Avocat online gratuit – Intrebari si raspunsuri
De ce sa petreci ore intregi de cercetari pe Google, citind pareri pe forumuri, incercand sa iti dai seama ce spune legea si cautand un raspuns cat mai bun pentru problema juridica pe care o ai tu?
Fiecare caz juridic este unic si doar un profesionist in avocatura te poate lamuri pe deplin si te poate sfatui cat mai bine sa actionezi in directia care iti aduce avantaje. Acum este mai simplu decat oricand sa faci acest lucru, pentru ca s-au lansat serviciile de avocatura la distanta.
Fenomentul a fost grabit in Romania de pandemia COVID-19 care a rapus o lume intreaga, dar bine venit intr-o era hyper-tehnologizata, cand fiecare minut este pretios pentru omul modern.
Astfel, serviciile juridice online va ofera acum posibilitatea de a adresa o intrebare de natura juridica unui profesionist si de a primi raspunsul dorit. Puteti merge dincolo de o simpla intrebare, spre o consultatie online, cu un avocat online.
Procedura este foarte simpla. Faceti rezervarea online la data si ora care va avantajeaza cel mai mult, platiti prin card si apoi aveti parte de consultatia propriu-zisa. Aceasta se poate realiza prin Skype sau Zoom, dar si prin telefon sau alte platforme de interactiune similare.
Beneficii consultanta juridica online prin telefon
Avantajele sunt imense. Poti beneficia de sfatului celui mai bun avocat , fara ca macar sa fie necesar sa te deplasezi la biroul de avocatura sau sa te ridici de pe canapeaua pe care stai confortabil. Avocatul analizeaza exact cazul tau (daca este necesar, evaluand si documentatia pe care o trimiti in prealabil pentru verificare) si iti ofera cele mai bune si viabile solutii si indrumari.
Datorita acestui serviciu, in Romania chiar si cele mai mici si aparent nesemnificative chestiuni juridice isi pot gasi mai usor rezolvare. Tarifele de consultanta sunt in general mai mici si exista o transparenta mai mare. Poti alege usor dintre mai multi avocati, poti citi review-uri si poti studia detalii despre experienta practica a avocatului pe care intentionezi sa-l angajezi pentru o consultatie online. In plus, ai marele avantaj de a putea discuta rapid si simplu.
Pentru romanii din diaspora
Inclusiv romanii din diaspora care vor sa rezolve acasa niste probleme de natura juridica, pot apela la o consultanta online pentru a evita deplasarea in tara. Unele case de avocatura au avocati care vorbesc limbi straine fluent – engleza, italiana, spaniola, franceza etc.
Avocat gratuit
Acum primesti raspuns pentru problema ta juridica, direct online si gratuit. Intra pe pagina noastra, lasa intrebarea si un avocat iti va raspunde. Vei fi indrumat cu ceea ce trebuie sa faci in continuare, indiferent de natura cazului juridic.
Oferim raspunsuri la intrebari din orice ramura de drept:
- drept comercial
- drept civil
- dreptul medical (malpraxis)
- dreptul comercial
- dreptul fiscal
- dreptul familiei etc.
Gratuit pentru divorturi
Te-ai decis sa te separi de partenerul sau partenera ta insa divortul este prea complicat pentru a se finaliza la notar pe cale amiabila? Intreaba acum gratuit tot ce te intereseaza despre tutela copiilor, pensie alimentara, partaj, program vizite etc.
Gratuit pentru mosterniri, testamente, revendicari proprietati
Vrei sa revendici o mostenire sau sa-ti scrii testamentul ca sa lasi mostenire anumitor persoane? Vrei sa revendici un teren, o casa, un apartament sau alt bun? Avocatii nostri profesionisti sunt pregatiti sa-ti raspunda la orice intrebare, direct online. Vino si adreseaza intrebarea ta. In cel mai scurt timp vei primi raspunsul legal oferit de un specialist.
Pentru accidente, vatamari corporale, daune rutiere, alcool la volan
Doresti sa afli parerea unui avocat despre unul din cazurile enumerate mai sus sau altul similar? Acum poti face acest lucru foarte usor, direct prin Internet. Acceseaza pagina noastra, completeaza intrebarea ta si vei primi consulanta rapida si raspuns gratuit din partea unui avocat.
Buna ziua,
Am facut un accident rutier pentru neacordare de prioritate pe trecerea de pietoni. Mentionez faptul ca abia pornisem de pe loc, insa am apucat “sa ating” victima si astfel aceasta a cazut. In urma cazaturii, a fost cercetata de cei de pe ambulanta, au zis initial ca este vorba de o luxatie, insa in urma unui consult mai amanuntit la spital, s-a constatat faptul ca are un deget rupt la picior. Mentionez faptul ca imi asum aceasta vina si o prima plata pentru medicamente in valoare de 500 ron (desi valoarea facturii a fost de 460 ron) a fost inmanata sotului victimei, cash. A fost nevoie de gips. De asemenea, mai trebuie mentionat faptul ca victima era de asemenea si cu fetita in varsta de 3 ani. Aceasta din urma a cazut si ea, insa fara nicio urma de vatamare. A fost dusa si examinata la spital. Am inteles ca este mentinuta sub observatie in urmatoarea perioada. Sunt constienta de faptul ca se va deschide un dosar penal si se vor face investigatii. Totodata, victima are o perioada de 90 zile pentru a depune plangere, corect? Intrebarea mea se refera la modul in care se desfasoara aceasta situatie, avand in vedere ca sunt dispusa sa platesc deja pentru cheltuielile medicamentelor? Mai poate victima depune plangere daca eu fac dovada platilor efectuate? Sau care ar fi parcursul pasilor? Totodata, daca in perioada aceasta de 90 zile, mai intervin si alte probleme de sanatate, cum se poate constata ca acest accident a fost de vina?
Bună ziua,
Dacă ma puteți ajuta cu un răspuns la întrebarea mea mulțumesc.
Vecinul meu a făcut gardul și spre mine culoarea roz este legal?.
Este o culoare foarte deranjanta.
Mulțumesc
Bună ziua,
Lucrez la o firma ca șofer , iar situația mea se prezintă astfel.
Am mers la o încărcare, iar acolo am fost înjurat, scuipat și bătut. Bataia filmata, deoarece au camere.
Cei de la depozit n au vrut sa cheme politia, asa ca am chemat-o eu.
Ne au fost luate declarații, iar polițiștii m au constrâns, prima oara sa nu chem ambulanta, eu fiind batut cu bocancii cu bot metalic și având dureri mari în zona rinichilor și sânge în gura. Politia m a amenințat ca voi merge la închisoare deoarece după ce am fost bătut , angajatul responsabil mi a spus ca pot pleca, iar din rampa a căzut un motostivuitor cu tot cu angajat, care nu a suferit nicio rana și nici n a vrut sa depună declarație împotriva mea. Angajații și polițiștii râdeau și aveau un zâmbet pana la urechi.
Unul dintre polițiști, mai prietenos mi a explicat ca nu e normal ce s a întâmplat. Firma la care sunt angajat m a învinuit pe mine, ba mai mult erau interesați dacă am încărcat,
eu fiind în ambulanță, și mi au încheiat contractul de munca.
Mulțumesc,
Buna ziua, as avrea o intrebare tatal meu este bolnav sa dat cu intretinere, la o famile , cine are dreptul dupa ce moare asupra sa familia care la intretinut sau copilul legal?
Buna ziua!
Ce trebuie sa fac,ín caz ca fratele nu vrea sa Imi platesca partea mea de mostenire,el locuieste cu família lui ín casa parinteasca! Ambi parinti sunt decedati ,acuma doi prin notar ám cerut partea mea de mostenire ,doar trage de timp.si minte ! Ám fost lá un avocat sí mi sa zis ca nu pót face nimic ,mama ín ultimul ám a facut un uzufruct viager,asa fratele are ,Cota 2/4 sí eu Cota 1/4 .Eu nu doresc altceva macar sa primesc partea mea de mostenire dupa Tata . Chiar trebuie sa renunt ,ám doi copii,unu lá facultate de medicina ,din párté de mostenire ad dori sa imi ajut copilul.
Bunā ziua am in curs un proces de succesiune inceput in 2001.Proccesul a fost deschis de tatāl meu pentru mostenirea din urma parintilor sai,el avand înca 4 frati.Doua surori si doi frati.Surorile doresc sa alipeasca partile lor cu partea tatalui lasînd totul lui prin procura la Notar facuta pe numele mami mele. între timp tatāl meu a decedat,si înca un frate de al Sau.Astfel am intrat ca urmasi eu si Sora mea .Sora mea a facut si ea declaratie la Notar Notar precum ca imi cedeaza mie.(Mentionez ca am platt eu toate cheltuielile cu procesul pana acum cat si cele de imormantare….)Problema mea este avocatul care imi depune cate o hartie la fiecare termen si trebuie sa i pun mereu intrebari,si tot eu sa i Spun ce trebuie facut.(farà nici o exagerare)Am dubii forte mari,casa nu a introdus o in partaj,spune ca ASA am spus eu,…etc.Trebuia sa o introduca acum pe 3/05 si a gasit scusa Ca se schimba judecatorul si presedintele va anula toate procesele Este posibil?Expertul a facut nenumarate cereri de amanare Ca nu a facut expertiza din diferite motive banale (ca este frig,noroi…) Mie mi se pare ca mai mult ma incurca decat sa ma ajute si Ca spara interesse unchiului cu care sunt in litigiu.As diri sa l schimb dar nu stiu cum sa procedere,caci nu sunt in tara.Nu stiu dacā II va da dosarul altui avocat,apoi avocatul nou se prezinta pur si simplu la urmatorul termen?Imi pot recupera o parte din bani? Va rog frumos sa -mi raspundeti, Multumesc
Buna ziua,
Testamentul tatalui meu, facut la in notar, se pare ca a disparut pentru cativa ani de la INFONOT, timp in care s-a desfasurat un proces la care nu s-a tinut cont de acest testament. Explicatia a fost ca in momentul in care s-a facut transferul in baza de date online acesta a fost omis. Ce as putea sa fac? Va multumesc
Bună ziua, aș vrea un răspuns privind inceperea succesiunii după tatăl meu decedat în 2011,teren agricol și casă batraneasca pe pământ, se poate face fără cadastru?
Buna seara! Sunt proprietara a unui apartament în Bucuresti,și nu mai putem sa mai stam în casa de miros de urina de pisica de la vecinul de sub noi. Domnul are cateva pisici am incercat sa discut cu el sa ii spun sa faca curat dar nu ne putem intelege. Se simte mirosul si pe scara blocului. Am facut sesizări la politie de mai multe ori însă nu s a rezolvat nimic.
Se poate sa facem cumva sa rezolvam aceasta situație, de 5 ani traiesc cu mirosul asta nu mai pot sa deschid geamurile.
Multumesc !
Bună ziua locuiesc cu soțul meu de 1,8 luni și avem un an căsătoriți. Vrem să divortă. Fără să-mi dea nimic di casa pe care am finalizat ămpreună fiind intăbulato recent ce acte și ce drepturi am din casă dacă am contribut și eu cu bai din economiile pe care le-am avut ănainte de a ne cunoaste și salariul pe care l am băgat an casă 6 luni.mulțumesc anticipat
Bună ziua, vreau să vă deranjez cu o întrebare, pământul de 11m lățime la sosea ,se poate intabulat pe persoana care îl cumpăra?
Bună ziua,am si eu o întrebare dacă am datori pe firma si proprietățile am trecut la copil mai po fi executat ?
Buna seara! Ma numesc Aurel!
Va deranjez pentru probleme familiale. Sunt in aceasta relatie de 4 ani, de 2 ani casatoriti si avem o fetita de 2 ani.
