas cu daune materiale, acesta lovindu-mi mașina cu piciorul și daune morale + vătămare corporală în urma unei agresiuni fizice. Întreb deoarece nu știu exact ce sumă pot cere în așa fel încât aceasta să nu fie nici prea mică, dar nici prea mare, fiind astfel respinsă de judecător. Vă mulțumesc!
Bună am o întrebare
Dacă am fost oprit în Germania de polițele și m-au supus unei probe de urină în care mi-a ieșit pozitiv petru droguri apoi am fost dus la sânge și nu s-a întâmplat nimic m-au lăsat în continuare să conduc și pete 4 luni de zile mi-au trimis înștiințare ca mi-au găsit în sânge 3,4 mg de cocaină și ca îmi vor lua permisul
Eu ce ar trebui să fac ?
Aveam în jur la 3 zile de când am consumat până când ei m-au oprit deci nu eram sub influența lor doar ca încă le aveam în corp ce aș putea face ?
Buna ziua,
Am achizionat un Telefon mobil motorola razr 40, Dual SIM, 8GB RAM, 256GB, 5G, Summer Liliac
de pe emag IN Martie 2024. La suma de 2999,99lei. Mi s-a eliberat Aviz si factura. NU si Certificat de Garantie-ulterior in cutiuta telefonului am vazut 2 carticele pe care acum le-am citit in mare cu lupa, port ochelari si nu se poate citi acel scris foarte mic.
Dupa aproximativ 6 luni s-a stricat ecranul in locul in care se pliaza;Am trimis telefonul in service;
Si mi s-a comunicat ca nu se poate repara in garantie deoarece a fost indepartata folia!Nu mi s-a oferit un Certificat de Garantie!Si oricum nu mi s-a mentionat sa nu inlatur folia! Clar! Intradevar in carticica primita cu telefonul scrie cu litere foarte mici ca Motorola isi rezerva dreptul de a nu oferi garantie!!!
O consider o inselatorie clara! In cel mai bun caz trebuia sa scrie asta mare pe GARANTIE sau sa fiu informat clar fara dubii!
Eu am cumparat telefonul de la emag nu Motorola si NU MI S-A SPUS SA NU DAU FOLIA JOS, folia oricum am indepartat-o inainte sa il trimit telefonul in garantie, deci Clar o tendinta inselatoare, mai mult, am avut foarte mare grija de teleon, chiar il tinea sotia deschis nu il plia mai tot timpul sa prevada sa nu se strice, si la toate telefoanele cumparam folie si husa de protective, tot timpul. Se vede si in poza trimisa de service lipiciul foliei pe margine =repet a fost data jos chiar inainte sa il trimitem in service, nu a fost folosit deloc fara folie
Am stiut ca va fi un telefon cu probleme si ne-am bazat pe 2 ani garantie, dar sa ni se ceara 3250 lei pe reparatie cand telefonul valoreaza, nou este acum la vanzare 1799 lei este clar o rea intentie
Am avut mare incredere in vanzatorul emag si garantia oferita de 2 ani=pe aceste 2 criterii clare ne-am bazat cand am cumparat acest telefon.
Mi se pare mai mult decat incorect sa nu ni se ofere garantie pe ceva ce clar au o problema generala la cred absolut toate telefoanele de acest tip (pliabil) deoarece sunt foarte multe cazuri pe internet si mai jos va las cateva comentarii de la client nemultumiti de acest telefon chiar de pe emag (o mica parte) sim ai ales cam toti au avut aceasi problema!Am discutat cu cei de la emag dar mi-au comunicat ca asa a zis producatorul si ca ei imi ofera un voucher de 300lei!
Totusi eu am platit 3000lei! Nu mi s-a comunicat deloc de emag sa nu indepartez folia (repet folia a fost indepartata in momentul in care s-a trimis in service se vede clar in pozele facute in service adezivul pe matgine care confirm ace spun), iar in cutia telefonului carticelele mici sunt greu de citit si aici scrie oricum ca Motorola ofera sau nu garantie in functie de caz.
Va rog luati in calcul si alte situatii similar, tot pe emag (sunt 10 cazuri similare!) nu am putut sa le copiez aici le am salvate):
1.
Ciprian V.
17 Sep 2024
Review scris pentru varianta Mov
N Review cumparator eMAG
Ca la multi alti utilizatori ai acestui model, a aparut acel defect de ecran cu o dunga verticala bleu. Am trimis produsul in garantie si surpriza: nu face obiectul garantiei deoarece folia de protectie antizgariere cu care vine din fabrica nu mai e din simplu motiv ca s-a dezlipit, ca și la alți utilizatori.
