Avocat online gratuit – Intrebari si raspunsuri
De ce sa petreci ore intregi de cercetari pe Google, citind pareri pe forumuri, incercand sa iti dai seama ce spune legea si cautand un raspuns cat mai bun pentru problema juridica pe care o ai tu?
Fiecare caz juridic este unic si doar un profesionist in avocatura te poate lamuri pe deplin si te poate sfatui cat mai bine sa actionezi in directia care iti aduce avantaje. Acum este mai simplu decat oricand sa faci acest lucru, pentru ca s-au lansat serviciile de avocatura la distanta.
Fenomentul a fost grabit in Romania de pandemia COVID-19 care a rapus o lume intreaga, dar bine venit intr-o era hyper-tehnologizata, cand fiecare minut este pretios pentru omul modern.
Astfel, serviciile juridice online va ofera acum posibilitatea de a adresa o intrebare de natura juridica unui profesionist si de a primi raspunsul dorit. Puteti merge dincolo de o simpla intrebare, spre o consultatie online, cu un avocat online.
Procedura este foarte simpla. Faceti rezervarea online la data si ora care va avantajeaza cel mai mult, platiti prin card si apoi aveti parte de consultatia propriu-zisa. Aceasta se poate realiza prin Skype sau Zoom, dar si prin telefon sau alte platforme de interactiune similare.
Beneficii consultanta juridica online prin telefon
Avantajele sunt imense. Poti beneficia de sfatului celui mai bun avocat , fara ca macar sa fie necesar sa te deplasezi la biroul de avocatura sau sa te ridici de pe canapeaua pe care stai confortabil. Avocatul analizeaza exact cazul tau (daca este necesar, evaluand si documentatia pe care o trimiti in prealabil pentru verificare) si iti ofera cele mai bune si viabile solutii si indrumari.
Datorita acestui serviciu, in Romania chiar si cele mai mici si aparent nesemnificative chestiuni juridice isi pot gasi mai usor rezolvare. Tarifele de consultanta sunt in general mai mici si exista o transparenta mai mare. Poti alege usor dintre mai multi avocati, poti citi review-uri si poti studia detalii despre experienta practica a avocatului pe care intentionezi sa-l angajezi pentru o consultatie online. In plus, ai marele avantaj de a putea discuta rapid si simplu.
Pentru romanii din diaspora
Inclusiv romanii din diaspora care vor sa rezolve acasa niste probleme de natura juridica, pot apela la o consultanta online pentru a evita deplasarea in tara. Unele case de avocatura au avocati care vorbesc limbi straine fluent – engleza, italiana, spaniola, franceza etc.
Avocat gratuit
Acum primesti raspuns pentru problema ta juridica, direct online si gratuit. Intra pe pagina noastra, lasa intrebarea si un avocat iti va raspunde. Vei fi indrumat cu ceea ce trebuie sa faci in continuare, indiferent de natura cazului juridic.
Oferim raspunsuri la intrebari din orice ramura de drept:
- drept comercial
- drept civil
- dreptul medical (malpraxis)
- dreptul comercial
- dreptul fiscal
- dreptul familiei etc.
Gratuit pentru divorturi
Te-ai decis sa te separi de partenerul sau partenera ta insa divortul este prea complicat pentru a se finaliza la notar pe cale amiabila? Intreaba acum gratuit tot ce te intereseaza despre tutela copiilor, pensie alimentara, partaj, program vizite etc.
Gratuit pentru mosterniri, testamente, revendicari proprietati
Vrei sa revendici o mostenire sau sa-ti scrii testamentul ca sa lasi mostenire anumitor persoane? Vrei sa revendici un teren, o casa, un apartament sau alt bun? Avocatii nostri profesionisti sunt pregatiti sa-ti raspunda la orice intrebare, direct online. Vino si adreseaza intrebarea ta. In cel mai scurt timp vei primi raspunsul legal oferit de un specialist.
Pentru accidente, vatamari corporale, daune rutiere, alcool la volan
Doresti sa afli parerea unui avocat despre unul din cazurile enumerate mai sus sau altul similar? Acum poti face acest lucru foarte usor, direct prin Internet. Acceseaza pagina noastra, completeaza intrebarea ta si vei primi consulanta rapida si raspuns gratuit din partea unui avocat.
Cumnata mea de 17 ani este insarcinata si ne-ar placea ca sotul meu si cu mine sa adoptam copilul ei. Ce trebuie sa fac pentru ca acest lucru sa fie legal? Ce fac daca tatal nu este capabil sa aiba grija de copil … dar il vrea totusi, probabil ca va ajunge in plasament daca tatal il ia.
Bună ziua
Se poate revoca un contract de donație de către donatar? In speță eu am primit ca donație un apartament și un teren de la tatăl meu care beneficiază de aceste bunuri pe durata vieții lui. Cred că este uzufructuar. El s a angajat să plătească impozitul și toate cheltuielile cu aceste bunuri dar nu le plătește și cad în sarcina mea . Relațiile dintre noi s au degradat și nu doresc sa mai fiu parte în acest contract . Pot să anulez acest contract și pe ce cale?
Mulțumesc, o zi bună.
Detin casa mea ca proprietate unica si separata si am intentat divort. Sotul meu refuza sa plece. Ce pot sa fac?
Buna, numele meu este Alin si am nevoie de un sfat de la dumneavoastra. Am participat la mai multe interviuri la o companie si am primit data si orele pentru instruire in timpul ultimului interviu. Am sunat pentru a afla daca sunt angajat si mi s-a spus ca functia a fost ocupata. Postul este inca disponibil, simt ca am fost discriminat din cauza unei dizabilitati. Pot face ceva in privinta asta? Cui trebuie sa ma adresez?
Buna seara! M-am casatorit in urma cu doua luni in Anglia cu un cetatean englez. Eu am domiciliul in Bucuresti. Imi puteti spune ce am de facut pentru transcrierea certificatului de casatorie? Ma poate reprezenta cineva din tara sau trebuie neaparat sa ma prezint in persoana? De ce acte este nevoie? Multumesc.
Sotul meu incearca sa-l adopte pe fiul meu care s-a nascut in afara casatoriei.
Daca tatal biologic nu a facut nicio incercare de a stabili in mod legal paternitatea are drepturi parintesti?
Am informat deja instanta cine este tatal si acum tatal biologic nu vrea sa consimta adoptia, desi nu a facut niciodata incercari de a fi implicat in viata fiilor mei sau de a plati pensie alimentara copilului in ultimii 5 ani si jumatate (de la nastere).
Am 33 de ani am o fiica de 5 ani si eu si mama ei nu ne-am casatorit niciodata.nu mai suntem impreuna.acum ea nu ma va lasa sa o vad pe fiica mea.am nevoie de ajutor.
Buna ,
Va relatez in linii mari acest aspect , amanuntit ar fi mult mai mult , iar daca este nevoie va pot da mai multe detalii .
1. Deoarece nu se poate altfel vrea sa execut personal gardul pe limita de propietate ( grantuire, mejda) care sa fie mejda/grantuirea intre 2 propietati (grantuirea). Cu vecinul care are casa facuta pe terenul cumparat de mine si fiindui alocat terenul de fostul CAP . Nu este fixat nici un semn pe portiunea din spatele casei si nici nu a fost vreodata fixat/marcat . Este pe o lungime de aprox. 12 m si vreau sa fac aceasta lucrare eu, ca sa delimitez cele 2 propietati cu un gard din sirma impletita, pe stilpi din beton fixati in pamint, de 1,5 m inaltime .
Intrebari :
La ce limita minima fata de casa lui pot face acest gard de limita de propietate (Grantuire/ Mejda) fara al intreba si fara a avea acordul vecinului ?
Pot executa un gard de limita de propietate (grantuire/mejda ) la 60 + 5/10 cm de zidul casei vecinului fara al intreba ca sa fie facut pe propietatea mea si sa nu aiba nici un drept asupra grantuirii sa nu o poata modifica, distruge …etc ??
2. In continuarea casei vecinului si curtea mea exista curtea pe o lungime de aprox. 12 m la care am fost imprejmuit eu, de la executia casei lui la o distanta de aprox.90 cm fata de nivelul zidului casei vecinului . Ulterior si-a facut o magazie pe lungime de 3/4 m si inaltime de aprox 2,5 m , lasand aprox. 120 cm de imprejmuirea mea . Dupa aceasta in anul 1990/1991 cind a venit legea si a acordat drept de propietate asupra terenului si anexelor a continuat cu ingradirea curtii vecinului pina la o distanta de aprox. 12 m distanta de casa lui,( aceasta extindere a facut-o peste noapte imediat ce a aparut legea ) dar respectind distanta de impremuirea mea de aprox. 120 cm .
Acum a izolat casa si a facut in loc de magazie care era in cotinuarea casei, o terasa acoperita inalta pina sub streasina casei aproape 3 m inaltime si apropiinduse de impremuirea mea de la 120 cm cit a fost inainte la 90 cm acum.
Intrebare :
Pot face limita de propietate (Grantuire, mejda ) la 60 cm ( – 5/10 cm, ca sa fie pe terenul meu sa nu aiba nici un drept sa il modifice sau sa il deterioreze ) de imprejmuirea mea care este de la constructia casei lui marcata prin stilp de lemn si ulterior schimbat cu stilpi din Beton infipti in pamint si gard de sirma impletita pe toata lungimea de aprox. 12 m ???
Fiind un vecin mai dificil nu am sanse de a putea face vreo intelegere cu el , nici cu parintii lui care au intrat atunci abuziv ocupind terenul ( umblind cu amentari la adresa mamei ) iar acum continua copii umblind cu amenintari asupra parintilor , facind de asa natura ca sa nu auda alti vecini . Deci nu pot sa le fac nimic vizavi de aceste amenintari .Cea ce Am facut doar, l-am avertizat sa nu mai aiba treaba cu mama mea .
