Avocat online gratuit – Intrebari si raspunsuri

Avocat online gratuit – Intrebari si raspunsuri

De ce sa petreci ore intregi de cercetari pe Google, citind pareri pe forumuri, incercand sa iti dai seama ce spune legea si cautand un raspuns cat mai bun pentru problema juridica pe care o ai tu?

Fiecare caz juridic este unic si doar un profesionist in avocatura te poate lamuri pe deplin si te poate sfatui cat mai bine sa actionezi in directia care iti aduce avantaje. Acum este mai simplu decat oricand sa faci acest lucru, pentru ca s-au lansat serviciile de avocatura la distanta.

Fenomentul a fost grabit in Romania de pandemia COVID-19 care a rapus o lume intreaga, dar bine venit intr-o era hyper-tehnologizata, cand fiecare minut este pretios pentru omul modern.

Astfel, serviciile juridice online va ofera acum posibilitatea de a adresa o intrebare de natura juridica unui profesionist si de a primi raspunsul dorit. Puteti merge dincolo de o simpla intrebare, spre o consultatie online, cu un avocat online.

Procedura este foarte simpla. Faceti rezervarea online la data si ora care va avantajeaza cel mai mult, platiti prin card si apoi aveti parte de consultatia propriu-zisa. Aceasta se poate realiza prin Skype sau Zoom, dar si prin telefon sau alte platforme de interactiune similare.

Beneficii consultanta juridica online prin telefon

Avantajele sunt imense. Poti beneficia de sfatului celui mai bun avocat , fara ca macar sa fie necesar sa te deplasezi la biroul de avocatura sau sa te ridici de pe canapeaua pe care stai confortabil. Avocatul analizeaza exact cazul tau (daca este necesar, evaluand si documentatia pe care o trimiti in prealabil pentru verificare) si iti ofera cele mai bune si viabile solutii si indrumari.

Datorita acestui serviciu, in Romania chiar si cele mai mici si aparent nesemnificative chestiuni juridice isi pot gasi mai usor rezolvare. Tarifele de consultanta sunt in general mai mici si exista o transparenta mai mare. Poti alege usor dintre mai multi avocati, poti citi review-uri si poti studia detalii despre experienta practica a avocatului pe care intentionezi sa-l angajezi pentru o consultatie online. In plus, ai marele avantaj de a putea discuta rapid si simplu.

Pentru romanii din diaspora

Inclusiv romanii din diaspora care vor sa rezolve acasa niste probleme de natura juridica, pot apela la o consultanta online pentru a evita deplasarea in tara. Unele case de avocatura au avocati care vorbesc limbi straine fluent – engleza, italiana, spaniola, franceza etc.

Avocat gratuit

Acum primesti raspuns pentru problema ta juridica, direct online si gratuit. Intra pe pagina noastra, lasa intrebarea si un avocat iti va raspunde. Vei fi indrumat cu ceea ce trebuie sa faci in continuare, indiferent de natura cazului juridic.

Oferim raspunsuri la intrebari din orice ramura de drept:

  • drept comercial
  • drept civil
  • dreptul medical (malpraxis)
  • dreptul comercial
  • dreptul fiscal
  • dreptul familiei etc.

 

Gratuit pentru divorturi

Te-ai decis sa te separi de partenerul sau partenera ta insa divortul este prea complicat pentru a se finaliza la notar pe cale amiabila? Intreaba acum gratuit tot ce te intereseaza despre tutela copiilor, pensie alimentara, partaj, program vizite etc.

 

Gratuit pentru mosterniri, testamente, revendicari proprietati

Vrei sa revendici o mostenire sau sa-ti scrii testamentul ca sa lasi mostenire anumitor persoane? Vrei sa revendici un teren, o casa, un apartament sau alt bun? Avocatii nostri profesionisti sunt pregatiti sa-ti raspunda la orice intrebare, direct online. Vino si adreseaza intrebarea ta. In cel mai scurt timp vei primi raspunsul legal oferit de un specialist.

 

Pentru accidente, vatamari corporale, daune rutiere, alcool la volan

Doresti sa afli parerea unui avocat despre unul din cazurile enumerate mai sus sau altul similar? Acum poti face acest lucru foarte usor, direct prin Internet. Acceseaza pagina noastra, completeaza intrebarea ta si vei primi consulanta rapida si raspuns gratuit din partea unui avocat.

 

Raspunsurile la intrebarile dumneavoastra se vor trimite pe mail, nu se vor afisa aici pentru a pastra confidentialitatea. Multumim!

2.565 Comments
  • 1xbet promo code
    Posted at 15:54h, 03 octombrie Răspunde

    I was curious if you ever thought of changing the page layout of your website? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or two images. Maybe you could space it out better? Roland Weidig

  • FILIMON
    Posted at 17:50h, 03 octombrie Răspunde

    Buna seara. va rog sa mi spuneti ce pot face in cazul de mai jos. In data de 20 martie 2023 am primit de la ANRP titlul de plata transa 3 a pentru un imobil nationalizat adresat MINISTERULUI FINANTELOR . au trecut cele maxin 180 de zile cand trebuia achitata suma si institutia statului nu da nici un semn. Ce pot face pentru a o face sa respecte legea ? multumesc.

  • Petru
    Posted at 11:12h, 06 octombrie Răspunde

    Pot sa-mi trec iubita ca si coasigurat pe asigurarea medicala daca nu suntem casatoriti?

  • Harambasa Emilia
    Posted at 21:58h, 07 octombrie Răspunde

    Bună sear.Am și eu o întrebare.,dacă puteți sa ma ajutați.Fostul meu soț ma dat în judecată pentru testul de paternitate in România.Eu și copilul locuim în Germania și el în Elveția.Precizez că copilu are 10 ani,Legea mii la dat mie avem custodie comună și el plătește pensie alimentara..Copilul este a lui dar vrea sa ma pună pe drumuri.ce se poate întâmpla dacă nu ma prezint sau ce trebuie sa fac

  • Mariana
    Posted at 11:26h, 09 octombrie Răspunde

    Bună ziua . În urma unui divorț încheiat în anul 2020 s-a stabilit pensia alimentară pe minimul pe economie din Italia. Fostul soț a început sa îmi plătească câte 200- 250 euro la vreo 2,3 luni după ce s-a încheiat divorțul, din urma nu a vrut sa achite . Din decembrie 2020 a refuzat sa mai plătească. Eu nu știu cum as putea demonstra veniturile lui de acolo. Ce ar trebui sa fac. Știu ca lucrează.

  • Cardel Frusina
    Posted at 20:00h, 09 octombrie Răspunde

    Am 65 de ani si pe 24 10 2023 ies la pensie la 65 de ani dupa ce am optat confirm Codului muncii sa lucrez inca 3 sni. Vreau sa stiu daca pot continua si ce reglementari legale exista in acest sens Nu am gasit nici o lege pe net in acest sens. Va multunesc

  • K.t
    Posted at 13:09h, 11 octombrie Răspunde

    Buna ziua!
    M-ar interesa cum pot sa anulez un contract de vanzare-cumparare din Turcia? am cumparat o bijuterie, am dat doar avans, iar la intoarcere am aflat ca este un scam, firma vinde bijuterii si pietre false sau overpriced. contractul nu contine termeni si conditii.
    Va multumesc din suflet!

  • Mihai
    Posted at 09:35h, 12 octombrie Răspunde

    Buna ziua,

    Am un SRL si sunt angajat la mine in firma cu program normal.
    Este posibil sa ma trec la 2 ore/luna, salar minim si sa ma angajez la alta companie pe CIM cu program normal?
    In acest caz trec de la impozitarea de 1% la 16% pe SRL-ul meu?

    Multumesc!

  • Simona
    Posted at 10:47h, 12 octombrie Răspunde

    Buna ziua,sora mea a decedat de un an ,in urma succesiunii mama a fost numit unic mostenitor ,dar cumnatul meu nu vrea sa ii dea certificatul de deces ,ce putem face

  • Daniel
    Posted at 12:32h, 12 octombrie Răspunde

    Buna ziua.
    Am trimis un colet prin platforma olx un amplificator audio acum 2 zile,ieri la ora 15 a fost ridicat coletu iar aseara la ora 20 am fost contactat de cumparator ca trimite aparatul cu retur ca nu este cum trebuie,ca a fost reparat,etc.Mi a trimis poze cu el desfacut,dezasamblat sa mi arate k a fost reparat.Este un produs SH.
    Acum ma ameninta ca imi depune planger la politie daca nu i dau bani inapoi.
    Este normal ca eu sa mai primesc produsul inapoi daca el la dezasamblat?Ce este de facut?Imi poate face plangere?Multumesc

  • Teodor
    Posted at 16:04h, 12 octombrie Răspunde

    Buna ziua,

    Am finalizat anul acesta un proces de divort, iar ulterior ma confrunt cu urmatoarele probleme:

    1. La programul de relatii personale cu minorele (2), s-a stabilt ca vacantele scolare sa fie impartite in mod egal, In urma acestei decizii, am considerat sa platesc jumatate din pensia alimentara din lunile iul, aug si sept anul curent cand m-am ocupat de fetite. Mentionez ca sunt si in proces de partaj, momentan locuim impreuna, dar fetele au fost ingrijite de mama mea, le luam dimineata si ne intorceam seara. M-am trezit zilele anterioare cu adresa de la executor pentru verificarea veniturilor deoarce nu am platit suma intreaga. Cum se procedeaza in astfel de situatii?

    2. Fiecare părinte se obliga să permită celuilalt părinte ca, pe cheltuiala comuna, sa efectueze investigaţii periodice ale stării de sănătate şi dezvoltare a minorului, urmărindu-se, pe cât posibil, să se recurgă la serviciile unor unităţi medicale/medici agreaţi de părinţi iar în lipsa acordului acestora, de medicii unităţii medicale/medici de ale căror servicii minorul a beneficiat deja. Legat de aceasta obligatie, fosta sotie nu m-a consultat cu privire la anumite investigatii la care a mers cu fetitele, doar m-a informat ulterior care sunt costurile pe care trebuie sa le impartim. In conditiile in care stabileste singura ce investigatii vrea sa faca si unde doreste, sunt obligat sa contribui la aceste cheltuieli?