Așadar, de evitat acest model dacă nu vreți sa stați cu el în service odată la câteva luni pentru remontare folie și mai apoi pentru schimbat ecranul….
Sunt foarte multe comentarii negative mai ales cu privier la ecran care clar este o problema mare a producatorului-nu au reusit sa faca un ecran pliabil si ne vand nous a experimenteze pe bani nostril.
Vreau sa subliniez faptul ca desi are folie sau nu acest ecran se strica repede, in cateva luni si nu se datoreaza foliei.
Va rog sa ma ajutati!
Buna seara! Va rog sa ma indrumați cum trebuie procedat in urmatoarea situație: sora mea care este angajata in Austria dar are domiciliul in Romania , a primit astazi , pe adresa din țara, o amenda din Spania in valoare de 600 euro pe motiv ca ar fi condus masina unui anumit proprietar al carui nume este mentionat pe amenda si ar fi circulat cu o viteza de 87 km/h intr-o zona in care viteza limita admisa era de 10 km /h. Precizez ca niciodata nu a vizitat Spania, niciodata nu a condus in afara tarii si mai mult pe data mentionata la care e raportata infractiunea 6 mai 2024 era la locul de munca. Este clar un furt de date personale. Am incercat sa raportam la politie acest lucru dar ne-a respins sustinand ca nu e de competenta lor si sa contactam un judecator. Cum trebuie procedat si ar fi consecintele? Multumesc!
Am cumparat o casa in anul 2001 avind doua case pe curte una mare una mica cea mica este lipita de casa veninilor pina acuma nu am avut probleme acuma unul din fii proprietarului ma ameninta cu solicitarea de demolare al casutei lipita de casa lor. Va rog spunetimi au acest drept?
Buna ziua! Am un SRL in Romania si mi-a venit o instiintare care pretinde ca am facturi neplatite la gunoi din 2014-2016. Nu am chitantele de la facturile respective, dar cu siguranta acestea au fost platite. Ce se poate face in acest caz? Tin sa precizez ca doar din aceasta perioada apar ca si neplatite, daca erau intradevar neplatite mi se cerea in anii următori sa le plătesc, nu in 2024.
Bună ziua.
Este legal ca să se instaleze camere de filmat în biserică?
Sa presupunem ca nu vreau ca al meu copil sa fie filmat,ca nu vreau eu sa fiu filmată.
Mulțumesc!
Care este cadrul legal?
Buna ziua,am creat si eu un cont de cazino pe numele sotiei cu acordu ei..si am depus cu cardu meu suma de 600 lei….am castigat 8300 lei…iar cazinou a refuzat sa faca placa…invocand incalcarea termeniilor si conditiilor…dupa ce mi-au cerut ,,n”documente…si le-am trimis…plus o declaratie pe propria raspundere
Divort
Buna ziua,
Recent am primit o despagubire de la asigurator pentru o dauna provocata de teava comuna de apa( teava generala de apa a blocului s-a spart si mi-a inundat apartamentul).Asiguratorul nu face regres si nu se indreapta catre ceilalti vecini ( aspect confirmat de asigurator).
Cu alte cuvinte inteleg ca din asigurarea platita din banii mei pt bunul meu personal( apartament)se acopera o cheltuiala comuna iar pt faptul ca asiguratorul alege sa nu faca regres
vecinii sunt liberi de obligatii, scapa de plata reparatiilor?
Multumesc
Pentru o inselatorie cu cripto ce se poate face?
Conform OME 5518/2024
Art. 20 1)Elevii care beneficiază de bursele prevăzute la art. 1, transferați de la o unitate de învățământ la alta în timpul cursurilor dintr-un an școlar, vor fie eliminați de pe lista beneficiarilor de burse din unitatea de invatamant de provenienta și vor fi adaugati pe lista beneficiarilor de burse din unitatea de invatamant unde s-au transferat, in maximum o luna de la transfer, dacă îndeplinesc condițiile de acordare a bursei în nouă unitate de invatamant, cu excepția elevilor beneficiari de bursa de merit sau de reziliență care se transfera de la o unitate de invatamant de stat la una de invatamant particular.
(2) Elevii transferați de la o clasa la alta în cadrul aceleiași unități de invatamant vor primi bursa pana la finalul cursurilor/anului școlar.
(3) Elevii care se transfera din invatamant liceal in invatamant profesional, inclusiv dual, vor fi adaugati pe lista beneficiarilor de burse tehnologice din unitatea de invatamant unde s-au transferat, in maximum o luna de la transfer.