Pe parcursul vietii de familie am avut numeroase momente de dizarmonie in urma carora sotia mi-a spus sa imi iau bagajele si sa plec. Marea problema a ei este ca nu o sustin emotional, ca aduc dizarmonie pentru ea si copil.
Mentionez ca intre noi este o diferenta de varsta de 20 de ani si ca locuim in casa proprietate a tatalui ei.
In acesti 4 ani impreuna eu am fost o parte a timpului plecat din tara datorita serviciului. Sunt marinar.
Din 22 aprilie am fost nevoit sa plec din casa in care locuiam impreuna deoarece asa a considerat sotia.
Mi-a spus sa mergem la un notar sa divortam “amiabil” in toata aceasta perioada, dar eu nu am acceptat pentru ca nu doresc sa ne despartim, nu doresc destrămarea familiei si ca acest copilas sa cresca fara tatal sau alaturi.
In data de 5 mai ca urmare a faptului ca am refuzat sa merg la notar pentru desfacerea casatoriei, sotia a apelat la un avocat pentru divort.
Acum ma tot apeleaza sa merg sa imi iau lucrurile din casa in care am locuit impreuna.
Nu stiu ce sa fac! Nu stiu ce implica acest divort in care cu siguranta copilul va ramane cu mama, chiar daca va fi custodie comuna fata de copil.
Ce implica pensia alimentara si care este aportul meu in cresterea si ingrijirea copilului?
Veniturile mele in tara sunt la un salariu minim pe economie. De o luna sunt angajat la firma sotiei. Firma la care am fost perteneri 50/50.
Mi-am intretinut familia pana acum din diurna primita atunci cand sunt pe mare.
Eu nu doresc sa divortam, nu sunt se acord cu faptul de a merge la judecata, de a trece prin tot circul unui proces. Dar in acelasi timp sunt constient si de faptul ca nu pot sa reprim ceea ce doreste sotia mea.
Ma simt folosit si sufar pentru ceea ce se intampla, imi iubesc copilul si sotia si nu stiu cum sa procedez.
Mentionez ca am 52 de ani.
Ma puteti ajuta?
Buna ziua
Am un ONG care de la infiintare nu a functionat. Doresc sa-l defiintez. Am inteles ca in afara de actele si hotararile ONG e nevoie de un lichidator.
In situatia mea ONG-ul nu detine bunuri proprietati de nici un fel, sau bani, nu a avut nici o activitate economica. E posibil a fi desfiintat fara acel lichidator care practic nu are ce lichida.
In ipoteza ca e totusi obligatoriu unde poate fi gasit ? Multumesc anticipat
Buna ziua !
Se poate face procura pentru a vinde un imobil eu fiind singura fiica ,iar el este bolnav la pat (avc) ,însă nu are nici un document in care sa dovedească într-adevăr ca e bolnav ?
Îmi puteți da niște detalii in privința asta ,sau legat de asta ?
Bună ziua!
Mă confrunt cu o problemă la serviciu şi nu sunt sigur care sunt drepturile mele în acest caz.
Situaţia este următoarea: sunt angajat pe postul “Operator cântar” în cadrul unei firme portuare. Ieri am primit o decizie conform căreia am fost anunţat că în condiţiile în care ne confruntăm cu o lipsă temporară a activităţii de cântărire mărfuri, angajatorul dispune completarea atribuţiilor postului pe care sunt angajat cu atribuţii de operator siloz. Decizia este însoţită de o anexă în care sunt trecute atribuţiile operatorului de siloz.
Nu doresc să îndeplinesc noile sarcini întrucât consider că decizia în cauză a venit cu atribuţii de o altă natură care corespund, în fapt, unei funcţii cu alt specific.
Vreau să întreb dacă din punct de vedere legal pot refuza îndeplinirea atribuţiilor postului de operator siloz în condiţiile în care sunt încadrat pe postul de operator cântar. În urma refuzului meu care sunt consecinţele care se impun?
Vă mulţumesc din suflet pentru un eventual răspuns!
SE POATE FACE CONTRACT DE LUMINA PE O ALTA CASA FARA A FI PROPIETAR
Buna ziua,
Am un apartament cu 2 camere, iar in una dintre ele este sediu social pentru o firma prin contract de comodat. As vrea sa infiintez si eu o firma si sa pun sediul social in acelasi apartament, tot cu contract de comodat.
daca va mai fi inca o firma in acelasi ap cu 2 camere, apartamentul va deveni nerezidential? Imi voi mai putea face buletin aici daca in cele 2 camere exista 2 societati cu sediul social aici?
Multumesc!
Buna ziua,va scriu in legătura cu o mică problema cu un vecin. Din drumul public exista o cale de acces un drum de 3 metri lățime si lung de 100m. Părinții mei si o Matusa folosesc acel drum de peste 40 de anii,in 2003,2 fratii au moștenit un teren lângă drumul acela de acces dar ei avand accesul la proprietatea lor din drumul principal. Terenul lor fiind îngust iau rugat pe Parintii mei si pe Matusa sa îl lase pe unu sa între din drumul de acces pe care circulau ei si unul sa între din strada principala. Părinții mei si Matusa au fost de acord așa din vorbe si așa sa si întâmplat,unul intra din principal si unul din calea de acces. Acuma de vreo 3,4 anii tot caută cearta din cauza drumului care trece pe lângă casa lui,a pus limitatoare de viteza vreo 4 in 8 metri cat are el casa,oprește curieri i înjură i amenință sa nu mai treaca pe drum,dacă vine cineva cu taxi particular i oprește la fel si aduce injurii…motiv ca merg tare prin fata Porții lui ca i face praf si alte motive…si tot tine acuma ca gen noi trecem pe la el adica prin fata casei lui si el acolo pune ce vrea…am sunat si poliția am scos acele limitatoare de viteza, acuma parcheaza mașina acolo in drumul de acces toată ziua trebuie sa îl claxonezi sa vina sa își tragă mașina …Menționez ca pe acea cale de acces acel drum nu este nimeni intabulat,acel drum a fost lăsat din străbunici sa se circule pe el si nimeni nu sa intabulat. Momentan circulam noi familia noastră si o Matusa plus Vecinul cu probleme,Menționez ca la primărie i-am verificat acuma si acel drum apare simplu ca DRUM DE ACCES. Atâta nimic altceva, ce ma sfătuiți sa fac in situația de fata ??eu nu doresc sa nu mai treaca el sau ceva de genu,doresc doar sa nu mai parcheze in drum,sa nu lase materiale de construcții in drum,sa nu mai oprească mașini de nici un fel pentru ca nu are nici un drept. Între casa lui si drumul de acces are si gard făcut si totuși zice ca îl deranjează mașinile. As dori sa știu pot sa i trimit o notificare prin Dvs in care sa îl anunț ca nu poate sa oprească mașini sa blocheze sau sa aducă modificări drumului de acces ca o sa fie dat in judecată. Poate așa se calmează
BUNA ZIUA
SUNT PROPRIETAR DIN 2012 AL CASEI PARINTESTI DIN TOAGER-TIMIS. LANGA GRADINA MEA INAINTASII MEI AU CUMPARAT CU ACTE DE MANA – NU STIU UNDE SUNT- UN PLAT DE 1600 MP -INTRAVILAN MAI LA MARGINEA SATULUI – PE CARE IL FOLOSEA FAMILIA SI EU IN CONTINUARE INAINTE DE 1990 . NOI AM PLATIT SI IN CONTINUARE PLATIM IMPOZITUL LA PRIMARIE DE CAND IL FOLOSIM SI SUNT LA ZI , DAR AM INCERCAT PRINTR-UN TOPOGRAF SA IL INSCRIEM IN CF SI SA IL ADUCEM LA ZI SI NU SE POATE PENTRU CA VECINII PLATULUI INSCRISI IN CF NU MAI TRAIESC SI NICI MOSTENITORI NU SUNT. IN CF ULTIMA INSCRIERE ESTE DINAINTE DE 1900 . INAINTE SI ACUM SI PLATURILE DE LANGA AL MEU IL FOLOSESC ALTI VECINI DAR TOT NEINSCRISI IN CF , TOT FARA ACTELE REZOLVATE IN CF. MOTIVUL INVOCAT DE CEI DE LA CF ESTE CA VECINII DIN CF TREBUIE SA SEMNEZE , NU CEI CE IL FOLOSESC ACUM. SI MI-AU RESPINS CEREREA PE ACEST MOTIV. CE AS PUTEA FACE EU SI CE ACTE AS PUTEA AVEA NEVOIE PENTRU INTABULARE IN CF ?
MAI MENTIONEZ CA SUNT PENSIONAR , CU DOMICILIUL IN RESITA UNDE AM LUCRAT SI LOCUIESC MAI MULT IN SAT. NU AM SCHIMBAT CI PENTRU CA AM DATA DE EXPIRARE FF DEPARTE.
MULTUMESC
Bună ziua!
Mă numesc Loredana și sunt cadru didactic la un liceu tehnologic din Târgu-Jiu.
Am intentat proces unității școlare
și directorului acesteia și, deși am câștigat cauza, directorul nu a avut calitate pasivă, iar eu trebuie să plătesc cheltuielile de judecată pe care le-a făcut acesta.
Eu am așteptat să am o discuție cu directorul în legătură cu modalitatea în care să îi virez banii (era plecat în proiect), dar acesta m-a executat silit adăugând la suma de 1700 lei, 1200 lei cheltuieli cu executarea, școala fiind terț poprit.
Am înaintat o adresă directorului, serviciului secretariat și departamentului contabilitate, înaintea întocmirii statelor de plată prin care, în temeiul art. 169 din Codul Muncii, solicitam ca, datorită faptului că am un credit imobiliar și un credit auto pentru care plătesc rate lunare de 2200 lei (am atașat contractele de credit și scadențarele actualizate), adică am nevoie de 2200 lei pe lună să acopăr alte datorii conform alin. (3), lit. d) al articolului invocat, să mi se rețină din salariu pe lună diferența de bani până la jumătatea salariului net, adică 300 lei, salariul meu net fiind de 5000 lei în această lună, conform alin. (4) al art. 169 CM.
Nu am primit răspuns și mi s-a reținut din salariu cu 1 leu mai puțin decât 1/3 din salariu, adică 1665 lei, care adăugați la datoriile lunare de 2200 lei, mă lasă fără jumătatea “de aur” a salariului net, care este de neatins.
Intenționez să fac plângere penală pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor pentru că mi s-a reținut mult mai mult din salariul net decât permite legea, deși, eu de bună credință am demonstrat ce grad de îndatorare am înaintea completării statelor.
Sunt îndreptățită să fac această plângere?
Buna ziua, copilul meu de 1 an si jumatate a primit certificat de handicap cu grad grav cu asistent personal, pt. 1 an. Am fost sunata sa trimit pe mail cererea in scris pt. indemnizatia de insotitor si la telefon cand am intrebat mi s-a zis ca nu imi va afecta indemnizatia curenta pt. concediu ingrijire copil (chiar am intrebat specific asta). Vorbind ulterior cu alte mame in situatii similare mi-au zis ca nu se poate sa primesc si indemnizatie CIC si cea de insotitor. Care e adevarul din lege? Am citit dar nu mi se pare clar. Daca il pun pe sot ca insotitor (adica sa le scriu ca renunt eu si preia el), ii va impacta salariul? Nu vrem sa renuntam la salariul lui sau indemnizatia mea CIC pt cea de insotitor, care e semnificativ mai mica. Un bunic pensionar ar putea fi insotitor pt copil? Am citit ca e o diferenta intre asistent personal si insotitor, ma intereseaza situatia insotitorului, Va rog mult sa ma ajutati cu o clarificare, nu as dori sa imi pierd indemnizatia, avem mare nevoie de orice ban pt. terapii si acum instinctul imi zice ca functionarul de la stat mi-a spus gresit la telefon. Multumesc, numai bine!
