De ce sa petreci ore intregi de cercetari pe Google, citind pareri pe forumuri, incercand sa iti dai seama ce spune legea si cautand un raspuns cat mai bun pentru problema juridica pe care o ai tu?
Fiecare caz juridic este unic si doar un profesionist in avocatura te poate lamuri pe deplin si te poate sfatui cat mai bine sa actionezi in directia care iti aduce avantaje. Acum este mai simplu decat oricand sa faci acest lucru, pentru ca s-au lansat serviciile de avocatura la distanta.
Fenomentul a fost grabit in Romania de pandemia COVID-19 care a rapus o lume intreaga, dar bine venit intr-o era hyper-tehnologizata, cand fiecare minut este pretios pentru omul modern.
Astfel, serviciile juridice online va ofera acum posibilitatea de a adresa o intrebare de natura juridica unui profesionist si de a primi raspunsul dorit. Puteti merge dincolo de o simpla intrebare, spre o consultatie online, cu un avocat online.
Procedura este foarte simpla. Faceti rezervarea online la data si ora care va avantajeaza cel mai mult, platiti prin card si apoi aveti parte de consultatia propriu-zisa. Aceasta se poate realiza prin Skype sau Zoom, dar si prin telefon sau alte platforme de interactiune similare.
Beneficii consultanta juridica online prin telefon
Avantajele sunt imense. Poti beneficia de sfatului celui mai bun avocat , fara ca macar sa fie necesar sa te deplasezi la biroul de avocatura sau sa te ridici de pe canapeaua pe care stai confortabil. Avocatul analizeaza exact cazul tau (daca este necesar, evaluand si documentatia pe care o trimiti in prealabil pentru verificare) si iti ofera cele mai bune si viabile solutii si indrumari.
Datorita acestui serviciu, in Romania chiar si cele mai mici si aparent nesemnificative chestiuni juridice isi pot gasi mai usor rezolvare. Tarifele de consultanta sunt in general mai mici si exista o transparenta mai mare. Poti alege usor dintre mai multi avocati, poti citi review-uri si poti studia detalii despre experienta practica a avocatului pe care intentionezi sa-l angajezi pentru o consultatie online. In plus, ai marele avantaj de a putea discuta rapid si simplu.
Pentru romanii din diaspora
Inclusiv romanii din diaspora care vor sa rezolve acasa niste probleme de natura juridica, pot apela la o consultanta online pentru a evita deplasarea in tara. Unele case de avocatura au avocati care vorbesc limbi straine fluent – engleza, italiana, spaniola, franceza etc.
Avocat gratuit
Acum primesti raspuns pentru problema ta juridica, direct online si gratuit. Intra pe pagina noastra, lasa intrebarea si un avocat iti va raspunde. Vei fi indrumat cu ceea ce trebuie sa faci in continuare, indiferent de natura cazului juridic.
Oferim raspunsuri la intrebari din orice ramura de drept:
- drept comercial
- drept civil
- dreptul medical (malpraxis)
- dreptul comercial
- dreptul fiscal
- dreptul familiei etc.
Gratuit pentru divorturi
Te-ai decis sa te separi de partenerul sau partenera ta insa divortul este prea complicat pentru a se finaliza la notar pe cale amiabila? Intreaba acum gratuit tot ce te intereseaza despre tutela copiilor, pensie alimentara, partaj, program vizite etc.
Gratuit pentru mosterniri, testamente, revendicari proprietati
Vrei sa revendici o mostenire sau sa-ti scrii testamentul ca sa lasi mostenire anumitor persoane? Vrei sa revendici un teren, o casa, un apartament sau alt bun? Avocatii nostri profesionisti sunt pregatiti sa-ti raspunda la orice intrebare, direct online. Vino si adreseaza intrebarea ta. In cel mai scurt timp vei primi raspunsul legal oferit de un specialist.
Pentru accidente, vatamari corporale, daune rutiere, alcool la volan
Doresti sa afli parerea unui avocat despre unul din cazurile enumerate mai sus sau altul similar? Acum poti face acest lucru foarte usor, direct prin Internet. Acceseaza pagina noastra, completeaza intrebarea ta si vei primi consulanta rapida si raspuns gratuit din partea unui avocat.
Ma intereseaza care sunt distinctiile intre obiectia de neconstitutionalitate si exceptia de neconstitutionalitate. Multumesc mult!
Buna ziua,
in cadrul unui apel la un proces civil legat de custodie, stabilire program de vizita si pensie alimentara, am facut o cerere de suspendare parţială a executării sentinţei civile prin care doream ca instanta sa nu permita tatalui sa ia copilul la domiciliul lui in vacanta de sarbatori pana la solutionarea apelului. In decizia definitiva emisa in 29.03.2022, instanta constata ca ramasa fara obiect aceasta cerere,
având în vedere faptul că perioada pentru care se ceruse suspendarea fusese depăşită la momentul fixării primului termen de judecată în apel şi cu atât mai mult la data pronunţării prezentei hotărâri fara a face vreo referire la cautiune.
In acest caz eu mai pot recupera catiunea in valoare de 1000 lei? cum?
Va multumesc pentru raspuns!
Bună ziua. În urmă cu un an și jumătate bunica mea a decedat. Mama mea singura moștenitoare dorește să dea o declarație de neacceptare a succesiunii ca ulterior eu singurul nepot și fiu să deschid succesiunea. Nelămurirea mea este daca succesiunea o deschid după sau înainte de declarația de neacceptare a succesiunii. Vă mulțumesc anticipat pentru ajutor.
buna ziua am contractat un credit de nevoi personale prin 2007 . nu am mai platit ..si dupa 14 ani tot primesc mesaje de la eosKsi de recuperare a creditului de 10000 de lei . Am inteles ca, ceea ce fac recuperatorii e ilegal . cum pot solutiona problema creditu a fost facut la BRD
Buna ziua , locuiesc in germania si am un apartament pe care doresc sa.l inchiriez in romania. Chiriasul ar dorii inregistrare la anaf pentru ca este decontata chiria . Se poate sa inchiriez eu la o persoana x si el sa inchirieze cu inregistrare la finante mai departe? nu doresc sa fiu inregistrat eu pentru ca am cateva dezavantaje in germania. Va aparea numele meu undeva ?Va multumesc
Buna ziua.Am fost prins cu 3 ciocolate furate cu valoare totala de 12 lei.Miau luat amprete si fotografii.Au zis la politie cami fac dosar penal.zce mi se poate intimpla in acest caz va rog.multumesc
Buna ziua,
Doresc să va întreb ce beneficii au Români din diaspora care se întorc și își fac firma in țara? (
Bună ziua,locuiesc împreună cu soțul meu in Olanda de un an și jumătate. Noi ne-am căsătorit în România dar el este din Sri Lanka,deci este cetățean Sri Lankez. Pe perioada in care a locuit în România a avut permis de rezistență familiala eliberat de autoritățile române…când ne-am mutat în Olanda a aplicat pentru un permis de rezistență aici și acum are permis de rezidență familială eliberat de autoritățile olandeze. Mă interesează,in caz de divorț unde aș putea divorța. Pot divorța în Olanda? Și dacă da, unde anume…la ambasadă,la un notar și care este procedura?
