Avocat online gratuit – Intrebari si raspunsuri

Avocat online gratuit – Intrebari si raspunsuri

De ce sa petreci ore intregi de cercetari pe Google, citind pareri pe forumuri, incercand sa iti dai seama ce spune legea si cautand un raspuns cat mai bun pentru problema juridica pe care o ai tu?

Fiecare caz juridic este unic si doar un profesionist in avocatura te poate lamuri pe deplin si te poate sfatui cat mai bine sa actionezi in directia care iti aduce avantaje. Acum este mai simplu decat oricand sa faci acest lucru, pentru ca s-au lansat serviciile de avocatura la distanta.

Fenomentul a fost grabit in Romania de pandemia COVID-19 care a rapus o lume intreaga, dar bine venit intr-o era hyper-tehnologizata, cand fiecare minut este pretios pentru omul modern.

Astfel, serviciile juridice online va ofera acum posibilitatea de a adresa o intrebare de natura juridica unui profesionist si de a primi raspunsul dorit. Puteti merge dincolo de o simpla intrebare, spre o consultatie online, cu un avocat online.

Procedura este foarte simpla. Faceti rezervarea online la data si ora care va avantajeaza cel mai mult, platiti prin card si apoi aveti parte de consultatia propriu-zisa. Aceasta se poate realiza prin Skype sau Zoom, dar si prin telefon sau alte platforme de interactiune similare.

Beneficii consultanta juridica online prin telefon

Avantajele sunt imense. Poti beneficia de sfatului celui mai bun avocat , fara ca macar sa fie necesar sa te deplasezi la biroul de avocatura sau sa te ridici de pe canapeaua pe care stai confortabil. Avocatul analizeaza exact cazul tau (daca este necesar, evaluand si documentatia pe care o trimiti in prealabil pentru verificare) si iti ofera cele mai bune si viabile solutii si indrumari.

Datorita acestui serviciu, in Romania chiar si cele mai mici si aparent nesemnificative chestiuni juridice isi pot gasi mai usor rezolvare. Tarifele de consultanta sunt in general mai mici si exista o transparenta mai mare. Poti alege usor dintre mai multi avocati, poti citi review-uri si poti studia detalii despre experienta practica a avocatului pe care intentionezi sa-l angajezi pentru o consultatie online. In plus, ai marele avantaj de a putea discuta rapid si simplu.

Pentru romanii din diaspora

Inclusiv romanii din diaspora care vor sa rezolve acasa niste probleme de natura juridica, pot apela la o consultanta online pentru a evita deplasarea in tara. Unele case de avocatura au avocati care vorbesc limbi straine fluent – engleza, italiana, spaniola, franceza etc.

Avocat gratuit

Acum primesti raspuns pentru problema ta juridica, direct online si gratuit. Intra pe pagina noastra, lasa intrebarea si un avocat iti va raspunde. Vei fi indrumat cu ceea ce trebuie sa faci in continuare, indiferent de natura cazului juridic.

Oferim raspunsuri la intrebari din orice ramura de drept:

  • drept comercial
  • drept civil
  • dreptul medical (malpraxis)
  • dreptul comercial
  • dreptul fiscal
  • dreptul familiei etc.

 

Gratuit pentru divorturi

Te-ai decis sa te separi de partenerul sau partenera ta insa divortul este prea complicat pentru a se finaliza la notar pe cale amiabila? Intreaba acum gratuit tot ce te intereseaza despre tutela copiilor, pensie alimentara, partaj, program vizite etc.

 

Gratuit pentru mosterniri, testamente, revendicari proprietati

Vrei sa revendici o mostenire sau sa-ti scrii testamentul ca sa lasi mostenire anumitor persoane? Vrei sa revendici un teren, o casa, un apartament sau alt bun? Avocatii nostri profesionisti sunt pregatiti sa-ti raspunda la orice intrebare, direct online. Vino si adreseaza intrebarea ta. In cel mai scurt timp vei primi raspunsul legal oferit de un specialist.

 

Pentru accidente, vatamari corporale, daune rutiere, alcool la volan

Doresti sa afli parerea unui avocat despre unul din cazurile enumerate mai sus sau altul similar? Acum poti face acest lucru foarte usor, direct prin Internet. Acceseaza pagina noastra, completeaza intrebarea ta si vei primi consulanta rapida si raspuns gratuit din partea unui avocat.

 

Raspunsurile la intrebarile dumneavoastra se vor trimite pe mail, nu se vor afisa aici pentru a pastra confidentialitatea. Multumim!

2.565 Comments
  • Maria
    Posted at 19:19h, 06 ianuarie Răspunde

    Buna ziua ! Este corect ca tehnicienii service-ului la care apelezi pentru verificare motor, prezumand ca este o problema la o bujie, , sa plece cu masina fara proprietar (acesta aflandu-se in sala de asteptare a service-ului)
    dupa un timp se acestia se intoarc cu masina inapoi dar PE PLATFORMA. Proprietarul este apoi chemat si anuntat ca s-a distrus computerul de bord al masinii. Mie mi se pare firesc ca la acest parcurs cu masina proprietarul sa se fi aflat in masina.
    Exista o reglementare in aceasta speta? Adica vii la service cu masina pe roti iar ei ti-o arata apoi pe platforma…
    Va multumesc
    Maria

    • Leontinadiaconu
      Posted at 03:00h, 03 februarie Răspunde

      8ij

    • Raluca
      Posted at 10:37h, 03 februarie Răspunde

      Bună ziua,am întâmpinat o problema la locul de munca.Lucrez doar în tura de noapte program de 11 ore de la 21:00 la 8:00 trei nopti la munca 3 nopti acasa.Problema a venit în momentul în care am solicitat concediu de odihna,mi s.a oferit concediul dar mi s.au luat 6 zile din concediu motivând ca nu are cum sa îmi dea liber după liber.Daca programul meu de munca este de 3 nopti la munca cu 3 nopti libere nu era normal sa mi se ia doar 3 zile din concediu având în vedere ca următoarele 3 nopti erau liberul meu de drept?Când i.am spus șefului ca am discutat și cu alți colegi care lucrează tot pe același program și ei mi.au confirmat ca li se iau doar 3 zile nu 6,mi.a spus ca nu au înțeles colegii mei și ca și lor li se ia tot 6 zile,deși eu pe programul afișat în fiecare săptămâna am văzut ca sunt trecuți în concediu doar cu 3 zile iar restul zilelor liberi.Este legal ce se intampla sau dorește sa ma minta pe mine deoarece am prea multe zile de concediu de odihna și nu dorește sa mi le dea?

    • Daniela
      Posted at 05:52h, 04 februarie Răspunde

      În urma unui accident de circulație, soțul meu a obținut în instanta suma de 200.000 EUR, de la șoferul vinovat de producerea accidentului și nu de la Compania de asigurări. Care este procedura pentru a l executa silit și cât ne costa?

  • Angela Gabriela Petre
    Posted at 18:33h, 08 ianuarie Răspunde

    Buna ziua,
    De 14 ani am trait alaturi de iubitul meu fara a ne casatori.
    Avem si un baietel de 12 ani.
    El a cumparat o casa cu credit ipotecar in care am locuit toti trei comportandu-ne ca si cei casatoriti.
    Din pacate el a decedat in urma cu 6 luni.
    M-am interesat cum sa fac sa preiau eu creditul lui si sa facem procedurile legale pentru a trece casa pe numele copilului/meu.
    Nu am primit informatii complete.De la notar m-au trimis la banca, de la banca la notar , de la notar mi -au zis ca e un caz foarte greu si sa iau legatura cu un avocat dar nimeni nu mi-a aferit o informatie completa.
    Va rog sa imi spuneti pasii pe care trebuie sa ii fac si unde trebuie sa merg prima oara? Nu stiu unde sa ma adresez.

  • Radu
    Posted at 19:42h, 08 ianuarie Răspunde

    Buna ziua,sunt Radu,locuiesc in Canada si sora mea a trait cu mama ,in casa parinteasca din Bucuresti.Mama a murit si sora mea mi-a zis ca mama a pus casa parinteasca pe numele sotului ei.Sotul ei a parasit-o dar nu sunt divortati inca.Cum pot deschide succesiune daca aceasta casa parinteasca e pusa pe numele sotului surorii mele.Multumesc!

  • Mari
    Posted at 23:58h, 08 ianuarie Răspunde

    Buna seara , pentru un titlu de propietate emis gresit adica este trecut numele bunicului si numele cumnatei lui in momentul emiterii titlui bunicul era casatorit cu bunica care trebuia trecuta in TP.Ce se poate face pentru a modifica numele bunicii? Multumesc o seara buna!

    • Alina
      Posted at 23:49h, 03 februarie Răspunde

      Buna ziua !Am participat la o bataie am fost amendat am achitato .Persoana care este vatamata a dat in judecata dar eu am dreptatea mea . Ce trebuie sa fac asa caz ?

  • MOS MIHAELA
    Posted at 19:54h, 09 ianuarie Răspunde

    BUNA ZIUA. TATAL MEU ESTE EXECUTAT SILIT PENTRU O PENSIE DE INTRETINERE DIN 2011 CATRE FOSTA SOTIE SI CARE NU A FOST PUSA IN EXECUTARE DE CATRE CASA DE PENSII.I SA RETINUT DE ATUNCI SUMA DE 50 LEI PE CARE O AVEA DE PLATIT DE LA DIVORT DIN 2002.IN 2011 INSTANTA A HOTARAT 8 PROCENTE.MENTIONEZ CA TATAL MEU ESTE GRAV BOLNAV SI INTERNAT INTR-UN CENTRU PT VARSNICI,EU FIID DE 2 ANI CURATORUL LUI.AM SESIZAT CASA DE PENSII PT CA 9 LUNI I SA SISTAT RETINEREA CATRE FOSTA SOTIE FARA MOTIV AM FACUT PETITIE .MEMORIU CHIAR AM SOMAT CASA DE PENSII SI AM DESCHIS PROCES IN INSTANTA PT OBLIGATIA DE A FACE DAR NIMIC. CASA DE PENSII A SUSTINUT CA NU AU HOTARAREA DIN 2011 SI AU TRIMIS FOSTA SOTIE A TATALUI LA EXECUTOR. NU AM PRIMIT NICI O INSTIINTARE DE LA EXECUTOR DESI AM AFLAT DE PE PORTALUL INTANTEI CAUTAND PROCESUL CU CASA DE PENSII CA SA DISPUS EXECUTARE.AM FOST LA EXECUTOR .AM ANUNTAT SITUATIA SI AM CERUT ACTELE DE EXECUTARE.TIMP DE UN AN JUMATE EXECUTORUL MAMINTIT CA TREBUIE SA ASTEPT ACTELE ACASA. AM DAT ADRESA TATALUI DE LA CENTRU PENTRU CA NU ARE ALT DOMICILIU,AM LASAT NR DE TELEFON SI DUPA UN AN JUMATE NE TREZIM CU POPRIRE DIN PENSIE. TOATE ACTELE INTOCMITE DE EXECUTOR ERAU PE O ADRESA FALSA TOCMAI PT A NU PUTEA AJUNGE LA DISCUTII. EXECUTORUL A CALCULAT SI AU INCEPUT RETINERILE DIN URMA CU 10 ANI DAR NU ATINUT CONT DE FAPTUL CA SAU RETINUT CEI 50 LEI LUNAR IN TOT ACEST TIMP. A APLICAT PROCENTUL SI GATA SUMELE. AM CONTESTAT IN INSTANTA SI AM PIERDUT ATAT PE FOND CAT SI IN APEL ACUM IN 21.12 AMBELE INSTANTE PUR SI SIMPLU NU AU CITIT ACTELE DE LA DOSAR SI TOATE DOVEZILE NOASTRE. RASPUNSUL LOR ESTE HALUCINANT SI STRIGATOR LA CER. CE SE POATE FACE