Acum ca si copiii fac acest lucru ( amenitari la mama mea ) am hotarit sa fac acest gard ca sa nu mai existe neintelegeri sau sa le minimizez pe cit se poate , si numai asa cred ca as putea .
Nici o propietate nu este cadastrata , nu exista decit semnele vechi , iar acum as face-o odata ca sa pot eventual, sa fac cadastrarea noua care este in vigoare acum .
Intrebare:
3. Trebuie un acord neaparat cu vecinul care nu va fi de acord cu ce propun eu, ar fi ceva normal , sau sa am aprobare de la Primarie pentru executia gardului ( Mejda/Grantuire ) sau numai prin hotarire judecatoreasca .
Sub nicio forma nu as apela pe cit se poate la hotarire judecatoreasca deoarece sunt foarte clare conditiile mele , nu am nevoie sa ii ocup din teren, nici nu am nevoie sa participe cu cota parte la Garantuire/Mejda, doar sa pot face ca sa ne despartim, cu acest gard din sirma impletita pe stilpi din beton infipti in pamint , la limita minima la care pot face de casa lui 60/70 cm , iar la curte undeva sa fie impartita in doua, la distanta de 50/60 cm de imprejmuirea mea si a lui vecinu.
Astept o parere sugestie cit mai clara, chiar daca ar trebui sa-mi asum anumite riscuri facand pe raspunderea mea , sau cu acordul Primariei !
I-am spus unei prietene de-a mea sa obtina un ordin de restrictie impotriva fostului ei iubit, dar ii este prea frica sa faca acest lucru… pot eu obtine acel ordin de protectie impotriva lui?
Buna seara as avea nevoie de un sfat daca se poate… Poate un tata (care este in prezent casatorit) sa ia copilul si sa plece intr-o alta tara fara o decizie judecatoreasca cu privire la custodie sau orice alt dosar legal.
Are dreptul fratele meu sa schimbe yala apartamentului unde am adresă dar momentan nu locuiesc acolo din cauza unor scandaluri care le făcea. Mama este în viața imobilizata la pat cu anumite probleme de sănătate și având și demență. Nu îmi pot vedea mama și nici anumite bunuri care îmi aparțin nu pot intra în posesia lor. Țin sa menționez ca în luna februarie ac am fost și bătută de acesta, am depus plângere care nici până în ziua de azi nu am primit nici un răspuns. Ce este de făcut? Mulțumesc anticipat
Bună seara, am primit o amenda prin posta pe data de 30 decembrie 2020 pentru ca ma deplasam către sala în județul Constanța (menționez ca era carantina, data la care s-a întocmit procesul verbal fiind pe 15 decembrie, domnul polițist luându-mi datele fără sa semnez procesul verbal, deoarece nu a fost întocmit pe loc, acasă am primit înștiințarea ca as fi circulat fără declarație spre o sala de fitness, eu prezentând declarația domnul politist mi-a spus ca nu am voie sa merg la sala) am depus plângerea contraventionala împotriva procesului verbal la judecătorie, alături de taxa judiciara de timbru și poza cu decorație drept dovada, și astăzi am primit Comunicare Adresa în care scrie ca am obligația de a depune în exemplare următoarele acte:cerere de chemare in judecata, dovada îndeplinirii procedurii prealabile. Ce ar trebui sa fac acum?
Buna ziua Pot face ceva daca mi s-a refuzat un loc de munca din cauza unui handicap?
Buna ziua v-am scris in legatura cu o problema privind cererea de divort. Decretul nostru initial de divort nu prevedea plata pentru invatamantul secundar. Se poate modifica acest lucru acum ca copiii au 18 ani si sunt la facultate? Inca se fac plati pentru alocatia pentru copii.
Este un acord prenuptial o buna protectie financiara in caz de divort?
In data de 11 11 2020 am un vecin a spus in fata echipajului de politie despre mine ca sunt psihopat prost nebun si a amenintat ca a vorbit cu un avocat si ca voi fi supus la nu stiu ce teste psihiatrice .Eu eram pe casa scarii un etaj mai sus si am auzit tot. Am intrebat apoi echipajul de politie daca e normal sa fiu defaimat si calomniat asa in fata lor ,mi au zis ca nu ,dar ca nu au ce face.Am tot ezitat sa depun plangere pana in data de 18 01 2021 cand am fost sa depun plangerea la politie dar mi au spus ca nu mai este de actualitate ca a trecut prea mult timp.Exista vreo perioada de timp legala in care poti depune plangere pentru injurii si calomnii din legea 61pe 91 art 2 punctul 1 ?.
Bună ziua,
Speța este următoarea.
Suntem 3 surori. Cumnatul a încercat să divorțeze de sora mai mare, care este acum în Italia. Nu a reușit. Acum a introdus apel. Eu și cealaltă soră a mea am primit citații să ne prezentăm la Tribunal în calitate de intimat–pârât, chemate de cumnat în calitate de spelant-relamant – astfel scrie în citație.
Poate cumnatul să ne cheme în acest proces? De ce am primit noi două aceste citații? Este posibil așa ceva? Ce se poate face? Poate fi o șicană?
Vreau sa plec cu cei doi copii minori in vacanta, in afara din tara. Am custodie comuna cu fostul sot, insa nu reusesc sa dau de el sa-mi semneze procura acea obligatorie. Pot face ceva in acest sens? Depind in totalitate de acordul lui sau se poate face altcumva, sa pot pleca linistita cu copii?
Buna ziua,
Sunt o fosta clienta a unui patron de la o firma de pompa funebre. El s a ocupat de inmormintarea mamei mele. In ianuarie 2019 a avut un accident cu masina , s a rasturnat. Mi a spus ca atunci s a chatuit cu mine pe whatsapp si de aceea a avut accidentul. Nu mi a spus ziua accidentului si nici nu mi a aratat daca in acea zi s a chatuit cu mine.
Doar mi a trimis poza cu masina rasturnata dupa o perioada in care eu l am intrebat ce face. Inainte de accident el avea o datorie de 812$ daca I am amintit de ea atunci m a blocat pe whatsapp. Recent sa termin cu el discutiile cu acea masina am zis sa ii dau 3000$ pe acea masina. Va rog sa imi spuneti daca e corect sa ii platesc acea dauna sau ce ma sfatuiti sa fac? Va multumesc mult.
Buna ziua, prietenul meu a fost pacalit acum 13 ani, aproximativ, de o matusa, sa faca un credit pe numele lui ,dar pentru ea. A reusit sa il convinga sa faca un credit la BCR, el nu a beneficiat de nici un leu din acei bani. Problema este ca doamna dupa un an nu a mai platit creditul. Ea a avut o afacere restaurant/terasa in zona baneasa si i a fost inchisa, de atunci nu a mai platit. Prima oara I a facut altui nepot ( copilul fratelui ei ) , la inca un angajat si lui Alex . El a fost la banca doar sa semneze, contractele si banii au mers integral la matusa lui , imediat la iesirea din banca. In perioada dupa credite si au luat si ea si fiiul ei masini . un pejou 206 decapotabil si un citroen c4 . La banca acum aproximativ 30000 eur cu tot cu dobanzi. Are martori care pot confima ca banii au fost luati pe ea.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Angajatorul mi-a taiat din salariu pe motiv de abatere disciplinara, insa este o prostie. Eu nu am avut implicatie directa in incident si din cate am mai citit ar fi trebuit sa fie o ancheta disciplinara inainte. Nu am avut niciun drept de a ma apara, m-am trezit cu banii in minus la salariu. Cum pot face sa-mi revendic dreptul si sa primesc banii inapoi, luati pe nedrept?
Buna ziua.
Va rog o intrebare legata de cum pot modifica un act constitutiv din 2004 ,cand exista o anumita codoficare cod caen,iar obiectul de activitate a folosit acel cod caen,iar in 2008 s-a facut o recodificare cod caen la nivel national,cand sau emis Certificate de imatriculare noi cu noul simbol al activitati principale,acum exista o diferenta de simbol al obiectului de activitate,intre cctr.de constituire si certificatul de imatriculare.Va multumesc.
Roman G
Bună ziua!
Soțul meu şi-a cumpărat un tractor în urmă cu un an de la un băiat pe nume Vlad. In momentul vânzării, Vlad a promis că în câteva zile îi va da soțului meu şi certificatul tractorului. Acest certificat era în posesia fratelui său, care avea o firmă de exploatare forestieră şi căruia îi trebuia certificatul pentru a putea face anumite acțiuni.
Noi am insistat mult să ne dea actul, dar nici în momentul ăsta nu vrea să ni-l dea.
Ce am putea face să îl presăm să ne dea documentul?
Buna seara,
Am avut un accident rutier la o intrare pe un pod, am respectat indicatorul “Stop” si cand sa intru pe pod venea o doamna cu o viteza de peste 80km/h(limita fiind de 30), am pus frana insa ea se uita sa vada ce mare este raul de langa si fara sa puna frana fara nimica intrat in mine, a dat un telefon si a plecat la spital sperand sa ia bani de la asigurare cel mai probabil, tin sa precizez ca nu avea centura, lumini de drum sau airbaguri la masina. Ea atunci a plecat la spital si nu avea nimic, a doua zi avea de fapt o lovitura cervicala iar domnul politist mi-a zis ca pt asta voi ramane 3 luni de zile fara permis pt neacordare de prioritate si vatamare din culpa(deci si dosar penal).
Este vreo sansa sa raman cu permisul suspendat doar o singura luna in loc de 3? Avand in vedere cele mentionate mai sus si ca in acel loc ai vizibilitate de maxim 30 de metri.
Va multumesc anticipat.