Buna dimineata!
Referitor la concediul fara plata si concediul medical,un angajat al Institutiei Statului poate sa lipseasca 365 de zile de la serviciu,fara ca angajatorul sau ITM-UL sa ia masuri?Ce parghii au aceste institutii de a sanctiona angajatul in aceasta situatie?
Buna ziua. Cei de la Apa Nova Serv înpreuna cu un executor au venit la domiciliu și m-au debranșat de la rețeaua de apă caldă si rece pe motivul datoriilor. Am incercat sa fac o eșalonare și mi-au vorbit urat și executorul și cei de Apa Nova Serv. Și may amenințat că nu o sa dureze mult până o să îmi ia și apartamentul. Acum mă interesează cat timp am până își pun in aplicare planul de a scoate apartamentul la vânzare??? Precizez că am fost in aceeași zi la Apa Nova Serv sa dau o parte din datorie și restul sa îi dau în rate și mi-au vorbit mai urat ca cei care au venit acasă!!! Citez:” Poți să faci ce vrei că până nu achiți toată suma nu vei avea apă și să pregătești cheile de la apartament că nu o sa mai stai mult acolo”.
Buna ziua! Problema sta in felul urmator : Sotul meu a comis o infractiune de furt calificat in anul 2011 , a sustras niste țevi de metal de pe un teren pe care l-a crezut abadonat(o fost plantatie de hamei) ,procesul a durat din 2012 pana in 31. 03. 2015 , pentru care a primit condamnare de 3 ani de inchisoare cu suspendare si 2 ani de incercare. In 20. 12 . 2019 a fost prins la volan cu o alcoolemie de 0.68 in aerul expirat . Pentru aceasta fapta a fost judecat si procesul s-a incheiat pe 31 01 2022 si a primit o amenda penala in valoare de 3000 de lei si i s-a revocat beneficiul suspendarii pedepsei de oarece fapta a fost comisa in timpul ultimului an de incercare ! Am facut apel , unde avocatul a mizat pe faptul ca sotul este producator agricol , fermier si in cazul in care ar fii inchis nu ar avea cine sa aiba grija de animale . Recursul a fost respins ca nefondat ! Intrebarea mea este daca se mai poate face ceva pentru a ataca aceasta decizie ? Deoarece din mai multe puncte de vedere nu este corecta! Inteleg ca din punct de vedere legal este corecta dar nu se putea tine cont de faptul ca sot nu este un infractor care trebuia pedepsit fupa 11 ani de la comiterea primei fapte plus ca la dosarul cu alcoolemia am adus dovezi ca el a fost nevoit sa plece cu masina deoarcece era o problema la ferma si nu gasise pe nimeni sa il duca . Adica ar fi trebuit sa se tina cont de niste circumstante atenuante .
Buna ziua!
Locuiesc in America , NY
Ma puteti ajuta , ptr reinoirea pasaportului romanesc?
Daca puteti sa mi raspundeti pe e-mail . Confidential
Multumesc!
Bună ziua,, vă rog spuneți dacă pot să-mi fac buletin de identitate cu adresa garsonierei pe baza testamentului notarial lăsat si a cărții funciare până la succesiune,,, proprietara imobilului a decedat și nu are moștenitori,,, eu am avut grijă de ea ,,,,ce modalități am să-mi trec domicilicu cu adresa imobilului,,,, mulțumesc frumos,,,
Buna ziua;
Am depus la DGASPC Calarasi dosar de înscriere în grad de handicap.
Diagnosticul meu este surditate mixtă bilaterală cu prag auditiv sub 70 de dB,conform diagramelor auditive ,deci ma înscriu la handicap accentuat.
Printre docum.medicale solicitate era si sa prezint document cu istoricul bolii.
Eu am acum 67 de ani.
In 1977,am facut un control (audiograma)la Spitalul Studentesc Bucuresti.Mi s-a spus că am nervul acustic de la urechea stângă afectat si ca nu exista tratament .
Dacă mi s-a spus că nu există tratament,nu am mai mers anii următori la medic.
Deci singura dovadă a debutului bolii mele este la Spitalul Studentesc București.
Am aflat că spitalul s-a desființat în 2003,dar nu se stie unde au fost duse doc.medicale.
In incercarea de a găsi unde sunt doc.medicale ,am scris la Arhivele Naționale,Ministerul Sănătății,Ministerul Muncii,Guvern si Avocatul poporului .Am primit de la aceste instituții raspuns ca nu stiu unde sunt doc solicitate.
Am atasat la dosarul de handicap toate aceste răspunsuri de la instituțiile statului,dar nu au fost luate în considerare și mi se cere-n continuare debutul bolii.
Intrebarea mea-ce lege a arhivarii era pe vremea comunismului si pe ce perioadă se păstrau aceste doc medicale.
Buna ziua,as vrea sa stiu daca concubinul meu poate sa isi ia copilul la el pe motiv cae divortat la notar si clauzele au fost sa fie copilu la mama dar au acelasi drepturi…
As vrea sa stiu daca poate sa mearga cu politia si sa ia copilul…sa stea si la el daca au aceleasi drepturi…
Buna ziua. Am o problema pentru care as vrea un sfat: stiu ca in Romania mentalitatea e ca daca nu iti convine un loc de munca, poti sa pleci, dar nu mai merge asa. Recent am fost diagnosticat cu tulbulare bipolara, care de multe ori se face in urma stresului profesional. Exista cumva vreo modalitate de a da aceasta firma in judecata, sau a cere niste daune moreal, sau ceva. Nu ma pricep, stiu ca prin mentalitatea comunista a celor care citesc problema mea o sa para ridicola, dar problema mea e foarte grava. Multumesc, astept raspuns aici
Buna ziua. M-a confrunt cu o problema, in anul 2019 m-am înscris la facultate, Menționez ca înscrisă am fost la taxa, in anul 2 am fost trecută la loc bugetar întrucât am luat note ok. Astfel au trecut ceilalți 3 ani de facultate cu toate examenele luate si licența pregătită ca sa m-a sune astăzi de la secretariat si sa mi se spună ca am de plătit taxa de școlarizare pentru anul 2,3,4 in valoare de 7500 lei.Menționez ca avem platforma online unde nu era specificata nici o taxa de plata, la fel toate notele si creditele luate erau trecute instantaneu acolo lucru ce era imposibil in cazul in care aveam ceva de plătit, la fel am fost nu odată la contabilitate si la secretariat unde mi s-a spus ca nu am de plătit nimic. Ba mai mult pentru semestrul 2 din anul 4 am bursa in valoare de 700 lei. Întrebarea suna in felul următor, cât de legale sunt acțiunile facultății si ce am de făcut acum?