  • Dr Fidel
    Posted at 11:22h, 10 ianuarie Răspunde

    Mă numesc Emberlynn Allison, din Statele Unite ale Americii, promit că voi împărtăși această mărturie peste tot în lume odată ce soțul meu se va întoarce la mine, iar astăzi, cu tot respectul, vreau să-i mulțumesc doctorului Fidel pentru că a adus bucurie și fericire relației mele. si familia mea. Vreau să vă informez pe toți că există un vrăjitor care este real și autentic. Nu am crezut niciodată în niciunul dintre aceste lucruri până când mi-am pierdut soțul, am avut nevoie de ajutor până când am găsit un vrăjitor, iar el a făcut o vrajă de dragoste pentru mine și m-a asigurat că îmi voi primi soțul înapoi în două zile după vraja a fost aruncată. două zile mai târziu, mi-a sunat telefonul și, în mod șocant, a fost soțul meu care nu m-a sunat în ultimii 4 ani și și-a cerut scuze pentru ruperea inimii și mi-a spus că este gata să fie coloana mea până la restul vieții lui cu mine. Dr Fidel l-a eliberat să știe cât de mult îl iubeam și îl doream. Și și-a deschis ochii pentru a-și imagina cât de multă dragoste avem împreună. În timp ce scriu această mărturie chiar acum, sunt cea mai fericită fată de pe pământ, iar eu și soțul meu trăim o viață fericită, iar dragostea noastră este acum mai puternică decât era chiar înainte de despărțirea noastră. Deci, de aceea am promis că îmi voi împărtăși mărturia în tot universul. Toate mulțumirile sunt adresate Dr. Fidel pentru munca excesivă pe care a făcut-o pentru mine. Mai jos este adresa de e-mail ([email protected]) sau numărul de Whatsapp +2347053175201 pentru mai multe informații, Sunteți supus unei frânturi de inimă și vă asigur că, așa cum mi-a făcut-o pe al meu, cu siguranță vă va ajuta și pe dvs.

  • Bogdan Blana
    Posted at 11:49h, 10 ianuarie Răspunde

    Buna ziua,
    Doresc sa iau legatura cu un avocat pt un caz de malpraxis. Va mulțumesc anticipat!

  • Andreea
    Posted at 15:33h, 10 ianuarie Răspunde

    Buna ziua,
    Mama mea deține un teren de la bunicul ei, dar nu este încă intabulat pe numele ei deoarece ea are drept de, intabulare, folosință, pe durata existentei construcțiilor in condițiile legii 4/1973, iar statul are drept de intabulare, drept de proprietate decret 218/1960 și 712/ 1966. De foarte mulți ani nu mai exista construcție pe teren deoarece casa era foarte veche și a început sa se dărâme și terenul a fost folosit pentru cultivarea legumelor.
    Întrebarea mea este cum poate mama sa își întabuleze terenul?
    Mulțumesc anticipat

  • Adina
    Posted at 16:24h, 10 ianuarie Răspunde

    Buna ziua! In cazul in care cei 2 parinti nu se mai pot intelege si vor sa se separe, pana la demararea procedurii legale ei sunt obligati sa locuiasca impreuna? Eu (mama in concediu de crestere copil) pot parasi domiciliul impreuna cu minorul (1.5 ani)?

  • Valentin
    Posted at 18:17h, 11 ianuarie Răspunde

    HELP COD RUTIER. Se da urmatorul caz. Subsemnatul a produs un accident cu victima prin neacordare prioritate la trecerea de pietoni, victima 40 zile de ingrijire medicala. Data accident decembrie 2021 pana la finalizarea dosarului codul rutier a fost modificat feb 2021 in sensul ca la data faptei sanctiunea era de 90 zile suspendare drept conducere si acum codul rutier prevede 180 zile suspendare intrebarea este eu legal trebuie sa primesc 90 zile cu data faptei ori 180 zile suspendare cu data clasari dosarului de catre procuror. Multumesc.

  • Mariana
    Posted at 18:53h, 11 ianuarie Răspunde

    Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri.
    Doresc sa intrvin in procesul de partaj al fiicei mele in interes propriu, instanta de fond. In momentul de fata sunt admisa si ca intervenienta accesorie fiicei mele (dupa ce s-a dat admitere in principiu spetei).
    Doresc sa cer recunoasterea dreptului de proprietate fara a cere insa si intabularea expresa a unui imobil teren pe care fostul sot doreste sa il introduca la masa partajabila.

    Intrebari:
    1) Pot cere recunoasterea dreptului de proprietate fara a cere intabularea?
    2) Trebuie sa indic neaparat numele si adresa martorilor daca solicit proba testimoniala sau este suficient sa cer proba in mod generic?
    3) Cu cat se timbreaza si la ce pret? (suprafata aproximativ 500 mp)
    4) Daca intru in interes propriu, se anuleaza cererea accesorie? (Interventia in nume propriu este pentru alte motive decat cele invocate in cererea accesorie.)

  • Kamelia Dinu
    Posted at 15:50h, 12 ianuarie Răspunde

    Buna ziua ! Am fost intr.un service auto sa îmi schimb rotile și au băgat cricul gresit mi-au îndoit pragul când le-am spus ce au făcut au fost foarte nervoși tot ei ( le-am spus la fata locului ca am auzit un poc și m-am aplecat sa văd ce are mașina) … mi-au spus ca nu îmi da nici un bon fisacal ca nu am făcut mașina la ei. Am fost la poliție am depus plângere tot odată am fost sa îmi iau un aviz la mașina nu am cum sa o las așa costa 8300lei sa îmi fac mașina poliția sau dus la ei și patroana a refuzat sa îmi dea bani după avizul de reparație… Vreau sa merg mai departe adică judecată dar nu știu exact toți pași care trb sa ii fac as vrea sa ma ajutați mai detaliat cât m-ar costa judecată,cât durează, la ce articol se încadrează dacă se merita … Va Multumesc frumos !

  • Hutanu Anca Gabriela
    Posted at 21:03h, 12 ianuarie Răspunde

    Buna seara.am și eu o întrebare dacă se poate.eu sunt gravida și aș vrea să dau copilului lui dormea,că ea nu poate să facă copii.cum sunt procedurile va rog frumos

  • Carmen
    Posted at 21:25h, 12 ianuarie Răspunde

    Buna ziua, In urma unei hotărâri judecătorești din anul 2013, mi s-a pus poprire pe conturile bancare si cel mai probabil si pe proprietati insa la momentul resprectiv nu detineam nicio proprietate. Între timp eu am plecat din tara, iar anul acesta soțul meu a primit o proprietate de la părinți, și automat sunt coproprietar. As dori sa aflu cum pot verifica dacă acea poprire inca mai este în vigoare, pentru a nu risca poprirea imobilului menționat mai sus.

    Mulțumesc in avans.

  • Lefter Valentin Vladut
    Posted at 22:07h, 12 ianuarie Răspunde

    Buna seara!
    Am nevoie de un sfat la problema mea, aceasta este urmatoarea:
    1. In 1992 s-a intocmit un certificat de mostenitor, la notarul public, pentru bunurile bunicului meu (decedat in 1984). Bunurile bunicului erau un teren intravilan de 800 mp (mostenit de acesta de la parintii lui) si 1/2 cladiri si anexe aflate pe acel teren( construite in timpul vietii acestuia). 1/2 din cladiri si anexe a revenit direct bunicii ca drept sot supravietuitor. Bunicul si bunica au avut 5 copii
    Tatal meu a fost singurul care a acceptat mostenirea si a obtinut intreaga masa succesorala prin refuzul celor 4 frati si a mamei lui ( bunica mea).
    In 1996 bunica a cedat dreptul de 1/2 cladiri si anexe printr-un contract de intretinere parintilor mei. La acest contract s-a facut si o analiza topografica din care reiese ca terenul are suprafata de 800 mp
    2. In 2002 a fost emis un titlu de proprietate pe numele bunicii pentru terenul intravilan dezbatut in 1992, dar acum acesta s-a marit la 880 mp fara a avea si o dovada cum s-a ajuns la majorarea sufrafetei) si pentru inca 7,5 ha de teren extravilan (agricol, si acest teren era mostenire tot de la bunicul meu) si, desi tatal meu era propietar al terenului intravilan.
    3. In 2009 tatal meu a obtinut autorizatie de extindere renovare anexa gospodareasca, la care s-a anexat si planul urbanistic si aici suprafata terenului notata este de 800 mp.
    4.Anul 2013, dupa decesul bunicii(2011), tatal meu si fratii sai au facut succesiunea si apoi partajul, dar doar pe terenul extravilan, pentru ca in opinia lor tata era propietar al terenului intravilan, conform certificatului de mostenitor din 1992.
    5. Anul 2018, dupa decesul tatalui meu, am incercat sa facem succesiunea acestuia, dar am putut face doar pentru terenul extravilan ce a fost anterior partajat, iar pentru terenul intravilan am fost indrumati de catre notarul public sa facem o actiune in constatare la judecatorie.
    6.Din diverse motive am amanat pana acum, iar anul acesta am incercat din nou, dar la alt notar, acesta a spus ca trebuie sa facem un supliment pentru cei 80 de mp suplimentari conform titlu de proprietate si acei 80 mp trebuie partajati intre cei 5 copii, din cei 5 frati, 2 mai sunt inca in viata, 2 au mostenitori, iar unul decedat fara mostenitori. Pentru a face acest lucru trebuie stabilita calitatea pentru cel fara mostenitori.
    In paralel am mai incercat la un notar si acesta intentiona sa ne faca succesiunea, dar problema aparuta si la acesta este ca in 2018 am facut succesiune pentru terenul extravila la alt notar si arhiva aceluia a fost preluata de altul, iar eu trebuie sa merg la acela si acolo aparare problema celor 80 mp.
    Imi este destul de greu (aproape imposibil) sa strang toti mostenitorii de 2 ori pentru un teren de care un sunt sigur ca are suprafata declarata.
    Ce as putea face pentru a obtine ceea ce detinea tatalui meu!