(4) Elevii care se transfera în timpul cursurilor dintr-un an școlar si nu au beneficiat de bursa de merit sau de rezilienta pe baza de medie generala la unitatea de la care se transfera vor fi adaugati pe lista de beneficiari de bursa de merit/rezilienta în acel an școlar la unitatea la care se transfera, dacă îndeplinesc criteriile de acordare a bursei de merit/rezilienta pe baza de medie generala.
(5) Principiul de la alin. (1) nu se aplica elevilor transferați înainte de începerea cursurilor. Lista în ordine descrescătoare a mediilor elevilor unei clase, care va sta la baza acordarii burselor de merit și de reziliență, va conține toți elevii din efectivul clasei la începutul cursurilor, inclusiv elevii transferați în anul școlar respectiv.Astfel, un elev transferat înainte de începerea cursurilor va avea dreptul la bursa doar dacă indeplinesti conditiile prezentei metodologii-cadru la unitatea de invatamant la care este înscris în noul an școlar.
Art. 22
(3) Lista elevilor beneficiari se actualizează ori de cate ori este nevoie, se aprobă în consiliul de administrație al unității de invatamant, se semnează de către director sise transmite la inspectoratul școlar județean (ISJ)/al municipiului București (ISMB).Lista se modifica doar in cazuri bine justificate, cum ar fi transferul elevilor, decesul unui părinte, divortul parintilor, apariția unei situații medicale din cele prevăzute în prezenta metodologie-cadru, o greșeală materială a personalului unității de invatamant, premii obținute de elevii din ultimul an de studii.
Intrebare 1: Ce înseamnă îndeplinirea condițiilor pentru bursele de reziliența în cazul unui transfer?
Se reia procedura de calcul pentru întreaga clasă? Dacă înainte de transferul elevului, 30% însemna 7.8 elevi, iar după transfer 30% înseamnă 8.1, cati elevi vor beneficia după transfer de bursa de reziliență, avand in vedere ca la clasă nu exista bursa de merit pe baza de medie?
Intrebare 2: Dacă elevul transferat vine cu bursa de reziliență de la școala de proveniență si are media 8,29, iar ultima medie pentru burse de reziliență, la clasa unde se transfera este 8,95, elevul transferat se încadrează, adică în aceeași clasă primul elev care nu se încadrează cu media 8.94 nu ia bursa și cel cu 8.29 ia bursa? Sau, in acest caz, se recalculează procentul de 30% la nivelul clasei și se extinde lista beneficiarilor în ordinea descrescătoare a mediilor pe clasa?
Intrebare 3: Dacă elevul transferat vine cu bursa de reziliență de la școala de proveniență și are media 9.29, iar ultima medie pentru burse de reziliență, la clasa unde se transfera este 9.15, se actualizează lista beneficiarilor prin adăugare suplimentară, chiar dacă cu el se depășește procentul de 30 %, sau se reia procedura de calcul și este posibil ca un elev care a primit bursa timp de 3 luni si are media sub 9.29 sa fie eliminat din lista, adică să nu mai beneficieze de bursa?
Bună seara
Dacă în urma unei opriri în trafic sunt lăsat sa merg acasă în mai multe rânduri sa recuperez diverse acte iar apoi când ajung la secție mi se pune echilotestul iar eu am băut când am fost să iau actele de acasă… unde s-ar situa problema asta?
Buna ziua! Am o intrebare, daca ma puteti ajuta. Pentru ca nu stiu ce am de facut mai departe. Mama mea a distribuit o postare pe facebook a unei persoane care spunea un lucru despre alta persoana. Persoana acuzata a sunat o pe mama si a amenintat o ca o da in judecata ca a distribuit si a amenintat o ca o sa aiba de a face multi ani cu el pentru ca s a bagat in acest conflict. Postarea a fost stearsa de prima persoana care a postat si implicit s a sters si de la mama. Acum mama a primit o instiintare si nu stim ce sa facem pe mai departe, ne poate actiona in judecata pentru o simpla distribuire? Va multumesc tare mult
Buna ziua.
In anul 2022 luna decembrie am semnat un antecontract de vanzare-cumparare pentru un apartament de 2 camere in Constanta.
Termenul predarii era 31.12.2023, la care se adauga perioada de gratie de 90 de zile.
Apartamentul nu a fost predat nici pana acum, iar predarea se estimeaza ca va fi peste 2 saptamani – 20 decembrie 2024.
In antecontract am urmatoarea clauza: “in cazul in care pana la data de 31.12.2023 (la care se adauga perioada de gratie de 90 de zile) vanzatorul este in imposibilitatea de a incheia contractul de vanzare cumparare, atunci va achita cumparatorului suma de 250 euro pe luna, cu titlu de chirie, pana la databla care se va incheia contractul de vanzare cumparare.