Buna ziua!Am postat pe un grup întrebări despre situația unei grădinițe (Ilfov) care activează și ca școală pentru clasele0,I,II,III,IV și am.atasat și câteva poze fara sa cer permisiunea și bineînțeles că am fost chemată de conducere , unde nu a avut loc o discuție linistită, de intimidare și chiar amenințată ca mi se face dosar penal.Postarea am adresat o către primărie ca un părinte responsabil și care dorește condiții necesare pentru copilul meu , am vrut doar niște răspunsuri, nu intenția de a iniția vreun conflict .Care sunt drepturile copilului, unde am gresit cu această postare și ce pot face in aceasta situatie, cui sa ma adresez? Multumesc
Buna seara am și eu o întrebare ! In anul 2020 m-am despărțit de fostul soț și am băgat divorț , sa terminat divorțul in 2021 , eu când am băgat divorțul l-am cunoscut pe actualul soț care sunt acum și avem și un copil de 7 luni , noi fiind plecați in Germania am născut in Germania copilul are toate actele de Germania , ne-am dus in România săi facem pașaportul doar ca mai întâi de toate trebuia certificatul de naștere legalizat le-am făcut și pe astea ca răspuns sa primesc ca nu-i pot face certificatul de naștere al copilului ca trebuie sa fac test de paternitate și sa dau fostul meu soț in judecată și sa recunoască ca nu este copilul lui ! Este posibil așa ceva ??
Buna ziua, va intreb eu am studii medii economice, am in schimb niste cursuri de contabilitate, am facultate de stinte economice dar pe Marketing.
Intrebarea mea este:pot indeplini functia de cenzor la o asociatie de proprietari?
Bună ziua…ma numesc Iakab Alexandru și am următoarea problema…am avut 2 popriri pe salariu puse de executori o parte din bani sau virat …o parte nu a virat firma..mi sau retinut mai mult decât trebuia de catre angajator deoarece aveam poprire și pe conturi și mi sau luat și din conturi bani…eu am plecat din firma ..mi sa dat o adeverință cu banii reținuți conform popririi puse de executori..am trimis hârtia executorilor cu sumele poprite și spre stupoarea mea mi se spune sa recuperez eu banii pe care dansi au obligat firma sa mii retragă asa ceva nu se poate…pot da executorii în judecata??? sau ce trebuie sa fac..firma a spus ca nu mai e treaba mea..multumesc
Bună ziua tatal meu vrea sa ma evacueze eu am facut casa pe proprietatea lui pe atunci nu avea acte era proprietatea bunicilorce se poate intampla
Buna ziua,
Intrebarea mea este:
Mama mea vrea sa treaca dreptul sau de uzufruct viager pe numeme meu. Am fost la un notar public, unde ni s-a spus, ca fara prezenta nudului proprietar nu se poate face
.
In Art. 714 Noul cod civil scrie clar:
SECŢIUNEA a 2-a
Drepturile şi obligaţiile uzufructuarului şi ale nudului proprietar
Art. 714
Cesiunea uzufructului
(1) În absenţa unei prevederi contrare, uzufructuarul poate ceda dreptul său unei alte persoane fără acordul nudului proprietar, dispoziţiile în materie de carte funciară fiind aplicabile.
Atunci de ce trebuie sa fie prezent si nudul proprietar la notar pentru a face aceste acte?
(Mentionez, ca nudul proprietar nu vrea sa vina in tara pentru asta)
Multumesc anticipat!
Cu respect, G, Gavril
Bună ziua,
dacă am semnat recepția unui apartament în bloc nou și am constatat apoi că nu sunt metri pătrați cât trebuia, mai pot face ceva? Urmează să semnez contractul la care nu renunț, însă aș dori discount iar ei nu sunt de acord
Bună seara, bunica soțului vrea sa treacă apartamentul in care stam noi doi doar pe numele soacrei si al soțului, întrebarea mrs este eu as avea vreun drept in afara de bunuri.. Mulțumesc!
Bună ziua ,am un bebeluși de 10 luni care este pe numele tatălui sau,concubinul meu,as dorii sa părăsesc Marea Britanie împreună cu bebelușul cu destinația România. Pot călătorii fără tatăl bebelușului?
Buna!Mi am internat mama intr un azil de batrani,ea neavand posibilitatea de a se deplasa.La ultimele analize a fost depistata cu dementa si creier atrofiat si nu mai poate pe viitor sa se deplaseze sau sa se intretina.Detine un apartament pe care eu din strainatate nu pot sa il administrez.Care sunt pasii legali ca eu sa pot sa vand apartamentul ,sau ce pot face cu apartamentul ca banii sa mearga la casa care se va ocupa de ingrijirea ei.In prezent eu suport toate costurile .Va multumesc anticipat.
Bună ziua! Am fost pe data de 29.03.2022 într-un service in Focșani pt o geometrie roti. Nu am fost lăsat să asist la operațiune din motive de siguranță. După un timp vine mecanicul și spune că geometria pe spate nu se poate regla din cauza unor șuruburi foarte ruginite și că acestea trebuiesc tăiate cu polizorul unghiular. Această operațiune avariază și niște brațe ale suspensiei care trebuiesc astfel înlocuite. Fiind inginer de meserie și cunoscandu-mi bine mașina, am refuzat această operațiune și am plecat direct acasă unde am verificat singur acele șuruburi. Acestea erau în perfectă stare și nu trebuia intervenit cu flexul. Practic, mecanicul, susținut de conducere, incerca sa „ufle” nota de plată (manopera, adaos comercial la piese…). Le-am trimis pe WhatsApp pozele doveditoare, nu au recunoscut nimic și „m-au trimis la plimbare”. Nu mi-a plăcut altitudinea lor și le-am lăsat o recenzie negativă pe pagina lor de Facebook, unde mai existau câteva negative. Au șters pagina și au făcut altă cu aceeași denumire, același nr de contact, practic aceeași firmă. Am lăsat și aici aceeași recenzie, copy-paste, cu poze doveditoare….. Au răspuns spunând că la 01.04.2022 s-a schimbat conducerea administrativă a firmei și că noua conducere nu își asumă ceea ce s-a întâmplat înaintea lor. Știu sigur că acest schimb a fost făcut între tata si fiu, firma având aceeași denumire, aceleași date de identificare, nr ttelefo, același site in care se laudă cu experienta de 25 ani etc. Mi-au cerut să șterg recenzia și să îmi cer scuze public, tot printr-o postare sau recenzie la acea pagina. Nu am făcut acest lucru și după un timp am primit o notificare de la un avocat in care mi se spune că am termen de două zile sa șterg recenzia și să îmi cer scuze public, motivând că le-am denigrat imaginea, ei nefiind aceeași persoană juridică cu cea de dinainte. Altfel mă acționează în judecată și cer daune materiale. Nu am certitudinea că ei chiar au schimbat conducerea, in notificare spunând că acest lucru s-a întâmplat în urma rezoluției nr. 3131 din 04.05.2022 pronunțată în ședință publică de către Oficiul National al Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Vrancea. Ce mă sfătuiți să fac? Mulțumesc mult anticipat!