  • Alexandru S.
    Posted at 20:02h, 13 ianuarie Răspunde

    Bună ziua,

    Suntem doi coproprietari pe un teren micuț de 302 m2. Suprafețele construite sunt de 106 m2 (constituit din ap. 1 & 2 care în timp au fost transformate într-un bar – recent descoperit fără autorizație de funcționare și suspendat activitatea acestuia), și 72 m2 (constituit din ap. 3). Acces la stradă are doar clădirea cu apartamentele 1,2 iar către apartamentul 3 se trece prin terenul comun.
    Suntem în indiviziune însă timp de aproximativ 40 de ani, neîntrerupt se folosește terenul cu un gard despărțitor între cele două clădiri, cu o împărțire disproporționată dar consensuală, adică pentru apartamentul 3 îi era alocată o suprafață mai mare de teren de cât îi revine conform CF-ului. Menționez că acum 10 ani a fost refăcut gardul de lemn într-una cu o structură de metal dar nu a fost întreruptă modul de folosire a terenului.
    http://www.shorturl.at/KNO16

    Întrebările mele ar fi următoarele:
    – Eu locuiesc în imobilul cu apartamentul 3 și întreb dacă prin uzucapiune s-ar putea obține dreptul de proprietate asupra terenului folosit pentru apartamentul 3?
    – Ce grad de câștig există pentru acest tip de litigiu atâta timp cât cerințele pentru invocarea uzucapiunii de 30+ ani sunt respectate?
    – Cât de riscant ar fi rezultatul negativ însemnând ca coproprietarul să ceară apoi forțarea ieșirii din indiviziune și împărțirii terenului conform CF-ului?
    – Având în vedere că imobilul cu ap. 1&2 în CF apare ca imobil de locuințe dar nu este folosit ca atare ci o crâșmă, există posibilitatea ca fără acordul coproprietarilor și/sau a vecinilor să modifice statutul acestuia?

    Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns!
    Toate cele bune.

  • Melania
    Posted at 21:06h, 13 ianuarie Răspunde

    Buna ziua! Referitor la acordarea indemnizatiei lunare pentru persoanele cu handicap grav,acordată din.partea primăriei. Persoana cu handicap grav este pusă sub interdicție judecătorească, iar tutorele persoanei cu handicap grav are domiciliul în altă localitate decat persoana cu handicap grav. Poate beneficia de indemnizatie lunară persoana cu handicap grav ,de la Primărie daca este pusă sub interdicție sau doar reprezentantul ei legal? Va multumesc!

  • Georgiana
    Posted at 02:33h, 14 ianuarie Răspunde

    Am nevoie de un sfat si un ajutor sunt mamă singura cu un copil stau în chirie tatal copilului este la pușcărie , alocatia copilului e pe numele lui, mi-a oprit-o el nu îmi da alocația copilului noi nu suntem cununati, nu am posibilitatea financiara de a-l da în judecată vă rog dați-mi un sfat. Multumesc pentru eventual răspuns!

  • Musteata Ana
    Posted at 17:07h, 14 ianuarie Răspunde

    Părinții soțului meu au decedat, iar proprietatea este lăsată pe numele tatălui , soțul meu fiind singurul copil. Are dreptul la moștenire și in cazul in care are, cum ar trebui sa procedeze ca sa treacă actele pe numele lui?

  • Alin
    Posted at 03:03h, 15 ianuarie Răspunde

    Buna seara,

    Am contactat o firma, acum 6-7 luni, care se ocupa cu amenjare de curti(montat sisteme irigatii, gazon rulou, etc). S-a emis o factura avans de materiale de catre acea firma, platita in intregime de noi (amenajare curte, montare gazon rulou ca specificatii pe factura). Administratorul firmei a facut maxim 10-20% din lucrare (a adus pamant, nisip si montat niste teava pentru irigatii – toate facute in bataie de joc si gresit conform unei alte firme care a venit la fata locului). Firma a mentionat ca lucrarea va dura maxim 3 saptamani dar nu a fost gata nici dupa 3-4 luni, motiv pentru care am cerut banii inapoi. Nu avem contract semnat, doar factura platita in contul firmei respective.
    Am facut plangere ANPC, a fost intemeiata, firma sanctionata si ca solutionare propusa, returnarea integrala a sumei, stornare factura. Nu am primit niciun ban inca si am mai facut o plangere la ANPC la care asteptam raspuns.
    Intrebarea catre voi, se poate recupera suma platita conform facturii, pe care juridica? Se poate castiga si forta firma sa fie executata sa plateasca intrucat nu a fost prestat serviciul? Practic, am fost inselat de catre aceasta societate desi nu am un contract cu ei ci doar conversatiile de pe whatsapp, cat si factura si plata ei.
    Multumesc,
    Alin

  • Gabriela
    Posted at 13:11h, 15 ianuarie Răspunde

    Bună ziua!Am o întrebare și aș dori, vă rog, să-mi oferiți niște informații . În vara anului 2018 am făcut abonament la Orange pentru o cunoștință cu promisiunea din partea acesteia că va plăti. În Februarie 2019 am plecat în Anglia și nu am mai avut niciun contact cu persoana respectivă. Având adresa bunicilor mei pe cartea de identitate, aceștia au primit diferite scrisori de la Orange în care mi se cerea să achit datoria pe care o am la ei. În vara anului 2022 am primit scrisoare de la KRUK srl. cum că datoria a fost preluată de ei și trebuie să plătesc în jur de 2400 lei, altfel mă executa silit. În Aprilie, anul acesta urmează sa cumpăr un apartament în România care va fi pe numele meu și aș dori să știu dacă această executare poate avea repercursiuni asupra imobilului. Vă mulțumesc anticipat.

  • Popavasile
    Posted at 23:13h, 15 ianuarie Răspunde

    Bună ziua mă numesc popavasile aș dori dacă se poate cum să procedez în legătură cu o problemă țin în posesie o suprafața de teren de 25 de ani impozit plătit de mine nu sunt proprietar am încercat să dăm de proprietar nu am reușit să-l găsim ca acte am doar un act de vânzare făcut de mână cu martori făcut acum 25 de ani care sunt soluțiile sau etapele care trebuiesc făcute pentru a deveni proprietar cu respect mulțumesc anticipat

  • Enescu Claudia
    Posted at 01:22h, 16 ianuarie Răspunde

    Bună ziua am și eu o problema și nu știu cum sa procedez se poate încadra întâmplarea la profanare de morminte
    Am doua locuri de veci cumpărate la un cimitir lângă București din 1994 unde tot din acel an într-o groapa își avea somnul de veci mama iar în cealaltă tata am plătit în fiecare an impozitul sau ce se plateste taxa aceea dețin chitanțele pana când aflu în 2018 ca groapa mamei nu mai exista au vândut-o altcuiva este altcineva îngropat acolo ce au făcut cu mama cum și-au permis și cu ce drept sa o scoată din groapa vreau sa ii dau în judecata vreau sa știu ce s-a întâmplat cu mama preoții care sunt acum îmi spun ca ei nu au ce sa îmi facă ca a fost alt preot înainte pe mine nu ma interesează sa răspundă parohia ce pot face în acest caz
    Mulțumesc anticipat

  • Tibuleac iulian
    Posted at 10:15h, 16 ianuarie Răspunde

    Buna ziua ma aflu intro dilemma am o casa la tara e daramata benicio mei sunt decedati parintii la fel de rude nu dau ii caut de 10 ani as vrea sa fac acte pe pamantul acela sal pot da cumva ca donation sau sal ia primaria sal dea la cineva ca din banii obtinuti sasi poata plati impozitul restant iar wu sa pot lua ce a mai ramas acolo lemne si alte obiecte tin sa mentionez ca eu am locuit acolo am avut grija de batrini pina ce au decedat dupa care un frate al tatalui meu ma dat afara din casa acum a decedat si el si nu mai este nimeni cum as putea proceda va multumesc

  • Radu
    Posted at 10:30h, 16 ianuarie Răspunde

    Bună ziua,
    Socrul meu urmează să dezbată succesiunea pentru un teren agricol, împreună cu fratele lui, părinții lor fiind decedați. Soția mea are o soră, iar socrul meu dorește să-i cedeze acesteia suprafața de teren care-i revine în urma succesiunii. Tinând cont de faptul că soacra mea este decedată, soția mea are dreptul la o suprafață din terenul în cauză ?
    Mulțumesc.

  • Dalili Farid
    Posted at 20:57h, 16 ianuarie Răspunde

    .

    In 2018 am decis sa lichidez totul in SUA si sa ma mut in Romania impreuna cu pertenera mea cu care conviatuiesc de 9 ani. Am deschis un cont la ING Banc pe care l-am folosit tip de 5 ani pentru trensfer de bani necesari intretinerii lunare. Conform cerinrelor bancii, in fiecare an am procedat la reinoirea datelor personale. In oct 20122 mi s-a cerut sa prezint , pe langa alte documente, un permis de sedere permanenta sau o adresa permanenta din SUA. In acest moment eu nu am nici un document pe care sa fie inscrisa o adresa permanenta. Ca urmare banca mi-a blocat contul. Eu NU MAI AM NICI O LEGATURA CU USA, in afara de contul in care primesc pensia ( am fost profeor la mai multe universitati din California timp de 40 de ani). Din acest motiv NU POT PUNE LA DISPOZITIE O ADRESA PERMANENTA din USA. Deasemenea , nici in Romania, fiind cetateam american, nu am un permis de sedere permanent. Conform legilor Romaniei si unei conventii intre statul Roman si USA, viza se reinnoieste anual in termen de 5 ani. Am trimis catre banca toate cardurile de identitate primite din 2018. Precizez ca am comunicat in acest sens cu un consilier al bancii care ne-a solicitat sa trimitem si copie dupa carnetul de conducere american deoarece acesta avea inscris pe el fosta adresa din SUA. Acest carnet a fost predat ambasadei americane la momentul eliberarii carnetului romanesc. Dupa 5 ani , adica in acest an, este posibil sa mi se acorde o viza mai lunga, pe 5 ani. Dupa 10 ani de sedere in Romania, daca indeplineste conditiile impuse de lege, I sa poate acorda cetatenia romana. Ca urmare, nu am cum sa pun la dispozitiea bancii nici un document “permis de sedere pe termen lung sau permis de sedere pe termen scurt cu unul din motivele: “refugiat“ sau “protectie subsidiara“ asa dupa cum solicita banca deoarece nu sunt in nici una din aceste situatii. Din luna octombie 2022 incerc sa solutionez aceasta problema si nu reusesc. Am incercat sa iau legatura cu persoana deciziobala din cadrul bancii dar nu este posibil. Am apelat la serviciul lor de call center, am trimis email la [email protected]. Raspunsul pe care l-am primit, dupa 2 luni, a fost acelasi. As dori sa ma sfatuiti care este calea de rezolvare a acestei probleme. Va multumesc

  • Dane
    Posted at 11:14h, 17 ianuarie Răspunde

    Buna ziua in întrebarea este câte zile de concediu primește un tata de la stat după nașterea copilului. Lucrezi la firmă privată

  • Georgiana
    Posted at 11:58h, 17 ianuarie Răspunde

    Bună ziua am o problema cu moștenirea sau bunuri. Cred că tatăl meu bun a decedat și am primit un plic pe care l am predat la posta. Precum ca a greșit poștașul adresa și numele meu. Există posibilitatea ca persoana care a fost în fata porții sa greșească numele meu?dacă da,cum sa procedez de a afla niște informații.

