Avocat online gratuit – Intrebari si raspunsuri

Avocat online gratuit – Intrebari si raspunsuri

De ce sa petreci ore intregi de cercetari pe Google, citind pareri pe forumuri, incercand sa iti dai seama ce spune legea si cautand un raspuns cat mai bun pentru problema juridica pe care o ai tu?

Fiecare caz juridic este unic si doar un profesionist in avocatura te poate lamuri pe deplin si te poate sfatui cat mai bine sa actionezi in directia care iti aduce avantaje. Acum este mai simplu decat oricand sa faci acest lucru, pentru ca s-au lansat serviciile de avocatura la distanta.

Fenomentul a fost grabit in Romania de pandemia COVID-19 care a rapus o lume intreaga, dar bine venit intr-o era hyper-tehnologizata, cand fiecare minut este pretios pentru omul modern.

Astfel, serviciile juridice online va ofera acum posibilitatea de a adresa o intrebare de natura juridica unui profesionist si de a primi raspunsul dorit. Puteti merge dincolo de o simpla intrebare, spre o consultatie online, cu un avocat online.

Procedura este foarte simpla. Faceti rezervarea online la data si ora care va avantajeaza cel mai mult, platiti prin card si apoi aveti parte de consultatia propriu-zisa. Aceasta se poate realiza prin Skype sau Zoom, dar si prin telefon sau alte platforme de interactiune similare.

Beneficii consultanta juridica online prin telefon

Avantajele sunt imense. Poti beneficia de sfatului celui mai bun avocat , fara ca macar sa fie necesar sa te deplasezi la biroul de avocatura sau sa te ridici de pe canapeaua pe care stai confortabil. Avocatul analizeaza exact cazul tau (daca este necesar, evaluand si documentatia pe care o trimiti in prealabil pentru verificare) si iti ofera cele mai bune si viabile solutii si indrumari.

Datorita acestui serviciu, in Romania chiar si cele mai mici si aparent nesemnificative chestiuni juridice isi pot gasi mai usor rezolvare. Tarifele de consultanta sunt in general mai mici si exista o transparenta mai mare. Poti alege usor dintre mai multi avocati, poti citi review-uri si poti studia detalii despre experienta practica a avocatului pe care intentionezi sa-l angajezi pentru o consultatie online. In plus, ai marele avantaj de a putea discuta rapid si simplu.

Pentru romanii din diaspora

Inclusiv romanii din diaspora care vor sa rezolve acasa niste probleme de natura juridica, pot apela la o consultanta online pentru a evita deplasarea in tara. Unele case de avocatura au avocati care vorbesc limbi straine fluent – engleza, italiana, spaniola, franceza etc.

Avocat gratuit

Acum primesti raspuns pentru problema ta juridica, direct online si gratuit. Intra pe pagina noastra, lasa intrebarea si un avocat iti va raspunde. Vei fi indrumat cu ceea ce trebuie sa faci in continuare, indiferent de natura cazului juridic.

Oferim raspunsuri la intrebari din orice ramura de drept:

  • drept comercial
  • drept civil
  • dreptul medical (malpraxis)
  • dreptul comercial
  • dreptul fiscal
  • dreptul familiei etc.

 

Gratuit pentru divorturi

Te-ai decis sa te separi de partenerul sau partenera ta insa divortul este prea complicat pentru a se finaliza la notar pe cale amiabila? Intreaba acum gratuit tot ce te intereseaza despre tutela copiilor, pensie alimentara, partaj, program vizite etc.

 

Gratuit pentru mosterniri, testamente, revendicari proprietati

Vrei sa revendici o mostenire sau sa-ti scrii testamentul ca sa lasi mostenire anumitor persoane? Vrei sa revendici un teren, o casa, un apartament sau alt bun? Avocatii nostri profesionisti sunt pregatiti sa-ti raspunda la orice intrebare, direct online. Vino si adreseaza intrebarea ta. In cel mai scurt timp vei primi raspunsul legal oferit de un specialist.