Buna ziua . Am dublu cetatenie eu pot sa refuz la incorporare in armata romana?
Buna ziua! Am incheiat un contract de asistenta jurifica la 25.10.2021 cu un avocat caruia i am achutat integral onorariul, in 2 etape ( la 25.10, respectiv 19.11.2021). Singura activitate intreprinsa de avocat a fost redactarea intampinarii pe care a depus o in format ilizibil pe emailul judecatoriei ( aspect consemnat de instanta de judecata in incheierea de sedinta publica).nu s a prezentat la niciun termen de judrcata ( unul a fost pe 12 01 , altul pe 23.02) . Nu a depus teza probanta si nici datele martorilor, fiind decazuti din proba testimoniala.la 03 03.2022 am anuntat o ca reziliez contractul din cauza neideplinirii oblig contractuale.am incheiat ulterior un contract cu un alt avocat care sa mi reprezinte interesele.acesta a fost nevoit sa intenteze un nou proces pentru a putea reintra in primul si sa mai reuseasca sa indrepte lucrurile.pot sa l actionez in instanta pentru raspundere contractuala pentru a mi recupera onorariul achitat pentru care nu si a indeplinit obligatiile asumate?as avea sanse de castig? Sau ce as putea face pt recuperarea banilor pierduti? ( baroull a respins plangerea ca nefondata in pofida tuturor dovezilor) Multumesc pt raspuns.
Bună ziua. Doresc sa stiu:
1. Sunt pensionara la limita de varsta. Pot lua in intretinere pe fiica mea care este majora și nu realizează venituri.
2. Dacă DA, fiica poate dobândi statutul de coasigurat în sistemul național de sanatate?
3. Dacă DA, fiica poate beneficia de pensie de urmaș după decesul meu?
Mulțumesc.
Buna ziua .
Acum 18 ani am cumpărat o casă.
Pe contract pe casa care am cumpărato atunci,mai sunt doi frați cu 1/8 fiecare de care trebuia să mă achit și nu am făcut-o .
Întrebarea mea este ,se prescrie asemenea fapte ,după 18 ani de neachitat acele două părți de care trebuia să mă achit ,sau trebe plătite cele două părți de 1/8 fiecare ?
Multumesc
Părinți pot să îți ia bursa de merit în caz de ești minor
Sunt divorțată și sunt în partaj cu fostul , poate aduce o femeie în casa dacă nu sa finalizat partajul mulțumesc
Buna ziua!
Am o întrebare ,soția mea a moștenit un apartament,înainte de a ne cunoaște și a ne căsători ,acum noi dorim sa L vindem ,întrebarea este:
Eu sunt parte la vânzarea apartamentului?
Pe scurt situatia este urmatoarea:
Sunt unic mostenitor al matusii mele si comostenitor(20%) al unei case a bunicilor mei(parintii matusei)
In aceasta casa a locuit de 30 de ani nepoata unui prieten al matusii fara sa plateasca chirie si avand domiciliu in aceasta casa.
A fost considerat un serviciu adus prietenului lor. La decesul sotului matusii mele, acum 3 ani, matusa a devenit mostenitoare pe 80% din casa. Timpul trecand chiriasa a inceput sa-mi refuze accesul la casa si la vizitarea matusii, decat in prezenta ei.
Mentionez ca matusa a inceput sa aiba de acum 4-5 ani de probleme de memorie. Nu pot spune denumirea bolii pt ca mi s-a refuzat accesul la documentele medicale. Acum, am solicitat accesul la casa pt a depozita o mobila si am fost refuzat de chiriasa pe motiv ca e casa ei. A refuzat sa-mi prezinte ce acte detine. Sunt in situatia de a fi proprietar dat afara de chirias(fara acte de inchiriere) si fara a sti ce acte a semnat matusa mea. In cazul in care matusa a semnat acte in favoarea chiriasei ce posibilitate am sa le anulez. Ce sfat imi puteti da pt a iesi din acest impas.
Am avut un proces civil, mai precis un litigiu de muncă, pe care l-am câștigat definitiv. Am plătit avocatului suma de 5300 RON, dar în sentința definitivă apar doar 2800 RON, avocatul spunând că instanța a refuzat plata a 2500 RON. Vă întreb dacă este posibil așa ceva și cum aș putea recupera acei bani pentru care am chitanțe?
Bună ziua! Sunt suspect intr un dosar penal de violare a vieții private. Mai exact, persoana care mi a făcut plângere susține că am distribuit poze nud cu dumneaei. Dacă sunt găsit vinovat, ce pedeapsă pot primi?
A – De când se considera „înscrierea inițială la pensie“ din cuprinsul art. 170 alin. (3) din Legea nr. 263/2010, în cazul meu am ieșit în pensie de invaliditate la 10.05.2007, iar în 17.06.2014, respectiv, de când se aplica indicele de corecție?
B -În care din aceste situații erori materiale, de calcul sau al oricărei greșeli de redactare, omisiuni sau mențiuni greșite, intervenite în procesul administrativ de evaluare, prelucrare și redactare a datelor se incadreaza neacordarea indicelui de corecție retroactiv?__________________________ -LEGE nr. 263 din 16 decembrie 2010 Articolul 107 (2^1) Prin excepție de la prevederile alin. (2), în cazul unei erori materiale, de calcul sau al oricărei greșeli de redactare, omisiuni sau mențiuni greșite, intervenite în procesul administrativ de evaluare, prelucrare și redactare a datelor în vederea emiterii deciziei de pensionare sau a datelor înscrise în aceasta ori în sistemul electronic de punere în plată a deciziei, termenul general de prescripție nu se aplică pentru recuperarea de către beneficiarul dreptului la pensie a sumelor neplătite de către casa teritorială de pensii competentă.(la 02-05-2021, Articolul 107 din Sectiunea a 7-a , Capitolul IV a fost completat deARTICOLUL UNIC din LEGEA nr. 113 din 28 aprilie 2021, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 459 din 29 aprilie 2021)
Cu stima,
Bună ziua, vreau să dau un împrumut unei cunoștințe prin bonific bancar, dacă nu îmi înapoiază banii pot să merg în instanță, bonificul bancar este o dovadă?