  • Andrei Bibica
    Posted at 15:08h, 17 ianuarie Răspunde

    Buna ziua,

    As dori sa stiu daca este LEGAL ca, eu fiind administrator la o societate comerciala sa desfasor o activitate economica (sa vand) catre o alta societate comerciala la care sunt angajat? Mentionez ca administratorul societatii la care lucrez este de acord cu acest lucru. Ma gandesc sa nu existe un soi de conflict de interese sau asemanator.

    Multumesc

  • Circu Ioan Gabriel
    Posted at 19:05h, 17 ianuarie Răspunde

    Am achizitionat o casa la licitatie prin executor judecatoresc . Deoarece nu este conform raportului de evaluare si anume : fundatie 37 cm , suprafata tigla incompleta , lemn foarte deteriorat , fisuri ale peretilor , lipsa documente tehnice pentru 2 incaperi , anexa si garaj , dorim sa obtinem diminuarea pretului de achizitie . In acest sens, cautam un avocat specializat in astfel de probleme .

  • Petre Craciun
    Posted at 04:22h, 18 ianuarie Răspunde

    Buna seara.Daca mama face succesinea dupa bunica si instanta o sa ii dea drept de folosinta a terenului cat timp exista constructia pe el,dupa moartea mamei ce se intampla cu terenul acela?noi copii ei putem sa il folosim in continuare?

  • User
    Posted at 06:02h, 18 ianuarie Răspunde

    Buna ziua , am un proces pe rol obiectul fiind grăniţuire. Raportul de expertiza a fost depus la dosar in 22.11.2022 chiar in ziua procesului . Următoarea data a procesului a fost in 17.01.2023. Pârâții in ziua procesului(17.01.2023) au depus obiecțiuni . Va rog dacă se poate sa ma ajutați cu legea și articolul care prevede faptul ca aceste obiecțiuni trebuiau depuse cu 10 zile la dosar înainte de termenul de judecată . Menționez faptul ca doamna președinte a menționat acest aspect și a lăsat la atitudinea avocatei mele dacă accepta sau nu aceste obiecțiuni . Nu inteleg de ce avocata a acceptat acest aspect având in vedere ca pârâții au avut la dispoziție mai bine de o luna ca sa facă acest lucru . Mulțumesc

  • Mihai
    Posted at 09:34h, 18 ianuarie Răspunde

    Buna ziua,

    Am o intrebare legata de un accident in care a fost implicat tata. A lovit o batranica fix langa o trecere de pietoni. Nu avea viteza, dar tinand cont de varta (82 ani), se pare ca are cateva fracturi, dar conform doctorului ar trebui sa-si revina in cateva luni.

    Intrebarile pe care le-as avea:
    – cine va plati pentru doctor si tot ce are persoana accidentata nevoie ca sa-si revina? As zice ca asigurarea, ca asta e, in viziunea mea, scopul asigurarii. E diferit daca tata e vinovat? Sau pentru ca e vatamare corporala? Daca e asigurarea, presupun ca persoana accidentata discuta direct cu asigurarea si noi nu suntem implicati? Sau ar fi varianta sa o ajutam noi cu bani ca sa nu fie nevoita sa umble dupa documentatie etc acum si sa recuperam banii de la asigurare dupa tratament?
    – ce se poate intampla lui tata? Poate fi proces penal, inchisoare poate (desi presupun ca ar fi cu suspendare daca e cazul), amenda, poate luarea permisului? E prima oara cand se intampla asa ceva, are 77 ani.

    Altceva ce poate nu am intrebat si ar fi relevant?

    Multumesc,
    iulian.

  • Ionel Patrut
    Posted at 13:37h, 18 ianuarie Răspunde

    Avand in vedere Hotărârea Curții (Camera a șasea) din 22 septembrie 2022 in Cauza C-120/21 (Document 62021CJ0120 – vezi: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/?uri=CELEX:62021CJ0120) si Hotărârile CJUE 619 / 2016 si 684 / 2016, va rog sa-mi spuneti daca se aplica de catre instantele din Romania cu privire la concediu de odihna – care este un drept ce nu poate fi pierdut si un drept care nu poate fi supus dreptului de prescriptie al angajatorului daca acesta nu a facut dovada ca a actionat pentru acordarea acestui drept.

  • Crisina Elena
    Posted at 15:51h, 18 ianuarie Răspunde

    Buna ziua,
    Am facut un abonament cu o firma de curierat pt. 20 colete livrate/luna, contractul a fost semnat prin bifarea numelui in niste casute, nu cu semnatura electronica si nici stampila. Livrarile se putea reporta de la 1 luna la alta si folosi oricand spuneau ei. Am platit 2 luni abonamentul, ulterior nu am mai platit pentru ca aveam destule livrari ramase si nu mai erau comenzi. I-am anuntat ca nu mai platesc si mi-au blocat abonamentul, in totol din 40 colete platite am folosit doar 22, si au mai facturat in continuare pe inca 2 luni pentru care au facut proces in instanta pe fond, cerere cu valoare redusa.
    Va rog sa ma contactati, Multumesc,

  • Adrian george
    Posted at 18:44h, 18 ianuarie Răspunde

    Buna ziua !Am o amendă de platit in germania fiind prins la volan cu o cantitate foarte mica de marijuana în organism !am de platit o medna de 900 si ceva de euro.dupa ce sa dat sentința și-ar vrea sa o plătesc in rate eu câștigând in ro minim pe economie !multumesc

  • Sas Gheorghe
    Posted at 21:15h, 18 ianuarie Răspunde

    Domnule avocat ma numesc Gheorghe sas și locuiesc în sighetu marmatiei jud Maramureș am o problema cu primăria sighetu marmatiei au introdus o lege prine care ne obliga sa plătim taxă pentru gunoiul menajer deși de la întrare a legi în vigoare în data de 21 ianuarie 2021 nu sa ridicat gunoiul locuind la periferia orașului ne având acces auto primari calculează și nu îi interesează am făcut cereri și la direcția venituri dar nu sa aprobat .mulțumesc

  • laura
    Posted at 22:23h, 18 ianuarie Răspunde

    Daca un apartament este achizitionat prin banca , in rate, inaintea casatoriei de catre sot iar dupa nunta cei doi il achita integral din banii amandorura va intreb cine este proprietarul apartamentului si in caz de divort (sau deces a sotului) ce drepturi are sotia?

  • Simona
    Posted at 12:43h, 19 ianuarie Răspunde

    Tatăl meu a fost victima unui accident rutier în urmă cu 3 ani și recent a început judecarea procesului. La prima înfățișare nu s-a putut prezenta și, accesând portal just pentru a urmări detaliile ședinței, am observat că s-a amânat cauza, citând partea vătămată pentru constituirea ca parte civilă. Trebuie să menționez că tata a primit despăgubiri de la societatea de asigurări, cu toate că o mare parte din sumă a fost luată de firma care s-a ocupat de obținerea despăgubirilor. Mai târziu, el a declarat, lucru menționat și în rechizitoriu, că nu mai are pretenții de la inculpat, dar acum instanța i-a trimis respectiva citație pentru a se constitui ca parte civilă. Oare mai poate cere despăgubiri dacă a spus deja că nu are pretenții? Ce am putea face în acest caz? Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns!

  • Laura Grosu
    Posted at 15:07h, 19 ianuarie Răspunde

    Bună ziua,

    Tatăl meu a decedat acum 8 ani și de atunci sunt în proces de partaj cu mama și sora mea. Mie mi se cuvine o anumita suma din tot, din care doar o parte o voi lua acum prin schimbul dintre apartamentul meu și un alt apartament (suma obținută fiind din diferenta de valoare a apartamentelor) ceea ce va acoperi doar 15% din valoarea sumei datorate. Cealaltă parte avocații mi-au spus ca va fi trecuta ca și sulta la proprietatea unde locuiește în prezent mama mea. As vrea sa știu dacă este bine sa accept acesta sulta și care ar fi riscurile ei pe viitor pentru mine (de exemplu sa nu mai pot recupera banii sau sa fiu atatcata în instanta pentru aceasta parte din casa). Precizez ca sora mea a intentat procesul ea având avocat separat, iar avocatul mamei mele ne reprezinta pe amândouă, deci eu nu am pe nimeni de partea mea care sa îmi explice dacă este bine sau nu sa accept aceasta hotărâre.

    Cu respect,
    Laura Grosu

  • Andreea Obeada
    Posted at 15:08h, 19 ianuarie Răspunde

    Bună ziua sunt Obeadă Andreea,am 34 de ani și de 11 ani sunt căsătorită. Am 3 copii cu soțul meu,în ultima perioadă au fost multe certuri cu soțul și socrii mei deoarece locuiam împreună cu aceștia.Acum o lună a fost un scandal mai grav și am decis sa plec la părinții mei și în prezent stau cu aceștia.Soțul a spus ca bagă actele de divorț dar nu a făcut-o.Ce mă sfătuiți să fac în continuare?Să depun eu actele și în ce măsură mă va afecta pe mine,ce solutii aș putea avea,deoarece nu mai doresc să mă împac cu el șisunt și cei 3 copii la mijloc.Vă mulțumesc frumos

  • Daniela Letiția Tudor
    Posted at 20:03h, 19 ianuarie Răspunde

    Bună ziua! Locuiesc în chirie într-o garsonieră. Contractul expiră pe 31 martie 2023. Am informat propietarul că intenționez să mă mut până la expirarea contractului. La încheierea contractului am dat propietarului o garanție egală cu valoarea unei chirii lunare, acest lucru fiind stipulat în contract. Sunt la zi cu plata facturilor, iar în garsonieră nu am produs stricăciuni. Se știe că este o practică a propietarilor de a găsi motive să nu mai dea garanția înapoi. Am două întrebări. Prima este, dacă mă mut înainte de expirarea contractului pierd garanția (în contract nu este stipulat nimic despre asta, doar că o voi primi la expirarea contractului în cazul în care nu sunt stricăciuni în garsonieră)? A doua întrebare este, dacă garanția poate rămâne propietarului pentru plata ultimelor facturi? Mulțumesc anticipat!