Buna ziua,
Eu sunt o persoana in concediu de crestere copil (contract de munca suspendat) dar in acelasi timp sunt unic asociat la o firma. Urmeaza sa semnez o colaborare pe firma cu cineva. Stiu ca legea vorbeste despre realizarea de venituri ca persoana aflata in concediu de crestere copil si ca exista un cuantum maxim de 6250 RON, dar eu nu am in plan sa scot banii din firma. Nu voi scoate nici dividende la finalul anului, nimic. Banii care vor intra for fi folositi pentru plata unor datorii mai vechi (nu catre mine, catre alti colaboratori) si pentru a contracta alte servicii care sa ajute la dezvoltarea business-ului.
Este ok ca eu sa obtin aceste venituri pe persoana juridica, tinand cont ca nici un leu nu va ajunge la mine, pe persoana fizica? Exista vreo sansa se se suspende concediul de crestere copil sau sunt acoperita?
buna ziua, va rog sa-mi spuneti, daca am venituri din chirie – mai am dreptul la indemnizatie pentru cresterea copilului ?
va multumesc anticipat
Bună ziua,mă numesc Diana și am următoarea întrebare;Persoanele cu Handicap gradul 2 Accentuat au dreptul să se angajeze legal cu ,carte de muncă fără să și piardă ajutorul de handicap?aștept cât mai curând răspuns de la dv.Mulțumesc.
Buna ziua. De 7 ani sunt casatorit cu o femeie din Maramures , eu fiind din Galati, ne-am cunoscut in Oradea si am stat acolo impreuna timp de 2 ani dupa care am decis sa ne casatorim. Ea avea casa in Maramures , facuta cu fostul ei sot de care a divortat, el avand o firma de fier vechi , care mergea foarte bine, ia cedat ei casa, el ramanand cu firma. Casa nu era terminata, pe dinafara era la rosu , iar inauntru era tencuita si gletuita , dar de mult timp si oricum necesita din nou gletuita, avand multe crapaturi. Si eu aveam casa la Galati , dar ma convins sa stam in Maramures ca e zona mai buna ca la Galati si avem mai multe perspective. Ma convins sa ne mutam acolo , am facut un dormitor pe repede inainte , ca sa putem sta acolo, dar va spun a fost foarte greu pana am facut bucataria, baia , un dormitor mai mare , ca sa putem sta in conditii. Era si iarna si ne-am chinuit cu reseuri, foarte greu. A fost ok, anii au trecut , eu aveam o mica firma la Galati , de care se ocupa fratele meu, si din asta traiam. Ea nu a muncit deloc , deci toti banii veneau de la mine. Casa am terminat-o pe dinauntru cu multe cheltuieli, dar nu am reusit sa o izolez asa ca pe afara a ramas tot asa. Problema e ca cam de 2-3 ani afacerea mea nu a prea mers si banii au fost din ce in ce mai putini. Am simtit ca ea a devenit din ce in ce mai nervoasa si nemultumita, aducandu-mi multe critici. Ne certam cam des in ulimul timp si nu mai era deloc la fel. Intre timp ea a trebuit sa se si opereze la ovare si am primit si cumplita veste ca nu va mai putea face copii. Am incercat sa trec peste toate dar anul trecut in vara am aflat ca ma inselat cu un tip la care ii vandusem masina, si o banuiam chiar si cu vecinu care era singur si am surprinso la 9 noaptea ca a sunato. N-am certat si ea a spus ca vrea sa divortam ca s-a saturat de toate astea si am plecat la Galati. Am discutat despre divort amiabil, dar ea i-mi ofera doar suma de 10000 lei, la inceput vrand sa-mi dea 5000 de lei. Mentionez ca am ramas si cu o datorie de la firma de 35000 de lei. Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat, ce sa fac ca sunt foarte disperat si nu mai stiu ce sa fac? Va multumesc anticipat.
Buna ziua,
Imi doresc sa deschid un magazin de cosmetice online. Ma gandesc ca este foarte greu sa obtin un contract de colaborare cu branduri de renume care deja se regasesc pe piata, asadar as dori sa import en-gros de la diferiti furnizori din afara tarii, care la randul lor cumpara direct de la producatori. Este complet legal sa cumpar produsele de la astfel de furnizori pentru a le putea vinde in magazinul meu, fara a avea un acord cu producatorul in sine? Ma gandesc ca poate nu este legal fara un contract direct cu producatorul . Multumesc!
Buna ziua,
Pentru a deschide un bar/ restaurant care comercializeaza narghilea, ce taxe/ licente suplimentare ar fi fata de un bar obisnuit? Banuiesc ca exista ceva separat pentru a comercializa narghilea. Multumesc!
Bună ziua. Am un cabinet stomatologic cu trei încăperi dotate cu 3 scaune și încă o încăpere goala în care as vrea sa fac estetică faciala, respectiv injectări cu acid hialuronic, etc. Colaborez cu medici chirurgi bmf iști cei care pot face legal aceste intervenții. De ce am nevoie legal pentru a funcționa ? Am auzit zvonuri ca ar trebui sa amenajez un cabinet dermatologic, utilat. Nu ar fi o problema acest lucru dar nu stiu dacă este suficient
Buna seara,
Am avut o firma si am girat o persoana care nu si-a mai achitat creditul si asa m-am trezit cu poprire pe salar. Problema este ca, conform legii acea suma se imparte catre toti girantii insa mie domnul executor a retinut mai bine de jumatate din suma respectiva. Am parasit tara de aproximativ 3 ani, trebuia sa incasez niste bani in urma unui contract de arenda si am sunat la Transavia sa vad daca au fost facute platile si de la departamentul economic mi s-a spus ca banii au fost trimisi in contul executorului…Problema est ca acel credit a fost luat de la o institutie nebancara, respectiv IFN Cochet, in 2012, procesul s-a incheiat in 2013 si au trecut de atunci 6 ani. Conform legii, dupa 3 ani aceasta se prescrie. Ceea ce este interesant, este documentul emis de catre executor, respectiv ” DOS.EXE.NR. 152/2013 – 27.03.2019″….Ce as putea face in acest caz?
Multumesc.
Buna seara! Problema mea sta in felul urmator. Acum ceva timp, mai exact 2 saptamani am gasit un card impreuna cu prietenul meu. Am fost sa il returnam, si pentru ca eraa inchis la banca , am bagat cardul in bancomat. Am facut 2 plati cu el. in total de 150 lei.Dupa am aruncat cardul. Prietenul meu a fost chemat la politie. Cand am aflat , am intrebat peste tot al cui este si am aflat ca era al unei matusi indepartate. ea si-a retras plangerea, i-am dat banii dar tot suntem chemati pentru declaratii la politie. noi avem 19 si aproximativ 20 ani, neindepliniti deocamdata. eu imi doresc o cariera, nu am antecedente, vreau sa dau la medicina . domnul comisar nu mi-a zis clar ce se va intampla. a zis ca se ia in calcul ca suntem foarte tineri si ca avem cazier curat. a zis ca cel mai rau se poate alege cu dosar penal cu suspendare dar mie imi e tare frica sa nu se duca mai departe pentru ca am gresit si nu m-am gandit cum ne afecteaza viitorul. ce vreau eu sa stiu daca se poate, de la dumneavoastra este ce se poate intampla sigur in acest caz? putem intra la inchisoare? de mine se spune ca sunt complice. vreau sa stiu ce urmeaza. va multumesc pentru eventualul raspuns.
Bună ziua as vrea sa știu dacă la un minor ca să treaca váma ii trebuie procura de la părinți? Sau dacă minorul respectiv este împreună cu un major îi mai trebuie procura? Aștept răspunsul!!
Bună ziua as vrea sa știu dacă la un minor ca să treaca váma ii trebuie procura de la părinți? Sau dacă minorul respectiv este împreună cu un major îi mai trebuie procura? Aștept răspunsul!!
Bună ziua! Sunt studentă in anul IV la Drept, iar in toamnă o sa dau examen pt avocați stagiari. Problema mea este daca in timpul stagiului o sa raman insarcinata trebuie neaparat sa mi suspend stagiul 126 zile dupa nastere(concediul de maternitate obligatoriu) precum este obligatia in cazul persoanelor salariate ce se supun regimului Codului Muncii, sau in cazul avocatilor nu exista aceasta obligație? Eu nu mi doresc sa suspend stagiul pentru a putea realiza cei 2 ani, iar daca stagiu s ar prelungi cu 126 zile ar însemna ca trebuie sa stau stagiar 3 ani in loc de 2 ani. Mulțumesc pt răspuns!
Buna ziua,
Vin prin intermediul acestui mesaj sã vã cer um sfat. Sora mea împreuna cu sotul ei au cumparat o casa , în octombrie 2020, sau împãcat cu vânzãtorul sã plateasca jumate lá început, când sau mutat si in anul 2021, in septembrie sã achite casa. Vânzãtorul ia facut o declaratie precum cá vinde casa , cu toate datele dumnealui, si scrie in declaratie cá a primit suma respectiva cá si avans. Acesta declaratie este semnata de ambele parti. În luna ianuarie , anul prezent, acest domn a venit acasa lá Sora mea si ia zis cá nu mai Vine casa si cá pana lá sfârsitul lunii ianuarie sã paraseasca propietatea. Acesta a spus cá-i vã da o parte din bani si cá o parte îi vã opri dret chirie pentru lunile care au locuit in casa lui. Vreau sã vã rog sã- mi dati un sfat cê ar trebui sã facã, sã parãseascã acea locuinta asa fará nici um aviz anticipat, acuma pé timp de iarna? Acest domn are dreptul sã intre pé propietate atâta timp cât Sora mea locueste acolo?
buna ziua,vinzarea si cumpararea de produse electronice it multimedia in online ex filme pe casete cd dvd,programe pe casete cd dvd,muzica pe casete,cd,dvd,jocuri pe casete cd dvd sau si download cu program cc+ in online este posibila evident cd piratate fiind interzisa deja de lege
Am împrumutat 5000 lei unui amic dar nu prea vrea sa mi plătească.Ce pot face pentru a mi recupera banii? Transferul a fost bancar și am conversații pe WhatsApp.