Buna ziua!
Prin dispozitia primarului mi s-a desfacut contractul individual de munca. Tribunalul a dat o hotarare judecatoreasca prin care s-a dispus anularea dispozitie de desfacere disciplinara a contractului individual de munca, reintegrarea in functia detinuta anterior emiterii dispozitiei de concediere si obloga paratul, primarul comunei sa-mi plateasca despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care as fi beneficiat in calitate de salariat, incepand cu data la care am fost concediat si pana la data reintegrari Paratul a facut apel si i-a fost respins. Am facut cerere de punere in aplicare a unei hotatari judecatoresti ramasa definitiva. Am fost reintegrat in functia detinuta anterior, dar din punc de vedere al drepturilor banesti nu am primit nici un leu pana acum. A facut cerere de punere in aplicare a hotararii judecatorest catre un executor judecatoresc. Executorul judecatoresc a trimis adresa de executare paratului. De atunci adica acum 3(trei) luni nu s-a mai intamplat nimic. Am intrebat executorul judecatoresc care este termenul de punere in aplicare a hotararii judecatorest aflata in acest stadiu. Executorul judecatoresc a raspuns „Executarea poate sa dureze si 5(cinci) ani, Trezoreria nu-i poate bloca conturile mai devreme de sase luni”. Am intrebat daca in aceste conditii o sa primesc banii peste 5(cinci) ani, acestia sunt indexati cu coeficientul de inflatie. Executorul mi-a raspuns „trebuie sa faceti solicitare catre un expert contabil sa va calculeze suma cuvenita influentata de inflatie” Va rog puteti sa ma lamuriti ce trebuie sa fac? Eu inteleg ca institutiile statului trebuie sa fie respectate, dar pentru aceasta ele trebuie sa respecte drepturile cetatenilor. Nu este firesc atunci cind mergi la un executor judecatoresc, el trebuie sa se ocupe de rezolvarea problemei? Cand stiu eu ca o sa-mi plateasca drepturile ca sa merg cu o noua expertiza contabila, daca executorul spune ca poate sa dureze si 5 ani?
Buna ziua . Vă rog să mă lămuriți într-o problemă. În anul 1995 a murit mama ; fratele meu a dorit să facem dezbaterea moștenirei și am făcut-o ; mai târziu respectiv în anul 2005 a murit și tata , dar cu un an înainte (octombrie 2004) fratele meu , a fost cu tata la notar și a făcut un act de întreținere , de care eu nu am știut , dar pe care mi la arătat abia peste 7 (șapte) ani. Mentionez că cu aproximativ doi ani înainte de perfectarea acestui act (tatăl meu nu a semnat actual a pus degetul pentru că zice notarul că îi tremora mâna) tatăl meu a fost la un spital psihiatric și I sa pus diagnosticul DEMENȚĂ. SENILĂ .Așadar fratele zice că el este unicul proprietar(moștenitor) de drept a-l casei tatălui nostru ! Dumneavoastră ce părere aveți ? Legea ce zice ?
Buna ziua! Am si eu o intrebare , legata de anii de vechime si cum se procedeaza pt a iesii anticipat.
Am 27 ani vechime in Romania.
Mai am in Marea Britanie 15 ani pana acum
Eu am varsta de 53 de ani
O sa mai mucesc pana la varsta de anticipat
Cu cati ani pot iesii mai inainte.
Buna ziua!
Am un sechestru pe masina pus din ianuarie 2021. Mi-a fost retinut certificatul de inmatriculare al masinii de catre politie.
Masina este inca la mine. Nu am primit nici un alt act si nu am semnat nimic de primire a vreunei instiintari din partea executorului.
Cum pot afla detalii referitoare la suma pretinsa, perioada in care s-a pus sechestru si cat timp dureaza acest sechestru?
buna ziua,
firma la care lucrez acum intra in insolventa si vor închide magazinul in urmatoarea perioada, si noi sa ne dăm „demisie colectivă „.
Intrebarea mea este daca vom beneficia de somaj, ca ei asa ne-au promis.
Mulțumesc anticipat.
Buna ziua !! Mă confrunt cu următoare situație !! Lucrez la această firma de 3 ani jumătate și mi-am făcut o programare in august pt o mini vacanta la munte !! I-am anunțat din luna mai , sa îmi acorde o satamana concediu de odihna dar m-au refuzat pe motiv că nu au oameni deoarece sunt programați alții colegi de ai mei !! Este legal să îmi acorde concediu de odihna doar când vor conducerea firmei ?? Așa au făcut și în anii anteriori !! Pot face ceva in această privință ?? Va mulțumesc anticipat !!
Buna ziua!
Sunt executat silit prin poprire din 2015 iar in 2021 banca a cesionat creanta la Kruk. Nu am primit nici o notificare de cesiune. Mai tarziu am aflat ca a fost trimisa la o adresa la care eu nu mai stau de 15 ani si nu a semnat nimeni de primire. Confirmarea de primire cu mentiunea ca nu s-a predat plicul s a intors inapoi la Kruk. Se poate intelege ca mi a fost comunicata, dar totusi eu nu am primit nimic?
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns si sa imi spuneti si daca sa fac ceva. Multumesc
Bună ziua
Sunt mama unei fetite de 11 ani și 10 luni
Tatăl fetitei este decedat
As dori să știu dacă fetita beneficiază de pensie de urmas
Eu am doar o copie după certificatul de deces
Nu stiu dacă a avut vechime pe cartea de munca de unde se scoate această vechime
Fetita are autism și face terapii
Bună ziua!Pt o alcoolemie de 2,75 la volan ce consecinte sunt?Eram pe teritoriul Italiei.Saptamana viitoare are loc procesul.Agravez situația daca nu mă prezint?
Bună ziua
Stau la parterul unui bloc și sunt deranjata de un grup de copii care se joaca fotbal …pt ca poarta lor de fotbal este geamul și peretele meu .ma puteți ajuta cu câteva sfaturi?