    Va multumesc!

  • Răileanu
    Posted at 16:37h, 12 octombrie Răspunde

    Bună ziua! Sunt Educatoare la o grupa mixta, 3 grupe în una singura, legea 153 /2017 prevedea un spor ptr predarea la aceste grupe simultane fapt ce a fost modificat de oug1/22020.Doresc sa știu dacă într – adevăr nu pot primi acest spor, dacă mai pot intenta proces angajatorului pentru perioada 2017_3020 sau este târziu și dacă în instanta as avea sort de izbândă atacând aceasta ordonanță discriminatorie?Va mulțumesc!

  • Tudor
    Posted at 10:40h, 13 octombrie Răspunde

    buna ziua! am primit o amenda de parcare pentru ca am parcat e un alt loc, al unui alt locatar, langa blocul meu. Locul meu de parcare era in constructii din cauza lucararilor din zona. Ceea ce conteaza este ca politia locala mi-a mutat masina de acolo, fara nici o instiintare. La mai putin de o luna, am dus masina la reparat si am aflat ca directia acesteia era stricata – cel mai probabil, din cauza mutarii. Eu am primit amenda de parcare 100 de lei. O pot contesta, sau pot sa dau separat politia locala pentru ca mi-a mutat masina de la acel loc?

  • Alina
    Posted at 13:37h, 13 octombrie Răspunde

    Bună ziua! Tatăl meu a murit acum 3 ani și proprietatea lui are decât un act de mână făcut acum 30 de ani .Întrebarea mea este dacă pot face un act pe proprietate si cum pot proceda.Mentionez că mai am 3 frați

  • Mariana
    Posted at 16:30h, 13 octombrie Răspunde

    Buna ziua,un elev de liceu cu profil învățător-educator ,cu scutire medicala de la medic specialist,ortoped,fiind operat la genunchi ,pt tot anul școlar, pt orele de ed.fizica,trebuie sa fie notat cu note in catalog?Poate fi obligat să se transfere la alt profil din cauza problemei medicale?Mulțumesc,astept raspuns.

    • Sofia Toader
      Posted at 00:35h, 20 decembrie Răspunde

      Buna ziua. E vorba de un imobil a casei parintesti din nRomania . Ambii parinti au decedat din ’95 dupa care imobilul a fost trecut la licitatie din motiv ca Tatal a trecut casa pe aceasta femeie . Nu erau sasatoriti. Un frate Al meu din Ro sa ocupata de demersurile si trecut temporar in acte Pana la redobandirea imobilului cu banii de la frati. El de atunci a preluat statutul de proprietar impreuna cu sotia lui dar recent acest frate a decedat . Sotia lui a ramas in casa noastra parinteasca . Imobilul a fost redobandit la licitatie din ,95, 96. Deci imobilul casa parinteasca recuperata prin licitatie se mai poate recupera de catre copiii de gradul 1 ai parintilor decedati ??!

  • Darya
    Posted at 12:29h, 14 octombrie Răspunde

    Am un credit la provident și plătesc săptămânal o suma mai mica decât rata,am restante,ma poate executa dacă eu plătesc în fiecare săptămână?multumesc

  • Rodica
    Posted at 15:29h, 14 octombrie Răspunde

    Buna ziua! As dori si eu sa stiu daca pt a pleca in vacanta in Dubai cu fetita mea minora farà tata,am procura facuta si Este generala Adica scrie mai exact ca poate calatori in strainatate Nu specifica tara .as vrea sa stiu dc Este ok aceasta sau trebuie sa fac alta specificando tara unde se merge.notarul a zis ca Este ok ca Nu e nevoie de alta Dar Eu am zis sa cer si parerea altcuiva

  • Moldovan ilarian Andrei
    Posted at 17:39h, 14 octombrie Răspunde

    Bună ziua am o fică care nu mă caută dețin un apartament și locuiesc singur și în caz că se întâmplă ceva cu mine aș vrea să fac o împuternicire la frați care să hotărască pentru mine, cui să mă adresez și ce act ar trebui să fac mulțumesc

  • Navadaru
    Posted at 14:09h, 15 octombrie Răspunde

    Bună ziua.in data de 4 sept contul meu bancar de la bt a fost alimentat in 3 transe cu suma totală de 33000ron(1100+1900+3350).Specific faptul că nu cunosc de unde au sosit banii.Pe data de 5 sept titularul contului cere returnarea banilor virați in contul meu de către el .Prin faptul de a transfera aceste sume de bani benevol .fără a cunoaște persoana in cauza se poate considera donație benevolă ? Următorul pas este că a făcut sesizare la poliție unde sunt chemat că martor(cp244,1 cp250,1) .Specific că aceste sume au fost transferate din contul meu fără acordul meu in alt cont.

  • Navadaru
    Posted at 14:10h, 15 octombrie Răspunde

    Bună ziua.in data de 4 sept contul meu bancar de la bt a fost alimentat in 3 transe cu suma totală de 33000ron(1100+1900+3350).Specific faptul că nu cunosc de unde au sosit banii.Pe data de 5 sept titularul contului cere returnarea banilor virați in contul meu de către el .Prin faptul de a transfera aceste sume de bani benevol .fără a cunoaște persoana in cauza se poate considera donație benevolă ? Următorul pas este că a făcut sesizare la poliție unde sunt chemat că martor(cp244,1 cp250,1) .Specific că aceste sume au fost transferate din contul meu fără acordul meu in alt cont. In data de 17 oct trebuie sa merg la poliție

  • Emese
    Posted at 19:58h, 15 octombrie Răspunde

    Buna ziua,
    Tatal meu a vrut sa vanda un teren de 2 ha moștenit (fara acte) de la bunicul meu, fara drept de proprietate. A gasit pe cineva care i-a dat un pret foarte mic. Asta a fost in 2017. Tatal meu a decedat între timp iar eu sunt singura mostenitoare. Tatal meu făcuse chiar o procură cu acel om, dar asta in 2017.

    Am încercat să iau legătura cu persoana cu care tatăl meu a făcut înțelegerea. Dar vrea să imi dea un preț mult prea mic și eu am dreptul de moștenitor dar nu stiu ce pași trebuie făcuți.
    Nu stiu ce sa fac, unii imi zic că nu pot face nimic fara titlu de proprietate, altii zic ca am toate șansele sa arat ca terenul este al meu, dacă fac si certificatele de moștenitor, unul din partea bunicului, unul din partea tatălui.

  • Popa Constanța Iuliana
    Posted at 06:41h, 16 octombrie Răspunde

    Bună dimineața,
    Mă numesc Popa Constata Iuliana, am 54 de ani și am o problemă legată de diploma de bacalaureat care nu am scos-o atunci când am terminat liceul. Problema ar fi ca de cand am început școala mă refer din clasa 1 in catalog mi s-a pus doar Popa Iuliana numele întreg es Popa Constanța Iuliana și acum nu vor să mi dea diploma pentru că trebuie să acționez școala în judecată pentru că mi-a pus numele doar Popa Iuliana. Dacă dau școala în judecată pot cere daune morale și financiare pentru această greșeală și dacă este legal să dau școala în judecată pentru această greșeală.
    Vă mulțumesc

  • Eugen
    Posted at 15:39h, 16 octombrie Răspunde

    Buna ziua.
    De peste 1 an de zile am dat 11500 de lei unei firme din Brașov pentru a instala un mobilier la comanda in Ghimbav. Conform contractului facut la sfarsitul lui Septembrie 2022, ei se angajau sa instaleze totul in termen de 6 luni de zile. Acest lucru nu s-a intamplat si l-am sunat pe manager/ administrator de nenumarate ori. La sfaraitu lunii iulie 2023 mi-a scris un mesaj ca firma nu mai poate si ca imi vor returna banii in termen de 30 de zile. Acest lucru nu s-a intamplat, si din nou o sumedenie de mesaje si apeluri (la multe din ele nici nu s-a sinchisit sa mai raspunda), mi-a transferat 1500 de lei (la inceputul lui Septembrie2023) , urmand ca bisaptamanal sa faca cate un transfer de 1500 de lei. El a hotarat asa . Am un transcript dupa toate mesajele. Acum la mijlocul lui Octombrie 2023 mi-a mai raspuns 1 data, din nou cu minciuni ca imi va face un transfer in 2 zile. Bineinteles ca nici acest lucru nu s-a intamplat.
    Vroiam sa va intreb daca acest lucru e considerat inselaciune sau furt si cum ar trebui sa procedez in continuare? Pot sa ma duc la politie si sa denunt inselaciune?
    Va multumesc anticipat pentru ajutor.

  • Silviu Ilie
    Posted at 20:13h, 16 octombrie Răspunde

    Buna ziua! Am incheiat o „Promisiune de vanzare-cumparare” pentru cumpararea unui apartament nou luna aceasta (octombrie 2023) iar „Contractul de vanzare-cumparare” propriuzis, se va imcheia in Martie 2024.
    Intrebarea mea este cat va fii TVA-ul ce se va aplica la incheierea trazactiei, 5% sau 9%?
    Multumesc frumos!

  • Ella
    Posted at 08:12h, 17 octombrie Răspunde

    Buna ziua ,

    Soțul meu a decedat de curând și momentan , ma aflu pe pensie de urmaș . După noua lege a pensionarii , ar urma sa am vârsta standard de pensionare la 63 de ani , adică in 2024 , dar născându- ma in Copsa Mică și locuind intr -un oraș poluat , conform legii , pana in 2030 , se poate ieși la pensie cu 2 ani înainte . Întrebarea mea este : dacă pentru mine este mai avantajos sa optez pentru cei 50% din pensia soțului , fiind căsătorită cu el timp de 40 de ani , ca atare sa rămân in continuare pe pensie de urmaș , ma încadrez in aceasta scădere de doi ani ?