Buna ziua soția mea.lucreaza an Germania acum și ar vrea să plece dar nu-i dau voie are.2 Săptămâni spune că dacă vrea să plece ai oprește 3De euro ea ar fi statat mai mult dar e prea mare oboseală ai tine 14 ore pe zi fara liber ce ar trebui.sa.faca.cu cine să vb
Buna seara! Detin un teren,in acte are 1000mp,in realitate 1700mp. Primaria vrea sa-mi vanda prin licitatie directa cu plic inchis cei 700mp care sunt ai primariei. . Ce se intampla daca licitez sub pretul de pornire,tinand cont ca sunt singura care am acces la acest teren..iar pretul mi se pare mare. In caietul de sarcini se spune:daca nu au fost depuse cel putin 3 oferte valabile,vanzatorul va organiza a doua licitatie.. Daca la a doua licitatie nu au fost depuse cel putin 2 oferte valabile,atribuirea se poate face prin modalitatea negocierii directe.
Multumesc frumos!
Bună, am și eu o întrebare.
În decembrie, mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 30 de zile ( motiv: am mers la culoarea roșie a semaforului). Am primit permisul provizoriu de 15 zile, iar ca să grăbesc perioada de suspendare am predat permisul provizoriu la poliție și mi-au dat plasticul ca să pot să merg la volan în afara țării ( menționez că e permis de MDA ).
Acum, după calcule data decând puteam urca la volan pe România era 22 ianuarie. În 25 am urcat și am fost stopată de poliție, la verificarea permisului mi s-a spus că nu am dreptul de a conduce încă 2 zile, respectiv până pe 27 ianuarie.
Am fost luată la secția de poliție, mi s-a întocmit procedura de deschidere a dosarului penal și asta a fost.
Cu toate că cei de la poliție și de la brigada rutieră mi-au spus că e un caz ușor și cel mai probabil a fost o eroare umană, că nna doar 2 zile mai aveam de așteptat… M-au liniștit că se rezolvă cumva, dar am 5 luni fără nici un răspuns de la ei.
Înainte de Paști am fost sunată de poliție și mi s-a confirmat că dosarul e la procuror și posibil să am un răspuns după sărbători. Dar tot nu am primit nimic.
Mă puteți ajuta vă rog cu un sfat ce aș putea face? Avocatul cu care colaborez mi-a spus să nu mai insist că voi face mai rău.
Și ce consecințe pot fi, dacă cunoaște cineva? suspendarea dreptului de a conduce.. muncă în folosul comunității?
Buna ziua ,dețin o casa care este jumătate pe numele meu și jumătate pe mama mea,ea dorește să-i dau jumătatea mea sotului ei dar sa ii aștept de bani că îmi va achita in un an de zile .Întrebare mea e cum ar trebui sa procedez in acest sens întrucât nu vreau sa fiu dezamăgită că nu se va ține de promisiune și odată ce am făcut contract de vânzare cumpărare sa nu pierd casa și bani .Mulțumesc
Va rog să mă ajutați cu un răspuns. Ce se poate întâmpla dacă cineva îți știe datele de buletin deoarece are poza cu el și dacă este o problema ce se poate face in acest caz?
Bună ziua ,surorii mele i s-a făcut un testament de către mama ,acum mama a decedat și as vrea pentru început sa știu ce fel de testament și ce este menționat casa, terenuri, sora mea îmi ascunde, oare cum as putea afla prin ce fel de procedura ,va mulțumesc anticipat
Bună dimineața,
Pot apela la uzucapiune pentru obținerea dreptului de proprietate asupra unui imobil în care locuiesc de 12 ani cu contactat de închiriere încheiat prin terț în baza unei procuri?
Menționez ca proprietarul de drept a locuit în Brazilia, e decedat de aprox 3 ani iar terța persoana care s-a ocupat de închiriere în România a decedat și ea acum 1 an.
Mulțumesc mult!
buna ziua,
sotul meu a fost diagnosticat cu neoplasm al luetei ,radio si chimiotratat,carcinom epidermoid spinocelular invaziv
a facut 40 radioterapii si 8 chimioterapii
i s-a scos tiroida si lueta complet,
Nu vorbeste corect,foarte incet si ragusit, disfonie,inghite cu foarte mare greutate,are dificultate,lichidele ca si mancarea ii vin pe nas din cauza lipse luetei
Am facut cerere de 2 ori pentru incadrare in grad de handicap si au respins-o continuu cu motivatia ca nu este metastaza.Am fost si am vorbit cu dl persedinte si mi-a spus ca asa este legea,nu a facut-o el.Pe de alta parte medicul mi-a spus ca lipsa luetei este deja un handicap care provoaca neputintele expuse mai sus
care este opinia dvs si ce asi putea face?daca ar fi metastaza nu m-asi ocupa de acte pentru handicap ci pentru cimitir
vreau un raspuns profesionist,cu tot respectul ,pentru cei care raspund
Buna ziua! Am un credit ipotecar din 2014 si care este pe o perioada de 30 ani.Intentionez sa rambursez anticipat toata suma , am luat 70000lei si mai am de rambursat in acest moment 61000lei, deci am platit mai mult dobanda decat peincipal.Intrebarea mea este daca pot da banca in judecata pt clauze abuzive dupa ce rambursez sau doar daca este contractul in derulare.M am gandt la aceasta varianta pt ca am vazut ca au fost amendate multe banci pt calculul inselator al ratelor .Multumesc anticipat.
Buna ziua! Sunt casatorit in Danemarca si e foarte probabil sa divorțez. Motivul e simplu, cumnatul meu are o problema cu igiena, e lenes and are si o varianta de schizofrenie (are tot felul de ganduri si nu e responsabil pentru ceea ce spune). Avand in vedere ca am un fiu si custodia evident va fi la mama, vreau sa stiu cum pot obtine interdicția asupra cumnatului meu pentru a nu intra in contact cu fiul meu? Aveti un istoric solid, diagnoticat cu o boala mintala, igiena deplorabila si vechile locuinte distruse cu pagube ce pot fi verificate. Mentionez toate aceste fetalii pentru ca mama copilul și cumnatul vor sta in acelasi apartament
Buna seara,
Am o mătușă care acum 20 și ceva de ani susține că a fost păcălită de o ruda a soțului sa semneze un ctr de vc al apartamentului /proprietate personala. Ctr a fost încheiat cu clauza de uzufruct viager. Între timp , mătușa a încercat să inițieze proceduri prin care să ajungă în instanță și să facă plângere pt faptul că nu a fost niciodată de acord sa înstrăineze apartamentul , dar nu au fost duse la bun sfârșit.bIntre timp soțul a decedat și dansa a rămas singură, este bătrână , are 87 de ani iar presupusul domn proprietar nu a venit niciodată să o viziteze , să aibă grijă de casa sau de dânsa. Numai noi , nepoții după sora am avut grija de ea. Cum putem proceda , se mai poate face ceva pt a îl dă în judecată pe presupusul proprietar care a fost de rea credință (reiese din niște scrisori scrise de dânsul precum că le cerea să renunțe și la dreptul de uzufruct viager , încercând să îi păcălească de la bun început și faptul că le a promis că are grija de ei și nu a făcut o niciodată ) . Îl putem a Fiona in instanță cat mai trăiește mătușa și recupera apartamentul ? Sau putem transfera dreptul de uzufruct viager ?
Va mulțumesc, Andreea
Bună ziua,
Numele meu este Dindareanu Madalin și am următoarea situație:
Tatăl meu a moștenit de la bunicul meu un teren intravilan de 1200 metri și 3 hectare de teren extravilan.
Pe terenul intravilan a fost o casa veche pe care tatăl meu a demolat-o când s a căsătorit și a construit actuala casa. Acest lucru s a întâmplat acum 40 de ani, dar între timp casa a tot fost îmbunătățita. De menționat ca noi suntem 3 frati. Tatăl meu a avut o sora care s a căsătorit prin anii 70 și s a mutat la casa soțul ei, dar a decedat la sfârșitul anilor 70, în urma căsătoriei având un băiat care a rămas în casa tatălui sau și mostenind casa tatălui sau.
Tatăl meu nu a făcut succesiune pana în ziua de azi, având doar un titlu de proprietate pe terenul intravilan și extravilan, iar în acel titlu este trecut numele bunicii și numele tata meu fără numele surorii. Acum după 40 de ani, nepotul tatălui meu a venit și a zis ca sa ii dam noi mii de euro ca să meargă la notar, sa semneze ca nu are pretenție la nimic, ca altfel el poate sa meargă în instanta și sa câștige o parte din casa.
Am nevoie de sfatul dumneavoastră dacă are dreptul la ceva și dacă are, cam ce parte i s ar cuveni lui. El fiind nepotul bunicii mele, iar în titlul de proprietate este trecut și numele bunicii, lângă cel al tatălui meu.
Mulțumesc
Buna ziua,
Pot avea un contract CIM de 8 ore/zi și o colaborare pe SRL, in același timp?
Exista vreo constrângere din perspectiva legală sau fiscală?
Mulțumesc
Bună ziua! Anul trecut, când a decedat mama, pe numele meu, am concesionat pentru 99 de ani un loc de veci! Dacă tata decedează, am obligația sa îl inmormantez acolo dacă eu nu vreau?
Se poate ca frații lui care îl vor inmormanta sa concesioneze loc pt el? Mulțumesc!
buna ziua . am si eu o mica problema
sunt in austria si am facut abonament la telefon. un iphone 14 de 1300 euro . ce risc in caz ca nu mai platesc si ma reintorc in romania. multumesc.
Bună ziua. Mă numesc Dimache-Sima Crina-Lăcrimioara, văduvă di 17 ianuarie 2022, am un băiețel înfiat de 4 ani cu soțul decedat, micuțul are vârsta de 8 ani și 6 luni. Sunt educatoare de 15 ani. În octombrie 2022 având grupa mică, copilași care nu sunt obișnuiți cu anumite reguli, părinții m-au rugat să îi filmez să vada daca nu plang. Dorind sa organizaz o activitate de intonare a unui joc muzical, am pornit filmarea pe telefonul mobil. La un moment dat, un băiețel a ciupit pe altul, eu ridicând tonul la băiețelul ce a ciupit și lovindu-l cu palma peste mânuță. Un alt băiețel, deși nu se observă pe filmuleț, a tras de păr o fetiță. Am ridicat tonul la băiețel: hai D…sus D, el refuzând să se ridice, l-am ridicat de mână și l-am tras puțin de păr. Fără să imi dau seama, am postat filmuletul pe grupul de watzap al parintilor. A doua zi am cerut mi-am recunoscut vina, cerând scuze în scris părinților, conducerii școlii și promițând in scris ca nu voi mai repeta fapta urâtă. Lucrurile au intrat incet la normal, părinții nu au depus plângere împotriva mea, mențineam legătura cu părinții. Conducerea școlii mi-au dat avertisment să nu se mai intâmple precum și urmarea unui curs de consiliere, eu menținând și azi legătura cu consilierul școlar. In luna martie 2023, un post de educator urma sa se reduca, fiind numita sa imi desfasor activitatea in alta localitate din comuna, nu in cea de domiciliu unde sunt titular, fiind amenintata de catre colege cu aparitia filmuletului in ziarul local, fapt care la cateva minute dupa refuzul meu, a aparut filmulețul. Politia din Bistrița s-a autosesizat, fiind audiată la inceput ca si martor, apoi ca suspect, urmand sa fiu trimisa in judecata si audiata de un procuror de caz. Credeți că dacă aș angaja un avocat m-ar ajuta cu ceva sau ar fi destul avocatul ce mi-l acordă instanța din oficiu. Care credeți că ar putea fi pedeapsa ce o voi primi. Sper să nu ajung după gratii, fiul meu pe care îl am înfiat ar suferi enorm.