Bună ziua,
În momentul când am încercat sa ies cu autoturismul din parcarea blocului am avariat ușor autoturismul vecinului care era parcat în spatele autoturismului meu, pe aleea de acces în parcare, blocandu-mi astfel ieșirea. Menționez ca nu era staționat pe un loc de parcare. Am mers apoi la poliție pentru a declara evenimentul și agentul constatator a decis că vina îmi aparține integral și mi-a dat un avertisment și o sancțiune de 3 puncte urmând ca vecinul să-și repare mașina pe asigurarea mea. Când am întrebat dacă vecinul nu are nici o vină pentru ca era parcat neregulamentar mi s-a răspuns ironic „Nu. Dacă era un copil trebuia să-l călcați pentru ca era acolo?”. Întrebarea mea este dacă s-a procedat și constatat corect sau în caz contrar ce pași ar trebui să urmez.
Va mulțumesc!
Bună seara. Cand a murit bunica mea s-a facut mostenirea: tatal meu a primit 3/4, iar bunicul meu 1/4. Frații tatalui meu au fost straini de succesiune. Bunicul s-a recasatorit la scurt timp cu o femeie ce avea 2 copii din alta casatorie. Dupa ce a murit bunicul in 1998 nu s-a mai facut succesiunea, a ramas asa. Din momentul respectiv impozitele si taxele pe casa si terenuri au fost platite de catre tatal meu pe numele lui. Tatal meu a murit in 2017, mama plătind de atunci impozitele. As vrea sa fac sucesiunea dar sunt multi mostenitori ce ar trebui chemati si nici nu aș putea lua legatura cu ei pentru ca sunt plecați in strainatate. Vreau trec totul pe numele meu si vreau sa stiu daca as putea aplica Uzucapiunea sau ce as putea face in situația aceasta.
Buna ziua.Am cumparat o casa in Cluj de la o batrana acum aproape 5 ani .Nestiind ce si cum ,dansa ne-a mintit ca are toate actele in regula si i-am dat toti banii pe casa .I-am facut transfer de bani si am mers la un avocat .Dupa acceea ne-a spus ca de fapt acela este un ante-contract si trebuie sa asteptam sa faca succesiunea si titlu sa ne faca actele.In antecontract avea termen 2 ani sa faca actele .Eu nu locuiesc in Ro dar merg anual. Cand am cumparat casa ne-am trecut la registrul agricol sa imi pot plati impozitul la casa dar cand am fost anul trecut se pare ca tot dansa este la impozit ,pe care soacra mea il plateste jumatate,dansa stand in casa la mine.Nu inteleg de ce nu vine impozitul pe numele meu .Nu pot trece nici facturi pe mine ,nu pot face nimic si dansa da vina pe sistem. I-am spus ca daca nu inainteaza actele o voi da in judecata si a inceput sa ma ameninte cu fiul procuror si primari pe care ii cunoaste .Va rog spuneti-mi ce pot face sa imi fac actele la casa ? Cineva mi-a spus ca daca plateste dansa impozitul imi poate lua casa inapoi .Ca actul care il am nu mai e valabil.Am dat foarte multi bani si am investit tot atat in casa .Multumesc
buna ziua am si eu o intrebare la dumneavostra…Tatal meu a murit anul trecut am facut succesiunea ,sintem in trei surori si mama,uan dintre surorile mele sa dus acasa la mama si sia construit ilegal un apartament deasupre casei in care traieste mama,dupa un timp sa certata cu mama si a batuto,acum ia sta mai mult acasa la mama si face ce vrea ,sai luat aproape tot curtea si casa e ca si cum ar fi a ei… Noi nu am facut divisiunea de bunuri, tinind cont ca mama are 5/8 nu poate sa vinda daca eu sint de acord.
Cu un certificat medico legal pe 3 saptamani farà spitalizarea ce se poate intampla? Multumesc frumos..
Buna ziua. Am primit o somație imobiliară în urma cererii de executare silită a Kruk-Investcapital ltd . Am avut un credit de nevoi personale luat în anul 2008 pe o perioadă de 5 ani. Am platit 4 ani după care n-am mai putut plăti. CEC Bank nu a vrut să-mi reeșaloneze ratele și m-au cesionat către Kruk . Nu am făcut nici o înțelegere și nu am platit nimic catre Kruk . Mi-au fost puse popriri pe cont când m-au găsit. Câteva luni in 2014 și câteva luni tocmai în 2019. Dosarul meu este prescris? Ce pot face in această situație?
Buna ziua. Am facut autorecenzarea pentru mine si pentru celalalt membru al gospodariei. Autorecenzarea s-a efectuat cu succes pentru ca am verificat pe platforma si am descarcat adeverintele de autorecenzare. Saptamana trecuta am gasit un bilet aruncat in curte de catre recenzorul de teren, in care scrie sa il contactez urgent pentru recenzare, altfel primim amenda. Mai multe persoane pe care le cunosc mi-au spus ca s-au confruntat cu aceeasi problema ca si mine. Recenzorii de teren din localitate vin si la persoanele care s-au autorecenzat si invoca diverse motive pentru a efectua o noua recenzare, recurgand si la amenintari. Una dintre aceste persoane chiar le-a aratat dovada de autorecenzare si i s-a spus ca trebuie facuta recenzarea din nou, altfel va fi amendata. Stiam ca autorecenzarea este voluntara si ca sunt pasibili de amenzi cei care nu si-au facut autorecenzare si refuza sa se recenzeze si cand vine recenzorul de teren. Mai e nevoie sa facem inca o data recenzarea daca deja ne-am autorecenzat? In cazul persoanelor care s-au autorecenzat dar nu si-au descarcat adeverintele de autorecenzare mai este necesara o noua recenzare? Se pot primi amenzi daca nu contactam recenzorii de teren? Este legal ce fac recenzorii de teren?
Buna ziua,
Am o situatie in care facultatea isi bate joc de mine dupa bunul plac.
Am sustinut o restanta in luna ianuarie. In loc sa-mi apara nota la materia respectiva, mi-a aparut la o alta materie.
Dupa aprox. 5 luni, cand am vazut ca tot nu se rezolva, trimis un mail catre profa. De aici a inceput o intreaga discutie, unde dansa sustinea ca nu am fost prezent. Am rugat-o in 13 feluri sa verifice, pana la urma s-a enervat de „tupeul” pe care l-am avut si mi-a spus ca am un referat ” praf, ai nota 4 „. Dupa lungi discutii unde nu am avut ce sa ma inteleg cu ea, am cerut audienta cu decanul. Acolo aceiasi poveste, scuze de 2 bani, ca au schimbat secretarul, ca nota in catalog apare chit ca nu e in contul de student, mizerii peste mizerii.