    Și dacă soțul meu a cumpărat apartamentul înainte de a ne căsători , dar am plătit ratele pe apartament pe parcursul căsătoriei , care este cota care mi se cuvine , socotit fiind ca avem urmașii ?
    Mulțumesc

  • Elena
    Posted at 15:07h, 17 octombrie Răspunde

    exclusivă a copilului meu din care din păcate sa terminat cu custodie comună cu domiciliu minorului la mine unde a fost și este în prezent și în care sa stabilit și pensia alimentara procesul sa terminat anul acesta la sfârșitul lunii mai 2023 tatăl copilului lucrand in străinătate vreau sa spun că eu până în prezent nu am primit nici o pensie alimentara ce trebuie sa fac sa beneficieze copilul de pensia alimentara

  • Alex
    Posted at 15:24h, 17 octombrie Răspunde

    buna ziua! pentru un dosar AFM Casa verde in care am fost acceptat ,inscris, am primit respingere de la instalator pentru un document incarcat incorect. Acelasi lucru l-am patit si in 2021, o eroare de incarcare. Am trimis imediat pe mail [email protected] cu mentiunea sa ma lase sa editez, documentul fiind perfect valabil in acea zi.

    Nu au dorit sa il ia in seama in ciuda faptului ca am trimis si form contact..

  • Bejan
    Posted at 16:36h, 17 octombrie Răspunde

    Buna ziua, In anul 2015, i-am vândut fiului meu o casa, care avea in componenta, o anexa, sub balcon, practic o debara de 2/2m, pentru care nu am solicitat autorizație de construire. In perioada Februarie-Iunie 2022, fiul meu a renovat total casa pana la BCA a dat tencuiala jos, a izolat, vopsea decorativa etc. In luna mai a aceluiași an o vecina deranjata de zgomot l-a reclamat și poliția locală l-a amendat 1000 lei pe motiv ca acea anexa era construită atunci. A plătit amenda și a început demersurile pentru obținerea autorizației de construire. A făcut toată documentația, a fost in audiență la primăria sectorului 2 de câteva ori, a obținut in final certificatul de urbanism. In Iulie 2023, a fost dat in judecată de primărie, la data de 8 Septembrie 2023 a fost prima înfățișare, iar acum s-a dat sentința de demolare a anexei, .Ar urma recurs dar cred ca v-a fi inutil. Acum primăria i-a comunicat ca s-a suspendat puz-îl și nu se mai eliberează nicio autorizație . Se mai poate face ceva? Putem anula contractul de vânzare cumpărare ? In aceste condiții se mai demolează daca eu sunt proprietarul si nu fiul meu? Mai are el vreun rol in proces? Va mulțumesc

  • Ionela
    Posted at 18:18h, 17 octombrie Răspunde

    Bună ziua!tatăl și bunicul meu vitreg dețin o proprietate , tata o pătrime ,bunicul vitreg restul . Ei doresc să îmi dea o parte din teren mie ,ca fiica. Care sunt pașii pe care trebuie să îi urmez ?va mulțumesc !

  • Radu Rafael
    Posted at 09:31h, 18 octombrie Răspunde

    Buna ziua. Am fost chemat in judecata pentru marirea pensiei alimentare. As dori sa intreb:
    1. Se poate renunta sau anula acea chemare, daca ma inteleg amiabial asupra unei noi sume ?
    2. Fiindca nu imi permit un avocat, (am gradul de indatorare de 47.5% din salariu) ma poate ajuta cineva sa formulez acea “intampinare” ? (daca este necesara ?) Multumesc

  • Valentin Ciubotaru
    Posted at 12:57h, 18 octombrie Răspunde

    Buna ziua.
    Am primit o înștiințare de la proprietara apartamentului în care stau cu chirie prin birou executiv de părăsire a apartamentului închiriat în termen de 30 de zile.
    Motivația fiind ca am un produs zgomote pe holul blocului și în apartament.
    Sunt la zi cu plata chiriei si facturilor.
    Ce pot pati daca nu parasesc apartamentul?
    Multumesc frumos.

  • Scurtu Norica
    Posted at 13:45h, 23 octombrie Răspunde

    Buna ziua!
    Va rog frumos ,daca vreti sa ma ajutati!
    Avem un teren pe care am construit o magazie in anul 2005.
    Terenul are 20 metri patrati, iar magazia 22,14 metri patrati( noi am platit pe cineva sa o faca, iar acuma cand vrem sa vindem, la cadastru a iesit mai mare decat este in proiect)
    Mentionez ca este din terenul primariei cel in plus.
    Ce trbuie sa facem in continuare pentru a fi in regula?
    Va multumesc frumos!

  • Neagu Elena
    Posted at 16:00h, 23 octombrie Răspunde

    Bună ziua!Eu am intentat proces pentru pensie alimentara. Miine am proces .Între timp mam împăcat cu tatăl fetitelor. Am înțeles ca eu trebuie sa ma prezint chiar dacă neam împăcat. Concubinul este plecat în străinătate. Ce trebuie făcut ca acest proces sa numai continuie.Va mulțumesc frumos.

  • Andreea
    Posted at 17:02h, 24 octombrie Răspunde

    Buna ziua,
    Acum 2 saptamani am avut un accident de masina (eu fiind partea vinovata). Initial am fost la daune usoare, deoarece impactul a fost unul minor. Nu am apucat sa completam declaratia, deoarece persoana pagubita a spus ca de fapt am dat-o cu capul de volan si vrea la spital. Nu a fost de acord sa chemam ambulanta, ci a trebuit sa o duc eu personal la un spital privat pentru consult la camera de garda. In urma consultului, diagnosticul dat de medic a fost minim (inclusiv tratamentul era format din paracetamol si magneziu) si nu a necesitat alte investigatii. Mentionez ca eu am achitat taxi, consultatie, tratament etc. A venit politia, s-a intocmit PV, iar seara am fost la Brigada Rutiera pentru a ridica documentele. Eu am primit dovada de circulatie si mi s-a retinut permisul pana la clasarea dosarului.
    Pagubitul s-a dus cu asigurarea mea si autorizatia de reparatie la service, iar costurile de reparatie inteleg ca se ridica la mult peste ce ii ofera firma de Asigurari. Cu alte cuvinte, nu este despagubit integral pentru reparatie. In acest moment respectivul abuzeaza prin toate formele si ma suna insistent sa ii achit acea diferenta de plata din buzunarul meu. Din ce am aflat, intra in atributiile service-ului sa recupereze banii de la asigurator, pagubitul nefiind implicat in acest proces de plata a service-ului dupa incheierea contractului de mandat. Va rog sa ma lamuriti si sa ma ajutati cu un sfat, deja s-a recurs la amenintari la adresa mea daca nu voi fi de acord sa platesc diferenta de bani.
    Ce posibilitati sunt? Pot fi chemat in instanta si ce sanse sunt sa aiba castig de cauza in aceasta situatie? Nu ar trebui chemata in instanta firma de asigurari de catre service?

  • Birladeanu Ciprian
    Posted at 12:32h, 27 octombrie Răspunde

    Buna ziua.
    Cred baiatul sotiei mele de la 3 ani impreuna cu ea bineinteles. Eu si mama sa suntem casatoriti de 4 ani. Pe tatal baiatului nu l-am mai vazut de cand avea baiatul 3 ani. Baiatul are 14 ani acum si as dori sa il infiez. Am asteptat pana acum pentru ca am vrut ca alegerea sa fie a lui. Parintii lui nu au fost casatoriti iar tatal baiatului nu s-a interesat si nici nu a participat la cresterea baiatului. Pe tatal baiatului nu am cum sa-l gasesc pentru ca nu stiu nimic de el. Ce ar trebui sa fac sa il infiiez daca se poate face asta bineinteles? Mentionez ca nu am nevoie de nimic de la tatal lui. Eu vreau doar sa pot infia baiatul. Multumesc

  • Strimbei Cristian
    Posted at 10:52h, 30 octombrie Răspunde

    Tot pentru cei cu împrumuturi în valută, se schimbă modul de raportare a cursului de schimb. De acum înainte, se va lua în calcul cursul de schimb comunicat de Banca Națională a României (BNR) și valabil la data încheierii contractului între moneda contractului de credit și moneda națională.

    Aceasta afirmatie se refera la modificarile aparute prin legea 134/2023 legat de aprobarile de credite.
    In 2010 am facut un credit in euro prin prima casa.
    Ce inseamna ca se va lua in calcul cursul BNR din momentul semnarii contractului? Daca euro era 4 ron in momentul semnarii contractului ,rata de 150 de euro se calculeaza ,acum in 2023, la 4 ron?Sau o plata anticipata partiala sau tot creditul daca vreau sa l achit , se va calcula la cursul BNR din 2010 ?
    Multumesc

  • Ciprian
    Posted at 17:31h, 30 octombrie Răspunde

    Buna ziua!
    Intenționez să achizionez un apartament, dar în extrasul de carte funciară sunt menționate următoarele:
    „Ac notarial nr. … din … emis de …
    Intabulare, drept de proprietate, dobândit prin Conventie, cota parte actuala 1/1
    1) Popescu I.
    2) Popescu C.
    Notare apartenenta a imobilului descris la A1. sub masa patrimonială a 1) Popescu I. Persoana Fizică Autorizata, CIF….”
    Tot în extrasul de carte funciară este menționat faptul că nu există sarcini.
    Va rog să mă ajutați să mă lămuresc in următoarele probleme:
    – Cine vinde acest apartament? PFA sau cele 2 persoane fizice?
    – La ce trebuie sa fiu atent? Ar putea exista contracte de comodat/închiriere , înțelegeri unilaterale / bilaterale nedeclacate? Poate fi un sediu PFA nedeclarat? Ce complicatii pot aparea?
    – Daca PFA are datorii, sau este în situație de insolventa, ce implica toate acestea? Poate fi vândut apartamentul fara probleme?
    – Utilitățile , la primarie (taxe și impozite)sunt trecute pe PFA sau persoana fizica?
    Nu as dori sa mă trezesc cu tot felul de neplaceri dupa incheierea tranzacției.
    – Ce acte ar trebui sa solicit eu pentru tranzacție?