Mulțumesc
Am solucitat prelungirea ordinului de restrictie pentru sotul meu pentru violenta verbala,cuvinte sub demnitatea umana,intentie de lovire cu telefonul in cao,amenintare cu moartea,gelozie,consum de alcool. Dar,martorul meu,fiul nostru nu a putut fi martotul care sa poata confirma si in instanta. .A dat declaratie pentru cele intamplate,la politie. Avocatul sotului a invocat un art.din lege. Fiul are 24 de ani. A ramas sa chem persoana care a sunat la112,. Multumesc!
Bună seara, aș avea o întrebare legată de partaj. Am divorțat de 12 ani și nu am făcut partaj, deoarece nu am avut bunuri semnificative în comun, mobilierul și alte mărunțișuri le-am împărțit între noi de comun acord. Eu am un apartament moștenit de la bunica mea în timpul căsătoriei, care din câte am înțeles nu face obiectul partajului. Acum m-am trezit cu o amendă a fostului soț de 1000 lei, adăugată la impozitul pe apartament, iar când am întrebat la Direcția de Taxe și Impozite, le-am explicat situația, mi s-a răspuns că dacă nu am făcut partaj, nu am decât să o plătesc. Aș vrea să pornesc acum partajul, dar, sincer, nu știu care ar fi obiectul partajului? Costurile partajului prin avocat am înțeles că nu sunt tocmai mici, iar la notar nu cred că putem rezolva, deoarece el a devenit un aloolic cu care nu se poate discuta.
Mă puteți sfătui, vă rog, dacă are rost să abordez un avocat pentru începerea partajului?
Vă mulțumesc!
Buna ziua d- le avocat ! Intrebare mea este … am vandut un aprtament dupa divort si apartamentul a fost dobandit inaintea casătorie . Am vandut si am luat 2 garsoniere pe numele meu . In una stau eu si in cealalta sta fostul sot . Am un fiu de 41 ani si eu nu am nici un venit decat ocazional . Nu am lucrat decat 11 ani . Eu vreu sa ma recasatoresc sa pot traii mai bine SPER … Va rog sa ma sfatuiti ca cel cu care sunt acum si care o sa ma casatoresc doreste o asigurare ca nu l dau afara din apartament . Chiar nu stiu ce pot face … este o decizie ff grea . Imi este frica ca el va dorii garsoniera decat pe mine . Ce ma sfatuiti, VA ROG FRUMOS … MULTUMESC CU RESPECT !
Buna. Am avut anul trecut un caz cu prietenul meu. A avut doar 17 ani deci a fost minor, folosea un scuter(motoreta) fara permis. L-a prins politia si i-a facut un proces verbal pe care l-a dus la sectie si a fost semnata de el. Asta a fost acum 4 luni. Aseara a venit polita cu girofarurile la poarta si a zis ca astazi sa se prezinte la sectie (nepurtand masca si fara informatii ei au zis ca a fost cu “masina” dar el a avut cazul cu motor). Astazi l-a sunat politistul fara sa se prezinte cine e si a intrebat prietenul meu pentru ce sa mearga la sectie si el a raspuns “Pentru ceva, nu te intereseaza pe tine tu doar sa te prezinti”. Eu nu l-am lasat sa mearga pentru ca nu a avut de ce, si politia a venit la locul de munca ca il ia cu forta sau daca nu vine cu mandat de perchezitie si il ridica din curte. Intrebarea mea este ca ce se poate intampla in cazul asta? Au dreptul sa ii mai faca ceva? Nici macar nu au vrut sa zica pentru ce trebuie sa se prezinte la sectia de politie si au vorbit foarte vulgar cu el. Ajutati-ma va rog, e cazul sa cer ajutor de la un avocat? (prietenul meu a mai fost batut de vanzatorul de la bar dar nu s-a facut dreptate la fel ca si la scoala cand il bateau si el daca nu se lasa imediat chemau politia si a zis politistul tot care a venit acuma la el “La 18 ani o sa iti pun catusele pe mana”)
Buna ziua ! Am o intrebare oarecum banala. Sunt stabilit in UK de aprox 4.5 ani. Am un apartament in Brasov in care am lasat sa locuiasca un prieten. Nu i-am cerut nici un ban, doar sa isi plateasca facturiile, dar nu am incheiat nici un fel de contract de inchiriere. Clasic bineinteles, zilele trecute am aflat ca am restante la intretinere de aprox 8-9 luni. Ma gandesc f serios sa ii spun sa se mute. Problema este ca imi este f frica ca va refuza. Ce pot sa fac atunci. Mentionez ca datorita situatiei actuale legate de coronavirus imi este f f greu sa ma prezint la tribunal in Brasov. Recent, persoana respectiva a inceput un nou job in Germania unde o sa stea cel putin 3 luni, dar are lucruri in locuinta. Nu pot sa le sechestrez sau sa le arunc la gunoi si sa schimb yala. Nu ar fi legal. Multumesc f f mult pt timpul acordat :)))
Bună ziua va rog mult o îndrumare,,, în data de 08 01 2021 mia fost suspendat dreptul de a conduce pt alcool pe o perioada de 90 de zile,,menționez ca posed permis German, pe data de 11 01 2021 am depus acea cerere pt a numi trimite permisul în Germania pana la expirarea perioadei de suspendare, dețin număr de înregistrare. Pe data de 12 01 2021, am susținut acea testare pt reducerea perioadei de suspendare la 30 de zile promovat cu punctaj maxim,,. Pe data de 13 01 2021, am depus cerea pt reducerea perioadei de suspendare, așteptând un răspuns din partea politiei timp de 16 zile și nimic, lucrul acesta mia dat de gândit,. În final apelandui telefonic și cerandumise CNP mi se spune ca la ei în baza de date pe acest CNP nu apare nici un permis suspendat, ma întreb cum e posibil asa ceva într, un stat european, menționez ca lucrez ca și șofer profesionist având mare nevoie de permis drept care am și susținut examinarea pt reducerea perioadei,, un sfat sau o îndrumare mulțumesc anticipat.
Bună ziua ma numesc Marian am si o problemă am trăit în concubinaj 12 ani de zile,si după toți ani ăștia am pierdut tot (Casă si mașină ).Casa este pe numele fratele ei și masina pe numele concubinei.
Va rog din inimă sa ma ajutați, pot recuperar ce mi se cuvine?Mulțumesc!
Buna ziua,
Am rugamintea, in masura in care se poate, sa ma ajutati cu o informatie cu privire la un accident rutier soldat cu decesul unui pieton. Societatea de asigurari a despagubit rudele virand sumele in contul avocatului desemnat de parti, dar acesta nu a transferat la randul lui sumele catre toate partile. In aceasta situatie, pe langa recuperarea sumelor cuvenite, ce demersuri se mai pot face impotriva avocatului ? Cu siguranta avocatul si-a mai insusit foloase necuvenit si in alte cazuri si merita oprit. Eventual poate il ajutam sa isi schimbe meseria…Cu multumiri anticipate !
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri. Ce pot face in situatia in care fostul sot nu isi indeplineste sarcinile care ii revin pentru intretinerea copilului? Banii pentru pensia alimentara nu ii primesc in fiecare luna, de copil se intereseaza mult prea putin si nu stiu ce sa fac. Nu as mai vrea sa trec din nou prin procese si alte minuni. Este solutia sa cer custodia totala a copilului? In acest caz el va mai plati pensie alimentara sau nu va mai fi obligat? As vrea sa stiu mai multe despre aceasta situatie si care este cea mai buna solutie, pentru ca nu mai vreau sa depindem de el.
Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, ce pot face in cazul in care nu pot beneficia de drepturile de insotitor al bunicului meu? In calitate de tutore, declarat in mod legal, ar trebui sa pot gestiona banii primiti pentru pensia acestuia, insa am probleme cu posta. Nu doresc sa-mi dea banii, pe motivul ca nu am procura necesara. Insa stiu ca nu mai am nevoie de ea, daca sunt recunoscut ca tutore. Ce pot face in aces sens? Unde sa ma adresez si care este solutia?
Buna ziua! Imi spuneti, va rog, ce pot face in situatia in care angajatorul a pus camere de supraveghere in birou, fara sa ne anunte si mai pretinde si sanctiuni noi daca nu sunt respectate anumite sarcini de lucru, intr-un anumit interval orar? Este normal sa faca acest lucru, fara sa se consulte cu noi inainte sau fara sa exista vreo clauza adaugata la contractul de munca? Nu ar fi trebuit sa semnam si noi undeva ca suntem de acord? Ce pot face, cui ma adresez, este considerat abuz? Multumesc.
Buna ziua, imi puteti spune ce anume presupune divortul la notar? Care sunt actele de care avem nevoie? Este necesara prezenta ambilor soti sau poti fi reprezentati de un avocat? Ma intereseaza sa aflu, pentru ca momentan nu ma aflu in tara.
Buna ziua. Ma gandeam ca ma puteti ajuta cu un sfat. Cum se procedeaza daca vreau un anumit bun care a apartinut mamei mele, aceasta fiind decedata, sa fie trecut pe numele meu? Trebuie inclus in succesiune sau exista si alta metoda prin care se poate face mai rapid trecerea pe numele meu?
[…] functie de sfaturile de care aveti nevoie, puteti opta pentru un avocat online si asistenta gratuita. Unele platforme de pe internet va pun la dispozitie o lista de avocati online care va pot oferi […]
Buna ziua, ce se intampla in cazul in care inainte de partaj, fostul sot a vandut un bun pe care l-am dobandit impreuna in timpul casatoriei? Va fi obligat sa-mi dea si mie o parte din banii pe care i-a obtinut pe bunul respectiv sau nu se va mai lua in considerare la partaj?