Cert este ca blocul nu a fost gata iar apartamentele nu au putut fi predate, dar constructorul nu vrea sa achite chiria mentionata in contract incepand cu luna aprilie 2024.
O alta neregula este ca trebuia sa achit cealalta jumatate de suma de bani cu TVA 5%, dar pentru ca nu a fost gata la timp acum sunt nevoit sa achit 9% conform noilor reglementari.
Intrebarea mea este: pot sa solicit serviciul unui avocat pentru recuperarea chiriei?
Mentionez ca sunt in voiaj momentan si nu am semnal pe telefon, dar pe whatsapp pot vorbi oricand.
Multumesc anticipat.
Buna ziua,
In 2008 am cumparat pentru sora mea stabilita in Italia, necasatorita, prin procura de cumparare, un imobil intr-un ansamblu de blocuri.
Acum in 2024, tot prin procura, de vanzare, urmeaza sa vand proprietatea surorii.
Ne-am lovit de situatia ca in 2008 la cumparare, pentru ca ansamblul era inca in constructie, in contractul de vanzare vanzatorul se obliga sa ne transmita la finalizarea proiectului situatia cadastrala si intabularea pentru cotele de drum.
Acest lucru nu s-a intamplat iar la vanzare acum am avut nevoie de aceste documente si am reusit sa semnam un contract de cumparare si pentru cotele de drum, pe numele surorii mele.
Mentionez ca totul, inclusiv cotele de drum, au fost achitate integral de sora mea in 2008 iar contractul de vanzare cote s-a facut cu suma 0, practic a fost doar o formalitate pentru transmiterea cotelor.
Am facut si intabularea, decizia de impunere si rolul fiscal pe aceste cote de drum, sora mea avand cota 100%. Nimeni nu a cerut vreun act din partea sotului si toti notarii si institutiile statului au considerat bunul ca fiind complet bun al surorii dinaintea casatoriei.
Notarul care se ocupa acum de vanzare considera ca, pentru ca sora mea s-a casatorit intre timp, actualul sot a devenit si el proprietar pe cotele de drum si solicita separat pentru sotul italian – procura, accept de vanzare, NIF, rol fiscal si intabulare cote de drum.
Sotul spune ca va semna la consulat o declaratie notariala cum ca admite ca bunul este in totalitate al sorei, dinaintea casatoriei.
Am cerut parerea altui notar – si acesta nu considera in vreun fel sotul fiind proprietar pe cotele de drum.
Exista cu adevarat baza legala sau e vorba doar de interpretarea legii sau de excel se zel?
Pentru noi actele cerute in plus inseamna doar taraganarea procesului de vanzare, in contextul in care notarii par sa aiba pareri impartite.
Cred ca intrebarea se concretizeaza in – este sau nu este sotul italian proprietar pe cotele de drum ale imobilului? Avem sau nu avem nevoie de aceste acte la orice notar s-ar face vanzarea acum?
Va multumesc mult de tot!
Va salut!
Am facut greseala sa deschid un cont platit pentru o luna pe un site de matrimoniale. Apoi am uitat practic de tot de el. Site-ul respectiv a continuat sa traga lunar suma aferenta abonamentului lunar. Nefiind o suma mare nici nu am bagat de seama. Timpul a trecut si cardul meu de credit a expirat si a fost inlocuit cu alt card nou. Automat firma respectiva de matrimoniale nu a mai putut sa deconteze de pe card valoarea abonamentului lunar (aici totusi nu inteleg cum de a avut voie sa faca aceasta debitare fara notificare in prealabil si acceptare de catre mine). Pasul urmator a fost blocarea contului meu de pe site-ul lor.
Prin urmare eu nu aveam cum sa mai beneficiez de serviciile lor. Aici a inceput circul. Debitele apareau in fiecare luna in mod artificial, la fel si penalitatile. Au trimis notificare de plata urgenta a debitelor adunate, plata care sa fie facuta cu cardul de credit (fiind singura modalitate sigura si rapida de plata dupa parerea lor). Am refuzat pe motiv ca e contul blocat si nu beneficiez de serviciile lor. Au inceput amenintarile cu faptul ca voi fi executat silit de o firma recuperatoare de creante. Factura fiscala nu se emite asa cum stiu ca ar fi normal conform legii.
Acum ce ma intereseaza cel mai mult: se poate ajunge la executare silita pentru refuzul de a plati un serviciu contractual neefectuat? Sumele trase lunar din card pot fi recuperate?
Astept lamuriri sau eventual intrebari la care sa raspund mai amanuntit.
Multumesc!
Buna ziua.
! Furt de identitate a unui imobil !