 

Pentru accidente, vatamari corporale, daune rutiere, alcool la volan

Doresti sa afli parerea unui avocat despre unul din cazurile enumerate mai sus sau altul similar? Acum poti face acest lucru foarte usor, direct prin Internet. Acceseaza pagina noastra, completeaza intrebarea ta si vei primi consulanta rapida si raspuns gratuit din partea unui avocat.

 

Raspunsurile la intrebarile dumneavoastra se vor trimite pe mail, nu se vor afisa aici pentru a pastra confidentialitatea. Multumim!

2.565 Comments
  • Popu Dănuț
    Posted at 07:51h, 24 martie Răspunde

    Ca să execuți o lucrare pe domeniul public ai nevoie de autorizație.

    • Ioana
      Posted at 17:03h, 13 mai Răspunde

      Sunt insarcinata in 27 de saptamani. Asociatia de proprietari a semnat un contract de schimbare a liftului, ignorand faptul ca locuiesc la etajul 9 si ca sarcina este pusa in pericol.
      Din pacate, nu au acceptat amanarea lucrarilor si mi-au dat ca solutie sa ma mut in chirie. Mentionez ca plata pentru lift a fost facuta si ca din pacate ne-au mintit cu privire la conditiile din contract ( data inceperii + durata ).
      Stresul la care sunt supusa, gandurile ca nu am cum sa urc 9 etaje in luna a 8-a si a 9-a sau mai ales dupa o cezariana, imi aduc o nedreptate. Rog indrumare. Va multumesc.

  • Popescu
    Posted at 16:15h, 25 martie Răspunde

    Buna ziua,

    Va rog, am urmatoarea intrebare: in afara de instanta care este calea legala pentru a impiedica o actiune abuziva a vecinilor : au taiat pomii ce alcatuiau un gard pe linia de hotar, in scopul de a -si ridica ei un gard pe aceasta linie .
    Mentionez ca au facut acest lucru fara sa intrebe . Pana acum am depus o sesizare la Primarie, dara primaria tace.

    Multumesc,
    Norita Popescu

  • Anonim1234
    Posted at 21:08h, 25 martie Răspunde

    Buna ziua, Locuiesc in strainatate impreuna cu familia mea, dar periodic, venim acasa sa o vizitam pe mama. Fratele meu (care este casatorit si are un copil din prima casatorie) locuieste in aceeasi localitate, la distanta mica de mama. Mama locuieste si se gospodareste singura.

    Cand mergem acasa, o vizitam pe ea. Recent au aparut discutii intre noi si cei din Romania pe motive puerile. Baiatul fratelui meu (deci nepotul nostru) ne-a amenintat cu vatamare corporala daca mai mergem pe la mama. Amenintarile sunt la adresa mea, a sotului meu, a copilului meu si familiei lui. Ne simtit pusi in pericol, daca nu se iau masuri asupra nepotului. Mentionam ca are un temperament violent, manifestat de multe ori pana acum, fiind implicat in batai cu alte persoane care au fost vatamate corporal. De fiecare data a iesit cu fata curata, nu cunosc amanunte in ce fel s-au desfasurat lucrurile si cum a reusit sa scape. Nu ii dorim nici un rau nici lui nici familiei lui, dar ne simtit amenintati. Mama e in varsta si dorim in continuare sa o putem vizita fara restrictii cand venim in Romania. Nu suntem speriosi din fire, dar nu suntem persoane care sa ridice pumnul la adresa nimanui. Ce se poate face de la distanta ca sa ne protejam pe cand venim in Romania? De la distanta, se poate cere un ordin de protectie? Va multumesc din tot sufletul

  • Doru
    Posted at 00:26h, 26 martie Răspunde

    Un dosar fals pentru prelungirea concediului de maternitate cu ce se pedepsește?

  • Petru Bosn
    Posted at 09:33h, 26 martie Răspunde

    Bună ziua!
    De 2 ani muncesc intr-o firma care are contextul de finisaje interioare.
    Respectiv am ajuns la etapa ca vreau să-mi înființez asociația mea, să-mi deschid un SRL și să muncesc singur pentru mine.
    Dar sunt manipulat de fostul angajator ca să nu-i creez concurență pe piață și să nu mă ocup cu așa ceva caci altfel ar putea să mă pedepsească prin pilele pe care le are!
    Ajutați-mă cu o înfrumare vă rog .
    Mulțumesc!