  • Popa gabriela
    Posted at 15:54h, 20 ianuarie Răspunde

    Vecinii de pe scara blocului isi lasa foarte multe lucruri personala pe scara, deranjant pentru mine si restul
    Vecinilor. Mentionez ca nu exista administrator de bloc. Unde pot face plangere si cum? Multimesc

  • Octavian
    Posted at 18:31h, 20 ianuarie Răspunde

    Buna ziua după un proces de mărire a pensiei de întreținere sunt obligat să plătesc suma de 2000 euro diferența între cât am plătit și cât trebuie să plătesc pentru perioada din timpul procesului. As dori să stiu daca sunt obligat să plătesc toată suma odată sau se poate plati în mai multe tranșe? Multumesc anticipat.

  • Elisa Bruma
    Posted at 18:45h, 20 ianuarie Răspunde

    Buna ziua, lucrez intr o companie de call center si urmează sa fiu convocat de o comisie disciplinara deoarece mi am dat note singur și am folosit niște vouchere monetare din internul companiei in scop propriu ( o foarte mare greseala pentru care îmi pare super rău) mi ai zis ca vor decide dacă sa îmi taie din salar, desfacerea contractului sau dacă sa facă o plângere. V as ruga din suflet dacă îmi puteți Răspunde cu ceea ce risc sau … mai multe detalii despre situații de genul.
    Mulțumesc anticipat

  • Alex
    Posted at 18:54h, 20 ianuarie Răspunde

    Buna ziua, doresc sa ma casatoresc cu un ceatean strain, si starea civila din romania imi cer un document de celibatar pentru el emis de ambasada africii de sud din romania, ambasada care nu exista pe teritoriul romaniei, ci in ungaria. Consider ca nu este normal acest lucru si imi impiedica dreptul la casatorie. Ce pot face? Sunt dispusa sa ajung la judecata. Cum e normal sa imi ceara un document de la un oficiu care nu exista pe teritoriul romaniei si nici Africii de Sud.

  • Anna
    Posted at 02:04h, 21 ianuarie Răspunde

    Bună seara, am o problema cu o greseala majora care sa facut intro expertiza si din cauza ei toate hotararile sau dat greșit, eu am descoperit după 3 ani, se mai poate face ceva, se poate începe un proces pentru rectificare .multumesc

  • Vera
    Posted at 01:14h, 22 ianuarie Răspunde

    Bună seara. Am un contract de vânzare-cumpărare încheiat cu părinții mei pentru un apartament, cu condițiile de rigoare: sa ii îngrijesc, să îi întrețin până la deces. Menționez că mai am doi frati. Acum aproape doi ani părinții au decedat. Momentan frații mei au deschis succesiunea. Mă pot obliga să vând casa și să le dau cotă parte din vânzare dacă eu sunt proprietar conform actului notarial? Vă mulțumesc anticipat.

  • Irina Paraschiva popa
    Posted at 01:50h, 22 ianuarie Răspunde

    Bună seara!!! Am fost căsătorită cu soțul meu timp de 11 luni . In acest timp nu am avut nici un fel de relație sexuală cum e și firesc între 2 soți, dormind și în camere separate. Am fost tratată ca o menajera/servitoare. Îmi spunea cuvinte frumoase doar când era amețit/beat. In ultimele luni petrecute alături de el am trăit într-un mic/mare calvar. Orice făceam/ziceam nu era bine. Jignită/jigniți atât eu cât și părinții mei de fiecare data când aveau ocazia atât el cât și mama lui. Nu am fost apreciată niciodată pentru ceea ce făceam in ceea ce privește gospodăria (în apartament). Mă scoatea pe mine vinovată din orice. Cei drept in ultima perioada le avea cu băutura destul de mult și uneori mă îndemna și pe mine sa beau spunându-mi că de acuma el are grija de mine și că părinții nu trebuie sa știe ce fac.
    Daca vroiam să-l țin de mână îmi spunea că ce nu pot sa merg singură, etc.
    In fața nașului mă desconsidera ii spunea doar minciuni. Că eu dacă vb cu nașu au bănuiesc că afla că vb cu el … Când venea acasă de la munca avea chef de cearta ….
    De cele mai multe ori preferam sa mă interiorizez. …
    Ajunsesem sa iau medicamente pentru a putea sa dorm /odihni.
    Nu avem copii având în vedere că doarmeam separați.

  • Melania
    Posted at 21:45h, 22 ianuarie Răspunde

    Stimati,
    Sint o cetateana romana cu domiciuliu in strainatate (Italia); mostenesc din partea mamei parte din tr-un teren+casa in cota de 1/3, impreuna cu 2 verisori (care nu vor sa vinda intreaga proprietate si sa impartim valoarea in trei). In cazul in care vreau sa fiu despagubita si nu mi se ofera suma potrivita – stabilita cu ajutorul unui expert – in ce situatie ma gasesc? Trebuie sa intentez un proces pentru despagubire? Cum ar trebui sa actionez?
    Din surse ne oficiale am auzit ca in cazul in care nu mi se ofera nici macar o patrime di valoare stabilita de catre un expert, doara atunci pot sa intentez un proces (partaj giudiciar). Mi se pare o anomalie faptul ca pot sa intentez partaj giudiciar doar daca mi se ofera mai putin decat 1/4.
    In plus faptul ca eu ma gasesc in strainatate inseamna costuri si timp pentru avocat si pentru desfasurarea procesului.
    Va multumesc anticipat.
    Cu respect,

  • Roman Elena
    Posted at 00:04h, 23 ianuarie Răspunde

    Buna seara Am o casa și unul din băieți a construit pe banii lui 2 camere la etaj Cum pot face să apară proprietar pe c o parte din casa Va mulțumesc.

  • Adrian
    Posted at 02:19h, 23 ianuarie Răspunde

    Buna ziua! Numele meu este … si umbla un zvon despre mine cum ca as fi violat o fata dupa un party. Sunt o persoana arhicunoscuta la mine in oras si deja am auzit asta de la mai multe persoane decat ar fi trebuit. Ce se poate face in acest caz? Nu imi cade deloc bine acest fapt. Intr.adevar am avut o aventura cu fata respectiva insa in niciun caz nu ar fi fost violata. Tin sa mentionez ca am fost sub influenta alcoolului si eu si fata respectiva. Contactez un avocat? Merg si depun plangere la politie? Care sunt demersurile legale pentru asa ceva?

  • Nicoleta Ileana Iamandache
    Posted at 12:34h, 23 ianuarie Răspunde

    Bună ziua pot ataca in instanta faptul că soțul meu ( căsătorit fiind cu mine de 15 ani și având și copii împreună)a trecut casa moștenire părintească prin Donație surori lui ?

  • Sorin Ungureanu
    Posted at 12:45h, 23 ianuarie Răspunde

    Buna ziua ,

    Sora sotiei mele a decedat iar sotul supravietuitor nu doreste sa dezbata succesiunea. Mentionez ca persoana decedata nu avea copii.
    Ce putem face pentru a il convinge?

    Va multumesc.

  • Urs Veronica
    Posted at 13:04h, 23 ianuarie Răspunde

    Bună ziua,am și eu o întrebare,
    Sora mea a decedat în urma cu peste un an,a rămas în urma 3 copii majori care nu au făcut încă succesiunea,sora era recasatorita și nu aveau copii împreună,
    Acum casa a fost scoasa la vânzare,se poate fără succesiune?
    Cineva mia spus ca dacă trece 1 an și nu sa făcut succesiunea nepoții mei își pierd dreptul.

  • Maria
    Posted at 22:50h, 23 ianuarie Răspunde

    Buna seara! Am 17 ani de relație cu soțul meu însă trebuie între noi sau răcit foarte mult, unul trage în stânga unul în dreapta. Nu avem un motiv anume sa divorțam pt înșelat însă lui ai place distracția, prietenii și relaxarea singur. Eu nimic fără ajutor și foarte multe jigniri din partea lui. Avem 2 copii 1 de 7 ani unul trebuie sa nasc în 2 săptămâni. Avem pe numele nostru o casa. Făcută împreună dar mai mult din partea mea, partea financiara ajutata de părinți. Întrebare mea este dacă dau divorț este normal sa fie casa jumate jumătate. Sa se spele pe mâine de copii și responsabilități. Își ea bani pe jumătate din casa pe care nui merita își pune palmă și pleacă. Eu vrea custodia exclusiva a copii sa nu ma bata el la cap, când se îmbată ca vrea copii și altele. Ce pot face în privința asta? Mulțumesc

  • Well
    Posted at 23:48h, 23 ianuarie Răspunde

    Bună ziua.
    As avea o curiozitate. Cum se procedează în cazul unui divorț din punct de vedere ar despăgubirii partenerului și care sunt procedurile necesare? Ce obligații as avea eu de despăgubire fata de partener și ce pretenții ar putea avea la adresa mea?
    Situația este cam asa: locuința de domiciliu achitionata prin credit, cu trei luni înainte de casatorie. Atat creditul, contractele de utilitati cât și locuinta sunt strict pe numele meu. În momentul căsătoriei s-a ales bun comunal. Achizitii pentru locuinta (mobilier, renovare, etc.) au fost mici. In mare parte locuinta este in starea in care a fost achiziționată. Căsătoria are o vechime de aproximativ doi ani jumătate. Ambii parteneri au în cartea de identitate domiciliul locuinței în cauza.

  • Waren
    Posted at 14:32h, 24 ianuarie Răspunde

    Buna ziua!

    Am cumparat recent un teren, pe care la momentul cumpararii aflau niste busteani. Vanzatorul zicea ca busteanii apartin de padurar si ca le va lua de acolo, sunt doar temporar pe teren. La momentul cumpararii proprietarul a si sunat pe padurar sa le muta, insa de atunci au trecut 2 luni si nu sa intamplat nimic.