Dacă am o casă construită acum 15 ani fără autorizație în extravilan ,care între timp a devenit și sit natura 2000 pot să-l intabulez?
Bună seara tatăl meu deține un teren cumpărat în județul Botoșani în anul 1994 iar pe acest teren situat în vatra statului cineva a construit abuziv o casă . Acest teren se învecinează cu un lot moștenit de tatăl meu de la tatăl lui și vândut celui care a construit abuziv . Am vrea să știm ce se poate face pe cale amiabila? Mulțumesc frumos!!
Buna ziua! Am avut un accident usor serile trecute. Pe scurt, o duba era oprita pe prima banda de circulatie, in curba si sub raza indicatorului OPRIREA INTERZISA. Incercand sa o ocolesc, m-am asigurat, iar intr-o fractiune de secunda, din curba a venit un alt sofer cu foarte mare viteza, eu eram deja in timpul manevrei de depasire, asigurata ca nu vine nimic din spate, dar soferul respectiv a venit practic din unghi mort. Iar incercand sa il evit pe el, am atins usor duba persoanei respective. Ei erau langa masina, nu imi vazusera numarul de inmatriculare, puteam sa fac prima la dreapta si sa scap de tot. Dar am ales sa fiu un cetetan corect, am parcat si m-am dus inapoi. Oamenii au inceput direct cu jigniri si tipete, au zis ca ei nu fac nicio amiabila si ca ne vedem la politie, ca nu exista nicio oprire interzisa acolo. Evident ca pana am ajuns la politie m-am dus sa fac poze la semnul respectiv ca sa il am ca si dovada. Domnul respectiv, angajat IQOS era cu familia si copil mic in duba pe scaunele din fata, asa circula el inafara programului de munca. Acum eu stiu ca din cauza asiguratorilor, exista o lege cum ca masina oprita nu are cum sa provoace un accident, dar haideti sa fim realisti, era pe loc NEPRMIS. Politistii de la accidente usoare s-au comportat oribil cu mine, pe cat de speriata ma vedeau (este primul meu accident), cu atat mai tare ma luau la misto. Si mi-au spus ca asta era problema mea, ca acel om era parcat pe loc nepermis si ca am intrat intentionat cu masina in el, de nervi… Si i-am spus ca normal ca ma deranja acest lucru, avand in vedere ca eu in scoala am invatat sa respect toate semnele de circulatie pentru ca eu un scop CLAR, dar cu siguranta nu am intrat intentioant in el. Si mi-a spus ca semnele sunt puse acolo ca sa le incalcam sau sa le respectam, dupa cum vrem noi. Si l-am intrebat daca pe autostrada unde intalnim acelasi indicator cu oprirea interzisa, un sofer se opreste pe prima banda de circulatie, iar un altul care vine cu viteza, nu reuseste sa il depaseasca, a cui este vina? Si mi-a spus ca mereu va fi vina celui IN MISCARE, nu celui OPRIT, INDIFERENT CA ESTE SAU NU OPRIT IN LOC NEPERMIS. Deci practic acest domn politist incurajeaza participantii la trafic sa faca cum vor ei, nu sa respecte regulile de circulatie. El a inceput sa imi scrie amenda dinainte sa vina sa faca poze la masina si sa traga o conclzie, concluzia lui fiind ca eu sunt vinovata si gata. Probabil ca ccelalalt om cu duba, a venit cu un cadou destul de frumos la domnul politist. Mentionez ca in camera unde au avut loc dicutiile nu exista camere de supraveghere si nici microfoane, desi este o sala unde oamenii dau declaratii verbale si ar trebui sa existe pentru a putea fi dovedit si ceea ce spune politistul si ceea ce declara inculpatul. S-au luat de mine ca nu am camera de bord, m-au intrebat la misto cu ce viteza venea cel din spate (le-am spus ca nu am de unde sa imi dau eu seama de viteza lui exacta si mi-a spus ca nici el nu are de unde sa stie daca mint sau nu). Si i-am spus a exista camre in zona, fiind la Park Lake, sunt camerele de la mall, plus cele din intersectie, plus cele de pe blocuri. Si mi-a ras in fata si mi-a spus ‘pentru o stationare pe loc nepermis sa ma duc sa ma uit pe camere? nu o sa vedeti asa ceva’. Si l-am intrebat de ce imi da amenda si nu avertisment, pentru ca sunt la prima abatere, si a tipat la mine sa tac din gura ca el pune intrebarile nu eu, ca el este politist, nu eu. Deci practic nici macar nu a vrut sa ia in cosiderare varianta mea, dar pai sa mai si faca cercetari. Mi-a dat procesul verbal sa il semnez si l-am tras spre mine sa il citesc si mi-a zis sa semnez odata ca nu am cce sa citesc acolo. Am stat si am citi putin cat am apucat si apoi l-am intrebat daca voi primi un exemplar si mi-a zis ”v-am spus ca DOAR EU PUN INTREBARILE SI V-AM ZIS SA SEMNATI MAI REPEDE”. Am semnat, a dat foaia la o parte si a zis ‘ia uite si duplicaaaatul’. Mi-am cerut scuze ca nu am de unde sa stiu aceste lucruri si ca pun intrebari… Mna.. M-am simtit efectiv batjocorita si umilita, ca si ceilalati oameni care erau acolo ca sa isi rezolve o problema. Asa sunt toti, asa vorbeau toti, altul i-a dat cu pumnul in masa altui domn ca a gresit ceva pe formular si l-a facut prost… Imi pare extrem de rau ca nu sunt camere de supraveghere in acea incapere, dar probabil ca asta este si scopul. Ca sa nu se poata dovedi reclamatiile de genul asta.
I-am spus domnului ca m-am asigurat si ca este o minciuna ca a scris acolo ca primesc amenda pentru ‘neasigurare in trafic’. Am primit 580 de lei si 3 pct penalizare pe faptul ca am dauna mai mare la masina mea decat acea duba Duba are 2 zgarieturi fine care se iau la polish, eu am masina zgariata pe ambele usi laterlare, plus oglinda rupta. Eu din ce stiu, fiind primul incident ar fi trebuit sa primesc un avertisment, nu amenda. Si l-am intrebat pe politist daca domnul va primi vreo amenda. Si a spus ca nu, pai ce, el a gresit? si i-am spus ‘DA, EVIDENT CA EL A GRESIT. Prin nerespectare regulilor de circulatie si a indicatoarelor, fapta savarsita de el a dus la producerea unui accident’ Si iar a inceput sa imi rada in fata si sa imi spuna ca regulile sunt facute ca sa fie incalcate si ca el nu da amenzi pe asa ceva.
Asadar inculpatul nu a patit nimic (pentru ca s-a dus inaintea mea cu plicul cu bani), iar eu am primit amenda pentru primul incident din viata mea care nici macar nu a fost provocat din cauza mea.
Mi-este tare frica sa depun contestatie, stiu un caz asemanator care a castigat procesul. Judecatoarea a spus clar ca vina este a celui oprit in loc nepermis, deoarece fapta sa a dus la producerea accidentului. Dar mi-e frica sa fac contestatie, pentru ca stiu deja ca acest om are foarte multe relatii in politie si mi-este frica ca nu mi se va da dreptate nici asa… Ce ma sfatuiti sa fac? Va rog din suflet sa ma ajutati…
Pe mine m-au trecut intr-un caiet cand am ajuns acolo, inainte sa scriu declaratia. Dar domnul cand a cautat numarul celuilalt om cu duba in acel caiet, nu l-a gasit. A venit direct cu declaratia lui, scoasa de undeva, din alt loc, unde nu erau si alte declaratii.
Buna ziua!Va rog sa mi spuneți dacă unui cadru militar activ i se poate pune poprire executorie pe lângă salariu și pe:banii pentru norma de hrana,banii pentru chirie,banii pentru transport,banii pentru echipament militar,banii pe diurna,solda de veteran
Mulțumesc!
Buna ziua, se poate muta un elev de 18 ani la alt liceu fara acordul parintilor? Cumnata mea are 18 ani si este clasa a 11 a, parintii ei nu se comporta neaparat ca niste parinti. Ar vrea sa se mute la noi pentru clasa a 12 in alt oras. Putem patii ceva noi, daca vin parintii cu politia la usa noastra?
Problema juridica:
Buna ziua. Mama mea are inca 2 frati, e cea mai inaintata in varsta, si mama lor/bunica mea e in viata. Pe timpul lui Ceausescu, parintii mei si-au facut ipoteca la un apartament in suceava, iar conditiile erau sa cedezi la mostenirea casei. Dar nu si a pamantului. Totusi, acum cativa ani, s a facut impartirea la doar cei 2 frati, pe ascuns, mama mea fiind lasata pe dinafara, fara sa fie intrebata nimic. Era vorba ca fratele cel mic sa ia casa si o parte mica din gradina iar restul sa fie impartita intre mama si fratele celalalt. Bunica a cedat presiunilor facute de cei doi frati si a facut impartirea la 2 in loc de 3. Ce actiuni legale s-ar putea lua in acest csz?
Problema juridica:
Buna ziua. Mama mea are inca 2 frati, e cea mai inaintata in varsta, si mama lor/bunica mea e in viata. Pe timpul lui Ceausescu, parintii mei si-au facut ipoteca la un apartament, iar conditiile erau sa cedezi la mostenirea casei. Dar nu si a pamantului. Totusi, acum cativa ani, s a facut impartirea la doar cei 2 frati, pe ascuns, mama mea fiind lasata pe dinafara, fara sa fie intrebata nimic. Era vorba ca fratele cel mic sa ia casa si o parte mica din gradina iar restul sa fie impartita intre mama si fratele celalalt. Bunica a cedat presiunilor facute de cei doi frati si a facut impartirea la 2 in loc de 3. Ce actiuni legale s-ar putea lua in acest caz?
Buna ziua.
Am si eu o intrebare. Tatal meu a decedat. mama este in viata si mai sunt 2 copii. Mama a facut succesiunea.
Intrebarea mea este, daca unul dintre copii nu renunta la mostenire, la partea lui in urma succesiuni, mama poate instraina apartamentul?
Pe scurt, poate vinde aparatmentul sau sa-l doneze la unul dintre copii fara acordul/renuntarea la cota lui al celui de-al doilea copil?
Multumesc mult.
Bună ziua.As dorii o consultanta privind moștenirea mea de drept prin naștere. Povestea mea începe asa. Părinții mei au lasat un act de moștenire surorii mele care este în Germania de 25 de ani fără ca eu sa știu despre acest lucru. Bineînțeles că eu m-am ocupat de ei ,le-am fost ajutor când au fost bolnavi ,am renovat casa părintească, cumpărături etc. Intr-un cuvânt am fost singurul sprijin. În urma cu 2 ani tatăl nostru a decedat . Eu m-am ocupat de tot ceea ce tine de înmormântare și inclusiv sprijinul mamei după decesul tatălui nostru. Sora mea a dorit apoi sa facem succesiunea insa asa cum a vrut ea . Sa i se treacă partea tatălui nostru…adică jum din toată averea pe numele ei. Eu nu am fost de acord pt ca nu era corect. Suntem doar doi frați și era corect ca să fie împărțit frățește. A profitat de faptul ca eu nu am stiut ca trebuia sa îmi fac notarial acceptul de moștenire și după un an m-a dat în judecata. A durat doi ani în care eu am adus martori si poze care știau ca m-am ocupat de casa de bunăstarea părinților și de sănătatea lor ,însă acum a venit hotărârea judecătorească în care ii se da dreptul surorii mele ca moștenitor de drept. În urma cu un an a decedat și mama care a lăsat tot surorii mele act de moștenitor. De data aceasta am făcut Acceptul de moștenitor la notar insa întrebarea mea este …credeți că am vreo șansă? Sunt multe de povestit dar nu știu dacă sunt în atenția cuiva. Multumesc mult în cazul în care cineva îmi da un sfat.