Am deschis in instanta un dosar de revizuire pentru o uzucapiune tabulara ,dar eu, ca persoana fizica, nu fac
parte din dosar, ci doar identitatea imobilului meu ce-l posed de 11 ani,si pentru care platesc taxe si impozite
de 10 ani .Ei au furat idetitatea imobilului meu si l-au atasat la dosarul lor .
Toate astea au fost facute in anul 2019 , dar eu abia in luna Mai a acestiu an am aflat , cand am vrut
sa fac acte de vanzare-cumparare pentru posesia mea .
Imobilul meu are numar de casa 719 , iar dosarul e facut pe numar de casa 539 .
Astfel intimatii devenind abuziv proprietari asupra a doua imobile , facand astfel fals intr-un inscris oficial
si uze de fals.
Conform cu articolul 509 din Noul Cod de Procedura Civila privind Revizuirea , eu , ca reprezentanta
a imobilului meu prin identitatea ce a fost furata si atasata la dosar, ma incadrez la punctele 1 si 5 din art.509 ,
pe care le-am si mentionat in declaratia atasata la dosar , totusi Instanta nu mi-a dat drept de cauza .
Ce pot mentiona in recurs ?
Si daca totusi , pe cale civila nu se rezolva abuzul intimatilor asupra posesiei mele , am dreptul
sa deschid un alt dosar pe Cale Penala ?
Mentionez ca prin actiunea lor asupra dreptului meu de posesor al imobilului , s-a ajuns la Degradarea,
deteriorarea si aducerea imobilului in stare de neintrebuintate,fiindca au oprit renovarea lui , prin amenintari.
Eu nu am cerut despagubiri de nici un fel . In recurs pot sa o fac ? Si pot sa nu fiu de acord obligativitatea
asupra cheltuielilor de judecata cerute de intimata ?
Nu mi-am permis un avocat fiindca sunt vaduva si nu am un venit stabil.
Multumesc !
……….
Va aduc la cunostinta si hotararea instantei .
” Respinge exceptia lipsei de interes a revizuentei Cristea Angela-Luminiţa, invocată de intimata Birta Ana.
Admite exceptia lipsei calitătii procesuale active a revizuentei Cristea Angela-Luminiţa, invocată de
către intimata Birta Ana prin întâmpinare.
Respinge ca fiind introdusă de o persoană fără calitate procesuală activă cererea de revizuire formulată
de revizuenta Cristea Angela-Luminiţa, împotriva Sentinţei civile nr.697/30.10.2019 pronuntată în dosar
nr.1829/246/2019, în contradictoriu cu intimata Birta Ana, în nume propriu şi ca succesibil al intimatului
Birta Avacum, decedat la data de 17.09.2023.
Obligă revizuenta la plata către intimata Birta Ana a sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată,
constând în onorariu de avocat.
Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare.
Cererea de apel se depune la Judecătoria Ineu. Pronuntată la data de 28.11.2024, prin punerea soluţiei
la dispozitia părtilor de către grefa instantei.”
Ce însemna hp Nr 64/2023
Salut!
Vreau să vă întreb dacă pot să aflu istoricul căutărilor mele pe internet de la furnizorul de servicii de internet.
Muljumesc!
Bună ziua ,am fost depistat în trafic cu 0.55 alcool în condiția în care am băut seara pana pe la 22:00 și dimineața la 8 mi au iești aceste valori,probele de sânge încă nu au sosit La ce m-as putea astepta?
Bună ziua , am o problema cu fosta iubita am avut o relație de 10 luni împreună în tot acest timp ia mia oferit anumite sume de bani cadou , menționez ea are varsta de 40 de ani eu am varsta de 27 de ani pe transferurile bancare scrie cadou și oe doua dintre transferuri scrie doar transfer bancar acum vrea sa ma dea în judecata
Bună ziua, numele meu este Bănuțoiu Nicoleta Florentina locuiesc în Anglia din 2017 si anul acesta am beneficiat de concediul medical, fiind angajată cu contract de muncă am fost înștiințată că am depășit 19 săpt anul acesta si nu mai plătesc voi beneficia de o indemnizație de 116,75 ,ce pot face în această situație că nu pot merge la muncă deoarece nu sunt bine ,cu 116,75 nu pot să plătesc utilități în Anglia și să mă întrețin, mulțumesc astept raspunsul dvs!