    Astazi am contactat si eu pe om si le-am rugat sa le ia. El insa nu prea era interesat, zicea ca nu stie cand, ca nu are cu ce (sunt niste busteani mari) etc. Am oferit varianta ca le taiem noi in bucati mai mici si le mutam, insa el zicea ca voi primi amenda daca ma ating de ele.

    Ce pot face in acest caz? Lemnele intradevar nu sunt ale mele, dar e depozitat de luni intregi pe terenul care am cumparat, fara acordul meu.

    Multumesc!

  • Sanda
    Posted at 13:01h, 25 ianuarie Răspunde

    Buna ziua, in materie de executare silita, va rog sa ma ajutati cu un sfat: timp de 5 ani am avut poprire pe salariu, in baza infiintarii unei popriri si a unei hotarari judecatoresti. Vreau sa achit restul sumei pana la incidenta sumei din hotararea judecatoreasca, doar ca suma pe care ei vor sa o achit nu este recunoscuta de creditor, vor mult mai mult sa platesc. (Am toti fluturasii de salariu pe care apare suma virata executorului) . Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc

  • Boboc Liliana
    Posted at 15:30h, 25 ianuarie Răspunde

    Dacă primaria nu vrea sa mi elibereze acte sa fac succesiunea ,ce pot face? Poate avocatul sa le solicite?

  • MOLDOVAN STEFAN OVIDIU
    Posted at 23:34h, 25 ianuarie Răspunde

    BUNĂ SEARA MĂ NUMESC MOLDOVAN STEFAN OVIDIU ȘI AȘI AVEA O PROBLEMA JURIDICA PRIN EXECUTARE SILITA ȘI NU ȘTIU CE SĂ FAC ESTE O SUMĂ IMENSĂ PE 4 VIEȚII DE ACUM ÎNAINTE 14800000 Ron

  • Kamali Elena
    Posted at 10:02h, 26 ianuarie Răspunde

    Bună ziua, în relația cu Anpc e fiind persoana juridica ma puteți îndruma?

  • Mada
    Posted at 14:32h, 26 ianuarie Răspunde

    Buna ziua! Sunt insarcinata si sunt despartita de tatal copilului. Voiam un sfat,ceva,cum ar trebui sa procedez, sa il las sa recunoasca copilul sau nu? El cred ca ar vrea lucrul asta,iar eu nu doresc sa ii interzic sa faca parte din viata copilului, mi ar prinde bine si ajutorul financiar,singura mea frica ar fi SA NU MI IA COPILUL. Știu ca legile erau de partea mamei in general,dar se tot schimba si traiesc cu frica asta. Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat,cum ar fi cel mai corect sa procedez?

  • Adriana Boalcă
    Posted at 16:17h, 26 ianuarie Răspunde

    Buna ziua!
    As putea sa fac un contract de munca pentru cineva ca sa fie angajata, de exemplu, menajera, eu fiind persoana fizica? Daca da, ce acte trebuie sa depun si unde? Cat trebuie sa platesc pentru contributiile la stat ale angajatului meu? Multumesc!

  • Axente Valerică
    Posted at 16:19h, 26 ianuarie Răspunde

    Bună ziua.Doresc să dobindesc prin uzucapiune a o locuință și un teren.Casa este in intravilanul orasului Murgeni,judetul Vaslui.Fostul proprietar a decedat in luna mai,1998 iar eu tot atunci am cumparat o cu bani cash,de la fiul proprietatrului.De atunci o stăpînesc de drept si de fapt,dar fara acte.Fiul locuieste în Bihor.Acolo i am trimis banii prin postă.Detin chitantele în original de la Posta romană.In cei 25 de ani care au trecut,am platit impozitele la zi atît pentru casa cît și pentru cei 80 de ari de teren arabil extravilan.

  • GP
    Posted at 19:16h, 26 ianuarie Răspunde

    Buna seara; tata (decedat) a trait in concubinaj cu partenera lui 42 de ani, si prin testament mi-a lasat mie toate bunurile imobile. Apartamentul lor insa il detineau in co-proprietate, deci mie mi-ar reveni 50% din el. Concubina insista ca nu am dreptul la jumatatea tatalui pentru ca ea a cumparat apartamentul pe banii ei in 1991, si ca tata a „obligat-o” sa-l treaca pe apartament, ceea ce s-a intimplat in 1998. Nu-mi da acces la actele de provenienta a apartamentului, dar conform extrasului CF obtinut de mine, la sectiunea proprietari scrie asa: ” …/…1998 Contract de vinzare-cumparare nr. aut…/… din … emis de notar…. B2: Intabulare, drept de PROPRIETATE titlul de drept cumparare, dobindit prin Conventie, cota actual 1/2 – si numele tatalui meu.” Intrebarea mea este, mai are importanta cine a cumparat imobilul daca in ultimul contract pe apartament tata este numit co-proprietar? Concubina discuta acum despre dreptul de creanta – se poate solicita drept de creanta pe un imobil pe care tata e co-proprietar? In 1991 ei traiau impreuna de 11 ani, iar in 1998 de 18! Apartamentul cumparat in 1991 (de la stat) nu contine numele tatalui pt. ca atunci ea era singura chiriasa legala inscrisa pe documente). Indiferent de situatie, mai are importanta ce s-a intimplat inainte de 1998 in ce priveste dreptul meu la 1/2 din apartament. Poate ea in cazul asta sa obtina prin judecata un drept de creanta pentru jumatate de imobil? Multumesc.

  • Vasile
    Posted at 19:18h, 26 ianuarie Răspunde

    Bună ziua ,mama a câștigat un proces cu Casa de pensii dar nu i s-au dat banii retroactiv doar de când a dat în judecata.Exista posibilitatea sa ia banii de când a ieșit la pensie?

  • maria
    Posted at 00:31h, 27 ianuarie Răspunde

    Bună ziua! Părinții mei sunt divorțați. La momentul divorțului eu am rămas cu tatăl meu și fratele meu cu mama. Acum fratele meu stă cu mine și tatăl meu, dar nu are mutație la noi. Putem să primim pensie alimenatră în cazul în care nu am fost la notar? Vreau să știu dacă este legal.

  • Munteanu Corneliu
    Posted at 10:34h, 27 ianuarie Răspunde

    Primaria sectorului 4 conditioneaza eliberarea certificatului fiscal de furnizarea contractului de salubrizare si de dovada achitarii taxei de salubrizare la zi. Acestea se obtin de la administratia blocului (in cazul meu). H.C.L.S.4 nr. 176/14.07.2022 pentru completarea H.C.L.S.4 nr. 50/12.04.2021 privind instituirea taxei speciale de salubrizare “ Beneficiarii serviciului public de salubrizare au obligația de a face dovada încheierii contractului cu operatorul de salubritate autorizat, potrivit legii, să presteze serviciul de salubrizare pe raza Sectorului 4 al Municipiului București și respectiv a achitării taxei de salubrizare la zi, pentru toate operațiunile și serviciile asigurate de către Direcția Generală de Taxe și Impozite Locale Sector 4, Direcția Mobilitate Urbană Sector 4, Direcția Administrarea Domeniului Public, Direcția Generală de Urbanism și Amenajarea Teritoriului și Direcția Autorizări din cadrul Aparatului de specialitate al Primarului Sectorului 4”. Este legal ? – normal nu pare a fi

  • Kato Viorel
    Posted at 18:29h, 27 ianuarie Răspunde

    Buna …Bunicul meu a murit acum 7 ani Bunica acum 1 an iar Tatal meu care a locuit cu eiin ultimii 15 ani a decdat acum 3 luni ,bunicii au avut 3 copii pe Tatal meu,o fata ce traieste si o fata ce a murit in 1988 care a lasat in urma 2 copii ……noi suntem 3 frati urmasi ai Tatalui care a murit acum 3 luni am facut succesiunea dupa el ,dupa bunici nu sa facut succesiune ……Acum nu sta nimeni in casa …intrebarea mea e cine are dreptul sa locuiasca /administreze casa pana la finalizarea succesiunii dupa bunici tinand cont ca unul din copii fiicei decedate in 1988 nu e de acord cu succesiunea notariala doriind sa fie despagubit cu o suma mare de bani

  • Daniel
    Posted at 23:13h, 27 ianuarie Răspunde

    Buna am o intrebare anm trait cu fosta nevasta fara sa fim casatoriti legal si am un copol de 5 ani ea estr bolnava cu epilepsie poate sa ma dea in judecata si sa ia copilul la ea

  • Adriana Prioteasa
    Posted at 11:56h, 29 ianuarie Răspunde

    Buna ziua.
    Sunt contabil cu atributii de casier intr-o institutie publica ( pers contractual). Printre alte atributii le-am primit si pe cele de gestionare ( primire, pastrare, predare, catre alte puncte de incasare) a chitantelor ( pretiparite cu antet si numar, in dublu exemplar). Va rog sa-mi spuneti daca exista incompatibilitate , avand in vedere ca sunt si utilizator al acestor documente , sau .. cu Art 9 din Legea gestionarului.
    Multumesc
    Adriana Prioteasa

  • Mirela BOCA
    Posted at 02:06h, 30 ianuarie Răspunde

    Bună ziua,

    Ați putea vă rog frumos să-mi spuneți cum pot să beneficiez de consultanța online gratuită. Trebuie să postez aici întrebarea sau pot să vă scriu la următoarea adresă de e-mail : [email protected] ?

    Vă mulțumesc!

  • Vali
    Posted at 11:19h, 30 ianuarie Răspunde

    Bună ziua,
    Am divortat de soțul meu la notar,rămânând în grija mea fetita de 9 ani la domiciliul de drept comun.Am convenit ca apartamentul fiind drept comun sa rămână fetitei și el sa se mute.
    După 6 luni de la divorț refuza sa se mute invitandu-ma „respectuos” sa plec dacă nunimi convine situația.Apartamentul a fost trecut e catre parintii mei în acte pe numele meu și al ostului soț acum 5 ani.Datorita tensiunilor eu intenționez sa îmi iau fetita și sa ma mut cu chirie.Poate fi considerat acest gest ca părăsirea domiciliului?Ar putea sa imi ia copilul in urma acestui gest tinand cont ca el nu are contract de munca ,lucrand la negru?Dacă deschid acțiune în
    instanta ce șanse am de câștig ?
    Va mulțumesc anticipat.

  • Elena
    Posted at 13:41h, 30 ianuarie Răspunde

    Buna ziua,
    Va deranjez cu o intrebare in legatura cu majorarea salariilor incepand cu 01.012.2023.
    Controlul financir preventiv se mareste odata cu majorarea salariul de baza?
    Adica daca salariul de baza este de 4449 la care se aplica majorarea de 10%, controlul financiar preventiv cat vafi?