Buna ziua, as vrea sa stiu care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez ca sa-mi modific denumirea firmei. Mai este posibil sa fac acest lucru? Unde am nevoie sa merg si ce acte sunt necesare care sa fac modificarea? As mai vrea sa stiu in ce mod imi afecteaza aceasta schimbare de denumire raporturile cu furnizorii. Trebuie sa modific apoi toate contractele sau se face prin adaugarea unui act care sa ateste schimbarea denumirii firmei?
Buna ziua, am si eu o intrebare.
Tatal meu a decedat din cauza unei boli care i-a fost cauzata de conditiile de munca. Are mama drept la pensie de urmas. Am auzit de la cineva ca este posibil acest lucru, daca decesul are legatura cu locul de munca. As vrea sa stiu exact daca este adevarat si ce demersuri trebuie urmate pentru a beneficia de pensia de urmas.
Va multumesc.
Buna ziua, voiam sa intreb daca se poate ca mama mea sa renunte in favoarea mea la partea ei de mostenire dupa tatal meu. Eu mai am 2 frati si acestia nu ar fi de acord cu ce doreste mama. Se poate ca ei sa faca ceva ca sa impiedice acest lucru? Este nevoie de permisiunea lor ca mama sa-mi dea mie partea ei de mostenire? La ce sa ma astept? Multumesc anticipat.
Bună ziua!
Sunt profesoara la o scoala gimnazială iar in timpul pandemiei am lucrat și incă lucrez de acasă. În această perioada am investit în anumite echipamente prin care să imi pot desfășura munca de acasă (laptop, ecran mai mare, birou). Voiam să vă intreb dacă există o bază legală prin care să imi pot recupera o parte din investitii. Multumesc!
Mama traieste , tata a murit, au doi copii, eu si sora mea Mama a mostenit de la parinttii , prin testament casa, sura si terenurii, pe care i le_a donat surorii mele, eu fiind inlaturat de la partea de mostenire/succesiune ce-mi revenea, pe consideerentul ca mie sa-mi ramana casa sura si terenurile pe care le avea impreuna cu tata.Sora mea a vandut tot ce a primit prin donatie de la mama, La deschiderea succesiuni dupa tata, am constatat ca sora mea vrea si de aici parte refuzand sa depuna la notar ca renunta la partea ce ii revine dupa tata
Intrebare Este corect si legal asa ceva, ca moral nu e, si daca eu mai pot face ceva pentru a primi atunci si eu ce mi se cuvenea dupa mama ?
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac ?
Va multumesc mult
Buna seara ,numele meu este nicoleta . Pun și eu întrebare și doresc un răspuns, va rog . Când m-am căsătorit eram însărcinată (dar nu cu actualul soț) el la recunoscut ca fiind a lui . Copilul are 3 ani El vrea sa divorțăm cu avocat și Mi a promis ca nu se va atinge de copilul meu (adică mil va lasa mie și nici pensia alimentarea nu o va plăti fapt care sunt de acord ) asta ma macină pe mine ,oare se poate așa de simplu ? Ar fi o bucurie pentru mine sa fie așa de simplu . Ce ma va așteapta ce pași ar trebui sa descurg așa de bine ?
Buna ziu!Am nevoie deinformati eventual de cineva care stie ce ie dfacut.Parinti mei au cumparat o casa in 1962.au itabulat o parte din pamant cat era voie atuni.Intre timp tata a decedat si respetivii.Noi am facut succesiunea. Am vandut fiecare partea unui nepot care a ramas cu mama.Acum am inteles ca nu tot pamantul a fost transcris.si am vrea sa stim carei procedura ca sa putem fi in legalitate.eventual o sugestie de avocat care a mai rezolvat sau stie demersul procedura acestui caz. Sant din Tg.mures Multumesc anti cipat.
Buna ziua, am fost parte vatamata intr-un dosar penal (loviri si alte violente). S-a dat sentinta definitiva ! Doar ca avocatul meu nu mai are proba video ca a lasat-o la instanta. Intrebarea mea este: Pot solicita instantei proba video pe cd sa am o copie acasa? Am mai solicitat-o si mi-a fost aprobata in timpul urmaririi penale doar ca doresc acum dupa ce e definitiv sa am o copie la proba video … sa imi spune-ti daca se poate si care sunt procedurile . Multumesc
Bună ziua dacă am făcut o cerere de credit dar eu nu am semnat nimic și am refuzat, trebuie sa plătesc taxe notariale? Asa a spus doamna.
Buna ziua, lucrez la o firma de curierat aflata la inceput de activitate. In urma cu 1 luna am avut un accident cu masina firmei. Nu a fost ceva foarte grav, dar a fost nevoie de reparatii la masina. Dupa accident nu mi s-a comunicat nimic, pentru ca sa aflu acum ca mi-au retinut din salariu o suma de bani si ca in continuare timp de 4 luni o sa-mi retina aceasta suma de bani pentru acoperirea reparatiilor. Este normal acest lucru? Pot face ceva in aces sens?
Buna ziua. In luna octombrie 2020 am fost pacienta unui cabinet stomatologic din capitala, unde am solicitat reabilitarea danturii ( 7 implanturi si lucrari din zirconiu) pentru care am achitat in jur de 9000 euro. Dupa numai doua luni au inceput sa apara probleme de ordin estetic si functional (spatiu mare intre lucrare si gingie, un element crapat, masticatie incorecta). Ulterior am incercat sa contactez medicul stomatolog solicitandu-i un punct de vedere, dar refuza sa imi raspunda la e-mail-uri. Nu mi s-a eliberat factura la finalul lucrarii pe motiv ca secretara era absenta dar mentionez ca plata s-a efectuat cu card bancar si detin chitantele eliberate dupa fiecare plata. In plus mi s-au slefuit si doi dinti sanatosi fara sa mi se ceara acordul in prealabil. Care sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurg pentru a-mi recupera prejudiciul adus de efectuarea defectuoasa a lucrarilor dentare? Nu mi separe normal ca dupa un tratament de 9000 euro sa merg la alt medic si sa scot alti bani pentru a remedia greselile primului medic, dupa numai trei luni. Va multumesc!
Buna… Tatăl meu a luat un credit bancar, pt care a girat cu apartamentul, mama neștiind nimic.. Tata a decedat ontre timp și acum banca o forțează pe mama să plătească creditul… Întrebarea mea este… Tata a putut să gireze apartamentul fără semnatura mamei????
Buna
Am rugamintea sa ma lamuriti in legatura cu mostenirea unui teren daca puteti.
Parintii mei au decedat, am facut succesiunea, mostenitorii sunt eu si cu sora mea. Cand inca parintii mei traiau (2001) fiica sorei mele a construit o casa pe terenul respectiv cu acordul parintilor nostri. Ce acte ar putea influenta si in ce fel de la toate partile, daca vrem sa impartim terenul luand in considerare ca mostenitorii sunt eu cu sora mea? Multumesc
Buna seara. Sunt casatorita din 2001 din care au rezultat 4 copii. Dupa 12 ani nu ma.m mai inteles cu el din cauza alcolului. Eu am parasit domiciliul conjugal plecand la munca in italia(cu contract de munca) si copii ramanand la el . Dupa 4 ani de zile in italia am cunoscut pe cnv si avand cu el si la ora actuala o relatie din care a rezultat un copil. Copilul acum are 3 ani . Nu la putut recunoaste la nastere deoarece eu nu am divortat. Abia acum am inaintat dosar in tribunal ptr paternitatea copilului. Cand am nascut copilul am fost la primaria de care apartineam sa bag dosarul de alocatie de stat. Problema a fost ca imi trebuia o copie de buletin al sotului iar el nu a fost de acord.
La dosar aveam o cerere tip,copie dupa buletinul meu si al copilului si un extras de cont ptr alocatie(in ziua respectiva am facut cerere ptr a face card ptr alocatie la CEC bank)
Cand am lasat dosarul de alocatie in primarie mi sa spus ca nu poate sa imi trimita dosarul mai departe ptr ca nu aveam copia de buletin al sotului si mi sa cerut nr sotului de tel ca sa sune dansa sa il imbuneze ptr a.mi da copia de buletin la dosar. Mi sa pus o stampila pe spatele certificatului de nastere al copilului si a scris alocatie de stat,pe urma ma trimis acasa spunandu.mi cã va trebui sa inaintez la tribunal in istanta dosar ptr paternitatea copilului. La o sapt am sunat inapoi la primarie sa intreb daca sa rezolvat cu dosarul de alocatie si mi sa rasp ca nu. Acum dupa 3 ani (de strans bani ptr tribunal) am fost la un avocat iam spus problema mea si ma trimis la primarie sa cer nr dosarului de alocatie deoarece copilul nu a primit nici o alocatie de stat de cand sa nascut.NICIODATA. Cand ma.m dus acolo doamna respectiva nu a mai recunoscut nimic. Pur si simplu a spus ca nu am lasat nici un dosar. A recunoscut semnatura si stamplia de pe certificat dar ca nu am lasat nici un dosar si are ce nr sa imi dea de dosar ptr ca nu era trecut numele copilului in registrul lor.
Acum intrebarea mea e urmatoarea: ce trebuie sa fac ca sa ii pot lua alicatia din urma a copilului? Singura mea dovada ca am fost si am lasat dosarul de alocatie de stat e acea stampila pe spatele certificatului de nastere al copilului. In primarie sunt camere supraveghere pot cere inregistrarea din 2017 si ziua cand am fost???
Acum deocamdata am fost de am bagat dosarul de taraga a paternitatii copilului.
Si as vrea sa rezolv si problema cu alocatia copilului dar sa primeasca copilul toti bani din urma. Ce ma invatati sa fac? Care sunt pasi?
Va rog fr sa ma indrumati.