Buba ziua am si eu o problema cu primaria zarnesti brasov am cumparat un teren intravilant constructiv si am facut o casa din lemn si piatra nu am reusit sa fac actele de construtie si anul acesta am vrut sa le fac dar mia modificat toate actele si mia pus nu intravilant.Si mia cerut si pud sau puz.Ce trebuie sa fac an aceasta problema eu am si buletinul aici
Bună ziua, tatăl meu a decedat recent. El avea o poprire pe o parte de pensie pentru o suma care inițial a fost promită în urma unei hotărâri judecătorești atacara ulterior în instanta de catre anaf. În momentul de față cum trebuie sa procedam la succesiune cu suma rămasă de plata către anaf? Avem șanse sa nu mai trebuiască să platim?
Daune morale – Întrebare legata de unele traume cauzate iubitei mele
Bună seara,
Va rog tare mult sa ma ajutați.
Am o relație de 20 ani cu prietena mea. La 4 ani de la debutul relației am căzut în depresie însă nu m-am tratat căci pe vremea aceea nu erau psihiatrii și foarte putini psihologi pe piața. Ca atare de bună credință m-am destăinuit ei spunandu-i ce simt și anume ca oamenii sunt foarte rai și ignoranți pana în punctul de a te lasa să mori în mijlocul drumului dacă ți s-ar face rău. Fiind foarte afectat de depresia mea am început sa ii zic lucrurile astea tot mai des, obsesiv și insistent pana ce, susține ea, i-am creat o trauma și o teama. Acum nu poate sta singura intr-o încăpere sau sa se plimbe singura, având nevoie de însoțitor deoarece ii e teama ca va muri altfel. Ce i-am zis ei nu a fost cu intenția de a o aduce în starea ei anxioasa. Eu pur si simplu m-am destăinuit în cuplu căci asa am crezut de cuviinta. Menționez ca acum avem amândoi tratament psihiatric. Problema majora e ca de ceva vreme, de câțiva ani buni, are atacuri de panica și ma învinovățeste pe mine pe fond pentru atacurile ei de panica și pentru ca nu poate sta singura în casa, sa meargă la magazin singura, la lucru ci doar cu mine sau cu un însoțitor deoarece dacă i se va face rău sau va muri persoana însoțitoare o va ajuta.
Acum problema e ca vrea sa ma dea în judecata pentru daune morale. Întrebarea mea: sunt cele de mai sus elemente pe baza cărora mi se poate intenta proces? Dacă da, cam la ce suma de bani s-ar ridica despăgubirea morala, dacă e cazul sau ce alte pretenții poate avea dacă e cazul? Cum se poate demonstra ca eu as fi vinovat? Părerea mea e ca familia ei i-a creat aceste traume încă din copilărie aceștia divortand cu mult timp în urma
Faptele relatate mai sus pot constitui elementele unui proces?
Va mulțumesc tare mult!
Razvan Trofin
Buna ziua
In cazul unei firme in curs de inchidere, decizia de a inchide a aparut in monitorul oficial deja de un an, dar a expirat mandatul administratorului deja de 2 luni. Fiind deja (partial) inchisa, am inteles ca mandatul admin nu poate fi prelungit. Deci nu poate semna Raportul Administratorului, necesar pentru inchidere.
Ce consecinte sunt daca ramane asa? (nu facem nimic.)
Ce putem face ca sa inchidem firma?
(Admin e doritor sa semneze documentul sau sa prelungeasca mandatul. )
Am facut un accident rutier intr o zona în care nu exista camere de supraveghere. Am fost la secția de politie și am dat amandoi declarații iar polițistul a spus ca celalalt conducător a fost de vina. Mi-a dat procesul verbal al celuilalt conducător auto precum ca a trecut pe culoarea roșie a semaforului sa pot merge la asigurătorul de unde avea dansul asigurare sa pot depune dosar de dauna. Am primit bani de la asigurare iar dansul a făcut contestație, a pus martor fals și judecătorul a anulat procesul verbal.
Întrebarea mea dacă bani ce I am primit de la asigurări ii înapoiez sau mie imi va lua permisul de conducere sau el o sa-si facă masina pe asigurarea mea?
Buna ziua. Am hotarat sa divortam si sa facem partaj la apartamentul cumparat in rate in timpul casatoriei. Problema este ca in momentul de fata am achitat 10ani de rate din 20ani (suntem la jumatate). Apartamentul acum 10 ani valora 30000euro iar acum un apartament de genul lui e minim 60000euro. Eu am cerut sulta de 20000euro (60000-20000(rata pe urmatorii 10ani)=40000:2=20.000 euro. Sotia in schimb vrea sa imi dea 10mii euro (cat am achitat pana acum in astia 10 ani 20000:2). Care varianta este corecta (eu nu imi pot cumpara un alt apartament cu un avans de 10mii ptr ca sunt f scumpe). Va multumesc .
Buna seara !
Tatal meu a avut un frate care a murit si nu avea copii si sotia acestuia i- a cerut tatalui meu sa renunte la partea lui, au mers la notariat si a semnat un act ca renunta. Intre timp a murit si sotia fratelui care nu a lasat niciun testament. Ea are doar o sora. Intrebarea este daca tatal meu mai are drept de mostenire dupa cumnata lui ?
Bună ziua. Am găsit pe net sa fac un împrumut dar mi se care acces la contul meu bancar ca să îl înregistreze în sistemul lor. Este normal?
Bună ziua, va rog frumos ma puteți ajuta cu o situație? Sora mea vrea sa plece din tara câteva luni și sa vrea sa o oblige pe mama sa ii tina fata de 6 ani. Tatăl meu e cu dementa, ii face dosar acum pt handicap, mama are și are ea destule probleme de sănătate. Sora mea ameninta ca vrea sa o oblige pe mama sa ii dea parte din apartament. Atât timp cât părinții sunt în viata, copii au vreun drept la apartament? Multumesc
Bună ziua, va rog frumos ma puteți ajuta cu o situație? Sora mea vrea sa plece din tara câteva luni și sa vrea sa o oblige pe mama sa ii tina fata de 6 ani. Tatăl meu e cu dementa, ii face dosar acum pt handicap, mama are și are ea destule probleme de sănătate. Sora mea ameninta ca vrea sa o oblige pe mama sa ii dea parte din apartament. Atât timp cât părinții sunt în viata, copii au vreun drept la apartament? Multumesc
Buna ziua! In 28.04 am participat la un meci de baschet in incinta Oradea Arena iar la final, am cazut pe scari si m-am ales cu o entorsa de gradul trei, pana in 25.05 am fost cu piciorul in ghips, scarile din incinta Oradea Arena sunt foarte abrupte si foarte multa lume a cazut, insa eu am fost mai ‘norocoasa’. Intrebarea mea este: ii pot da in jidecata? Imi doresc sincer sa nu mai treaca si altii prin situatie similara, practic este vorba de o executie defectuoasa a scarilor si probabil daca se sesizeaza acest lucru se poate corecta. As avea castig de cauza?
Va multumesc!
Buna ziua! Am o nelamurire in privinta unei popriri la servici, daca doriti sa ma ajutati.
Am primit la angajator 2 popriri, una mai veche care am avut-o si la banca, dar a sistat-o deoarece am avut concediu de risc maternal, iar acum sunt in concediu postnatal. A doua poprire nu am avut-o la banca si este de la Telekom. Angajatorul mi-a pus poprire, dar a spus ca nu pe medical ci pe diferenta care o ofera firma pana la salariu din contract si pe cuponul cadou de nastere.
Pe aceasta diferenta se pune poprire pe toata suma sau pe suma ce depaseste jumatate din salariu minim?
Si pe cuponul cadou de nastere primit pe card cadou Carrefour se pune poprire?
Va multumesc!
Buna ziua,
Am primit o poprire pe 30 mai, pe 31 mai am platit o integral la Administratia Finantelor Publice Sector 2 (popritor) dar pana acuma nu mi-a fost ridicata poprirea si mi-au luat si bani din cont? Am fost la ei si doar dadeau din umeri, fara sa imi ofere un raspuns. Ce pot face sa imi deblochez conturile si sa primesc inapoi banii luati in surplus?
Buna ziua, ma intereseaza si pe mine, daca platim ceva, avem mostenire de la mama, 1hactar teren extravilan, suntem 4 fratii, trebuie sa l vindem sa impartim banii in mod egal, am gasit client ne ofera 20.000 lei, mama a. decedat in Februarie 2022,terenul se afla in loc. SILISTEA, COM. CATEASCA, JUD ARGES, LA ACCEASTA SUMA NOI TREBUIE SA PLATIM CEVA, DACA IL VINDEM?? MULTUMESC!
Bună seara,
Mama mi a vandut casa si curtea in 1990 ,250mp din 3028 mp toată suprafață, restul de 2778mp au rămas în circuitul agricol cum era atunci.
In 2004 a venit Ordinul de reîntregirea a proprietății private și I s a dat restul..
Mama nu s a dus sa treacă terenul pe numele meu nici în anexa 24 pentru taxe pentru ca era mereu inundat când ploua în anii aceia.
Mama a decedat in 2021 și m am dus la primarie sa fac succesiunea la pământ și ma pune sa plătesc eu impozitul de atunci.
Mi se pare nelegal și as dori sa știu părerea dumneavoastră.
Va multumesc
Buna seara! Sunt cetatean roman, m-am intors din Marea Britanie impreuna cu fiicele mele in varsta de 2 ani care sunt cetateni britanici si ale caror certificat de nastere nu a fost apostilat in Marea Britanie (credeam ca toate procedurile se pot face in Romania). Am depasit perioada de 3 luni de sedere in Romania ca cetateni straini, desi ele sunt cetateni romani prin mama. Intrebarea este daca se poate face un demers legal cat suntem inca in Romania pentru autentificarea certificatelor lor de nastere straine sau nu se poate face nimic pana ne intoarcem, ceea ce inseamna ca la iesire din tara suntem pasibili de interdictie pe 5 ani. Va rog mult sa ma sfatuiti in aceasta privinta. Multumesc mult.
vreau un avocat gratuit
Bună ziua! Eu am stat într-o chirie în Iași cu o colegă de apartament și plăteam împreună 350€ chiria( adică de persoană 175€.
Colega mea de apartament nu a mai venit în Iași din luna martie, și ea încă avea lucrurile acolo și abia la mijlocul lui aprilie (18 aprilie chiar) m-a anunțat că nu mai are cum să stea cu mine (din cauza unor probleme de familie) și i-am zis că e ok că ori mă mut ori caut pe altcineva. Și fata a zis că îmi dă banii de facturi pe luna martie și banii de chirie pe luna asta (atunci eram în aprilie cand mi-a zis, repet 18 aprilie când a fost discuția) și după ceva timp (undeva pe 23 aprilie i-am zis cam ce ar fi de plată și pe lângă facturile aferente lunii martie, i-am zis și că “pe luna asta trebuie plătită chiria” și ea mi-a zis că o să-mi trimita banii pe facturi și chirie. După cateva zile după ce am primit banii, la o zi după ce m-am întâlnit cu propietara pentru a-i da bani, am înștiințat-o și pe colega de apartament i-am dat banii de chirie proprietarei și după m-a întrebat “pe ce lună?”. Și i-am zis că pe aprilie s-a plătit chiria, mai apoi să-mi zică că ea de fapt credea că e pe luna martie și că să-i dau banii înapoi și i-am zis că nu am cum să-i dau din moment ce ea a fost de acord să plătească, plus că ea în momentul în care a zis că nu mai stă, a trecut o lună, timp în care puteam să îmi caut o altă colegă sau să mă mut mai repede în altă parte.