  • Georgi
    Posted at 21:22h, 31 octombrie Răspunde

    Bună ziua!
    Vă rog mult să îmi spuneți și mie ce trebuie făcut în cazul în care viitorul meu soț a câștigat în instanță custodia fiicei lui și trebuie sa schimbe domiciliul la care instanța a hotărât să rămână minora.

  • Cristina Ionescu
    Posted at 00:31h, 02 noiembrie Răspunde

    Fata mea are 16 ani jumate si a plecat de acasa la iubitul ei ,ea nu mai vrea sa mai vina sunt impreuna de 3ani si zic ca se iubesc dar eu nu sunt de acord,ce pot face sa o aduc inapoi,am mai intrebat si mi s a zis ca daca nu este fortata si nu vrea sa vina nu o poate aduce nimeni cu forta,asa este?dar daca mai pleaca iar

  • Daniela
    Posted at 22:16h, 02 noiembrie Răspunde

    Buna ziua,
    As vrea sa stiu daca in urma uni imprumut de bani pe firma care a fost luat cu clauze de bunuri personale, poate lua casa si sa lase ocupanti fara casa? firma a intrat in insolventa datroita imprumuturilor si a cheltuielilor mari. Multumesc

  • Vio DelaRo
    Posted at 15:02h, 03 noiembrie Răspunde

    Sunt cetățean roman cu domiciliul în străinătate și prin urmare nu mai am buletin romanesc.
    Am cumpărat anul aceste un apartament în România și nu ii pot face asigurarea obligatorie PAD pentru ca nu am act de identitatea romanesc cu adresa din tara și nici un cont în banca România.
    Cum pot rezolva problema asta?

  • Monica
    Posted at 19:39h, 06 noiembrie Răspunde

    Buna seara. Sunt maica intr-o manastire din tara. Am semnat urgent si la cerere o imputernicire pentru a ridica cineva cardul meu medical din Bucuresti (pentru a evita deplasarea). Prima foaie am vazut-o dar pe cea de dedesubt doar zona cu semnatura, nu si ce scria pe foaie. Din diferite motive cred ca am semnat o imputernicire cum ca dau apartamentul cu 3 camere din Bucuresti al parintilor mei la manastire daca intra in posesia mea dupa decedarea acestora. Mentionez ca am si un frate care este foarte bolnav si nu cred ca va mai trai mai mult de 5 ani. In aceasta situatie, apartamentul mi-ar reveni mie. Nu pot face rost de acel act si nici nu pot cere lamuriri caci cu siguranta , daca este adevarat, nu se va recunoaste. As vrea sa stiu ce pot face ca acel apartament sa nu intre in posesia manastiri daca va ajunge pe numele meu ca drept de mostenire.
    1. Se poate face un act de mostenire cu o clauza de forma „apartamentul intra in posesia mea doar cu conditia sa nu fie donat manastirii sau cu conditia de anulare a oricarei astfel de semnaturi anterioare ”
    2. exista o institutie care ar trebui sa detina un astfel de act(original sau copie) la care eu am dreptul sa ma interesez ? actul a fost semnat acum un an sau un an jumate. Va multumesc

  • Radu Petruta
    Posted at 11:32h, 07 noiembrie Răspunde

    Bună ziua!
    Numele meu este Radu Petruta, va rog
    sa ma ajutaţi cu un råspuns in legătură
    cu problema mea:
    Cainele meu un bichon de doi ani sa
    simți rău, după ce aluat contact cu cel
    din curte care era bolnav de
    parvoviroza, nimeni nu ma luat in
    considerare si au ales sa il opereze in
    loc de ai face un test de parvoviroza.
    Dupa ce l-au tăiat si-au dat seama de
    greșeală și au fäcut testul de
    parvoviroza care a ieșit pozitiv, de joi
    este internat la FMV, eu am discutat la
    spital si am spus ca nu îmi permit sa
    plătesc pentru greșeală fäcută, astăzi
    merg sa îl iau sper sa îşi asume greseala
    făcută, altfel as vrea sa luam legătura si
    sa fac plângere și toate demersurile
    posibile pentru traumele produse blanosului meu cat și
    familiei mele. Va rog din suflet sa îmi
    daţi un sfat urgent cu ce ar trebui să fac în
    cazul in care nu ne vom înțelege
    omenește.
    Multumesc!

  • Gabriela
    Posted at 15:20h, 07 noiembrie Răspunde

    Buna ziua. As avea o intrebare:sunt căsătorită,iar soțul meu are un copil din alta căsătorie. Cineva mi.a spus ca nu e copilul lui,ci al tatălui lui.as putea cere eu în instanță testul ADN? Deoarece dacă e adevărat, nu-mi convine sa plătească soțul meu pensie alimentara. Menționez ca instanta o stabilit domiciliul la mama copilului, dar copilul locuiește cu bunicii (respectiv cu bunicul, despre care se spune ca ar fi tatăl.) Cum as putea afla adevărul?

  • Dana
    Posted at 17:47h, 07 noiembrie Răspunde

    Buna ziua.
    As avea nevoie de un sfat legat de o succesiune. Bunicul meu a decedat acum aprox 10 ani si nu s-a facut taxa de succesiune, el fiind proprietarul casei in care sta bunica si al terenului pe care este construita. Sotia este inca in viata si ce doi copii la fel (tatal si matusa mea).
    Tatal meu s-a mutat cu bunica pentru a avea grija de ea si el si mama au construit o extensie la casa batraneasca pentru a avea unde sta, matusa si bunica ne avand nicio problema la momentul respectiv. Fiind in zona rurala, extensia a fost finalizata in 2021 dar nu au autorizatie de construire.
    Acum matusa vrea sa deschida succesiunea si vrea o parte si din casa construita de parintii mei sau contravaloarea.
    Intrebarile mele sunt: au dreptul bunica si matusa la ce au construit parintii mei?
    Ce demersuri trebuie facute pentru ca acea cosntructie sa fie legala.
    Va multumesc frumos!

  • Dobritoiu Elena
    Posted at 19:49h, 07 noiembrie Răspunde

    Buna seara!Va rog sa ma ajutati cu o informatie.Am fost jignita de catre administratora de bloc,ca sunt bolnava psihic,detin inregistrare audio,facuta in sediul asociatiei.Pot sa intentez un proces civil,as avea castig de cauza?Multumesc!

  • Silvia B.
    Posted at 23:05h, 07 noiembrie Răspunde

    Bună! Suntem 3 copii ,ai căror părinți au murit, mama in 2017 și tata in 2020,lăsând in urma o casa.pe casa nu este făcută succesiune, nu exista testament. Sora cea mare a locuit cu părinții și acum ea susține ca ea ar trebui sa rămână in casa.noi suntem de acord ,dar ea nu are de unde sa ne dea partea fiecăruia care ni se cuvine.am vorbit cu un avocat din oraș despre problema noastră și ne a spus ca in lipsa de interes pt împărțirea casei, cel ce locuiește acolo poate beneficia de tot,ceilalți nemaiputând face nimic.este posibil sa pierdem dreptul de a avea partea ce ni se cuvine?ce trebuie sa facem,ca lucrurile sa rămână așa cum și ar fi dorit părinții noștri,adică:când ei nu vor mai fi ,sa împărțim totul frățește.va mulțumesc si va urez succes in continuare!

  • Cernea Iuliana
    Posted at 00:40h, 08 noiembrie Răspunde

    Bună ziua!am divorțat anul acesta in luna iunie,am împreună cu fostul soț o fetiță și avem custodia comună,eu as vrea sa mă mut din orașul unde sunt acum in alt oraș,fata e la grădiniță și ar trebui să îi fac transferul la grădiniță unde mă voi muta,am vorbit cu el sa facem o procură pentru sa pot înscrie copilul la grădiniță,școală,liceu și respectiv să pot merge cu fata la medic și la spital daca va fi nevoie doar că înainte să merg la notar a fost de acord și apoi nu a mai vrut să semneze.pot sa mă mut cu fetița și să înscriu fata la grădiniță respectiv școală din toamnă?o sa am nevoie de semnătura lui?va rog frumos sa îmi spuneți ce trebuie sa fac

  • Mihaela
    Posted at 16:24h, 08 noiembrie Răspunde

    Buna ziua ..as avea nevoie de raspunsul dumneavoastra intr-o situatie legata de succesiune. Parintii decedati ,mama in decembrie 2021, tatal in ianuarie 2023. Doi fii mostenitori. Unul locuia cu parintii, are actele originale si refuza sa dezbata succesiunea,incercand prin orice mijloace inlaturarea fratelui dd la mostenire. Al doilea, neavand actele ,inca nu a putut sa deschida succesiunea. Se va adresa instantei. Intrebarea este : poate primul ,locuind in casa parinteasca si avand actele, sa il inlature de la succesiune si mostenire pe al doilea, incercand sa faca acceptare a mostenirii la termenul de 1 an ??? Poate al doilea sa dea declaratie notariala pentru a nu putea fi decazut din drepturi? Ca nu stim ce e de facut. Va multumesc anticipat !

  • Denisa
    Posted at 23:12h, 09 noiembrie Răspunde

    Pot fi tutore legal al surori mele,dacă am 18 ani si părinți noștri sunt de acord?