O parte din situatie am expus-o deja mai sus. Tin sa mai mentionez urmatoarele:
– am toate mail-urile cu profesoara;
– am martor un coleg ca am fost prezent la examen + discutia cu el pe whatapp de inainte de examen;
– referatul este unul de pe net, plagiat;
– nota nu mi-a fost pusa in catalog decat dupa ce am avut audienta cu decanul;
– e singura restanta sustinuta, si nota care mi-a aparut la cealalta materie e o nota de trecere;
– scuza lor pentru ca nu mi-a aparut nota 5 luni si ca mi-a aparut la o alta materie a fost ca ” s-a gresit, se intampla ” + sa ma ia la rost de ce nu am sesizat eu mai devreme, tot eu prost pe scurt…
As vrea sa stiu daca am suficiente lucruri in povestea asta pentru a-i da in judecata si daca da, ce sanse de castig am ( voi apela la un avocat, nu am de gand sa incerc singur acest lucru ).
Buna seara,tatal muu a fost omorat de catre 2 tineri de 18 ani unul ambii au recunoscut fapta,provin din familii sarace !Au intrat in casa peste el noaptea si l-au batut pana l-au lasat fara viata!Intrebarea mea este pot cere daune daca ei sunt saraci sau ce pot face ?multumesc pentru raspuns!
Bună ziua!
Eu si sotul meu am divortat de ceva timp.Proprietatea unde am locuit este mostenire de la tata lui.Eu nu am dreptul la partaj?Mai ales ca am fost casatorit timp de 25 de ani si avem doi copii majori impreuna…
Bună ziua I sa făcut titlul de proprietate mamei dar casa a fost construita împreună cu tata ,tata e mort din 1972 mama vrea să-mi dea cu acte Ar mai fi nevoie de dezbatere trebuie și semnătura fraților Mulțumesc
Buna seara.
Am depasit un autobuz aflat in statie si nu am respectat indicatorul cu depasirea interzisa. Binenteles ca politistul era lipit de indicator si am fost amendat cu 6 puncte amenda si suspendarea permisului pentru 60 de zile. Consider ca este ilegal deoarece depasirea neregulamentara este sanctionata cu 4 puncte amenda nu cu 6 iar permisul il poate retine 30 de zile nu 60 de zile. Politistul a confundat incadrarea daca se producea un eveniment rutier. Am sanse sa castig in instanta anularea? Va multumesc.
Am pus apartamentul ipoteca pentru un credit la banca, pe 15 ani luat de o alta persoana. Cum putem afla daca persoana respectiva este la zi cu plata ratelor pentru acel credit?
Exista vreo posibilitate sa revenim asupra acelei ipoteci ? Mentionez ca acea ipoteca s-a facut in 2009.
Vreau sa va mai intreb daca persoana care a facut creditul, in baza apartamentului meu ca ipoteca, poate sa-l refinanteze, fara ca banca sa ne instiinteze?
Multumesc!
Buna ziua
Sunt recăsătorit și locuim împreuna la locuința proprietate a soției mele in care eu am investit și investesc bani pentru a o reabilita,soția mea are doi copiii din prima căsătorie,im caz de deces sau divorț de soția mea ce drepturi as avea eu la parte din locuința sau a mi recupera banii investiți.
Va mulțumesc.
buna ziua,
va rog frumos sa imi spuneti, referitor la descrierea de mai jos, ce pot face;
sunt in proces cu Casa de Pensii
al treilea proces care il am ( nu vor sa imi ia in calculul pensiei sumele dintr-o adeverinta pe 17ani ) de fiecare data am avut alt obiect si alt temei juridic
la tribunal am castigat in procesul actual ( chiar daca parata a invocat autoritatea de lucru judecat, eu am combatut iar instanta nu i-a dat dreptate ) a 2 oara – adica in primul si al treilea proces _ al 2-lea fiind contestatie cu legea 127 /2019 – a fost ceva diferit
apoi la apel am pierdut in procesul actual – instanta acceptand lucru judecat – gresit deoraece nu exista am depus la dosar toate actiunile sa se vada
am facut cerere de revizuire care momentan pe scurt mi-a dat inadmisibila, mu am inca motivarea
ce mai pot face ?
pot face constestatie in anulare ?
sau pot merge cumva la ICCJ ?
sau ce alta actiune ?
multumesc frumos pentru asistenta
Doamne ajuta
numai bine
Bună seara nu sunt româncă, trăiesc aici cu partenerul avem un băiețel de 2ani și, vreau sa ma despart de el dar el mereu zice tu pleci copilul rămâne aici cu mine… Cu copilu stau eu toată ziua…. Am voie sa plec cu el la mine in tara dar doar ca turista… Ce pot sa fac ca să îmi iau copilul la mine în tara sa rămân definitiv?
Bună ziua
Împreună cu un prieten am cumpărat un televizor și un telefon din Altex cu un card de cumpărături.
Acum refuza ca să achite ratele menționez că produsele au rămas la el.
Ce pot face eu acum pentru a recupera banii ?
Bună ziua , sunt divorțată de 1 an la notar, avem 1 copil in vârstă de 11 ani , custodie comuna , domiciliu la mama , drept de vizita la cererea și dorința minorului . Problema mea este ca fostul soț îmi trimite mesaje jignitoare , implica minorul în discuțiile noaste și cauta orice mijloc sa-mi denigreze imaginea . Am încercat sa blochez orice mijloc de comunicare directa și sa ma axez pe discuțiile doar despre minor. Am făcut un grup pe whatsapp eu, tata, copil tocmai pt a evita subiecte însă și in acest grup ma denigrează iar copilul meu ” cunoaște ” fără sa vrea limbajul tatălui. Încerc sa-i explic ca nu este ok , pare sa înțeleagă însă discuțiile revin . În prezent sunt într-o relație de jumătate de an iar partenerul meu este noul subiect al acestor controverse. Fostul soț insinuează ca actualul partener este pedofil si îmi urmărește copilul . Pentru a înțelege de unde considera el acest lucru va spun în mare o situație.
Acum 2 luni am fost certata cu actualul partener , m-a cautat la clubul sportiv unde activează fiica mea , pentru a ne împaca, însă din diverse motive eu nu eram . Cei doi nu au interacționat, fiica mea nu a știut ca el este acolo și nu a fost pusa intr-o situație nepotrivita . De la acest eveniment , fostul soț insinuează ca actualul partener îmi urmărește copilul. Fostul soț trimite discuțiile private dintre noi, familiei mele , copilului meu , prietenilor inclusiv actualului partener și ma denigrează. Limbajul lui este cunoscut și de copilul nostru .