Abia dupa 11 zile de la data de 18 aprilie (adică 29 aprilie și-a eliberat camera cu lucrurile ei), și recent am primit mesaj de la ea legat de banii de garanție și i-am spus statusul (adică faptul că aștept să intre banii) și mi-a zis că legat de cei 175 de euro cum facem și i-am zis ca alți bani în afară de partea ei de garanție nu are cum să primească din partea mea, că eu partea mea am plătit-o, plus că noi am pornit pe drumul ăsta împreună și faptul ca m-a anunțat târziu faptul că nu mai stă cu mine, nu mi se pare corect să mă pună să îi dau și partea ei de chirie înapoi în condițiile în care m-a anuntat după o lună de zile că nu mai stă cu mine, și mi-a zis că ea merge la tribunal că nu e posibil asa ceva, că ma trezesc cu citație acasă și să-mi caut avocat bun+ amenințări și jigniri la adresa mea. Întrebarea mea este, dacă eu din punct de vedere legal am greșit cu ceva, și dacă ea ar avea șanse de câștig în instanță?
Buna ziua. L-am dus pe fratele.meu la.magazin să-și cumpere un suc. Eu i-am dat cardul meu sa plătească sucul. Eu l-am așteptat afara.
Vazntoarea a luat de pe card 100 lei în plus pe motiv ca avea tatal meu datorie la ea. După ce a ieșit fratele.meu din magazin și mi-a spus ce s-a întâmplat eu m-am dus în magazin și i-am spus vânzătoarei să-mi dea banii înapoi. Ea a spus “Sa ți dea tatal tău înapoi ”
Ce pot face în situația asta? Ce legi a încălcat? O pot da în judecată? Ce sancțiuni poate primi? Mulțumesc
Buna ziua.
Sunt casatorit recent, sotia mea este din Filipine, avem un fiu impreuna si mai are ea o fiica dintr-o relatie trecuta.
Fiul nu are inca cetatenie romana, asadar toti 3 au pasaport filipinez.
Credeti ca ar fi vreo problema la venirea in Romania atunci cand voi aplica pt ei Permis de Sedere?
Multumesc mult.
Buna ziua! Ma confrunt cu o problemă am un apartament la etajul patru și plouă in casa. Acoperișul este distrus și asociația de Propretari nu vrea sa ia măsuri. Vreau săi dau in judecată! Vreau sa știu și sa găsesc un avocat care sa se ocupe de acest caz. Mulțumesc!
Buna ziua!
Am o intrebare legata de dreptul la pensia de urmas.
Tatal meu a murit la varsta de 56 de ani, in anul 2020. A muncit in domeniul petrolului ca sondor 39 de ani si cateva luni pe cartea de munca, dar nu a apucat sa iasa la pensie, iar de fiecare data cand a incercat sa iasa la pensie cei de la Casa de pensii Bacau spunandu-i ca nu are varsta pentru pensionare.
Intrebarea mea este, mama mea in calitate de urmas are dreptul la pensia de urmas dupa tata, ea avand doar 55 de ani si fiind casnica.
Multumesc anticipat!
Buna seara, am renuntat la o chirie pe are o avwam sub contract, dar fara sa respect preavizul de 30 zile, conform unei clauze din contract. Poate fi oprita garantia ( refuzat a fi reatituita) de catre propietar in aceat caz? Mentionez ca sunt clauze specificate in contract prin care garantia nu se mai restituie, iar nerespectarea preavizului nu se gaseste printre clauze.
Bună ziua,am și eu o întrebare.Soacra mea a divorțat de socrul meu acum având proces de partaj soacra mea schimba duși domiciliul.Este titulara unui autoturism care a rămas la socru ea neavând permis de conducere.Socrul a vândut mașină fără acceptul soacrei mele.Are voie sa facă așa ceva partajul nefiind finalizat?
Eu am fost in crestere copil , am terminat cu creserea copilului si nu m am angajat , pe perioada in care am fost in crestere copil nu am lucrat in alta parte si am primit de la plati si inspectii sociale ca trebuie sa restitui o suma de bani ca si cum eu am mai lucrat la o frima de care habar nu am , s a produs o incucatura aiurea . La anaf nu apar ca am lucrat la acea firma si nici in revisal nu apar decat cu o zi la firma respectiva. Iar doamnele de acolo mi au cerut o foaie complexa de la firma respectiva ca nu am lucrat la ei , m am dus odata cu o foaie si mi au spus ca nu e buna , m am dus iar cu alta foaie si sa imi spuna ca nu au ele ce sa faca cu foaia respectiva.
Bună ziua as dori sa divorțez de soțul meu sunt la mijloc și 2 minori
Buna ziua. Am si eu o speta.
Daca am dat in judecata vecinul pentru ca a modificat un gard si eu doresc sa vand apartamentul din vila, ma poate bloca acest lucru sa vand apartamentul ? Practic nu eu am fost dat in judecata…
vecini mei din bloc mai bine zis vecina de dea supra mea vrea sa ma deie in judecata . pentru un simplu motiv , ieu fac sex cu iea prin puterea gindului . se poate explica asemenea proces
sau ieste o inselatorie .cum ma pot apara .
Buna ziua, am o întrebare și dacă se poate sa ma ajutați cu un răspuns:
Acum câteva zile am fost la “TAXE ȘI IMPOZITE BOTOȘANI” sa îmi plătesc impozitul pentru un apartament, dar din pacate nu am putut face acest lucru.Doamna de la ghiseu zicandumi ca nu am platit niste amenzi de circulatie care au fost emise intre anii 2009-2014, si pana nu imi platesc amenzile nu pot beneficia de serviciile institutiei.ce nu înțeleg e ca acum câțiva ani am cumpărat un apartament și in următorii ani am putut plăti impozitele neavând nici o problema și neștiind de aceste amenzi. Am văzut ca amenzile se prescriu după 5 ani, dar nu știu dacă acest lucru se face automat in sistem sau trebuie făcut ceva de către mine pentru anularea lor. Mulțumesc mult!
Buna ziua. Scuzati derajul, dar am si eu o intrebare similara. Situatia mea este cam asa : sotul meu a facut 4 credite in 2007/2008 cu banci diferite inainte de casatorie. A platit rate timp de un an de zile, pana a ramas fara servici.Apoi in 2010 am plecat din tara, fiind stabiliti in UK de atunci.
Intre timp a primit scrisori de la firmele de recuperare, iar in 2022 a primit o scrisoare in care spune ca se inceteaza executarea silita intrucat nu poate fi efecuata din cauza lipsei de bunuri, dar nu stim pt care din credite se aplica. De atunci nu a mai primit nici o scrisoare. Anul acesta mama mea vrea sa ne faca contract de vanzare cumparare cu intretinere, si cu clauza sa intram in posesia imobilului dupa decesul ei. Intrebare mea este daca din momentul in care incheiem acest contract bancile sau firmele de recuperare pot solicita executarea imobilului, ipoteca pe imobil, executarea bunurilor din casa sau pot lua alte masuri? Sper sa ma puteti ajuta. Va multumesc mult.
Buna ziua ,am avut un accident de mașina de curând problema este ca eu aveam permis provizoriu de uk ai un permis permis european in România abținut de un an și 9 luni asigurarea in timpul accidentului o aveam pe permisul de România cel provizoriu l-am pierdut nu-l mai am poliția ma va judeca pe cel românesc sau cel provizoriu de Anglia ?multumesc frumos țin sa Menționez ca cel provizoriu era din 2019
Buna ziua! Indraznesc sa va scriu pt ca sunt in impas si nu stiu la cine sa apelez. La munca, am fost anuntata ca activitatea mea se va transfera in alta tara. Mi au propus ( m au fortat de a dreptul sa accept) un alt proiect cu management in strainatate, pe acelasi salariu. Desi in cazul disponibilizarii, ei trebuie sa mi plateasca 3 salarii, se mai aplica in situatia in care eu refuz noul proiect? Nu doresc sa accept propunerea. Ma puteti ajuta, va rog? Multumesc mult!
Buna ziua! Doi minori au fost încredințați tatălui său,iar mama plătește pensie alimentara cu excepția vacantei (copii stau vara 2-3 săptămâni la ea).e obligata sa plătească pensie alimentara chiar și în acea perioadă? Menționez că Dna vrea sa decontez și transportul copiilor când merg copii la dansa in vacanta
Va salut cu stima si respect!
La data de 17/06/2023 mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de 120 de zile pe temeiul a doua fapte comise.
Una dintre ele a fost, conform procesului verbal “iar la km 106+400m, a efectuat IV (IV aici cred ca reprezinta clasele de sancțiuni) manevra de depasire a autoturismului Skoda cu nr …, peste marcajul longitudinal continuu, aplicat vizibil pe carosabil.”
Domnul politist invocand in procesul verbal la sectiunea “Fapta savarsita este prevazuta si sanctionata de: articol prevedere 120/1/i, act normativ Hg 1391/06, articole sanctionate 101/3/g, act normativ Oug 195/02”, deoarece am executat o depasire pe un drum drept care se termina intr-o curba destul de larga, dar care totusi dispunea de copaci la inceput acesteia (pe partea de contrasens) care impedicau vizibilitatea.
Datorita neatentiei, oboselii, am considerat ca la viteza de 100 km/h (viteza legala pe acel drum), dupa ce am depasit regulamentar prima masina, am decis ca pot depasi si a doua masina in conditii de siguranta, fiind posibil acest lucru prin simplul fapta ca a doua masina circula cu o viteza mica, indiferent daca din sens opus ar fi aparut alta masina.
Dar in momentul in care executam manevra de depasire, aproape terminand manevra, o autospeciala de politie a aparut din curba. Dupa acest lucru, adevarul este ca m-am pierdut si am avut o intentie de a intra inapoi in spatele celei de a doua masini, piscand frana, dar, datorita emotiilor am continuat sa depasesc, ajungand sa depasesc a doua masina fara a pune in pericol autospeciala sau alti participanti la trafic, martor fiind si prietena mea care era in dreapta si a sesizat faptul ca aveam destul timp sa termin manevra de depasire fara a produce o coliziune. Dar, din pacate, desi drumul era drept cand am inceput manevra de depasire, si era permisa depasirea prin marcajul discontinuu, manevra a fost terminata pe linie continua putin depasind sfarsitul liniei discontinue deoarece abia incepea curba.
Cea de-a doua fapta, pentru care am gasit informatii cum ca s-ar sanctiona cu permisul suspendat pe 30 de zile, a fost, conform procesului verbal “De asemenea, contravenientul V (V aici cred ca reprezinta clasele de sancțiuni) nu a aproximat distanta efectuarii manevrei de depasire, din sens opus circuland autospeciala MAI cu nr. …, a carei conducator a fost nevoit sa efectueze manevra de evitare a coliziunii.”
Domnul politist invocand in procesul verbal la sectiunea “Fapta savarsita este prevazuta si sanctionata de: articol prevedere 120/1/j, act normativ Hg 1391/06, articole sanctionate 101/3/g, act normativ Oug 195/02”.
Acest lucu nu este adevarat, deoarece, nu a iesit de pe carosabil, nu a tras brusc de volan, sau oricare alta manevra care sa indice acest fapt, iar, acest lucru putand fi confirmat si de mine, si de prietena mea care a fost martora la eveniment.
Prietena mea nu a fost trecuta ca martor in procesul verbal, si nu a fost intrebata nimic legat de producerea evenimentului.
Domnul pe care l-am depasit in apropierea curbei, cel cu Skoda, a fost trecut ca martor in procesul verbal.