  • Amelia
    Posted at 00:40h, 10 noiembrie Răspunde

    Buna ziua. Vin cu o întrebare pentru sora mea.Va face nunta și viitorul soț are un împrumut bancar făcut în străinătate. În momentul în care ea va trece pe numele lui, are vreo obligație în ceea ce privește acest împrumut bancar, în cazul în care din diverse motive soțul ei nu mai poate plăti?

  • mihaela
    Posted at 10:44h, 15 noiembrie Răspunde

    Buna ziua,
    Am depus o plangere contaventionala la judecatoria Medgidia impotriva unui proces verbal de contraventie pentru nepurtarea mastii in aer liber( tf Navodari a intocmit acest proces verbal in gara Constanta), la dosar sa facut o intampinare de catre politia rutiera Constanta( aici nu inteleg de ce ? ), dupa care vad pe portal urmatoarea comunicare:
    Solutia pe scurt: Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a intimatului Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, invocată prin întâmpinare. Respinge ac?iunea având ca obiect plângere contravenţională formulată de petentul …în contradictoriu cu intimatul …, ca fiind formulată împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la data comunicării. Apelul se depune la Judecătoria Medgidia. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 08.11.2023, prin punerea solu?iei la dispozi?ia păr?ilor, prin mijlocirea grefei instan?ei.
    Ce pot face in contiunuare pentru a anula aceasta amenda?
    Va multumesc anticipat!

  • dascalu
    Posted at 21:19h, 15 noiembrie Răspunde

    buna! am la fisc amenzi de circulatie de cativa ani. Am cerut certificat fiscal sa pot radia masina.. mi s a apus ca pana nu platesc amenzile nu mi se poate elibera acest certificat si nici nu pot platii impozitul auto anuală pana nu achit acestea. am intentat o actiune in instanta cerând anularea acestor amenzi pe motiv ca nu am aluat la cunostinta de acestea deoarece lucrez in afara tarii . Am cerut certificat de grefa unde se arata ca am contestat aceste amenzi. am depus acest certificat la circa financiara si am cerut inca o data certificat fiscal pentru radierea masinii.. .. nu mi s a eliberat pe motiv ca am amenzi ,chiar daca erau contestate in instanta…Rugaminte… cum se procedeaz in acest caz?

  • Olivia
    Posted at 23:17h, 15 noiembrie Răspunde

    Buna seara! Am o executare silita inceputa in anul 2012 care pana acum a trecut prin 3 executori judecatoresti. Executorii judecatoresti nu au schimbati la cererea creditorului, ci in baza unei hotarari emise de Camera executorilor judecatoresti ca urmare a anularii licentei acestora, dosarul in cauza fiind preluat de succesorul de drept al dosarelor de executare silita.

    In dosarul in cauza, schimbarea executorului a avut loc in anii 2013 si 2018.
    Avand in vedere ca executarea silita a inceput in anul 2012, dispozitiile carui cod de procedura civila se aplica in acest caz? Al vechiului sau al noului Cod de procedura civila?

    As dori sa stiu si daca interogarile la Anaf facute de catre un executor judecatoresc pentru obtinerea de informatii cu motivul „Masuri de executare silita”, reprezinta un act de executare silita care intrerupe cursul prescriptiei extinctive.

    Va multumesc!

  • Olivia
    Posted at 13:47h, 16 noiembrie Răspunde

    Buna ziua! Am o executare silita inceputa in anul 2012 care pana acum a trecut prin 3 executori judecatoresti. Executorii judecatoresti nu au schimbati la cererea creditorului, ci in baza unei hotarari emise de Camera executorilor judecatoresti ca urmare a anularii licentei acestora, dosarul in cauza fiind preluat de succesorul de drept al dosarelor de executare silita.

    In dosarul in cauza, schimbarea executorului a avut loc in anii 2013 si 2018.
    Avand in vedere ca executarea silita a inceput in anul 2012, dispozitiile carui cod de procedura civila se aplica in acest caz? Al vechiului sau al noului Cod de procedura civila?

    As dori sa stiu si daca interogarile la Anaf facute de catre un executor judecatoresc pentru obtinerea de informatii cu motivul „Masuri de executare silita”, reprezinta un act de executare silita care intrerupe cursul prescriptiei extinctive.

    Va multumesc!

  • Dan
    Posted at 14:54h, 16 noiembrie Răspunde

    Bună ziua!Aș dori să aflu pașii care trebuie făcuți pentru a intra in posesia unei moșteniri,precizez că sunt singurul moștenitor.Mulțumesc!

  • Gabriel
    Posted at 16:54h, 16 noiembrie Răspunde

    Buna ziua!
    Am primit O propire pe salariu de 3220 Lei. Ám inteles CA trebuie sa platesc ín trei transe, asa m-i s-a zis la munca, 1500+1500+ 220(Luna a treia) dar ín cont este blocata toata suma.(BCR).
    Ám inteles CA se poate opri doar 1/3 din salariu. Se poate cumva sa deblocheze acea suma?
    Multumesc frumos

  • Cuciureanu Mihaela
    Posted at 05:18h, 19 noiembrie Răspunde

    Buna ziua! Am cumpărat un imobil la licitație publică anul trecut. In imobil nu locuiește nimeni in schimb un vecin are depozitate lucruri si refuza eliberarea astfel ca am cerut prin instanta evacuarea. Instanta mi a refuzat evacuarea pe motiv ca are un act de adjudecare din anul 2002, neinscris in CF, intre timp firma de la care a cumpărat a dat faliment si lichidatorul a scos la licitație imobilele de la care l am cumpărat prin licitație, ulterior contract de vânzare la notar. In ce masura as putea obține eliberarea spatiului si daca exista o valabilitate a actului lor de adjudecare tinand cont ca e din 2002 si nefinalizat in CF. Eu am fost de bună credință, am văzut anuntul in ziar si l am cumpărat

  • Carmen
    Posted at 12:38h, 19 noiembrie Răspunde

    Bună ziua. In 2008,am luat un credit de nevoi personale de la UniCredit,in perioada crizei,am rămas fără serviciu,soțului i s au redus veniturile,cererea de reeșalonare, neprimind răspuns,ne am trezit cu notificare de cesionare a creditului., către o firmă de recuperare.Am platit rate până în 2010 la bancă,apoi până în 2012 am platit la firma de recuperare,in 2013 am primit notificare de executare silita, pentru toată creanța,inclusiv dobânzi.,s a făcut poprire pe salariul soțului până în 2014, din câte știm,. Sigur știm că din 2018,2019 a avut poprire doar pe un cont BCR, nefolosit,de care nu mai stiam, soțul luându și salariul întreg.Orice încercare de a comunica cu executorul a eșuat,aflând ulterior că acesta în 2019 sau 2020 a fost reținut de DNA,și anchetat. Din 2020 nu am mai încercat să luăm legătura cu dumnealui,pentru că a intervenit boala mea,am urmat tratament și operată de cancer.In 2023,am aflat că dosarul a fost preluat de alt executor,am fost să discutăm cu dumnealui,ne a tot amânat ba că nu l a luat din arhivă,ba că nu l a studiat, rămânând să ne contacteze, lucru care nu s ai întâmplat. La aproximativ 2 luni de la ultima convorbire,ne am trezit cu notificare de executare silită. Ce putem face și, dacă pentru prescripție, după cum mi s a spus,sunt șanse de câștig? Vă mulțumesc.

  • Toma Daniel
    Posted at 13:59h, 19 noiembrie Răspunde

    Buna ziua Sunt divortat si am un copil casatorit la casa lui.Detin un apartament proprietate personala.As vrea sa ma casatoresc cu o Doamna care are si ea un copil.Pentru siguranta Doamnei as intreba,exzista vreun act care sa nu permita copiilor din ambele casnicii sa ne poata da afara in cazul in care unul dintre noi decedeaza?deci sa mosteneasca doar dupa ce mor ambii soti.Si inca una.In cazul in care partenera cu care ma casatoresc vrea sa divorteze de mine,exzista posibilitatea sa nu detina nimic din bunul meu,Apartament.Va multumesc

  • Paul
    Posted at 20:17h, 19 noiembrie Răspunde

    Buna ziua,

    Doresc sa stiu daca pot primi aviz pozitiv pentru o cerere de procurare arma vanatoare daca in anul 2016 am avut neinceperea urmaririi penale si executarea a 120 de ore in folosul comunitatii pentru lovire ! Mulțumesc!

  • Orobet Doinita
    Posted at 13:51h, 20 noiembrie Răspunde

    Buna ziua,.Am fost într-un concediu in Istanbul la întoarce am cumpărat poșete , parfumuri,și 3 cartușe de țigări.posete 35 parfumuri 10.Aceiasi cantitate că mine a cumpărat și cumnata mea.La aeroport Iași în vamă mia confiscat tot și mia dat și amendă de 80 mil .Am refuzat să semnez Am declarat că ce am cumpărat sunt pt uz personal și cadouri .La final nu mia dat nimic nici un proces verbal in mana .Ce mă îndrumați să fac.Multumesc mult

  • Ioana
    Posted at 14:27h, 20 noiembrie Răspunde

    Buna ziua,mamă mea i a facut fratelui meu contract de vanzare cumparare cu clauza de întreținere in 2008,fără a primi nici un ban.Acesta nu si respecta nici o obligatie din contract,si absolut toate utilitățile și datoriile casei sunt plătite numai da mama mea.O jigneste foarte urat si el si concubina sa,de câteva ori a lovit o.A ajuns la capătul răbdării și nu stie cum sa procedeze ca sa l poata obliga sa si achite macar cheltuielile casei ce i revin lui.Va multumesc.