  • Raluca
    Posted at 18:17h, 27 martie Răspunde

    Buna ziua,
    Va scriu cu intentia de a afla si a intelege optiunile mele pentru a incheia un proces de partaj in urma divortului declarat pe cale amiabila.
    Acest divort a fost declarat in lipsa lui la judecatorie.

    Bunul in comun este un imobil pentru care am contractat un credit tip prima casa. Pentru acest credit eu sunt titularul, iar fostul sot este co-platitor.

    De comun acord am decis ca el sa preia imobilul respectiv, el dorind sa il pastreze, insa fiind plecat in strainatate si nerealizand venituri ce pot fi declarate la ANAF, nu poate prelua creditul anterior mentionat, iar pentru imobilul mentionat suntem co-proprietari.
    Eu nu doresc sa pastrez acest imobil.

    Chiar daca el ulterior a declarat verbal ca ar vrea sa preia imobolul, in ciuda insistentelor mele, el refuza sa colaboreze pentru a gasi o cale comuna.

    In acest context, ce pot face pentru a inainta procesul de instrainare, fostul sot nedorind sa revina in tara pentru a solutiona in vreun fel?

  • Doru
    Posted at 23:11h, 28 martie Răspunde

    Un dosar fals pentru prelungirea concediului de maternitate cu ce se pedepsește?
    Ce repercusiuni are asupra mea?
    0730700266

  • Georgiana
    Posted at 08:22h, 30 martie Răspunde

    Bună, am 16 ani acum 3 zile zile am născut iar tatăl copilului are 27 de ani, din câte ne au spus politia tatăl va putea fi pedepsit cu închisoare pt ca a întreținut relație sexuala cu o minora sub 16 ani, eu rămânând gravida înainte sa împlinesc 16..
    Întrebarea mea este : o sa facă pușcărie dacă recunoaște copilul și își asuma responsabilitatea ca are grija de el?
    În condițiile în care părinți au fost de acord cu relația și cu acest copil, iar eu nesisilita de nimeni mam culcat cu el..

  • Daniela
    Posted at 16:11h, 02 aprilie Răspunde

    Buna ziua! In anul 2001 parintii au facut un contract de vanzare cumparare cu bunicul meu pe jumatate din terenul si casa locuita in prezent, cealalta jumate facandu-se in 2006 tot contract de vanzare cumparare cu sora tatalui. Contractele au ramas pe acelasi CF pana in prezent si dorim sa le separam. In acest moment pe CF-ul scos in martie 2024 apare in felul urmator: partea parintilor mei apare contract de vanzare cumparare pe numele parintilor cu „intabulare drept de proprietate cumparare si dezmembrare” iar la sora tatalui apare contract de vanzare cumparare cu „intabulare drept de proprietate cumparare”. Intrebarea mea este: daca pentru a dezmembra cele 2 contracte ptr a avea fiecare CF separat este nevoia de semnatura celuilalt, adica ptr a avea parintii mei CF diferit au nevoie de semnatura surorii lui? si daca are nevoie de semnatura si aceasta nu vrea sa o dea ce este de facut mai departe? Astept un raspuns cat mai repede posibil. Multumesc pentru raspuns!

  • Luciana Anghel
    Posted at 21:51h, 02 aprilie Răspunde

    Bună seara ,

    Mă interesează daca se poate reduce pedeapsa pentru un act de tâlhărie de la 4 ani cu executare la o perioada mai mică și în ce circumstanțe.