Multumesc fr
Buna ziua! Acum un an prin HCL s-a aprobat Organigrama si Statutul de Functii al aparatului de specialitate al primarului si serviiilor publice subordonate CL. unde am fost avansat si trecut din postul contractual de sofer autospeciala (studii medii) in postul de sef formatie (studii medii) fara o modificare a coeficientului de incadrare sau alte drepturi salariale. Recent prin solicitare la eliberarea unei adeverinte de salariat am constatat ca incadrarea a ramas de conducator autospeciala. De la personal sunt plasat la primar iar de la primar sunt sfatuit sa am rabdare, pana la urmatorul HCL. Intrebare! Trecerea pe o functie de conducere fie ea cat de mica, nu necesita o schimbare a coeficientului de incadrare? Cine si ce risca cel care nu a pus in aplicare o HCL. Am fost sau nu am fost ingradit de unele drepturi? Va multumesc!
Buna seara,
Vă rugăm, avem nevoie de sfatul dvs., suntem in următoarea situatie:
– am cumparat un apartament in noiembrie 2020 cu data autentificarii 26/11/2020, iar a posesiei si folosintei cu data de 15/02/2021. In discutiile si negocierile avute cu (fosta)proprietară am convenit verbal, nu numai la prezentarea vânzării ci și pe parcursul timpului până la predare, că odată cu proprietatea(apartamentul) și anumite bunuri existente sunt parte a subiectului vânzării, în speță : bucătăria completă cu aparatura existentă, baia la fel și un dressing din camera de dormit. Deci, toate acestea nefiind literalmente specificate în contractul notarial. Cel puțin nu ne este clar dacă paragraful următor din contractul notarial nu înseamnă contrariul “ Eu, vânzătorul, cunoscândprevederile art.326 CodPenal, cu privire la falsul în declarații, declar pe propria răspundere că împreună cu imobilul sus-menționat, se transmite cumpărătorului și dreptul asupra a tot ce unește sau se încorporează cu bunul…”
Din nefericire pentru noi, această persoană (doamna cu care am încheiat contractul) nu mai este dispusă să discute cu noi, singura opțiune este prietenul acestei doamne, care bineînțeles a ajuns până și la amenințări. De menționat că acest domn nu este parte contractuală (doamna nefiind căsătorită cu acesta). Amenințările sunt și cu o parte de șantaj, acolo unde singurele opțiuni pe care le avem din partea lui, este ori să le plătim o sumă (substanțială) pentru cele mai sus menționate, ori să-i lăsăm să locuiască în continuare în casa plătită de noi integral – și pentru care cred că putem spune că suntem proprietari – până în luna august 2021, gratis! Altfel, totul va dispărea din acel apartament!
Întrebările noastre sunt: 1. Avem dreptul să-i oprim din a golii casa până pe data de 15/02/2021 ? 2. Este acesta o formă de șantaj? 3. Dacă DA, putem merge la Poliție pentru a depune o plângere și eventual pentru a opri acțiunile ei/lor? … sau poate ea(fosta proprietara) este subiectul unei agresiuni din partea acestui domn și nu poate face nimic…?!! 4. Putem face altceva în afara faptului că pe 15/02/2021 să ne așteptăm la aceste surprize neplăcute, și ce pași juridici vom putea face atunci?…
Apreciem și așteptăm cu mult interes, și cu oarecare urgență, răspunsul dvs.
Vă mulțumim anticipat, Lucian&Maria
Buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-o chestiune. Locuiesc in chirie si in urma cu o saptamana am avut probleme cu teava de apa calda de la bucatarie. Nu am fost acasa atunci cand s-a spart si apa a ajuns pana la vecinii de sub noi. Am vorbit cu proprietarul si mi-a zis ca eu trebuie sa suport toata reparatia si in plus, mai trebuie sa repar si ce s-a stricat la vecinul de dedesubt. Nu am avut nicio vina ca s-a spart teava blocului. Nu este normal ca proprietarul sa acopere daunele si sa plateasca reparatiile?
Buna ziua, am avut o relatie de 4 ani jumate, fara sa ne casatorim. In acest timp am luat in rate un apartament, la care mai avem de platit. Fostul nu mai vrea sa contribuie la platirea ratelor si s-a mutat in alta parte, spune ca nu-l mai intereseaza, ca are unde sa stea, ca pot sa raman eu cu apartamentul. Insa nu imi pot permite acum sa platesc in intregime rata lunara la casa. Ce sa fac? Stiu ca e mai dificil ca nu am fost casatoriti, dar ma gandeam ca poate exista o modalitate prin care sa-si duca la final angajamentul sa plateasca jumatate din rate, pana la finalizarea creditului.
Buna ziua! In urma cu 2 ani mi-am deschis un cont la banca pentru a primi bursa de la facultate. Dupa ce am terminat cursurile si nu am mai primit bursa, nu am mai folosit contul. Pana acum nu am primit nicio notificare ca ar trebui sa platesc ceva. Trebuie neaparat sa ma duc sa inchid contul, chiar daca nu il folosesc si nu fac nicio tranzactie cu el? Pot sa primesc penalitati?
Buna ziua, am o problema cu banca la care am deschis contul de card. Am platit in urma cu 2 saptamani cu cardul online si in momentul in care ar fi trebuit sa primesc confirmare ca plata s-a efectuat, s-a blocat pagina. Am dat refresh, dar s-a intors la pagina cu comanda. Am verificat pe aplicatie si mi-a aparut suma retinuta, iar in profilul de pe magazin nu imi apare ca am platit comanda. Am sunat la banca si mi-au zis ca in 2 saptamani ar trebui sa se deblocheze banii si sa-i primesc la loc in cont. A trecut perioada, dar nimic. Nu imi mai apare pe aplicatie ca suma este retinuta, dar banii nu au revenit in cont. Am sunat din nou la banca si mi-au zis ca nu stiu ce s-a intamplat, sa mai astept. Ce pot face? Este o suma considerabila si nu vreau sa ramana totul in aer.
Buna ziua, va rog sa na ajutati in a gasi un raspuns si a ma indruma ce pasi trebuie sa urmez pentru a-mi schimba numele de familie. Sm fost casatirita, iar la divort am pastrat numele sotului. As dori sa-mi reiau numele de fata, fara a-l contacta pe fostul sot. Imi puteti spune daca se poate obtine cu ajutorul unui avocat sau se poate face fara acordul sau, indeplinind alte reguli? Nu am avut copii si nici bunuri in comun. Va multumesc!!!
Buna ziua!Vreau sa stiu ce se intimpla daca nu platesc taxa de impozit pe casa parintilor mei,care au decedat acum 3 ani?Mentionez ca sintem 7 frati,testamentul a fost facut pt toti 7 dar cind a fost succesiunea,fratele mai mic nu a semnat si nici nu vrea sa se vanda casa.Anul acesta dupa 3 ani ne-a venit sa platim impozit,fiecare are un procent de plata,dar nu vrea nici unul sa plateasca pt ca pina in prezent,fratele cel mic nu a semnat succesiunea si nici nu vrea sa o semneze.El este afara in strainatate si in casa nu sta nimeni.L-am dat si in judecata dar teribunalul a decis ca el sa ne plateasca pe noi fratii,dar nici asta nu o va face pt ca nu dispune de bani.Ce se va intimpla daca nu platim impozitul pe casa si teren?Multumesc!
Buna ziua, ma lamuriti si pe mine cu se face succesiune intre 3 frati si mama, daca se mostenesc 2 apartamente si un teren. Cum se impart mai exact? Eu si unul dintre frati vrem sa renuntam la partea noastra de mostenire la unul dintre apartamente, pentru ca vrem sa ramana apartamentul pe numele celuilalt frate, ce este de facut in acest caz?
buna ziua, doresc sa stiu care ar fi pasii de urmat in cazul intocmirii de acte pentru o proprietate formata din casa + dependinte si teren (faneata).nu exista decat rol pozitie deschis in cartea funciara la primarie. ce anume trebuie facut?
Va multumesc!
Buna ziua, in urma cu cateva luni mi s-a spus la locul de munca ca trebuie sa fac un curs de perfectionare, pe care o sa-l faca toti angajatii, ca este ceva obligatoriu. L-am facut si in perioada in care ar fi trebuie sa sustin examenul pentru a lua certificatul de atestare, am avut un accident, in urma caruia am avut parte de o recuperare de 3 saptamani, acasa. Nu am mai putut sa ma prezint la examen si nici nu il mai pot da din nou. Ideea e ca trebuie sa fac din nou cursul, insa cei de la firma mi-au zis ca acum eu suport toate cheltuielile. Este vorba de o suma destul de mare si nu imi permit acum sa cheltui acesti bani. Nu este normal ca ei sa fie cei care asigura plata cursului, chiar si in situatia in care m-am aflat, ca nu a depins de vointa mea ca nu m-am prezentat la examen. Ce pot face?
Buna ziua. Imi puteti spune va rog daca Anaf se poate ocupa de urmatorul caz si daca se considera frauda/delapidare? Lucrez la stat unde desi avem o incadrare in grila de salarizare, sporul se calculeaza incorect, nu la salariul din grila si specific gradatiei si nu se corecteaza in urma sesizarilor ceea se inseamna ca banii sunt furati in fiecare luna de la angajati.
buna ziua! am imprumutat valuta unui prieten si i am precizat ca vreau ca suma datorata sa mi fie inapoiata in alta valuta la inapoiere. intre timp termenul limita pentru restituirea banilor nu a fost respectat si reclamatul nu mai raspunde la telefon si nici la mesaje.mentionez ca drept proba nu detin decat o conversatie pe whatsapp cu date concrete si modul in care urma sa fie restituita suma datorata precump si confirmarea ca fondurile au ajuns la reclamat. ce sanse am sa mi recuperez banii? Va multumesc!
Buna ziua,
Am o intrebare. Am dat procura speciala in Octombrie 2018 unui unchi sa se ocupe de succesiunea de la mama si de vinzarea apartamentului mostenit. Intre timp, noi nu mai vorbim. Cum pot afla daca succesiunea s-a produs sau nu? Procura nu are data de expirare, deci e valabila 3 ani pina in Oct ’21 cred, deci trebuie revocata, dar intii vreau sa stiu daca a terminat succesiunea. Specific ca locuiesc in strainatate si nu pot veni in tara pentru un timp.