  • Roxana
    Posted at 15:44h, 31 ianuarie Răspunde

    Bună ziua,
    În urma cu câțiva ani , 2018 ,am cumpărat prin credit un apartament cu terasa exterioara de 10 mp. După încheierea actelor dezvoltatorul ne a dat dat voie verbal sa îl închidem cu geamuri termopan și panou Sandwich deasupra. Este la et 7. Noi în acte am rămas cu terasa exterioara. Ce se poate întâmpla dacă îmi face vreun vecin reclamație iar eu nu am autorizație pt închiderea terasei? Pot fii sancționată? Sau ma poate obliga cineva sa îl daram ținând cont ca au trecut atâția ani, am proces verbal de la construcția lui cu data închiderii terasei. Pot face ceva în acest moment pt a l trece în actele casei? Mulțumesc

  • Loredana
    Posted at 21:27h, 31 ianuarie Răspunde

    Buna ziua! Am pasaport si buletin expirate si Am Ceva probleme cu timpul in legatura cu actele, cel Putin cu buletinul pentru care am aplicat astazi avand in vedere ca mi s-a spus ca obtinere a e mult mai rapida, pentru a Putra sa imi fac pasaport temporar simplu dar am nevoie sa ies din Tara pentru a ma intoarce la munca in Europa peste 4 zile (zbor duminica dimineata). Din cate am inteles è imposibil sa am pasaoprtul in timp ca sa ies din Tara… Exista un alt tip de document, chiar daca AR fi temporar, pe care sa pot sa il fac si sa fie gata in cateva zile pentru a Putea iesi din Tara? Odata la munca oricum m-as programa pentru imputernicire pentru a face actele…. Multumesc mult

  • Marian
    Posted at 11:10h, 01 februarie Răspunde

    Buna ziua,scuzati deranjul as avea nevoie de un sfat : în vara anului trecut am luat decizia să construiesc gardul dintre mine și vecinul meu deoarece cel vechi era degradat ajunsesem sa pun bucăți de tabla și scânduri la baza gardului ca sa nu treacă câinele vecinului și viceversa precizez ca erau și doi pomi crescuți în gard ce se aflau pe hotarul vecinului nepasandui ca va duce la o distrugerea mult mai avansată a gardului de plasa …am construit un alt model de gard mult mai decent fata de ce era dar problema vine dupa terminarea gardului din partea vecinului cum că i sa intrat circa 10 cm la dumnealui în curte, precizez ca nu i-am cerut nici un ban pentru construcția gardului si cu toate acestea dumnealui pare sa aibă un orgoliu de neimaginat dorind sa dărâm gardul,ce ma sfătuiți va mulțumesc frumos !

  • cip07
    Posted at 11:22h, 01 februarie Răspunde

    . Acord vecini obligatoriu pentru schimbare locuinta individuala in locuinta colectiva ?
    Detin o constructie ridicata legal, pe teren proprietate, cu autorizatie de construire, receptie, edificare si intabulare ca locuinta individuala. Ca sa o transform in locuinta colectiva (fara nici un fel de modificare la constructie) trebuie obligatoriu sa obtin acordul vecinilor (proprietatile vecine cu terenul meu) ? Care este prevederea legala care imi impune asa ceva ?
    Multumesc.

  • Daniela
    Posted at 12:50h, 01 februarie Răspunde

    Buna ziua!
    In cazul decesului unui parinte, sunt 2 copii iar unul ascunde mostenirea de celalalt.
    Ce se poate face in situatia asta?
    Multumesc

  • Dinescu Victor
    Posted at 14:16h, 01 februarie Răspunde

    Buna ziua,
    Stau la casa. Parterul casei imi apartine mie si etajul apartine altcuiva.
    De pe terasa vecinului, cand ploua sau este zapada, se infiltreaza apa la mine in casa.
    I-am cerut acestuia sa rezolve problema si el pretinde ca este si datoria mea sa contribui la cheltulile de hidroizolatie.
    Deci, tinand cont ca este terasa lui, proprietate privata, am eu obligatia sa particip la aceste cheltuieli?
    Multumesc anticipat pentru raspuns!

  • Sandu Zenovia
    Posted at 19:20h, 01 februarie Răspunde

    Buna seara, va rog mult sa ma sfatuiti ce sa fac in situatia mea și anume: eu cu fratele meu suntem mostenitori dupa parintii nostri, CM 123/21 nov 2020 .Parintii nostri au cumparat de la primarie un teren pentru casa de locuit in anul1975 si au construit casa cu anexe AC nr 53/1975 pe care o detinem in fizic de 47 ani.Intai am devenit mostenitori dupa tată CM 858/1994 prin care aveam 1000m patrati teren cu casa ,anexe , gradina dar in 1997 s a eliberat de catre primarie ,titlu de proprietate unei persoane care avea terenul inainte de comunism. Atunci ,parintii mei au fost contactati de respectivii proprietari si li s a spus sa faca intabulare si toata documentatia ca sa cumpere terenul.Au facut cum li s a spus si cand a fost gata totul, nu au mai dorit sa vanda dupa cum au zis .Nu au avut nici parintii nici noi nici o problema cu acei proprietari ,noi nici nu i cunoastem ( daca mai traiesc sau nu).Acum am vrea sa intram in legalitate ca in cartea funciară e un strain proprietar pe pamantul de sub casă și noi pe casa. Ce sfaturi imi dați ? Legea 377/2022 ne ar ajuta ? Vă mulțumim din suflet!

  • Marcel ivascu
    Posted at 11:20h, 02 februarie Răspunde

    Buna ziua

  • Iancu
    Posted at 14:06h, 02 februarie Răspunde

    Bună ziua! Fratele și varul meu au plecat în Olanda dar noi cei de acasă nu mai putem lua legătura cu ei adică nu mai știm nimic de ei cum putem afla?

  • Flaminzeanu Catalin
    Posted at 15:23h, 02 februarie Răspunde

    Buna ziua! Am o hotărâre judecătorească la un partaj (apartament cu bunuri pentru împărțit, 50-50 fiecare și autoturism care mi-a fost încredințat mie), emisa în 08.07.2022 și primită in plic pe 22.07.2022. Fosta sotie are termen 6 luni pentru a plăti sulta. Până la ce data trebuie sa achite sulta iar daca depășește acest termen ce măsuri trebuie sa iau? Mulțumesc frumos!

  • Gentiana
    Posted at 16:32h, 02 februarie Răspunde

    Buna ziua! Sunt intr-un proces cu fostul meu prieten. Timp de 11 ani am foat prieteni timp in care am calatorit in diverse excursii. Acum 4 ani dupa ce ne-am intors dintr-o excursie , pentru ca la cateva luni m intrerupt relatia cu acesta (el nu avrut sa accepte acest lucru) m-a actionat in judecata si a venit cu un martor mincinos (un prieten vechi de al lui) solicitandu-mi 2000 de euro ca IMPRUMUT pentru jumatate din pretul excursiei. Nu sunt in domeniul juridic si nu am crezut ca aceasta actiune a lui in judecata va avea o astfel de finalitate, anume ca la prima instanta de la judecatorie am pierdut. Am facut apel si a fost reaudiat martorul mincinos (care si-a sustinut aceesi minciuna…ca a fost de fata cand eu am acceptat acel imprumut in agentia de turism pentru plata excursiei). Eu am o parte din chitante pe numele meu si alte chitante pe ambele noastre nume, adica chitante comune – pentru ca excursia a fost platita in mai multe transe). Nu exista vreun inscris referitor la imprumut. Doar acest martor MINCINOS. Nici pana acum nu imi vine sa cred ca am pierdut la prima instanta. De fapt si acum imi este la fel de teama. Cum este posibil ca legea din aceasta tara sa permita acest aspect? adica niste inscrisuri nu mai au valabilitate in fata unui martor (Si MINCINOS) care a fost acceptat datorita relatiilor sentimentale dintre mine si cel care m-a actionat in judecata 9chipurile datorita relatiei dintre noi nu a facut acte de imprumut).

  • Geta
    Posted at 18:16h, 02 februarie Răspunde

    Buna ziua!
    Vreau sa las apartamentul fiului meu inainte de a se casatori. Ce ma sfatuti sa fac, contract de vanzare-cumparare sau contract de mostenire, care este cel mai sigur de facut si nu poate fi contestat. Doresc sa ii fac actele ca in caz de ceva( divort al lui ) sa poata beneficia doar el de apartamentul meu nu si viitoarea sotie sau alte terte persoane.
    Multumesc!

  • Aurelian
    Posted at 20:49h, 02 februarie Răspunde

    Buna ziua,

    Am plecat de curand de la o firma de paza fara sa stau in preaviz. Am fost informat ca se va incepe cercetarea disciplinara in cazul meu. Cautand pe net, am aflat ca sanctiunile pot fi avertisment scris, 5-10% din salariu sau desfacerea contractului disciplinar. Cel mai probabil mi se va desface contractul.

    Intrebarea mea ar fi ce inseamna asta mai exact? Nu voi mai primi ultimul salariu? Ma pot angaja in alta parte mai tarziu? Exista consecinte mai grave?

    Multumesc anticipat pt raspunsuri,
    -Aurelian

  • Razvan
    Posted at 12:37h, 03 februarie Răspunde

    Buna ziua!
    O intrebare, indeplinesc conditiile necesare pentru promovare in grad profesional din iunie 2022 si nici pana in ziua de azi nu a fost anuntat examenul de promovare (stiu ca se organizeaza semestrial/trimestrial sau anual) problema este ca am discutat cu sefa de la resurse umane si dumneaei spune ca deobicei dupa 2 ani dupa indeplinirea conditiilor se ia in calcul (nu am auzit asa ceva la nici o institutie publica unde lucreaza cunoscuti). In timp ce dumneaei imi spune ca am sanse dupa 2 ani un coleg din alt departament a primit urmatorul grad si a fost angajat dupa mine. Nu stiu daca este rea vointa daca este legal sau nu acest lucru, seful sustine verbal ca a trimis actele, doamna de la resurse sustine ca nu aprimit sau nu le ia in evidenta (eu nu pot dovedi decat discutiile prin email). Se poate face ceva in acest sens?
    Multumesc!

  • ALEXANDRU
    Posted at 23:24h, 03 februarie Răspunde

    Bună ziua , am în propietate un teren de 1300 de mp . Suntem 4 frati pe acest teren 3 vrem sa ne luam fiecare partea lui Celalat frate vrea sa vindem . Menționez ca acest teren este 13 lățime și 100 lungime . Și are deschidere atat în fata cât și în partea din stânga pe toată lungimea terenului . Se poate face ca fiecare dintre frati sa și ia partea lui de teren la notar adică sa mergem toți 3 fără a-l 4 lea . Sau se poate face asta doar în instanta . MUMTUMESC FRUMOS SI AȘPEPT UN RASOUNS .