    Mulțumesc

  • Cecilia Florentina Andrisca
    Posted at 15:54h, 04 aprilie Răspunde

    Buna ziua,

    Situația mea este următoarea: lucrez într-un call Center, vârstă mea este 47 ani și anul trecut în 2022 coordonatoarea mea mi-a solicitat sa fac un credit pe numele meu, pentru a-și achita ea datoriile anterioare si astfel sa își deschidă o linie de credit în calitate de persoana juridica. După nici o luna de la deschiderea creditului, mi-a mai cerut sa fac încă un credit pe motiv ca nu a fost suficienta suma. Am acceptat sa fac aceste credite, crezând ca astfel o voi calma și nu îmi va mai adresa apelative” ești baba” și „te ținem pe lângă noi ca ești vai de capul tău”. Eu nu am fost în stare sa reacționez altfel deoarece am trecut și printr-o perioada urat, mama mea a fost bolnava de cancer la san, a murit în luna Ianuarie.
    Problema este ca am aflat ulterior ca mai sunt încă doua colege în aceeași situație, însă ele pana în prezent și-au primit ratele aferente. Eu nu. Nu îmi permit un avocat, nu am din ce sa plătesc onorariul. Întrebarea mea este:Oare pot sa reclam asa ceva la politie? Sau ma resemnez cu situația?

    Cu mulțumiri,
    Cecilia Andrisca

  • Laura
    Posted at 13:55h, 05 aprilie Răspunde

    Bună ziua unde pot sa ma interesez dacă iubitul meu mai e casatorit

  • Andrei
    Posted at 23:22h, 07 aprilie Răspunde

    Bună seara d.le avocat, vreau să știu dacă după decesul părinților se poate modifica titlul de proprietate deși am dezbătut succesiunea și am primit jumătate iar după puțin timp fratele a modificat titlul și mi.a luat bucăți din teren,mulțumesc.

  • Alexandra
    Posted at 15:18h, 08 aprilie Răspunde

    Buna ziua am o fetita de 6 ani aceasta in certificat nu are tata , eu am o relatie cu cineva cu care urmează sa ma casatoresc si astept un copil acesta este de nationalitate franceza ,fetita îl considera tatal ei , si el asemenea si ne am dori ca fetita sa poarte numele lui , la fel si ca fratele ei care urmează sa se nasca , si am vrea sa stim cum am putea proceda, ca acesta sa devina tatal ei si in acte

  • Savin Nicu Alexandru
    Posted at 08:25h, 09 aprilie Răspunde

    Bună ziua! Am semnat un contract de mandat cu o companie, în vederea obținerii unui credit! În momentul respectiv aveam mai multe credite deschise și doream să accesez unul mai mare, prin care să-mi achit celelalte datorii și să rămân cu o singură rată. Ulterior, firma respectivă mi-a propus să împrumut o sumă mult mai mare decât aveam eu nevoie. În plus, mi-a spus că-mi va face programare la o anumită bancă, cu care eu nu eram de acord, pentru că cel mai apropiat sediu este la peste 50 de km de unde domiciliez. Între timp, eu am făcut și alte cereri de credite, pentru că aveam nevoie urgentă de bani, și am reușit să accesez un credit la o altă bancă, în condiții pe care le-am considerat mai avantajoase pentru mine. Problema e că acum mandatarul îmi solicită plata comisionului ca și când a intermediat creditul pe care l-am obținut fără ajutorul său! Menționez că singurele discuții cu reprezentantul mandatarului le-am purtat în scris, pe whatsapp, cu excepția unei scurte discuții telefonice, înainte de semnarea contractului. Îmi puteți spune dacă sunt obligat să achit comisionul care mi se cere?

  • Florin Grigoraș
    Posted at 19:16h, 10 aprilie Răspunde

    Bună ziua,
    Numele soției mele în registru este trecut Violeta și în acte a purtat Nicoleta,
    După 31 de ani au sesizat că există această greșeală și o obligă să schimbe numele cu cel din registru,
    Totul trebuie schimbat certificat naștere,casătorie,buletin și multele altele,
    Apoi să facă demersurile din nou pentru a lua din nou numele De Nicoleta care la purtat 31 de ani și a fost pus de părinți,
    Eu o în drum pe soție să deschid proces celor de la primăriea care au greșit în registru.
    Ce pot face în această situație?
    O zi bună

  • Ana Alexandra
    Posted at 00:20h, 11 aprilie Răspunde

    Bună ziua!
    Sunt angajata intr-o instituție de stat (cresa) având funcția de asistent medical. Recent am fost anunțată ca voi primi, pe lângă multe altele, atributii de gestionar. Pot refuza acest lucru? Ce consecințe pot fi dacă nu semnez decizia?
    Va mulțumesc!