Prima data cand am fost oprit, am fost tras pe dreapta de catre un singur domn politist, care nu s-a legitimat, si care nu a pornit inregistrea audio/video la acel moment. Dupa ce acesta a coborat recalcitrant datorita a ceea ce s-a intamplat, mi-a cerut documentele, asa ca i-am inmanat documentele aferente. Dupa inmanarea acestora, domnul politist mi-a spus sa astept cateva minute, acesta intorcandu-se la locul producerii manevrei, aducand totodata de fata inca un politist cu acesta (sunt aproape sigur de acest fapt, deoarece in masina lui am sesizat o silueta pe locul din dreapta. In prima instanta fiind singur, deoarece am vazut la el in masina cand mi-a spus sa vin dupa el dupa ce a pornit girofarele, dupa producerea evenimentului) si ultimul domn conducator auto pe care l-am depasit in ultima instanta, pentru a fi martor. Presupun ca nici atunci, cand discuta cu martorul, domnul politist nu a inregistrat audio/video.
Dupa ce a revenit domul politist, acesta s-a ocupat mai intai de domnul conducator auto care a fost desemnat martor, permitandu-i mai apoi sa isi continue drumul, inainte de a ma aborda. Totodata, inainte sa imi inmaneze inapoi documentele (in afara de permis), si de a incepe procesul pentru semnarea procesului verbal, abia atunci a pornit inregistrea audio/video (nelegitimandu-se nici atunci, el doar mi-a adus la cunostinta faptul ca sunt inregistrat audio/video, si a demarat procesul sanctional). Tot in acelasi timp, dupa ce a revenit, acesta si-a adus un coleg politist (in prima instanta, domnul politist fiind singur in autospeciala), deoarece am observat, fiind tras pe dreapta, o silueta pe scaunul din dreapta din autospeciala duster.
Citind codul rutier, si verificand diferite articole, am observat, pentru prima fapta, ca pedeaspa pentru efectuarea depasirilor periculoase (Art.100 (3) e) nerespectarea regulilor privind depășirea) este suspendarea permisului de 30 de zile. Iar, pentru a doua fapta nu am gasit nimic, decat persoane care au comis aceeasi fapta, si care au spus ca le-au fost suspendat permisul pe 30 de zile, nu stiu in ce articol se poate incadra aceasta fapta. Dar, adunand aceste doua fapte, tot nu se putea ajunge la 120 de zile de suspendare a permisului. Cred ca am fost neindreptit prin aceasta sanctionare, si ca permisul meu ar fi trebuit sa imi fie suspendat pe 60 de zile.
Inteleg faptul ca am gresit, si merit sa fiu sanctionat conform legii. Dar in opinia mea, nu atat de drastic, deoarece nu am pus in pericol pe nimeni in situatia respectiva, desi atentia trebuie sporita si trebuie sa fiu mult mai vigilent, si sa evit depasirile in apropiere de curbe deoarece se pot dovedi fatale in alte contexte.
Inteleg ca am gresit, dar nu am gresit ca un teribilist, si stiu sigur, si eu si prietena mea, ca nu am pus in pericol viata nimanui. Regret fapta, neatentia si oboseala (nu m-am grabit, am crezut in mod incorect ca pot executa manevra dinainte de a incepe curba, in mod perfect regulamentar) isi spun cuvantul, si e normal sa fiu sanctionat pentru greseala mea, dar 120 de zile pare deplasat in acest context, si reprezinta o sanctionare incorecta.
Imi doresc sa stiu parerea dumnevoastra, a unor oameni avizati.
Oare datorita prezentei mele (fiind foarte timorat si panicat, in mod vizibil), acesta nu a mai verificat articolele aferente din lege? Se poate sa contest acest lucru, am sanse de castig in instanta? Deoarece sunt student, si cele patru luni interfereaza cu studiile mele, neavand posibilitate de transport, si avand nevoie de masina pentru a-mi aduce lucrurile in orasul in care sunt student. Din nou, imi asum fapta si consider ca merita sa fiu sanctionat, dar nu pentru 120 de zile.
Si as vrea sa va mai adresez o ultima intrebare, dat fiind faptul ca perioada insumata la 120 de zile, de cele 2 fapte, poate fi eronata, exista totusi posibilitatea sa reduc, prin intermediul instantei, perioade de suspendare a permisului?
Va multumesc anticipat, si va apreciez si va respect deosebit de mult pentru sfaturile dvs.
Cineva ma santajeaza cu o suma de bani ce pretinde ca este pentru varios servici ce sar fi intamplat acum doi ani.Azi mi-a trimis ca un fel de contract ce este complectat de persoana respectiva fara acordul meu.
Bună seara! Mi s a luat permisul pentru 90 de zile , pentru viteza . În procesul verbal scrie la domiciliu Călărași, dar eu am mutația în Ilfov , sat Clinceni ! Pot face contestație?
Buna ziua. Poate un cetatean strain sub protectie subsidiara sa achzitioneze apartament in Romania plus cota de teren aferenta acestuia? La notar au zis ca nu, totusi incerc sa gasesc exceptii de la lege. Va rog sa ma ajutati. Multumesc!
Buna seara! Soțul meu este in arest preventiv de4 luni. Are concurs de infracțiuni. Violența în familie și rele tratamente aplicate minorului.daca minorul( fratele său mai mic căruia ia fost tutore după moartea mamei sale)își retrage plângerea penală? Care sunt efectele? Rămâne în continuare cu rele tratamente aplicate minorului? Sau se stinge tot? Menționez că a avut 10 zile de spitalizare. Va mulțumesc!
Buna ziua,
Am o întrebare legată de popriri.
Am o poprire pe salariu la un loc de muncă cu norma întreagă, dar mi-a venit poprire si la al doilea loc de muncă unde lucrez part-time.
Ce este de facut?
Este legal sa imi pună poprire pe un contract part-time??
Buna seara,
Parintii mei au murit (tatal in 1989, iar mama, anul trecut). Suntem 3 surori.Anul trecut , dupa moartea mamei, am facut succesiunea si, evident,toate 3 suntem mostenitoare peste tot ce au lasat parintii nostri. Din pacate .nu am putut imparti nimic, intrucat nu avem cadastru.(ele nu au vrut sa facem).
Una din surorile mele are pe cineva cu care traieste in concubinaj de mai mult de 15 ani. Acesta se comporta de parca ar fi stapan acolo. Mai mult de atat , cu acceptul sorei mele, umbla peste tot si isi insuseste din bunurile lasate de parintii nostri.
Vreau sa stiu daca sora mea are dreptul sa “imparta” lucrurile” cum vrea si ce “drepturi” are iubitul ei.
De asemeanea, vreau sa stiu ce pot sa fac in cazul in care sora mea continua in acest mod.
Multumesc.
Bună seara poate cineva ma poate ajuta .Am următoarea situație am primit o amenda de la politia locala m au cautat sa imi dea procesul verbal ,dar nu eram acasa asa ca l au lipit pe ușa .Intrebarea mea este următoarea: este legal cum au procedat conform Legii protecției datelor personale in acest document apar toate datele personale (cnp seria nr de buletin ) va multumesc
Buna ziua,
Numele meu este Monica și sper că-mi puteți clarifica anumite aspecte. Am fost într-o relație de 10 ani in urma căreia a rezultat un minor de aproximativ 9 ani. De 2 luni m-am separat de tatăl copilului și vreau să depun documente pentru solicitare pensie alimentara întrucât nu contribuie cu absolut nimic în creșterea copilului. Menționez că mai are un copil, minor, pentru care plătește pensie alimentara dupa ce a fost, de asemenea acționat în instanță. Eu am luat decizia separării, acesta fiind și motivul pentru care refuza să plătească ceva. De asemenea, menționez că nu am fost căsătoriți legal, fiecare are casa lui, mașina lui, etc. Legal nu avem nimic de impartit.Mă reprezint singura și aș vrea să-mi spuneți exact care sunt documentele necesare. Am fost și in instanță, dar informațiile au fost ambigue: cerere, documente și taxa de 20 lei. Nimic mai mult. Mă documentez singura.Am văzut că trebuie depuse în dublu exemplar, și nu-mi este clar cu acea adeverință de venit. Se solicita angajatorului? In unele locuri apare adeverință de venit, in altele declarație de venit. Va mulțumesc anticipat!
Buna ziua,
Ma aflu intr-o situatie complicata cu mama mea.
Intre noi exista incheiat un contract de intretinere prin care eu ma oblig sa ii asigur traiul pana la moartea ei in schimbul apartamentului in care locuim in momentul de fata. Apartamentul este mostenire de la tatal meu care a decedat in anul 2020. In mod curent eu detin (cred) 5/8 din apartament si ea detine restul.
Acum 2 luni am inceput renovarea aprtamentului si atunci au inceput problemele. Mama mea are (dupa parerea mea) sindromul hoarding-ului (nediagonsticat clinic) si nu vrea sa renunte la lucruri pentru ca lucrarile de renovare sa decurga cum trebuie. Mentionez ca prin “sa renunte” nu ma refer la a arunca la gunoi, si mai degraba la ducerea acelor lucruri la casa de la tara unde ea sta aproximativ jumatate de an. Cand discutam despre subiectul acesta ajungem la certuri si ea imi spune ca ma da in judecata deoarece eu de fapt vreau sa o dau afara din casa. Nu am dorit asa ceva niciodata. Tot ce vreau de la ea este sa putem convietui ca doi oameni civilizati si sa ne respectam granitele.
Din pacate ma apropii de limitele puterilor mele si ii voi spune ca daca ea doreste sa ajungem la litigiu, atunci asa sa fie, pentru ca am epuizat toate caile de solutionare amiabila a conflictului.
Ce as dori sa stiu este daca ati mai avut de aface cu astfel de cazuri si cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie.
Mentionez ca:
• Eu niciodata nu am avut si nu voi avea intentia de a-i interzice prin orice fel de mijloace accesul in apartament.
• Eu nu doresc sa “arunc la gunoi” lucrurile ei. Doresc doar ca ea sa le transporte la tara astfel incat in casa sa ramana un volum de lucruri normale pentru un domiciuliu cu doi locatari.
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra! Ma puteti contacta si la adresa de email [email protected]
O zi buna va doresc!
Buna ziua,am si eu o problema.Cumnata si cumnatul meu vin in casa mea si ma jignesc,scornesc diferite minciuni si incearca cu tot dinadinsul sa imi bage cearta cu sotul.Tin sa mentionez ca soacra locuieste cu noi in casa,o adora pe nora X si o considera Dumnezeul ei,pe sotul meu l-a dat l-a o parte de cand am aparut eu in viata lui.Momentan locuim peste hotare,dar de fiecare data cand mergem in concediu vine cumnata si cumantul si ma jignesc si incearca ei in fata sotului sa ma puna la punct.Exista vre-un articol pe care as putea sa le fac plangere?Atat de mult m-au terorizat psihic ca nu vreau sa mai merg acasa.
Am câștigat o licitație organizata de Apele Romane, am fost contestat în oficiul juridic, unge contestația a fost respinsa ca neîntemeiată, contestația în instanta prin care se solicita din nou anularea rezultatului licitației, a fost respinsa, după fond urmează recursul în Curtea de Apel Iași. Am depus întâmpinarea în termenul stabilit de 30 zile de la comunicare, termen încheiat pe data de 15 Iunie. Ce urmează?? În cât timp se pronunța Curtea de Apel?? În cât timp stabilește un termen???
Mulțumesc!
Buna ziua
In 1997 la varsta de 20 de ani am mostenit un apartament de la parinti in urma decesului acestora.
M -am casatorit in 2011, sotia avand o datorie bancara de 14.000 de lei.
Apartamentul fiind un bun mostenit asa stiu ca nu poate fii un bun comun nici in timpul casatoriei deci nu este in pericol ?