Cu multumiri, Alina
Bună ziua
As dorii sa știu dacă o primărie poate sa condiționeze repartizarea de lemne de foc ,unei persoane care locuiește la tara dar are buletin de oraș.
Sunt proprietarul unui apartament cumpărat pe Legea nr 112/95
Apartamentul este amplasat intr-un bloc cu două niveluri, bloc construit în aceeași incintă cu inca 3(trei) imobile, pe un teren comun .
Stiu ca tot terenul aferent (curte +grădină)a fost transmis în folosință specială fostului proprietar
Nu stiu daca in prezent terenul a fost trecut din folosință specială în proprietate .
Având în vedere situația descris, va Rog sa îmi spuneți dacă pot beneficia de prevederile Legii nr.87/2020 si sa primesc o cota din terenul curtii- grădinii.
Dada da .ce trebue sa fac?
Mulțumesc
Buna ziua, as vrea sa imi spuneti ce este de facut pentru o mediere intre mine si sotie, legat de partaj. Nu avem nicio recomandare si nu stim la cine sa apelam sa fie de incredere. Pot gasi la dumneavoastra solutia, ne puteti ajuta in acest sens? Astept raspunsul dumneavoastra si cum putem sa luam legatura.
Deranjez cu o intrebare: Un avocat nu si-a dat interesul, nu a facut apel iar sentinta a ramas DEFINITIVA PRIN NEAPELARE. Avocatul spune ca nu am ce sa ii fac fiindca si-a inchis Cabinetul si a deschis un alt Cabinet in alt oras (inchiderea a survenit dupa data comunicarii sentintei la sediul avocatului, incusiv dupa data ramanerii definitive prin neapelare a sentintei) (p.v. de inmanare a sentintei este semnat de avocat). Avocatul invoca exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta. Ce lege reglementeaza situatia inchiderii unui cabinet de avocatura si administrarea dosarelor nefinalizate in situatia inchiderii unui cabinet de avocatura ? Chiar nu raspunde deloc ?
Buna seara!
Urmeaza sa nasc peste 3 luni si sotul este plecat in Germania la munca.
Nu stim sigur daca o sa poata sa ajunga pentru a recunoaste si inregistra copilul.
Ce se poate face?
Exista cumva o metoda prin care se poate amana acest lucru, pana cand se intoarce el in tara sau pot face eu ceva?
Va rog mult sa-mi raspundeti.
Bună ziua! Am avut acum un an și ceva un dosar pe rol pentru schimbarea numelui de familie a copilului, am câștigat și cine a redactat hotărârea a greșit nu a scris ca fata trebuie sa treacă pe numele meu a scris doar sa îl șteargă pe tatăl ei și numele de familie atât, am fost am făcut cerere de completare și acum am observat ca mi.a pus ședința tu ai pe 15.04.2021 și nu înțeleg de ce se mai judeca odată dacă este clar ca aceea greșeală este din vina celui/celei care a redactat aceea hotărâre!!!
Buna ziua
m-ar interesa un raspuns :
copilul meu de 21 ani este student la medicina zi – Carol Davila (nu are servici)iar anul acesta a trecut de la buget la cu taxa intrucat nu a avut media necesara.Sunt obligat sa i platesc facultatea (9000ron/an) ca intretinere – pana la implinirea varstei de 26 ani conform art 499?sau legea e valabila doar ptr facultatile de stat cursuri de zi fara plata ?Nu am gasit detaliat sau precizari legate de tipul facultatii – cu plata/fara plata ptr ca la plata normal – sunt alte cheltuieli.
Buna seara, de 5 luni nu mai locuiesc impreuna cu sotul, m-am mutat la o prietena pentru ca devenise violent. De atunci imi trimite mesaje pe internet si pe telefon, prin care ma jigneste si ma ameninta. Vreau sa divortez si ma intreb daca toate aceste mesaje pot fi folosite impotriva lui la partaj. Pot avea dreptul sa raman eu cu apartamentul pe care l-am luat cand eram casatoriti?
cu deosebit respect, va solicit sa ma ajutati cu un raspuns, privind , actualmente recursul compensatoriu, abrogat in 2019. Daca la data abrogarii recursului compenstatoriu , o persoana era deja incarcerata de cateva luni in inchisoare, mai beneficiaza ea astazi, data la care va scriu si pana la terminarea executarii pedepsei de cele 6 zile , lunare, aferente recursului compensatoriu abrogat? Daca da, ce trebuie sa faca ptr ai fi luate in calcul si scazute aceste zile de detentie din pedeapsa executata?…………o actiune in instanta privind contestatie la executare, o cerere in cadrul penitenciarului la o anumita comisie, o cerere prin care sa se verifice constitutionalitatea legii abrogate, prin care sa se arate daca aceasta abrogare este valabila doar ptr viitor sau si retroactiv? Nu actioneaza ca si aplicarea legii mai favorabile in cazul de fata?………..Va multumesc , mult, ptr. ajutor!!
Buna ziua, ce intelegeti dvs prin “program de 6 ore pentru cei din medicina legala, in activitatea de prosectura si disectie”?Este inclus tot personalul din medicina legala?
Buna ziua am și eu întrebare.
Am un dosar penal vătămare corporală am primit 3 ani cu suspendare.
La ultimul proces pe partea civilă am primit 50.000 RON să îi achit persoanei vătămate dar am cerut eșalonat și mi s-a acceptat.
Mi se face oprire pe salariu o treime și acum de curând am cumpărat o mașină și este pe numele meu executorul judecătoresc poate să îmi ia mașină dacă eu plătesc persoanei vătămate eșalonat?
Țin să precizez că mașina este cumpărată în rate.
Tatăl meu a murit având un credit la banca fara giranți și cu asigurare pe bani .După moarte dansului banca ne anunță că trebuie sa plătim suma lăsată pentru ca firma de asigurări nu despăgubirile.. Din cauza ca in certificatul de deces a scris ca a murit de ciroza el find in câmpul muncii nu pensionar a murit în 3 zile ne avant până atunci nici o problemă medicală. Sotia dansului find si ia decedata .A primit saptamana aceasta o hartie ca daca plătește suma de 5400de mi de lei este scutit de restul sumei .Are 2 fice care nu sunt in țară. Si el nu a girat cu casa .se poate sa ii ia casa prin executie silită. Mentionez ca casa nu este pe el toata doar o parte
.Ce se poate face un mic sfat .Multumesc
Buna ziua, m-am mutat de curand in chirie. Dupa cateva zile am inceput sa avem probleme cu instalatia de la baie si teava de apa rece, care s-a spart si a inundat dedesubt. Am vorbit cu proprietarul si ne-a spus ca nu stia de aceste defectiuni si ca nu a mai avut niciodata probleme de genul in apartament. In plus, nu vrea sa acopere cheltuielile pentru reparatia tevii. Am chemat un instalator care ne-a spus ca partea de teava care trece pe la noi este cu probleme mai vechi si ca au mai fost reparatii in trecut. Nu vrem sa platim niciun ban pe ceva ce nu s-a intamplat din vina noastra. Proprietarul ne ameninta ca ne da afara. Ce se poate face? Nu vrem sa ramana asa, mai ales ca ne-a mintit si ne-am mutat fara sa stim intr-un apartament cu probleme.
Buna ziua,
As dori un sfat referitor la o problema de conflict intre colegi la locul de munca. Pe scurt, situatia este urmatoarea (am incercatsa sinteziez cat mai mult posibil, insa cu indicarea tuturor aspectelor pe care le consider importante):
Lucrez de mai bine de un an intr-o companie cu un numar de aproximativ 15 angajati. Inca din prima luna in care m-am angajat aici am inceput sa am conflicte cu o colega de birou, pe diverse motive, nu tocmai intemeiate (din punctul meu de vedere).
Pe parcursul acestui an am avut diverse discutii pentru aplanarea acestor conflicte, atat in particular (doar noi doua) cat si in prezenta unuia sau mai multor colegi, inclusiv administratorul companiei. In urma tuturor acestor discutii, concluziile erau aceleasi: sa incercam sa ne intelegem, ceea ce nici pana acum nu s-a intemplat.
Incercand sa rezolv problem ape cont propriu, neprimind vreo un ajutor concret din partea superiorilor, am abordat diveste “strategii”: sa ii spun colegei in fata ce ma deranjeaza (este genul de persoana care nu accepta reprosuri, ceea ce a dus la alte conflicte), discutii cu ea in prezenta altor colegi (colegi de birou, perosana responsabila de resursele umane, administrator), care sa isi spuna punctul de vedere, discutii in particular cu persoana responsabila de partea de HR si cu administratorul, evitarea cat mai mult posibil a oricarei discutii cu ea (raspunsuri cat mai scurte la intrebarile ei, evitarea implicarii in discutiile ei cu alti colegi etc.).
Mentionez ca am adus la cunostinta conducerii in nenumarate randuri (verbal) ca ma simt calcata in picioare de catre acea colega (mi se aduc jigniri nejustificate, nu isi asuma greselile, sunt acuzata de lucruri pe care nu le fac etc, toate acestea in mod repetat), primind ca raspuns faptul ca sunt inteleasa, ca se va incerca gasirea unei solutii, desi nu s-a intamplat minic concret in acest sens pana acum.
Recent, (in ultimele 3 zile lucratoare) a avut loc o alta discutie in contradictoriu. La un moment dat, incercand sa opresc acest conflict, i-am spus ca nu mai vreau sa am discutii pe acea tema si sa nu mai continue discutia, insa ea a continuat cu reprosuri. In acel moment pentru a nu continua si pentru a nu se ajunge la alte discutii mai aprinse, am parasit biroul pentru aproximativ 3 ore (desi aveam treaba la noi in birou).