  • Marius
    Posted at 18:39h, 11 aprilie Răspunde

    Buna ziua ,va rog sa ma ajutati si pe mine sa ma lamuresc in privinta unei situatii.In urma uniu partaj de iesire din indiviziune a ramas sa platim un titlu de sulta fratilor tatalui meu.Aceasta sa prescris de multi ani.Ce se poate face in acest caz ca sa fie stearsa din cartea funciara, ca sa se faca intabularea,se va va deschide dinou proces?Va trebui sa primeasca iarasi toti citatii sa fie prezenti?Va fi un nou proces?Mentionez faptul ca nici una dintre parti nu siau facut intabulare.Acum spunea matusa (sora tatalui meu,care este decedat) ca au nevoie de semnaturi de la mine si sora mea
    cred eu pentru casa si terenul parintilor(sunt 2 case pe curte,a noastra si cea parinteasca) care este pe numele strabunicilor cu donatie catre bunici cred.

  • Simion Samuel
    Posted at 13:17h, 15 aprilie Răspunde

    Buna ziua.
    in 2020 am cumparat o casa care avea gard(fundatie + scandura lemn) construit pe toate cele 4 laturi cu inaltime de 2m. de curand, pe latura din spate s-au construit case iar vecinul imi spune ca vrea sa daramam actualul gard si sa contribuim 50-50 la un gard de beton, ceea ce eu nu vreau. pana la urma gardul actual (platit de mine) este al meu sau al lui? ce drepturi are el asupra gardului? eu pot sa inalt gardul
    mai mult de 2m? multumesc.

  • Baranga cornel
    Posted at 14:08h, 17 aprilie Răspunde

    Un proces verbal dat de pol rutiera jumatea fiind 500 Ron,poate fi contestat pt o plată de 250ron ,pe perioada de 15 zile

  • andrei despa
    Posted at 19:55h, 17 aprilie Răspunde

    buna seara, am un titlu de proprietate pe un teren in com. holboca jud. iasi, este al bunicii mele, din pacate a decedat acum 7 ani, nu s-a facut inca succesiunea dar nu-i o problema asta, problema este ca pe acest teren s-a constuit o casa ( omul are intalulare…etc toate actele , atentie din anul 2002., titlul dumnealui fiind eliberar in luna mai 1996)((de precizat ca singura persoana care a cautat acest teren este mama mea in anul 2005, se poate dovedi printr-o cerere facuta de mama la primaria holboca si care are numar de inregistrare.))titlul nostru este elibereat inaintea titlului dumnealuui, in data de 3 ianuarie 1996.avem vreo sansa sa recuperam aces teren? daca actionez in intanta am sanse de revendicare?; in baza cererii facuta de mama in anul 2005 cu numar de registrare si fara nici un raspuns din partea primariei oficial , legea uzucapiunei se mai poate aplica? daca totusi s-a umblat dupa acest teren dar intitutia nu ne-a dat nici un raspuns oficial? ;DE precizat ca primaria este dispusa sa ne dea alt teren in alta zona dar din pacate in acea zona pretul pietei este la jumatate fata de parcela in cauza. este vorba de 3600mp .intravila pretul petei este undeva la 60 de euro mp.

  • Andreea
    Posted at 15:11h, 18 aprilie Răspunde

    Buna ziua,
    Sotul meu a achizitionat in 2020 un apartament de la bunica sa cu pret de 50.000 lei (nu este specificat nimic legat de TVA).
    In prezent dorim sa achizitionam un apartament de la o persoana juridica (dezvoltator imobiliar) si am dori sa stim daca ne incadram sa cumparam cu TVA redus de 9%.
    Multumesc