  • Maria
    Posted at 04:46h, 21 noiembrie Răspunde

    Buna ziua,
    Am o întrebare legată de un loc de veci concesionat unde sunt titulara după decesul unuia din părinți . Eu locuiesc in străinătate și nu ma pot deplasa in țara mereu așa ca o ruda s-a oferit sa aibă grija de mormânt și i-am întocmit o procura . Ruda nu dorește procura ci insista sa ii transfer actul de concesiune pe numele ei și eu și copilul meu sa renunțam in favoarea ei.
    Ce trebuie sa facem in acest caz și dacă suntem forțați de împrejurări sa ii cedam locul de veci ce se poate întâmpla cu rămășițele părintelui meu?
    Este posibil sa aducem rămășițele in alta țara și sa le inhumam acolo?

    Multumesc pentru răspuns

  • Maria
    Posted at 10:00h, 21 noiembrie Răspunde

    Bună ziua,tatăl meu a făcut un partaj voluntar în timpul căsătoriei cu cea de-a doua soție ea prelund și cota tatălui meu fără sulta după care a făcut un testament unui nepot de al ei după frate, eu sunt copilul din prima căsătorie, ei neavând copii împreună.intrebarea mea este dacă partajul fara sulta este un act gratuit,o liberalitate ,sau se poate anula deoarece ea a urmărit ca eu sa nu primesc nimic din partea tatălui meu.
    .ea a decedat prima și pe urma tatăl meu

  • Adrian
    Posted at 10:41h, 21 noiembrie Răspunde

    Bună ziua

    Dacă va rog ajutatima cu un sfat in legătură cu problema care o am la locul de munca . Lucrez ca și timplar într-o debitare unde am spart un ecran de la o mașină de cantuit din greseala .
    Am fost singur pe tura si trebuie sa cantuiesc piense destul de mari ( ex 1,980×0,900) am scapay piensa din mana si a atins ecranul mașină si sa spart . Unde normal trebuie sa fie doua persone pe tura . Am dat o nota explicativa cum sa intamplat. Ce pot pati. Tine sa va anunț ca am și problema cu spatele . Firma știe ca am problema cu spatele. Datim un sfat. Mulțumesc.

  • Vinczi Gyula
    Posted at 19:32h, 22 noiembrie Răspunde

    Bună seara aș dori să rog frumos dacă mă puteți ajuta cu un răspuns pentru o problemă delicată . Suntem 4 frați ,mama noastră trăiește și are un apartament cu 3 camere. Tatăl nostru a decedat dar succesiunea nu a fost făcută. Mama este întro stare precară de sănătate și am internat o într un azil pentru bătrâni.Toți 4 frați am fost de acord sa o internăm pe mama noastră dar problema la ora actulă este cu unul dintre frați care trăiește în afara țării și care nu vrea să mai plătească centrul de azil ( partea care ii vine) Contractul de la azil este făcut pe numele meu. Ce putem face în situația de față? Putem să îl dăm în judecată? Mulțumesc anticipat pentru răspuns!

  • Cristina
    Posted at 10:19h, 23 noiembrie Răspunde

    Bună ziua,
    Am mostenit 3/8 din casa tatălui meu si am aflata ca el impreuna cu sotia lui au dat in judecata pe sora lui pentru un partaj. Mi-au zis ca acuma cum el a decedat eu trebuie sa continui cu procesul si ca avocatul lui trebuie sa ma reprezinte.
    Eu nu sint de acord cu aceasta judecata si nu vreau sa particip in acest proces.
    Intrebarea mea e: eu pot renunta la acest proces daca nu sint de acord? Ce trebuie sa fac in acest caz.

  • Adina-Denisia Crivina
    Posted at 13:31h, 23 noiembrie Răspunde

    Bună ziua! Am un credit de nevoi personale cu ipotecă luat în 2008 de la BancPost. Am dat banca în judecată pentru dobânzi și clauze abuzive în 2015 ( avocata m-a sfătuit să nu plătesc rata în perioada respectivă întrucât se calculează oricum ) ,banca nu a așteptat să se termine procesul și m-a executat silit ( niciodată nu am primit nici un plic acasă în care să fim informați că avem proces de executare ) . Pe ultima sută de metri am ajuns cu executorul la consensul să plătim în continuare la el ( inclusiv acum ) ,între timp am câștigat procesul 13.000 franci care nu i-am văzut niciodată. BancPost s-a desființat și ne-a preluat Banca Transilvania cu care nu am semnat niciodată nimic ,BT ne-a dat în judecată, nu s-a prezentat niciodată însă au anulat acea hotărâre judecătorească care era de la BancPost. Ratele se plătesc tot la executor și acum 2 luni BT ( tot prin executor ) ne-a informat că la fiecare 6 luni trebuie să semnăm un angajament de plată impus de ei ( care nu este negociabil) unde ne-a dat la dispoziție 4 zile să plătim un avans de 23.000 RON și următoarele 6 luni rată de 3.000 RON. Angajamentul de plată a fost trimis în RON ( avans,rată si suma finală de plată,document pe care l-am semnat si trimis inapoi iar după căteva zile am primit un mail in care suma finală este in franci ) ,neștiind ce ne așteaptă după astea 6 luni. Țin să precizez că in 2008 am luat 80.000 franci iar după 9 ani de plată când a preluat executorul creanța ,mai era de plată 81.000 franci. Imprimutul este pe 30 de ani si mai avem încă 15 ani de plată ( la 3.000 Ron se achita in aproximativ 60 de luni ) ,nu am nici o problemă cu lucrul ăsta si vreau să-mi achit împrumutul însă nu inteleg treaba cu avansul din 6 in 6 luni. Este posibil să facă ce și cum vor ei doar pentru că este un apartament garanție?

  • Dinca Eugen
    Posted at 15:11h, 23 noiembrie Răspunde

    Am pierdut un proces civil care pe 1 Decembrie ac implineste 30 de zile de la data comunicarii prin posta si am de achitat cheltuieli de judecata in suma de 3000. Unde depun cererea de amanare pentru a nu fi executat silit si pana la ce data si ce taxe plus acutiune am de achitat? Motivul e ca in 2-3 luni se pronunta sentinta in alt procesc civil de partaj cu aceeasi persoana si atunci vom putea regla mai eficient platile intre noi. VA multumesc.

  • Marius Iancu
    Posted at 21:05h, 23 noiembrie Răspunde

    Bună ziua

    Vă prezint pe scurt cazul meu.

    În urma decesului tatălui meu am aflat ca acesta contractase mici împrumuturi de la trei instituții financiare unul din ele fiind Provident.Tatal meu locuia singur în apartamentul pe care el și mama ni l-au donat mie și sorei mele,prin act de donație ,acum 10 ani,atât el cat și mama mea având drept de uzufruct..
    Pot fi executat silit ? Pot instituțiile financiare menționate mai sus să atace actul de donație?

    Vă mulțumesc anticipat și aștept un răspuns de la dvs. Cu stima

  • Mezei Andreea
    Posted at 10:56h, 24 noiembrie Răspunde

    Buna ziua!

    Bunica mea are probleme psihice si vrem sa o dam in întreținere. Dar ea nu mai poate semna contractul de întreținere.

    Este suficient sa ii facem curatela speciala sau e nevoie in același timp sa depunem dosar si pt tutela?

    Mulțumesc frumos!

  • Sirian
    Posted at 15:32h, 27 noiembrie Răspunde

    Daca nevasta mea nu mai sta cu mine are dreptul să lase copiii în grija la soacra mea pentru că soacra mea are probleme psihice? Vreau să știu și eu

  • Kammer rainmund
    Posted at 21:11h, 27 noiembrie Răspunde

    Bună seara am și eu o întrebare!, un vecin a închis capătul holului fără autorizatie unde șia făcut bucatarie și după cati va anii a vândut garsoniera, eu stau de 4 ani în bloc și de 4 ani ma chinui cu mirosul din hol pentruca e un singur giam, am sunat la politia locala și bine înțeles ca nu poate sa facă nimic ca nu au putere asa azi o Doamna dela locala, ce se poate face în cazul acesta sa dărâme zidul ridicat fără autorizație sa nu mai spun ca usa vecinului se deschide înspre usa mia dacă nu sunt atent când ies din casa ma lovește cu usa în fata, ce se poate face în cazul acesta?

  • Simona
    Posted at 22:46h, 27 noiembrie Răspunde

    Bună seara.

    Se dă următoarea speță:
    Părinții au un apartament: 1/2 mama, 1/2 tată. Tata este grav bolnav și știe ca va deceda. Aceștia fac partajul -partea tatălui de 1/2 revine mamei și tatăl are drept de Habitatie.
    Tatăl decedează (la 9 luni de la partaj).
    Copii doresc deschiderea succesiunii pe partea tatălui însă au aflat de acest partaj încheiat la notar.
    Copii o pot chema în judecată pe mama pentru a anula partajul?
    – mama nu a lucrat decât în tinerețe 4-5 ani însă de peste 20 ani nu lucra (nu a adus venituri în casa lor comună)
    – se știa de boala tatălui și au trecut prin partaj bunurile pe numele mamei pentru a nu moșteni copii
    – Nu știu cât a înțeles tatăl despre actele semnate (suferise al 2-le-a AVC plus cancer pulmonar cu metastază la creier)
    Ce se poate face în această situație?

  • Pătrașcu Costică
    Posted at 11:16h, 28 noiembrie Răspunde

    Se mai poate recupera toxa de poluare pentru o mașină cumpărată în anul 2012 și dacă da in baza cărei legi ? Pătrașcu Costică

  • Lazea Ioan
    Posted at 15:29h, 28 noiembrie Răspunde

    Buna ziua,numele meu este lazea ioan,sunt despartit de sotie si nu ma lasa sa imi vad copii,ce pot face? Copii sunt in UK si sunt minori

  • Antonela Ferencz
    Posted at 12:26h, 29 noiembrie Răspunde

    Buna ziua! In luna mai 2022 am intrat in concediu medical pentru 18 luni, fiind operata de neoplasm. La data aceea mai aveam de efectuat 18 zile de concediu de odihna aferent anului 2021. In luna noiembrie 2023 am revenit la serviciu. Mai am dreptul la cele 18 zile de concediu de odihna restant din 2021? Multumesc!