  • Lavinia
    Posted at 01:19h, 04 februarie Răspunde

    Bună seara, am o dilema .. în 2013 iunie mam căsătorit cu fostul soț.. în decembrie 2013 am luat hotărârea sa plec de la el pentru ca nu ne mai înțelegeam intervenea foarte multe discuri contradictorii între noi și am preferat sa iau copilu sa plec ( cel mic avea 4 luni ) .. sa rupt legătură dintre noi nu am mai vorbit deloc el nu a cautat copilu și nici eu pe el. În 2018 am hotărât sa merg sa bag divortul pentru ca nu ai vroiam sa depind de el. El fiind absent de atâta timp în viata noastră. Sa pronunțat divortul în 2018 fără program de vizita, dat cu pensia alimentara pe care a deciso instanta eu argumentând ca nu vreau nimic de la el. Instanta nea divorțat având custodie comuna amândoi. În 2019 am vrut sa plec cu cel mic în Italia dar nu am dat de tata. Am mers în instanta am avut ordonanță prezidențială am reușit sa ii fac pașaportul celui mic. În 2021 ianuarie am redeschis dosarul pentru a cere custodie exclusiva. El nu a fost prezent la nici un proces, procedurile fiind legat îndeplinite pentru chemarea lui în instanta. Instanta a decis sa îmi dea mie custodie totala. După hotărârea data de instanta legata de custodia explisiva la mine el nu a făcut nici un recurs sau apel. După 3 luni decizia a devenit definitiva și irevocabila. La începutul luni ianuarie anul acesta tatal a început sa caute copilu ( eu aflând ca a fost în pușcărie din 2018 pe tru tentativa de viol asupra unei minore) .. a venit cu dorința sa primească drept la vizita .. eu nu sunt de acord cu asa ceva având în vedere trecutul lui. Și acuma vine întrebarea mea : ce șanse sunt ca el sa primească drept la vizita sau orice al drept în fata copilului. Va mulțumesc

  • Alina
    Posted at 09:30h, 04 februarie Răspunde

    Buna ziua,
    Un profesor academic ma hartuieste sexual as putea spune, de cateva saptamani. Ma suna noaptea la ora 10, nu raspund, imi trimite mesaje cu invitatie la prajitura si asa mai departe. Toate tenttivele lui au fost refuzate si l-am rugat frumos sa nu ma mai contacteze, sperand ca se ca potoli. Ultimul mesaj a fost ca sunt restantiera, desi examenul l-am dat cu asistentul lui, acesta nefiind prezent macar fizic la examen. Ma tem ca din cauza dansului nu am sa beneficiez de bursa de studii oferita de universitate pentru rezultate exceptionale.

    Intrebarea mea este: sa contactez un avocat in acest sens sau sa inaintez o cerere la Comisia de disciplina a universitatii? Sau sa inaintez demersuri spre amandoua?

    Multumesc frumos.

    Cu stima si respect,
    Alina Mitache

  • Adrian Tomoiaga
    Posted at 20:33h, 04 februarie Răspunde

    Buna ziua , va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema , Am o casa de vanzare si am delegat o agentie imobiliara sa se ocupe de vanzarea imobilului , eu find rezident in alta tara , agentia ma contactat ca a gasit un cumparator dispus sa ofere pretul cerut de mine , si daca ii dau acceptul sa inceapa procedurile legale de instrainare imobil . am convenit la o garantie de 2000 euro din valoarea de cumparare care a fost depusa de cumparator in agentie si am dat un termen in care sa fie perfectate actele , totul bine pana cand am fost sunat de agentul imobiliar ca cumparatorul sa razgandit pe motiv de vici ascunsa –cum ca ar fi bantuita de fantome casa – si solicita avansul dat inapoi , Eu am cumparat biletele de avion am platit transferul la aeroport si mi-am programat si concediul am avut si alte cheltuieli pentru a putea veni in tara la semnarea actelor . Cumparatotul ameninta agentia ca daca nu ii restituie avansul da in judecata agentia pentru vici ascunse . Vas ruga sa imi dati rezolvare legala la aceasta problema si daca cumparatorul ii indreptatit sa ceara avansul inapoi . Va multumesc .

  • Marta
    Posted at 15:10h, 05 februarie Răspunde

    Bună ziua!
    Am nevoie de sfatul dumneavoastră în legătură cu o moștenire.
    Părinții mei au construit o casă în anul 1951 pe un teren pe care tatăl meu a primit cadou de la tatăl lui, însă fără nici o hârtie.
    După moartea părințiilor mei vrem să vindem casa părintească (suntem 3 frați), însă după identificarea terenului de către topograf am aflat, că 800 m² de teren (din totalul de 2089 m² ) împreună cu casa este pe numele a celor doi frați ale tatălui meu. Restul de teren, de 1289 este pe numele bunicului.
    Cartea funciară pentru cei 800 m² de teren și casă a fost făcută în anul 1974, când bunicul a vrut să lase moștenire celor doi copii (pentru unchiul meu și mătușa mea) vechea casă în care locuia dânsul, dar la oficiul de cadastru au făcut o greșeală și a fost intabulată casa noastră și cei 800 m² de teren pe numele celor doi frați.
    Unchiul și mătușa mai sunt în viață și sunt de acord să ne doneze casa și cei 800 m² de teren, dar nu știu ce se poate face cu restul de 1289 m² .
    Vă rog să-mi dați un sfat ce posibilități sunt pentru dobândirea dreptului de proprietate, fără să facem succesiune după bunicul?
    Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns!

  • Ionela
    Posted at 16:56h, 05 februarie Răspunde

    Bună ziua. Întrebarea este în felul urmaror: tatăl prietenului meu decedat, acesta avea doua case una stata fratele lui, una noi, sa împărți astfel prin certificat de moștenitor. 20% sotia rămasă, 40% fratele, și 40 % el. În prezent totul este asa. En nu sunt căsătorită cu el si el nici nu doreste, dacă în viitor se va întâmpla ceva și el îmi va lăsa mie un testament de mana eu voi avea dreptul la acei 40% ai lui având în vedere ca eu am investit bani în casa lui ? Cum se poate rezolva ? Mulțumesc pentru eventualul răspuns, o zi frumoasa.

  • Lorena
    Posted at 19:36h, 05 februarie Răspunde

    Buna ziua, am nevoie de ajutor in privinta legii de divort si custodie copil. Sora mea locuieste in Germania impreuna cu sotul ei cu care s-a casatorit in septembrie si bebelusul de 2 luni. Inca de cand a fost insarcinata sotul a jignit-o si amenintat-o in privinta copilului. Sotul are probleme mari cu alcoolul si violenta avand 2 plangeri la politie pt violenta fizica. O jigneste zilnic, tipa la ea si la bebelus si o bate destul de des dar nu suficient incat sa lase vantai. Sora mea nu vorbeste foarte bine germana si ii este teama sa sune la politie fiind speriata ca i se va lua vopilul deoarece ea momentan nu are niciun venit in afara de alocatia copilului. Pana luna aceasta a primit salariul ei pe card, dar cardul este in posesia lui, si tot salariul ei mergea catre datoriile lui facute inaintea casatoriei. Care este solutia sa divorteze si sa pastreze custodia celui mic, eventual sa se reintoarca in Romania? Mentionez ca ii este foarte teama de reactia lui deoarce pe langa batai o ameninta ca daca ia copilul nu mai prinde a doua zi vie.

  • Alin
    Posted at 16:56h, 06 februarie Răspunde

    Buna ziua. Mama mea este angajata pe contract nedeterminat la o scoala primara, pe functia de ingrijitor. Recent, a fost amenintata ca va fi pastrata numai part-time. Intrebarea mea este: din punct de vedere legal, poate face angajatorul acest lucru? Acesta sustine ca a sugerat aceasta posibilitate inspectoratului scolar si ca ei pot decide, dar eu nu sunt foarte sigur de lucrul acesta. Din punctul meu de vedere, daca mama mea are un contract pe perioada nedeterminata full-time, acest lucru nu se poate schimba, decat, teoretic, prin incetarea actualului contract si semnarea altui contract part time. As aprecia orice informatie sau sfat. Multumesc.

  • Victoria Tofan
    Posted at 17:31h, 06 februarie Răspunde

    As dori sa știu dacă pot angaja un avocat pentru fiul meu plecat la munca în străinătate, ontr-un proces de alcoolemie la volan, fata imputernicire?

  • Stela
    Posted at 22:29h, 06 februarie Răspunde

    Bună, Stela ma numesc și as avea o problema de rezolvat , poate ma puteți îndruma în direcția bună!
    În 1996 m-am căsătorit în Austria Viena la primăria din sectorul 10 și tot acolo in martie 2004 cred … am și divorțat de comum acord ! Atunci cind m-am căsătorit am schimbat toate actele pe numele nou ….certificat de casatorie , permis etc!
    În 2007 m-am reîntors în România și cu mutatul am pierdut certificatul de casatorie atit cel austriac cit și cel romanesc și decizia de divorț!!! Fiind foarte hotărâtă sa nu ma mai căsătoresc vreodată nu mi-am făcut tare multe griji ca nu am anunțat divorțul și în România!!!! A fost un scut de apărare pt sufletul meu!
    Acuma a decedat tatăl meu și trebuie sa fac succesiunea și ma gândesc ca nu e prea bine ca am delăsat această chestiune! Întrebarea este dacă trebuie neapărat sa ma prezint în persoana în Viena sa recuperez aceste duplicate sau se poate și online? Mulțumesc anticipat pentru ajutor!

  • Alina
    Posted at 01:34h, 07 februarie Răspunde

    Bună ziua ! Am un copilaș de 5 luni . M am despărțit de tatăl lui cu care nu am fost căsătorită acum câteva zile . Copilul este recunoscut de tata , trecut pe numele și pe adresa tatalui . Nu vrea sa ajute copilul de buna voie cu bani . As vrea sa l dau în judecata pentru pensie alimentara . În același timp mi-e teama ca ar putea sa îmi ia copilul pe motiv ca el are loc de munca iar eu nu . Condițiile de locuit pentru copil sunt mult mai bune la locuința mea decât a lui , iar copilul mediul acesta îl cunoaște și aici este adaptat pentru ca am locuit aici de când sa născut. Îmi puteți spune va rog în situația asta căruia dintre noi iar fi încredințat copilul?

Post A Comment