  • Mariana
    Posted at 10:24h, 19 aprilie Răspunde

    Buna ziua,
    Am urmatoare situatie pentru indemnizatia copilului si doresc sa aflu daca legal sunt elegibila caci nu imi este clara legea referitor la fractiunea lunilor si cum sunt calculate. Va rog sa ma ajutati.Situatia e in felul urmator la ultime 12 luni dinaintea nasterii copilului:
    1. 09/2023 – 13 zile lucrate
    2. 06/2023 – 7 zile lucrate (se incheie contract la angajatorul D pe perioda nedeterminata in perioda de proba,
    3. 05/2023 – 22 zile lucrate
    4. 04/2023 – 15 zile lucrate, cumulate de la 2 angajatori diferiti, se incheie contract la angajatorul Y pe perioda determinata in perioda de proba si incept alt contract pe perioda nedeterminata)
    5. 03/2023 – 1 zi lucrata, sa inceput contractul pe perioada deteminata la Angajatorul Y, inceperea fiind pe 31.03.2023
    6. 01/2023 – 7 zile lucrate (se incheie contractul la angajatorul F pe perioda de proba)
    7. 12/2022 – 5 zile lucrate, se incheie un contract pe perioda determinata cu acordul partilor, la angajatorul X)
    8. 11/2022 – 21 zile lucrate
    9. 10/2022 – 19 zile lucarte + 2concediu
    10. 09/2022 – 21 zile lucarte + 1concediu
    11. 08/2022 – 17 zile lucarte + 5 concediu
    12. 07/2022 – 14 zile lucrate + 1concediu = 8 zile lucarte + 1 concediu(Angajator 1) + 6 zile lucrate (Angajator 2) , (se incheie contract la angajatorul pe perioda de proba, ang 2 si revin la ang precedent pe perioda determinata)
    13. 06/2022 – 16 zile lucrate +4 concediu
    Lunile in are am fractiune de luna cu un nr de min 11 zile lucrate sunt considerate luni intregi sau nu ?
    12/2022 si 03/2023 unde am avut contracte pe perioada determinate se incadreaza in art 2 alin 5 pc j?
    ((5) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
    j) se află în perioada de 3 luni de la încetarea unui contract de muncă pe durată determinată şi începerea unui alt contract de muncă pe durată determinată, aşa cum este aceasta definită de Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, cu modificările şi completările ulterioare;
    ART. 4
    (1) În calculul celor 12 luni prevăzute la art. 2 alin. (1) se includ şi fracţiunile de lună în care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum şi cele în care solicitanţii s-au aflat în situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6), considerate lună întreagă.
    (2) Prin fracţiune de lună se înţelege efectuarea a cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună în care persoana îndreptăţită a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6).
    (3) Prin excepţie, se acceptă ca de cel mult 3 ori fracţiunea de lună să fie constituită dintr-un număr mai mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut la alin. (2).
    (4) În situaţia în care naşterea copilului se produce înainte de termen, perioada prevăzută la art. 2 alin. (1) se diminuează cu perioada cuprinsă între data naşterii copilului şi data prezumată a naşterii, certificată de medicul de specialitate.

  • Onisor Doina Cristina
    Posted at 23:42h, 19 aprilie Răspunde

    Diagnostic gresit, nodul suspect de cancer, trimisa la biopsie si fiind anxioasa, mult stres o luna de asteptare…. La biopsie nu exista nodulul. Cum se poate atata eroare. Va multumesc

  • Vadim
    Posted at 22:06h, 21 aprilie Răspunde

    Buna seara. Mai pot eu recupera taxele pe anii 2021-2022, daca check-ul mi-a fost trimis la adresa unde nu mai locuiesc? Mersi mult.

  • Calin
    Posted at 16:17h, 22 aprilie Răspunde

    Buna ziua,
    Citesc legile dar multe dintre acestea sunt cu interpretari si nu pot sa decid eu ce lege s-ar aplica pentru urmatoarea situatie si de aceea va rog sa ma ajutati:

    Am un drum de access privat intre 4 case. Drum de access lat de 3.5m si lung de 20m . Drumul de access incepe de la strada , de la trotuarul pietonilor.
    Din motive ce tin si de restul proprietarilor cu care se invecineaza acest drum de access, nu putem sa cadem de comun acord ca sa montam o poarta sau bariera.

    Cu toate acestea drumul de access este impanzit cu semne „speciale” cumparate. care interzic accessul persoanelor din exterior , indicand faptul ca este proprietate privata (parte comuna a acestor case).