Sotia a primit bani COVID 19, bani pe care nu a restituit inca inapoi cam 20.000 de lei.
Cu aceasta datorie am legatura fiind sotul ?
Am cerut de la ANAf o hartie sa vad datoriile si in loc de 14.000 de lei apare 56.483 de lei.
Natura debit Curent Ramasite Majorari de intarziere
Regularizari 25 0 8 4
Venitul din
Despagubiri 0 14646 19170 2607
CAS aferente
declaratiei unice 0 10347 1101 551
CASS aferente
Declaratiei unice 0 4055 434 218
Impozit pe venit
afferent decl. unice 40 2828 299 150
TOTAL 56483
ADRESA
DE INSTIINTARE PRIVIND INFIINTAREA POPRIRII
Denumirea obligatiei fiscale / bugetare Suma datorata
Diferente de impozit annual de regularizat 25
Diferente de impozit annual de regularizat 10
Venituri din despagubiri 281
Contributi de asigurari sociale aferente
declartiei unice 198
Contributi de asigurari sociale aferente
declaratiei unice 99
Contributi de asigurari sociale de sanitate
aferente declaratiei unice 78
Contributi de asigurari sociale de sanitate
aferente declaratiei unice 39
Impozit pe venit afferent declaratiei unice 54
Impozit pe venit afferent declaratiei unice 28
TOTAL 812
De ce trage banca CAS – ul cand sotia nu mai plateste pentru pensie si nici asigurarea
de vreo 8 ani ? Plata pentru pensie nu este opcional daca vreau platesc daca nu nu … ?
Asa stiu ca executare silita nu poate face Banca pentru ca apartamentul este al meu ( al sotului si este si mostenire ), si datoria fiind in afara casatoriei.
In decursul anilor am primit (adica sotia) mai multe sesizari ca exp. Vin cu executare silita .??
Mentionez ca apartamentul cu bunurile lui sunt numai pe numele meu adica sunt bunuri personale si nimic nu e trecut pe numele sotiei .
Deci ce urmeaza sa mai primesc ?
Cer explicatie va rog ! MULTUMESC si sanatate va doresc !
Buna ziua stimati avocati! Ce sfat aveti pentru o problema aparuta in urma unui scandal.( agresiune) cel agresat a venit la majoratul fiului meu a provocat un scandal ,apoi a venit cu catiba prieteni inarmati cu bate , am pulverizat cu sprai lacrimogen in momentul in care au ridicat batele sa ne loveasca … i am fugarit putin insa intre timp acestia au lovit cu pumnul una din invitate care era minora , si fiul meu l-a lovit pe acel agresor care a iesit cam sifonat dupa lovitura respectiva. Au depus plangere si eu inclusiv fiul meu am fost chemati si amprentati la sediul politiei. Ne-am scos cerificate medicolegale si urneaza sa depunem si noi plangere penala, am dorii inclusiv la parchetul militar intruvat agresorul care a pornit scandalul este militar angajat , ei s au simtit ofensati cand unul din ei mi-acpropus sa imi vanda ceva ” marfa” de tras pe mas sa aiba copii la pettecere, intrucat i am refuzat …ai cautat sa provoace scandal si sa strice petrecerea. Vă mentionez ca fiul meu a fost agresat de acea persoana inclusiv in noaptea de revelion primind un pumn in barba pe la spate lucru care l-am aflat scum de la ceilalti copii cand s-a oprit scandalul. In momentul care au aruncat cu obiecte a fost lovita la picior si paetenera mea are o vanataie( a sesizat IML pe 10 iese certificatul mefico-legal) , eu am fost lovit in genunchiul drept exact in operatia de ligament incrucisat pe care am.avut-o cu aprox 2 ani in urma. Au spus ca as fi avut un baston telescopic insa era o rola de folie magnetica care seamana si am scos-o sa ii intimidez , paralizant am detinut si am pulverizat spre ei de cateva ori cand atacau cu batele.
VA MULTUMESC
Cu stimă
ulian
Bună seara. Am primit notificare de la banca precum ca mi s a instituit o poprire pe cont în valoare de 900 de lei de catre serviciul fiscal orășenesc Bragadiru. Mi s a blocat suma de 900 de lei din cont. Pentru a putea debloca suma trebuie achitata datoria, sau suma blocata din cont o sa fie redirecționata fiscului pentru lichidarea datoriei? Iar în cazul în care trebuie sa achit datoria în cât timp se deblocheaza suma și totodată contul. Am nevoie sa se deblocheze urgent pentru a putea achita rata la banca(din câte am observat și contul în care achit rata este blocat) unde am o întârziere de câteva zile. Mulțumesc frumos!
Buna ziua
In 1997 la varsta de 20 de ani am mostenit un apartament de la parinti in urma decesului acestora.
M -am casatorit in 2011, sotia avand o datorie bancara de 14.000 de lei.
Apartamentul fiind un bun mostenit asa stiu ca nu poate fii un bun comun nici in timpul casatoriei deci nu este in pericol ?
Sotia a primit bani COVID 19, bani pe care nu a restituit inca inapoi cam 20.000 de lei.
Cu aceasta datorie am legatura fiind sotul ?
Am cerut de la ANAf o hartie sa vad datoriile si in loc de 14.000 de lei apare 56.483 de lei.
Natura debit Curent Ramasite Majorari de intarziere
Regularizari 25 0 8 4
Venitul din
Despagubiri 0 14646 19170 2607
CAS aferente
declaratiei unice 0 10347 1101 551
CASS aferente
Declaratiei unice 0 4055 434 218
Impozit pe venit
afferent decl. unice 40 2828 299 150
TOTAL 56483
ADRESA
DE INSTIINTARE PRIVIND INFIINTAREA POPRIRII
Denumirea obligatiei fiscale / bugetare Suma datorata
Diferente de impozit annual de regularizat 25
Diferente de impozit annual de regularizat 10
Venituri din despagubiri 281
Contributi de asigurari sociale aferente
declartiei unice 198
Contributi de asigurari sociale aferente
declaratiei unice 99
Contributi de asigurari sociale de sanitate
aferente declaratiei unice 78
Contributi de asigurari sociale de sanitate
aferente declaratiei unice 39
Impozit pe venit afferent declaratiei unice 54
Impozit pe venit afferent declaratiei unice 28
TOTAL 812
De ce trage banca CAS – ul cand sotia nu mai plateste pentru pensie si nici asigurarea
de vreo 8 ani ?
Asa stiu ca executare silita nu poate face Banca pentru ca apartamentul este al meu ( al sotului ), si datoria fiind in afara casatoriei.
In decursul anilor am primit (adica sotia) mai multe sesizari ca exp. Vin cu executare silita .??
Mentionez ca apartamentul cu bunurile lui sunt numai pe numele meu adica sunt bunuri personale si nimic nu e trecut pe numele sotiei .
Deci ce urmeaza sa mai primesc ?
Cer explicatie va rog ! MULTUMESC si sanatate va doresc !
Bună ziua
Am luat-o pe fica soției mele în spațiu la adresa mea făcându-i buletin. Prietenul fiicei a cumparat o masina cu buletinul ei cea ce inseamna ca masina e pe numele ei. Ea sa despărțit de prietenul ei și masina a ajuns la primarie pe adresa mea cea ce inseamna ca o sa vina impozitul mașinii pe adresa mea. Cum pot sa scap de masina sa mai apară pe adresa mea? Cum pot scăpa de masina de pe numele ei dacă el nu e de acord sa facă act de vânzare cumpărare. Vreau un sfat sa pot scăpa de masina
Bună ziua!
Ma confrunt și eu cu o situație… În 2019 am divorțat de soție, având un copil minor am fost obligat la plata sumei de 700 lei pensie de întreținere.
Totodată mi s-a stabilit program de menținere a legăturilor personale cu fiica mea lunar câte 2 weekenduri și în vacanta de vara sa se afle la mine efectiv o luna întreaga.
In anul 2022 pentru luna cât minora s-a aflat la mine și doar eu am întreținut-o, întrucât mama ei nu a participat cu absolut nimic la întreținere am plătit în contul fostei soții numai suma de 350 lei din 700 stabiliți de instanta.
Am fost executat silit pt diferența de 350 lei și am plătit cu cheltuieli de executare aproximativ 1700 lei.
Ulterior am formulat o acțiune la instanta de judecata prin care am cerut sa fiu exceptat de la plata pensiei de întreținere în luna de vara în care minora se afla în întreținere mea motivând-i instantei ca în situația în care menține plata pensiei ar însemna să o întrețin pe fosta soție timp de o luna. Totodată a cerut câini luna respectiva sa plătească și ea pensie pt fiica noastră. Acțiunea respectiva mi-a fost respinsa și urmează ca în luna iulie, toată aceasta luna fiica mea sa se afle la mine, întreținerea mea. Pe de alta parte trebuie sa plătesc și cei 700lei fostei soții ca altfel voi fi din nou executat silit.
Vă rog frumos sa ma ajutați cu un răspuns, ce pot face ca să îmi mențin legătură cu fiica mea timp de o luna în vacanta de vara asa cum spune hotărârea judecătorească și sa nu mai fiu nevoit sa plătesc c pensia de întreținere care, de fapt este folosita de fosta soție din moment ce copilul se afla la mine!?
Vă mulțumesc anticipat!!!
Bună ziua, Vă rugăm, avem nevoie de o părere legală din partea dumneavoastră privind securitatea supravegherii video. Asociația noastră de Proprietari a instalat recent un sistem de video supraveghere, însă la mai mulți ne-a ridicat un dubiu faptul că acest sistem de înregistrare (depozitat într-o încăpere separată) este totuși conectat printr-un cablu internet cu locuințele unora din responsabili. Redăm textele respective din hotărârea A.P. :
– “Sistemul CCTV […] va fi dispus în casieria A.P., permanent încuiată și asigurată cu gratie, și conectat la Internet, prin cablu de la ap.22, respectiv de la ap.31
– “La înregistrările video vor avea acces doar cei 6 membri ai C. Ex. atât local cât și la distanță, precum și autoritățile competente.”
– “Păstrarea cheilor de la cutiile în care sunt dispuse echipamentele de stocare a imaginilor doar de către președintele A.P.”
Am întrebat deja la ANSPDCP dar drept răspuns ne-au trimis câteva paragrafe transcrise din RGPD 2016/679 (consultată deja de noi) ce nu aveau nici o indicație concretă pt această suspectă conexiune și acces (birocrati incompetenti).
Vă mulțumim
In cazul in care mama a decedat, exista un singur mostenitor minor, tatal copilului fiind casatorit cu altcineva, cine preia creditul imobiliar si daca tatal poate decide ce se intampla cu mostenirea minorului
Buna ziua,
acum 7 ani am imprumutat un prieten care a avut o firma de transport marfa. Imprumutul consta la rugamintea prietenului meu in cumpararea a doua remorci. Din pacate factura nu am facuto pe numele meu ci pe numele firmei. Eu detin facturile, mailurile si extrasele de cont. Prin acestea pot sa adeveresc ca au fost achitate de mine. Firma a intrat in faliment acum 5 ani dar eu nu am avut nicodata nici o legatura cu acea firma. Asociata prietenului meu mia dat o declaratie ce subliniaza ca imprumutul a fost unul intre noi persoane fizice.
Acum 4 ani am cazut deacord la un program de rambursare in rate lunare. Din 36 de rate au fost transferate ca. 10 rate. Ultima rata anul trecut 2022 in Iuna iunie. Detin toate extrasele de cont. De atunci ma straduiesc sa stabilim un nou plan de rambursare. Am pus deja pe cale scrisa trei termeni pentru a ne uni in acest sens ( unul in Aprile, unul in Mai si unul in Junie) nu am primit nici un raspuns. Ce sanse as mai putea avea pe cale legala pt recuperarea creantei?