  • Adrienn
    Posted at 00:20h, 01 decembrie Răspunde

    Buna seara. Imi cer scuza ca va deranjez, am o intrebare: bunicii din partea lui tati(a decedat) aveau un apartament. Dupa nunta eu si sotul am cumparat apartamentul de la bunici si banii am impartit la sora mea si la sora lui tati. Ne-am inteles la un pret si pretul respectiv s-a impartit in 4(eu,sora mea si sora lui tati dublu primea). Eu atunci nu am facut o hartie ca eu am primit ca si donatie din partea bunicii. Oare se poate face o hartie o dovada ca si eu am primit de la bunici mostenire? Multumesc.

  • Burcea Florica
    Posted at 01:44h, 01 decembrie Răspunde

    Cum pot recupera banii într-un proces câștigat cu o avocată .Dânsa nu are nimic pe numele ei de aici si-a facut nenumărate …….cazuri de oameni păcăliți pur si simplu .

  • Nicolae
    Posted at 22:01h, 02 decembrie Răspunde

    buna ziua am dus o mașină la reparat a stat la ei 3 zile am platit o grămadă de bani reparațiile după ce am luat la 5 km mi sa gripat motorul la mașină ce mi-a făcut mecanici acolo mi-a gripat motorul eu am desfăcut motorul la mașină și am găsit silicon unde trebuia să pună o garnitura și siliconul de acolo nu a mai dat voie sa treacă ulei și sa gripat motorul ……as putea face o plângere pe motivul ăsta

  • Lazar Ciprian
    Posted at 07:49h, 04 decembrie Răspunde

    Buna ziua,

    Locuiesc intr-o casa cu 4 apartamente unde avem o curte comuna de 30 mp. Exista o singura intrare in curte, chiar pe centru. Problema mea este ca ceilalti 3 proprietari au tras 2 sarme in X fix pe mijlocul curtii, de la un capat la celalalt. Mie nu mi se pare nici normal si nici estetic, nu mai zic ca de fiecare data cand intru in curte dau cu capul de sarme sau tb sa ma feresc de rufe!
    Am vorbit frumos cu dansii in mai multe randuri sa le dea jos si sa usuce pe laterale, dar nici nu ma baga in seama. Am dreptul sa le dau jos? E totusi curte comuna si de acces. E legal cum procedeaza ei? Am solutii?! Multumesc mult!

  • LoredanaS
    Posted at 10:15h, 04 decembrie Răspunde

    Buna ziua! In anul 2015 martie sotul meu a primit teren prin legea 15 pe numele lui noi fiind impreuna din 2010, in august 2015 ne-am casatorit si am inceput constructia casei impreuna. Costructia s-a finalizat in 2017 din bani comuni castigati din munca amândurora in strainatate. Din nefericire relatia nu mai merge si vreau sa divortez. As dori sa stiu eu ce drept am la casa avand in vedere ca toti banii mei de atatia ani au intrat in aceasta casa. Va multumesc!

  • Marius
    Posted at 13:56h, 04 decembrie Răspunde

    Bună ziua, am și eu o nelămurire și vreau să știu dacă are rost să apelez la un avocat sau nu.
    Deci, situația mea stă în felul următor, eu când m am născut nu am fost recunoscut de tatăl meu biologic, dat fiind ca mama în momentul nașterii mele era împreună cu alt bărbat, tatăl meu din acte de acum, dar aceasta nu a înaintat o plângere pentru a obține pensia alimentară de la tatăl meu biologic și vreau să știu dacă acum, eu având 21 de ani, se mai poate înainta o plângere și să primesc pensia alimentară retroactiv.

  • Codrea
    Posted at 17:19h, 04 decembrie Răspunde

    Buna ziua! În data de 10.11.2023 am comandat un televizor Samsung pe platforma celor de la Emag
    Produsul era la reducere și am plătit suma de 4199 lei. În data de 13.11.2023 a venit curierul în jur de ora 16.30. Am constatat o urma de lovitura pe cutie dar produsul nu se vedea a fi spart.Am semnat procesul verbal de primire fara sa bifez căsuțele cum ca torul este ok cu produsul. Imediat ce am ajuns în casa l-am băgat în priza și abia atunci s-a văzut ca ecranul este spart. Imediat am contactat firma pe chat și am oferit poze și detalii ( politica Emag este ca în cazul în care nu observi ca produsul este stricat și vezi asta după ce îl testezi trebuie sa ii anunți în maxim 48 de ore) Am anunțat în 30 min de la primirea coletului și mi-au spus ca vor face investigații. După 3-4 zile în care nu am primit răspuns am scris din nou pe chat și mi-au spus ca având în vedere ca am anunțat Imediat și am arătat pozele pot face retur și voi fi eligibil pt a primii banii înapoi. Eu am întrebat dacă pot sa primesc alt produs pt ca mi-as fi dorit acest TV dar mi au spus ca nu, deoarece era în promotie. Am trimis retur-ul și după 7 zile m-au anuntat ca îmi vor trimite tv-ul stricat înapoi deoarece am semnat procesul de primire. I-am contactat încă o data spunandu-le ca in politica lor de returnare atesta faptul ca eu am procedat corect și mi au răspuns ca au încheiat cazul și voi primi tv-ul stricat retur. Considerați ca am vreo șansă să primesc banii înapoi? Sa nu accept livrarea coletului cu tv-ul stricat?

  • Razvan
    Posted at 18:22h, 04 decembrie Răspunde

    Buna ziua,

    As avea nevoie de consiliere juridica privind urmatorul aspect- in urma cu o zi sotul sorei mele mi-a adresat injurii si de asemenea a afirmat ca el este comanantul meu care imi a ordine, iar eu trebuie sa le execut aflandu-se in stare de ebrietate si pe prorietatea mea. Eu sufar de un episod depresiv si sunt sub tratament iar el cunoate acest aspect. In pofida acestui lucru el continua sa ma agreseseze verbal in mod repetat iar acest lucru ma afecteaza la nivel psihic si ma tem pt sanatatea mea si chiar pt viata caci tensiunea si pulsul imi creste foarte tare din aceasta cauza.

    Va multumesc anticipat pentru asistenta si astept raspunsul via email!

  • Florin
    Posted at 11:48h, 08 decembrie Răspunde

    salut . acum ceva timp am avut un accident rutier ,intr o zona cu vizibilate scazuta nu am vazut un autoturism care venea dintr un deal cu peste 120 130 km la ora si facand stanga a intrat in mine. masinile au iesit destul de distruse ,dar niciunul din noi nu a avut nimic. Am fost de acord sa ii dau asigurarea fara sa ne mai judecam ,acum i au venit banii de la asigurare si a zis sa mai plusez cu ceva ,ca nu e multumit de suma care a primit o sa nu depuna mai departe plangere . poate sa imi mai faca ceva daca i am dat asigurarea si nu a avut nici o dauna din punct de vedere medical?
    Menționez ca am fost ambii la spital seara , a fost mai mult un soc, am stat 2 3 ore și am plecat
    Iar asigurarea i am dat o prin politie , permisul mi s a suspendat și mi s a dat o dovada pana la soluționare
    Mai menționez ca nu a fost neacordare de prioritate și doar viraj stânga în ceea ce a scris politistul

  • ARGESANU VOINEA ANA
    Posted at 19:59h, 08 decembrie Răspunde

    Buna ziua

    unde reclam un avocat, care m-a dus cu vorba timp de 4 ani?( feb 2020) Precizez ca nu am copie dupa imputernicire avocatiala,deoarece nu mi-a dat-o!
    Am un caz cu o companie de asigurari, de pe urma fostul sot(decedat) si datorita igorarii cazului meu, e posibil sa pierd asifurarea.
    unde pot verifica dosarul? oare exista?
    pot cere daune?

  • Nicolaie
    Posted at 18:51h, 09 decembrie Răspunde

    În urma unei exproprieri,am procedat așa cum ni s-a sugerat,adica am deschis proces ,pentru ca nu am fost de acord cu pretu acordat( 90 de bani/ m.p.
    Am primit înputerbicire da la tata să- l reprezint,dar,rexent a decedat.Ca moștenitori am ramas o sora,și mama.Mama are 93 de ani(1931)
    Daca tata a decedat ,imputernicirea mai este valabilă?Ce urmeaza sa fac?

  • Ionut Alixandru
    Posted at 19:55h, 10 decembrie Răspunde

    Buna ziua!
    Intreb pt o cunostinta mai … nu vreau sa spun cum e!
    Persoana respectiva a primit o comanda de doua telefoane acasa, totul este pe numele ei si in contul ei de client! Achitat cash!
    Intrebarea ar fi daca pateste ceva daca nu vrea sa reurneze acele telefoane.
    Nu mi se pare corecr sar iubesc acea persoana si nu as vrea sa pateasca ceva rau … va multumesc

  • Ana
    Posted at 09:22h, 11 decembrie Răspunde

    Buna ziua,

    Va rog sa imi oferiti cateva informatii legate de conditiile de acordare a pensiei de invaliditate pentru persoanele cu handicap.

    Am gasit niste informatii la acest link: https://jurnal-social.ro/pensia-de-invaliditate-acordata-persoanelor-cu-handicap/ , insa doresc sa am niste informatii concrete, ca sa stiu daca se poate depune un dosar sau nu.

    Matusa mea are varsta de 55 de ani si este incadrata in gradul de handicap accentuat. Datorita starii de sanatate, nu a putut lucra.

    Nu a avut contract de munca si nu realizeaza alte categorii de venituri. Beneficiaza de indemnizatia de handicap accentuat si de bugetul personal complementar.