    Sunt oameni din exterior care isi aduc animalele de companie sa isi faca nevoile si apoi pleaca. Problema este ca sunt zeci de oameni pe care i-am confruntat si sunt sfidatori, dar mai au si tupeu sa replice ca de ce nu ne montan bariera, dar nu tine doar de mine. In plus, tot ei stau langa acele afise si sfideaza.

    Din punct de vedere legal se poate face ceva? Am citit pareri si pareri. Tulburare de Posesie? Fiecare om isi da cu parerea pe internet si unii zic ca nu ar fi aceasta. De aceea mai am o speranta la dumneavoastra ca sa ma ajutati cu o opinie.

    Multumesc anticipat!

  • Negru Nicu
    Posted at 05:09h, 23 aprilie Răspunde

    Bună dimineața am și eu o întrebare? Cumnatul meu a abuzat sexual de Soția mea,se poate da în judecată, Mulțumesc.

  • Olivia
    Posted at 16:15h, 23 aprilie Răspunde

    Momentan sunt in concediu de crestere a copilului…firma la care am lucrat s-a inchis…nu am unde sa ma intorc la locul de munca. Fetita implineste 2 ani in octombrie. Beneficiez de somaj? Sau ceva ajutor pana imi gasesc un loc de munca?

  • FLORIAN WILLIAMS
    Posted at 06:54h, 11 mai Răspunde

    Buna ziua, sunt executat silit pentru un imobil pierdut in instanta, dar in acest imobil sunt 2 contracta de inchiriere cu fostul proprietar pe o periooada de 5 ani. daca nu se reuseste ca sa se inceteze sau sa se stopeze executarea ,ce se intampla cu cei care au contractele in derulare,vor mai putea sa se foloseasca de spatiu inchireiat ? Mentionez ca imobilul sta pe terenul celui care este EXECUTAT .

  • Ana
    Posted at 08:20h, 11 mai Răspunde

    Buna ziua. Se poate ca pentru un contract detinut in proportie de 50-50 cu sotul reprezentand proprietatea asupra unui apartament inchiriat,veniturile din chirii sa se imparta in mod diferit? (60-40 Sau 70-30). Daca da, ce documente trebuie intocmite? Multumesc mult

  • Geanina
    Posted at 23:06h, 11 mai Răspunde

    Bună ziua , am nevoie de un sfat , am achitat un avans pentru o rochie de mireasa , după 24 de h am solicitat un schimb cu un alt model , dânșii nu doresc acest lucru am un contract în care scrie ca dacă renunț la rochie până la data termen pierd integral suma avansului , am nevoie de un sfat din partea unui avocat , legal au dreptul acesta ?

  • CIUREA EUGEN
    Posted at 10:20h, 13 mai Răspunde

    Am pierdut un termen de apel.
    Am facut cerere de repunere in termen si am trimis o impreuna cu apelul.
    Mi a repins o si a zis ca e definitiva.
    Care e baza legala a faptului ca e definitiva ca in art. 634 C. Proc.Civ nu se incadreaza?
    Pot sa fac recurs?
    Multumesc

  • Emanuel Florin
    Posted at 11:26h, 13 mai Răspunde

    Bună ziua! Numele meu este Pasare Florin Emanuel, va scriu de pe contul logodnicei mele.
    As avea o întrebare, dacă se poate sa mi răspundeți.
    Problema sta în felul următor. Tata dorește sa ne dea afara din casa pe mine, fratele meu și logodnica mea, din cauza influentelor noii concubine. Menționez ca aceasta casa a fost preconceputa de el și mama mea, dinaintea divorțului și prelungita în urma divorțului de către tata. Pe terenul dobândit prin actul de căsătorie cu mama. La divort, mama nu s-a prezentat, nedorind ca eu și fratele meu sa fim despărțiți, după vointa tatălui, locuind cu tata în continuare, de la divorț intervalul de timp fiind undeva la 10 ani. Problema mea este ca logodnica mea este însărcinată și a avut mai multe probleme pe perioada sarcinii din cauza lor. O puneau la munca bruta, jignita si amenintata, fiind și internata la spital din cauza acestei probleme. M as bucura dacă m ați putea ajuta cu un răspuns, va mulțumesc! Scuzați-mi deranjul.

1 23 24 25

Post A Comment