Mentionez ca actiunea mea de a refuza sa indeplinesc sarcinile de serviciu a fost savarsita pentru prima data, iar prin lipsa implicarii mele nu s-au generat prejudicii importante companiei (era vorba despre deschiderea unui colet cu materii prime si introducerea lor in stoc). Acele materii prime urmau sa fie folosite abia peste aproximativ o saptamana, nefiind vorba de materiale perisabile sau care trebuie tinute in anumite conditii.
In momentul in care administratorul a ajuns la punctul de lucru (dupa cele 3 ore), i-am comunicat ca doresc sa avem o discutie. In acea discutie i-am prezentat pe scurt cele intamplate in ultimele zile si cauzele care au dus la acest nou conflict. De asemenea, i-am spus ca pentru a aplana situatia am decis sa parasesc biroul, ne mai facandu-mi treaba in acel interval de 3 ore. Mi s-a transmis ca imi intelege reactia, ca ii pare rau ca s-a ajuns la asa ceva si ca neintelegerile noastre continua, ca pana in momentul respectiv este multumit de mine si nu are ce sa imi reproseze, sa nu iau o decizie la nervi (i-am spus ca rabdarea mea a ajuns la final si nu mai pot continua sa muncesc in astfel de conditii), si sa mai astept cateva zile pentru a gasi o solutie potrivita.
In ziua urmatoare acestei discutii, am fost chemate amandoua in biroul administatorului, si ne-au fost inmanate avertismente scrise, cu motivul “neindeplinirea atributiilor de serviciu/ nerespectarea normelor de conduit in unitate”, pe ambele avertismente fiind mentionat acest motiv.
Cred ca este important sa mentionez ca acea colega este cunoscuta si de alti colegi pentru ca se enerveaza repede si ca purtarea unui dialog civilizat cu ea este aproape imposibil de obtinut. De asemenea, in urma cu cativa (ulterior momentului angajarii sale in cadrul acestei companii) ani a suferit o dezlipire de retina (cred ca se incadreaza ca si handicap) suferind la un moment dat si de o depresie. Referitor la acest handicap, desi din cate stiu nu a adus niciun certificat care sa ateste faptul ca nu mai poate indeplini anumitre sarcini (nu are voie sa ridice obiecte cu o masa mai mare de 1 kg, nu poate face niciun fel de efort, nu poate lucra prea mult cu calculatorul etc, toate acestea fiind esentiale pentru postul pe care in ocupa, respectiv responsabil de gestiune) i s-au asigurat conditiile necesare, precum: modificarea fontului calculatorului, achizitionarea de lupa, lampa, menajarea ei in majoritatea sarcinilor, intelegere din toate punctele de vedere). In plus, acea colega este prietena (destul de apropiate din ce stiu) cu sotia administratorului.
Referitor la ultimele intamplari, m-am gandit sa iau urmatoarele masuri:
– Adresarea unei plangeri scrise conducerii referitor la comportamentul neadecvat al acelei colege (specificand fiecare aspect care ma deranjeaza, cu argumente, motivatii si exemple pentru fiecare in parte). In acea plangere voi specifica faptul ca vreau sa se analizeze si sa mi se transmita concluziile pentru fiecare aspect precizat (desi vor fi destul de multe), precum si comunicarea concluziei finale, a masurilor luate si dovezi referitoare la aplicarea masurii respective.
– Inaintarea unei contestatii pentru anularea respectivului avertisment cu motivatia ca avertismentul nu precizeaza concret descrierea faptei (ci doar sintagma generica “neindeplinirea atributiilor de serviciu/ nerespectarea normelor de conduit in unitate” ) si lispa procedurilor concrete in cadrul ROI referitor la procedura disciplinara si lispa precizarii in cadrul ROI a datei din care acesta se aplica.
– Adresarea unei cereri scrise in care sa mi se aduca argumente referitoare la decizia adresarii acelui avertisment scris, avand ca argumente: aducerea la cunostinta in mod repetat a abuzurilor colegei respective asupra mea, justificarea refuzului de a ramane in birou pentru a se evita un nou conflict si asigurarea ca sunt inteleasa (urmand ca in ziua urmatoare sa primesc acel avertisment), faptul ca am evitat in mod repetat discutiile cu acea colega indiferent de subiect. De asemenea, voi cere motivarea incadrarii faptei mentionate in avertisment (tinand cont de toate cele prezentate) precum si motivarea incadrarii in aceeasi fapta a ambelor personae implicate.
As dori sa stiu care sunt sansele de a castiga procesul si care sunt pasii de urmat ,in cazul contestarii respectivului avertiment. De asemenea, as mai dori informati i referitoare la:
– Daca pot fi sanctionata in vreo un fel pentru aceste demersuri (desi stiu ca este dreptul meu de a cere clarificari si de a-mi expune punctual de vedere)
– Daca pot exista consecinte ulterioare ca urmare a acestor demersuri
– Daca actiunile colegei pot fi incadrate ca si „hartuire morala”, iar angajatorul poate fi tras la raspundere pentru neluarea unor masuri pentru prevenirea acestei hartuiri
– Ce alte solutii exista pentru a mi se face dreptate
– Daca pentru eventualele dovezi in sustinerea punctului meu de vedere, este legala inregistrarea conversatiilor cu colega respectiva si/sau superiori, alte dovezi fiind aproape imposibil de obtinut (majoritatea colegilor putand fiind impartiali in aceste situatii, desi este evident ca fiecare are cate o opinie bine formata)
– Alte informatii care imi vor puteas fi de folos pentru a lua o decizie referitor la contestarea sau nu a acelui avertisment si solutionarea conflictelor cu respectiva colega.
Multumesc anticipat!
Buna ziua! Copilul meu este clasa a 9 a. Profesoara de sport îl obliga sa isi deschida camera la ora online, dacă nu îi pune absența. Si mi-a mai zis copilul ca trebuie sa se filmeze sa faca nu stiu ce exerciții, are voie sa ceara asa ceva? A fost amenințat că dacă nu face va primi o notă mica.
Buna ziua, vreau sa stiu cand nu mai este valabila o amenda de circulatie. Am primit acum acum ca trebuie sa platesc o amenda pe care o primisem intr-o alta tara si asta s-a intamplat acum 5 ani. Stiam ca daca trece o perioada de timp, se prescrie.
bună ziua! mă numesc Mihai și Am o rugăminte la dumneavoastră ..de curând am vrut să îmi plătesc impozitul la apartament și nu am putut din cauza unor amenzi neplătite dîn 2009 ,2011 respectiv 2012 ..două dintre amenzi sunt pe mijloacele de transport pe care nu le recunosc fiindcă întotdeauna am folosit biletul iar ce a de a 3 a amendă este legată de faptul că am trecut ilegal strada și pe aceasta mi o asum … Întrebarea mea este: aceste amenzi nu s au prescris??ce pot sa fac in acest sens?aștept răspunsul dvstra ,vă rog mult!
Buna ziua, in urma cu 1 an bunica paterna mi-a facut act de donatie pe casa parinteasca, in schimbul ingrijirii acesteia. Acum bunica nu mai este. Intrebarea e, casa imi apartine mie si nu mai am nevoie sa fac nimic ca sa demonstrez acest lucru, este suficient acel act de donatie? Unchiul meu, care nu fusese de acord cu donatia, spune ca va face tot ca sa intre in posesia casei. Poate sa fac ceva si sa-mi ia casa? Practic eu nu am niciun contract pe acea casa, doar actul de donatie. Ce ma sfatuiti sa fac?
Bună ziua,
Am intrat în căsătorie cu un autoturism propietate personala și ne-am folosit în comun de ea 15 ani ,acum este rabla și sta nefolosita din incapacitate,Împreună am achiziționat un autoturism nou .Acum suntem în divorț, iar zice ca eu pot sa-mi iau rabla si el sa ia mașină nouă ?este corect ?care fi modul corect pentru partaj în cazul acesta?
Buna ziua ! Eu locuiesc in Germania si as dori sa imi aduc si sora minora aici . Care sunt pasii pe care ar trebui sa ii urmez ? Intrumati-ma va rog .
E normal sa ți se pună în mașină aparate de spionaj …și poate și în casa …eu în mașină am găsit un aparat .,dar simnt incontinuare suspiciuni , deși mașină e bun comun …el zice ca e mașină lui ..face și pune ce vrea în ia …e normal ,nu exista un mod de rezolvare ..credema ma simnt terorizata ..eu nu mai pot avea intimitate sa vb cel puțin nici cu părinți… va rog din suflet ajutați-mă
Buna ziua, as vrea sa stiu daca va ocupati cu infiintarea de firme si daca ma puteti ajuta. As vrea sa-mi deschid un magazin online si vreau sa fie totul in regula. Ma puteti ajuta? Cam in cat timp ar fi gata toate procedurile si care este onorariul?
Buna ziua. Locuiesc intr-un apartment la etj 4 impreuna cu mama mea de 77 ani, care este bolnava. Pot sa spun ca eu am indembizatie de handicap.
De anul trecut a inceput calvarul cand s-a mutat pe scara noastra fiica d-nei de la asociatia noastra de proprietari. Au spart peretii, galagie zi de zi, au spart teava si au inundat scara. Mama ei de la asociatia I-a bagat fiicei ei 5 m cubi si restul noua, apoi luni de zile 0 m, iar apoi cate 1 m. Ne calculeaza cheltuielile administrative la persoana, nu pe familie. Nu verifica niciodata apometrele in locuinte.
Iar anul acesta s-a mai mutat si cealalta fiica la noi pe scara, zi de zi dau cu barosul si cu picamarul mai bine de o Luna chiar si fara pauza. Este normal ca toti sa sparga peretii fara autorizatie ? Iar mama lor poate sa -si favorizeze copii pe buzunarele noastre ? Va multumesc