Bună seara.ma numesc Elena și am cumpărat o casă și teren de la mama mea.Problema este ca am o de 7m de gard lățime care este situat la 6 m mai sus de drum de strada.La fel au și vecini mei din stingă ,primul vecin și al doilea gardul mai sus de strada cu alte cuvinte avem un tapusan sau un maidan pina in strada.Eu nu am probleme cu vecini din stingă care avem intrarea din maidan.Am probleme cu vecinul din dreapta care are toată esirea pina în strada dar parca mașina la mine pe tapusan în poartă ,acum nu mai parchează mașina dar o întoarce la mine pe maidan el și alte multe mașini și fiind neasfaltat e noroi și mizerie.Nu pot să spun nimic sare la bătaie și spune ca este medeanul satului și ca are dreptul să facă ce vrea pe el.Intrebarea mea este ce pot face sa mă duc cu gardul și eu pina in strada și dacă se poate .Multumesc pt un răspuns.
Buna ziua!
Am de facut succesiunea dupa parinti- suntem 3 mostenitori prezenti si 2 probabili( exista o poveste in familie ca tatal meu ar mai fi avut 2 copii recunoscuti inainte de casatoria cu mama, desi el nu a declarat niciodata aceasta).Problema e ca pt cei 2 posibili copii nu stim nume, domicilii( situatie probabila acum 70 ani, fara nici un fel de date).
Notarii au refuzat dezbatere succesiune, iar avocata pt actiunea in instanta refuza sa ia in considerare posibilii necunoscuti.E in regula sa merg inainte cu succesiunea in instanta doar cei 3 prezenti?Nu avem de unde sa-i scoatem daca chiar or exista real.Multumesc
Bună ziua, am contul blocat la intesa sanpaolo Bank din cauza unei popriri, pe acest cont îmi intră și bursa socială a fetei mele, suma este deblocată după un timp, însă întotdeauna mi se trage o taxa de 18 lei din bursa ca fiind taxa băncii pentru gestionare poprire. Este legală aceasta taxa? sau există posibilitatea ca această sumă sa nu mai fie trasă? Vă mulțumesc.
Mai am foarte puțin și nasc nu m am înțeles cu familia soțului , soțul ma lăsat ,și acum nu mi dau pace e posibil să vină să mi ia copilul ?
Bună ziua, mi a fost respinsă contestația unui PV, hotărâre din 20.11.2024 cu drept de apel 30 zile. Comunicarea acasă am primit o în data de 3.12.2024, nu am făcut apel, rămâne definitiva la 30 zile de la hotărâre sau de la comunicare? Cat timp am pentru a preda permisul după definitivare? Mulțumesc!
Buna ziua
As dori sa știu ce proceduri trebuie sa urmez.
Numele meu actual de familie este BAERAM al tatălui meu la fel dar la noi este o greseala pentru ca toate rudele noastre au numele de BAIRAM. Ce proceduri trebuie sa urmez să-mi schimb numele din BAERAM in BAIRAM?
Bună ziua! Problema mea este legata de un teren cumpărat de mai mulți ani și pe care anul acesta am început demersurile pentru a construi o casă. Când arhitectul aproape a finalizat proiectul, am fost anunțați ca exista un PUZ al primăriei Alba din 2020 ( lucru pe care noi nu- l știam, noi avem achiziționat terenul de peste 10 ani) în care strada pe care locuim se va largi și ni se va lua din teren, conform acelui PUZ 60 mpatrati din teren. Vreau sa specific ca terenul este micut, doar 340m pătrați, iar dacă ni se iau cei 60 m2 teren, noi mai rămânem cu 280m2, asta impiedicandu- ne sa mai putem construi o casă cum ne dorim pe acest teren. Ce doresc sa știu este dacă primaria are acest drept de a lua doar din terenul nostru atât de mult fără sa ne ceara părerea, fără sa ne anunțe, sau fără sa ne despăgubească în vre- un fel. ? Ce se poate face? Mulțumesc!
Bună ziua. Am cumpărat un imobil în stare f proasta pe persoana fizica. Dețin un srl și as vrea sa fac un contract de comodat pentru a putea deconta cheltuieli cu reparația imobilului. As dori sa știu ce obligatii am eu ca srl. Am deja un sediu social al firmei iar la locația respectiva nu se vor desfasura activități comerciale. Este ogligatoriu sa l declar ca și punct de lucru? Intenționez sa fac asta doar după ce finalizez lucrările cu reparațiile. Este ok dacă procedez asa?