    As dori sa stiu daca ar putea beneficia de pensie de invaliditate daca urmam procedura descrisa in linkul pe care l-am atasat mai sus (obtinerea de la medicul specialist a unui referat medical pentru incadrarea in grad de invaliditate, incheierea unui contract de asigurat cu Casa de Pensii, intocmirea dosarului pentru incadrarea in grad de invaliditate, emiterea certificatului de invaliditate de medicul de expertiza medicala si depunerea acestui certificat la Casa Teritoriala de Pensii).

    In cazul incheierii unui contract de asigurat cu Casa de Pensii, care este perioada minima de cotizare?

    Multumesc anticipat pentru raspunsul dvs.

  • iotu constantin
    Posted at 14:30h, 11 decembrie Răspunde

    Buna ziua,

    Vin catre dumneavoastra cu rugamintea de a ma lamuri in ceea ce mentionez mai jos.
    La o incheiere de sedinde in cadrul unui proces a fost data solutia:
    ” Tip solutie – Amana cauza
    Solutia pe scurt: pentru a se raspunde la exceptia perimariii invocata din oficiu
    Incheiere de sedinta06.11.2023″
    Intrebarea mea catre dumneavoastra este: cum interpretez aceasta solutie.
    Mentionez – data inregistrarii cauzei 07.10.2013;

    Va multumesc si va doresc o zi buna!

  • Angelica Moisescu
    Posted at 11:20h, 12 decembrie Răspunde

    Buna ziua! In luna august 2023 am fost victima unei inselatorii online, iar pierderea este de aproximativ 21000 lei. Am facut solicitare de refuz plata la banca si am depus plangere la sectia de politie, iar dosarul a ajuns la sectia de investigatii criminale Giurgiu. Dupa ce am insistat telefonic, in data de 09.10 am fost chemata sa dau o declaratie. Am tot dat telefoane si nu s-a mai intamplat nimic, iar in cadrul ultimului apel telefonic mi s-a spus ca daca vreau informatii trebuie sa fac solicitare de consultare dosar la parchet.
    Va rog sa imi spuneti cum ma poate ajuta un avocat si care sunt sansele de reusita in aceasta situatie.
    Va multumesc!

  • Tudosie Marius
    Posted at 14:53h, 12 decembrie Răspunde

    Buna ziua, stau in chirie, suma ce trebuie platita in fiecare luna nu este stipulata in contract, as vrea sa termin contractul de inchiriere si sa nu mai platesc ultima luna, lasandu-i proprietarului avansul dat la inceput. Platesc doar ce s-a consumat pana la momentul eliberarii. Poate sa faca ceva in privinta asta ?

  • Camelia L.
    Posted at 11:27h, 13 decembrie Răspunde

    Buna ziua !
    Locuiesc din 2000 in Germania, dar ma voi muta inapoi in Romania. Inainte trebuie sa imi inchei treburile in Germania.

    Iata preocuparea mea juridică:
    Voi începe procesul de faliment în curând, care dureaza timp de 3 ani in Germania. Înainte sau după, parintii mei vor sa imi ofere cadou casa in care locuiesc ei cu condiția ca ei să aibă pâna la deces drept de ședere. Ce se intampla in momentul când procedul insolvenței mele va începe? Pot pierde casa din cauza insolvenței? Este recomandabil pentru parintii mei sa imi doneze casa? Cum se poate face ca sa nu pierd casa chuar daca intru in insolvența? Mai este ceva de luat în considerare? M-as bucura foarte mult de raspunsul dvs.

    Multumesc.

    Salutări
    Camelia L.

  • Ionut
    Posted at 11:45h, 13 decembrie Răspunde

    Bună ziua cum e posibil sa ma trezesc cu un abonament de telefonie mobila atat tinp cat am spus ca nu doresc sa fac abonament cerundami actele ulterior sa vadă dacă pot face abonament apoi iam spus domnului ca nu vreau sa fac am fost și a doua zi și iam spus același lucru și a spus ok .la doua saptamni mam trezit cu factura în în posta ce este de făcut ma aflu în germania acest eveniment sa petrecut în germania nu am loat nimic nu am semnat nimic

  • Dida
    Posted at 19:21h, 13 decembrie Răspunde

    Buna ziua.
    Va rog mult sa ma lamuriti cu urmatoarea problema.

    In data de 22.05.2023 , am incheiat un contract de comodat pentru un teren agricol, cu valabilitate de un an.

    Pot incheia rezilierea in ianuarie 2024 cu data de incetare a contractului in data de 30.04.2024 ? ( plec la copii si stau mai multe luni , de aceea doresc sa stiu daca pot sa fac rezilierea pentru ca nu stiu cand ma intorc )

    Multumesc mult.

  • Mariana
    Posted at 16:23h, 15 decembrie Răspunde

    Buna ziua
    Am avut o comanda online achitata,care a avut pe colet o adresa gresita dar numarul de telefon si numele corecte, curierul Gls a lasat coletul altor persoane fara sa ma contacteze pentru ai confirma daca poate sa il lase. Curierul a incercat sa recuperez coletul dar nu l-a mai primit, a devenit obraznic si recalcitrant.Am cerut la firma sa mi se trimita dovada preluarii comenzii semnatura si serie si numar buletin dar nu vor sa mi le dea.Am luat legatura si cu firma de la care am achiziționat produsul si le-am explicat ce anume s-a întâmplat, ca la mine nu a ajuns nici un colet ,nu am primit nici un raspuns.Ce anume as putea face pentru ami recupera paguba.

  • Mădălin
    Posted at 14:28h, 18 decembrie Răspunde

    Bună ziua, am lucrat în proba 2 săptămâni și acum firma nu vrea sa ma plătească, ce se poate face?

  • Maria
    Posted at 05:44h, 19 decembrie Răspunde

    Dețin o editură și mă ocup cu publicarea și comercializarea cărților pentru bacalaureat. Acestea sunt vândute pe site-ul meu online și sunt înregistrate la Biblioteca Națională a României. Culegerile sunt printate la o tipografie din oraș ce are cele mai mici prețuri, calitatea fiind de asemenea superioară. Din păcate nu am realizat de la început că tipograful cu care colaboram era, mai pe românește, un escroc.

    Nu a dorit să facem un contract, ne-a spus încă de la început că nu are rost.
    M-a apelat de multe ori rugându-mă să plasez comenzi de cărți deoarece are datorii mari și are nevoie de bani. Crezând că așa ne-am consolida relația furnizor-client, am plasat de mai multe ori comenzi deși nu aveam neapărat nevoie de un stoc nou.
    Se aștepta să plătim de obicei în avans cărțile, altfel se supăra pe noi și nu ne mai răspundea la telefon. Devenea din nou activ în momentul în care menționam că am avea nevoie de o comandă nouă.
    Ne-a mințit de multe ori că i s-au stricat mașinăriile și că nu poate printa, că trebuie să îi vină diferite piese, tot felul de scuze. A început să scoată cărți cu greșeli de tipărire pe care nu și le asuma sau să ne printeze cărțile la ore târzii (ne spunea că ar fi gata de ex. până în ora 10 și ne chema să le ridicăm la 3 dimineața)
    În urmă cu câteva zile m-a anunțat printr-un mesaj că nu mai dorește să îmi fie furnizor, deoarece nu ,,l-am ajutat deloc” (nu plasasem o nouă comandă ca să primească bani din partea firmei noastre și era frustrat). Știam că nu este tocmai legal să îți abandonezi clientul dintr-o dată, în condițiile în care depinde de tine 100% și are comenzi de onorat însă neavând un contract, nu am putut face nimic.
    Aveam nevoie de el deoarece nu ne-a oferit timp să căutăm un alt furnizor, prin urmare i-am plătit din nou în avans o factură destul de costisitoare. Încă nu a printat cărțile din comandă, mâine ar trebui să înceapă.
    Textul de mai sus a fost scris cu scopul de a vă oferi doar un context. Vă mulțumesc din suflet dacă ați citit până aici. Partea cu adevărat ilegală începe doar acum.

    În această seară am avut inspirația de a căuta pe Internet numele editurii mele și așa am descoperit 2 site-uri fantomă, ale aceleiași firme, ce vând cărți contrafăcute. Cărțile mele erau puse la vânzare acolo însă cu statusul de ,,în curs de apariție”. Sunt foarte multe cărți pe acel site, inclusiv de la edituri cunoscute din România. Amândouă site-urile arată la fel însă nici măcar nu au siglele SOL și ANPC. Poza atașată fiecărui produs de pe site era extrasă din prima pagină a cărților mele. Pagina conține numele cărții, autorii, codul ISBN și localitatea editurii. Singura persoană ce deținea acea variantă a paginii cu localitatea adăugată era tipograful, el adăugase acel detaliu.

    Îl plătiserăm (fără factură, direct cash din banii personali) să ne ajute cu înregistrarea cărților la Biblioteca Națională. Noi nu aveam experiența necesară și credeam că ne-ar fi mai ușor așa. Biblioteca Națională clar nu ne-ar vinde cărțile, prin urmare el este singura variantă. Nu știm dacă acționează ca un broker ce vinde acelor site-uri publicațiile clienților săi sau dacă este de fapt firma sa. El este din Alba Iulia însă sediul firmei de pe acele site-uri este în Craiova, posibil să fie un prieten de al său sau să fie una dintre firmele lui și să plătească doar sediul acolo.

    Întrebarea mea este: Ce putem face în acest caz? Să îl dăm în judecată? Credeți că am câștiga? După cum am menționat mai sus, tocmai ce i-am plătit o factură nouă pentru cărți și trebuie să le printeze. Dacă îl confruntăm mâine nu ar mai printa nimic iar noi avem comenzi de onorat, am avea probleme cu clienții deoarece nu am mai avea cărțile. Să așteptăm până ce le printează pe toate?

    Vă mulțumesc!

Post A Comment