Va rog sa-mi oferiți un sfat . Ma simt intr-o poziție din care nu pot ieși decât cu o reclamație dar nu știu dacă va avea o soluționare. Pot aduce ca proba toate mesajele trimise , acuzele și dovezile ca interacționează cu persoane din anturajul meu doar pentru a ma denigra ? În ce măsură sunt sustenabile aceste dovezi și cum pot pune capăt presiunii emoționale la care sunt supusa ? Menționez ca relația mea cu minorul este foarte bună, momentan programul de vizita este, de comun acord, 1 săptămână/ 1 saptamana la ambii parinti , fostul soț nu are ce sa-mi reproșeze în acest sens , primordializez interesele copilului meu însă în aceste condiții de stres psihic , consider ca atât eu cât și copilul meu suntem afectate . Încerc sa evit o reclamație la protecția copilului pentru ca nu vreau sa implic minorul în aceste subiecte. Caut o soluție legala prin care sa-l temperez pe fostul soț.
Mulțumesc
Bună ziua!
Dacă pe cartea funciară a proprietății apare cu uzucapiune o persoană înregistrată acum 50 de ani, dar a cărei urmă s-a pierdut, se poate șterge fără a fi nevoie de un proces la judecătorie?
După legile recente nu se mai poate vinde o proprietate la care există persoană înregistrată cu uzucapiune.
Mulțumesc! Cu stima
Bună ziua!
O situație puțin mai complexă cu o casă. Este o casă împărțită la mijloc, cu poartă pe o parte și pe cealaltă. Problema este cu faptul că pe cartea funciară apar mai multe persoana, un german din 1920 cu cota parte mare, un german cu uzucapiune din 1935, vecinul în viata cu cota parte aproape corecta, eu și sora (moștenitori ai cotei tatălui) și mama mea. Părinții mei au cumpărat casa imediat după Revoluție când germanii plecau și nu au înțeles ce cumpăra de fapt. Din 1400mp suprafață totală, vecinul în viață are aproximativ 600mp, noi ar trebui sa avem restul de 800mp, doar ca părinții au contract de vânzare-cumpărare doar pe 300mp, restul apărând în cartea funciara la ceilalți menționați, chiar dacă impozitul aparent îl plătim noi pentru suprafață totală de 1400mp. Menționez ca deși încă deținem casa, nu am mai locuit acolo de mai mult de 20 de ani. Urma germanilor a fost pierduta și nu exista date la biserica despre locul de deces. Se pot radia germanii de pe cartea funciara pentru transfer al cotei părți pe mama având în vedere ca a deținut cota din casa continuu din 1991? Apoi apare problema cu vecinul, ca trebuie sa ne separam pe cartea funciara ca sa obțină un alt număr, dar aparent a construit pe teren care nu e al lui.
Se pot rezolva aceste probleme printr-un simplu notar sau este nevoie de avocat pentru proces?
Dacă mama nu lucrează și tatăl vrea să intre în prenatal se poate? Multă lume spune că trebuie să lucreze ambii părinți. Multumesc
Salut poate puteți să mă ajutați prietena mea nare certificat ea sa născut în Portugalia și certificatul este greșit, este greșit locul nașterii în care sau născut părinții ei vă rog
frumos ce pot să fac în legătură cu acest lucru
Bună ziua am cumparat un teren dar nu am facut actele cu proprietarul am facut o chitanță de mana si a trecut in ia cum k actele de vanzare cumpărare le suporta cumpărătorul as vrea sa stiu daca tot eu k si cumpărător tr sa suport plata cadastrului multumesc
Buna ziua,
As dori sa va prezint situatia mea. Sunt intr-o relatie de cativa ani cu o persoana de naționalitate egipteană. Dânsul e în proces de divorț, eu sunt nemăritata, căsătoria nu e posibila la acest moment. As dori ca partenerul meu sa locuiască cu mine în România legal pentru o perioada de timp mai lunga pana se finalizează divorțul, fără sa includă viza de turist care este pentru o perioada determinată.
Este o alta posibilitate de reuniune, noi doi fiind parteneri de mai bine de 3 ani si locuim în Qatar în acest moment.
Va rog sa îmi spuneți dacă pot sa va ajut cu alte informații.
Mulțumesc
Bună ziua! Un cadru didactic care a câștigat plata diferențelor salariale în instanță dar numai din 2019 până în prezent,poate primi diferențele salariale și pentru perioada 2017-2019,conform OUG 48/2022?Cum trebuie să procedeze?
Buna ziua!
Cainele meu a omorat doi miei si a ranit alte doua oi ale unu consatean intr-o gradina pe care nu o detine nici el, dar nici eu, si nu stiu daca o sa rezolvam problema intre noi. Intrebarea mea este daca eu voi suferii consecintele in cazul in care nu se poate dovedii ca respectivul caine este al meu, pentru ca acesta s-a ratacit acum doi ani la mine pe strada si am decis sa il adopt dandu-i mancare si un adapost in curte, si cel mai important nu detin acte asupra acestuia, dar consatenii pot confirma ca acesta „este al meu”. Daca da, imi puteti spune va rog ce fel de consecinte?
Buna ziua !
In 2020 mi s-a intocmit un dosar penal cu 3 infractiuni impotriva mea .
Dupa mai multe audieri de martori , dovezi aduse la dosar etc in februarie 2022 procurorul a dat clasare pentru toate cele 3 infractiuni, clasand dosarul .
Ma intereseaza care e termenul in care pot deschide un proces de despagubire impotriva celor ce m-au denigrat si recuperarea cheltuielilor in urma apararii mele ?
Mi s-a spus sa astept macar 3 luni de la comunicarea rezolutiei catre parti , dar acestea au trecut deja .
M-ar interesa de asemenea si care ar fi onorariul pentru a ma reprezenta intr -un astfel de proces .
Multumesc
Buna seara. Am o întrebare, dacă se poate.
Sunt părinte unic ficei mele(și pe acte). Nu am un venit lunar fiind neangajata și nu beneficiez nici de CIC. Fata va face 2 ani în octombrie. Vreau sa o înscriu la creșă pt a ma putea angaja, dar ei cer adeverința de salariat ceea ce nu am de unde sa iau. Tatăl meu( bunicul fetitei mele) este de acord sa dea cuponul de pensie pana eu ma voi angaja pt plata cotei lunare la creșă de stat. Este posibil??? Părinții mei sunt bătrâni și nu o pot lăsa cu ei pt a ma angaja,mai ales ca mama mea are probleme cu inima iar tatăl meu cu circulația. Este posibil sa dea el cuponul pana ma angajez, adică pt 2-3 luni??? Va mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Buna ziua, as dori si eu parerea unui avocat online