Bună seara, o întrebare a-și avea ,mama mea a fost dusa în urgenta cu insuficienta respiratorie,și din urgenta transferata la spitalul de plămânii, dar doctor de acolo nu ia făcut nici un consult medical ,și ia fost dat un tratament banal cu augumebtit și lăsată sa plece acasă, și din păcate a doua zi a survenit decesul ,ce pot face în acest caz de malpraxis
Bună dimineața! Îmi cer scuze ca vă deranjez
Întâmpin și eu o problemă
Eu am împlinit 18 ani în vară și până la vârsta de 18 ani am fost crescută de o familie (am fost luată prin tutela definitivă și irevocabilă a nu se confunda cu plasament) iar până la vârsta de 18 ani am primit o indemnizație care era un venit de mare ajutor la mine în familie
odată împliniri de 18 ani acea indemnizație mi a fost suspendată pe motivul ca nu mai sunt sub tutela părinților dar eu sunt inca eleva
daca familia care m-a crescut hotărăște să mă “de a afară din casă” pe motivul ca nu mai sunt sub tutela lor eu cu ce as putea sa ma întrețin fiind o elevă în clasa a12a
Nu ar fi normal sa beneficiez de acea indemnizație pana la terminarea studiilor?
va rog frumos sa ma ajutați cu o părere
am fost și la dgaspc la mine în județ și mi s-a spus ca copii luați prin tutelă după 18 ani nu mai beneficiază de indemnizații dar din nou dacă doamne ferește ar deceda părinții de acum s au m ar da afară din casa pe motivul ca nu mai sunt sub tutela lor eu cu ce ar trebui sa ma întrețin dacă sunt eleva.
Bună ziua.
Întrebarea mea este referitoare la un credit cu buletinul făcut cu peste 10 ani în urma la o banca din România in valoare de 10000 euro. Datorita încheierii contractului de munca cu angajatorul din acea perioada si imposibilității de plata nu am reușit achitarea acelui credit. Menționez ca am primit acum câțiva ani o scrisoare cum ca banca a cedat recuperarea banilor la o firma de recuperări creanțe.
Care este procedura? Am înțeles ca astfel de credite sunt prescrise daca banca nu mai are nici un fel de contact cu mine.
Întrebarile mele sunt:
Este posibil sa fie încă activ acel credit?
Este posibil sa fie trecut la Anaf?
Este posibil sa fiu încă înregistrat la Biroul de Credit?
Ce recomandări aveți în această situație?
Va mulțumesc anticipat!
am condus un atv mic de 155 cc, fara viteze, pe un traseu montan. Am gresit drumul la o bifurcatie si am ajuns intr-un sat, printr-o padure. la sfatul unui trecator si pentru ca imi era teama sa ma intorc singura prin padure, am intrat pe drumul principal cu intentia de a merge 300 de metri pana la un alt drum nepublic care urca pe munte. dupa cativa zeci de metri atv-ul s-a defectat, i-a sarit lantul, s-a oprit brusc si a derapat in sant . eu am cazut, am suferit o fractura deschisa antebrat grava soldata cu operatie cu tije si suruburi care o sa fie scoase cu o noua operatie dupa un an. accidentul a fost inafara traficului, drumul comunal. politia a incadrat dosarul la conducere fara permis vehicul neinmatriculat, sunt femeie, fara antecedente , 58 ani, angajata si casatorita. au trecut cinci luni, am stadiul de suspect din spusele politiei, nu am fost chemata la procuror. as vrea sa stiu daca o sa pot incheia un acord de recunoastere a vinovatiei si ce pedeapsa risc in cazul meu, stiu care este pedeapsa conform legii. desemenea as vrea sa stiu daca as putea obtine renuntarea la pedeapsa, eventual o amenda. Multumesc.
Sunt tatăl unei fete de 16 ani și a rămas însărcinată cu prietenul ei de 20 ani și jumătate acum nu-și asuma spunând că nu este pregătit pentru asta menționez sarcina are 5 luni noi aflind cu 3 săptămâni în urmă ce se poate face penal mulțumesc
Buna ziua,
O intrebare scurta, plata unui serviciu pentru bugetul local poate fii mai scumpa online cu 5% fata de plata la casierie? Concret plata pentru prelungirea locului de parcare este cu 5% mai scumpa daca introduci datele online, trimiti documentele scanate si platest online decat daca mergi la casierie stai cateva ore la rand si face totul un angajat la ghiseu. Mi se pare o anomalie totala dar legal ce spune?
Asa tin minte ca pe vremuri era o restrictie, cand bancile fortau plata cu cardul in magazine (atunci am avut un magazin), ca nu ai avut voie sa ceri in plus bani fata de pretu cahs?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cu stima, Tibor
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati am nevoie urgenta de un sfat
Fac servicii foto-video. Am avut in noiembrie clienti la care le-am lasat la jumatate de pret nunta adica la 3100 lei si fotograf si cameraman le-am facut tot felul de concesii la nunta ca s-au purtat cam urat pe acolo. Dar nu e vb de asta E vb de faptul ca editorul care a editat montajul video a scos un montaj cu sacadari cu unele intreruperi. L-am predat asa dar intre timp le-am zis ca editorul va face alt montaj corect pt ca brutul adica filmarile brute sunt bune. Azi editorul imi va da alt montaj video sper ok pe care il voi preda iar clientului.
Problema e ca in saptamana asta cat a trecut de la prima predare a stickului cu pozele care sunt bune si cu video care are unele defecte, in sapt asta editorul a tot lucrat la alta editare, dar clientii au dat dovada de rea vointa nu au vrut sa inteleaga situatia si tot imi spunea pe whapp ma bombarda cu mesaje ca vrea banii inapoi, eu le raspundeam frumos incercand sa ii fac sa inteleaga, iar ieri a inceput sa imi tot scrie ca ma da in judecata. In timpul asta editorul lucreaza urmand ca azi sa imi dea editarea corecta fara sacadari. Aveam intelegere cu ei sa le dau alte stickuri cu noul montaj video maine.
Mentionez ca acesti clienti au dat dovada pe parcurs de multa prosite- asta e cuvantul- rautate si nesimtire. Au fost cei mai difcili clienti intalniti pana acum desi le-am lasat la juma de pret.
FOARTE IMPORTANT s-ar putea este faptul ca contractul este intre persoane fizice, adica o intelegere scrisa de patru pagini. Acolo scrie nr de poze si cate ore de montaj video se preda si altele. Oricum ca si nr am indeplinit am predat mai multe poze decat scrie acolo, si pe video montajul are mai mult de 3 ore cat scrie acolo. Doar ca nu le place ca are purici si filckr la petrecere. Ce sa fac? Sa dau banii inapoi?
nu ar merita pt ca au muncit mai mult oameni la editari si pt ca eu i-am platit pe editori. Apropo s-a filmat cu camerele mele video. Oricum montajul final facut zilele astea de editor pe care urmeaza sa il predau este tot cu purici nu f evident dar sunt. La petrecere era lumina slaba
Bună ziua. Am o problemă cu un dosar de amenințare despre cea cu care am fost într-o relație de concubinaj să zic și ea a apucat de mia înregistrat convorbirea pe număr la finalul relației și a avut și mesaje pe mesenger ca dovada.ea a mers cu dovezile la politie și a declarat amenințare gravă despre ea și copii ei și soțul ei.care eu nu am știut până când am aflat în acel moment. Am fost căutat de politie și jandarmi de câteva ori.acum din nou eu sunt plecat într-o altă țară.
Buna ziua!
Numele meu este Ioana si as avea nevoie de asistenta juridica in speta unor prieteni apropiati.
Cei 2 au facut un copil (acum are 2 ani), nu sunt si nu au fost niciodata casatoriti si nu mai formeaza un cuplu de cand avea copilul 6 luni.
Minorul a fost recunoscut de tata, poarta numele lui si la momentul actual locuieste teoretic cu mama. Spun teoretic deoarece au stabilit o conventie verbala (nimic official, nici macar scriptic) in care copilul sta in timpul saptamanii cu mama fiind la cresa si in weekend cu tata.
Practic, nu se limiteaza strict la atat, ambii parinti fiind angajati, indiferent de perioada saptamanii, copilul sta cu mama, tata sau cu membri din familia extinsa (bunici, unchi, matusi) in functie de disponibilitatea lor.
De curand mama s-a gandit ca ar vrea sa incerce munca in afara granitelor Ro si dupa o perioada de acomodare (2-3 luni spune ea, timp in care i-a propus tatalui sa aiba grija el de minor exclusiv) vrea sa ia copilul cu ea.
Tatal, bineinteles, nu este de acord cu plecarea minorului din Ro.
…
Care este statutul juridic al celor 2 privind custodia minorului?
Cine este tutorele legal al copilului?
Ce se poate face din pc de vedere legal pentru a impiedica plecarea copilului?
Ce alte detalii importante ne puteti da pentru a sustine tatal?
Va multumesc anticipat!
Zi cu spor!
Bună ziua. Am nevoie de o lămurire asupra unui lucru privind o moștenire. Suntem 5 frați, mama trăiește, eu și familia mea stam cu ea in casa ei, eu ocupandu-ma de casă, am făcut fântână, am tras apa in interior, am reparat pereții, am schimbat ferestrele iar pe viitor doresc sa schimb cu termopane ferestrele, ușile și alte lucrări de modernizare. Toți frații înafara de unul vor să cedeze casa mie (terenul pe care e casa îmi revine), întrebarea mea este pentru partea care îi va reveni din casa fratelui meu care nu imi cedează, se va lua în considerație și investitiile făcute de mine, sau cum voi plati partea lui, dar la casa in sine fara a plati și investitiile făcute de mine. Mulțumesc frumos pentru îndrumare. O zi buna va doresc.